Dodaj do ulubionych

Wyniki próbnych matur

IP: *.radom.pilicka.pl 14.01.05, 19:39
A piszący artykuł zdał maturę z polskiego?! Cytuję "język polski nie zdało" -
a może jednak - języka polskiego nie zdało....
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: Wyniki próbnych matur IP: *.udn.pl 14.01.05, 23:03
      A jak w plastyku? Mam tam chłopca i nie wiem jak wypadli>..
    • Gość: gosc Re: Wyniki próbnych matur IP: *.udn.pl 15.01.05, 10:53
      drogi stylisto, dziennikarz pisze, a korekta czyta. zanim wiec sie doczepisz do
      kogos to pomysl. szkoda, ze nie ma matury z myslenia.
      • Gość: ola Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 11:02
        Drogi gosciu,jak ktos nzywa sie dziennikarzem, to nie powinien robic takich
        bledow.A sa juz gazety, w ktorych nie ma korekty.I co wtedy zrobia
        dziennikarze, ktorzy musieli miec korekte na maturze?
      • Gość: stylista Re: Wyniki próbnych matur IP: *.radom.pilicka.pl 17.01.05, 23:02
        Ale matura dopiero mnie czeka, a ja nie chcę się uczyć myślenia od podrzędnych
        dziennikarzy. Czy będę mieć na maturze korektora!?! I co to znaczy korekta
        czyta? A kto myśli?
    • Gość: doktorek Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 11:54
      Nareszcie skończą się problemy z absolwentami, którzy mieli na maturach czwórki
      lub piątki, a na egzaminach wstępnych uzyskiwali 0 punktów i zgłaszali wielkie
      pretensje - szczególnie ich rodzice. Nawet na tym forum pojawiały się
      oskarżenia: "moje dziecko było takie wspaniałe w szkole, na maturze miało 5 i
      nie zostało przyjęte na studia, bo nie stać mnie było na łapówkę"
      (autentyczne!). A jeśli chodzi o szkoły z numerami większymi od 6 - dla osób
      pracujących z ich absolwentami te wyniki nie są zaskoczeniem!
    • Gość: Jaś Fasolasido Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mores ! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.01.05, 12:29
      Tylko STRACH i własną d... mógł być przyczyną podania takich wyssanych z palca
      wyników. Z tego co się wcześniej nieoficjalnie mówiło, te wyniki są dla mnie
      ogromnym zaskoczeniem czy wręcz szokiem. Albo zostały naciągnięte(patrz:
      SFAUSZOWANE!!!)i takie właśnie wyniki dyrektorzy przesłali do kuratorium, bojąc
      się kompromitacji szkoły, albo prace zostały nierzetelnie sprawdzane. Po prostu
      NIE WIERZĘ !!!....
      Przekonacie się niebawem, że miałem rację.
      Może wreszcie nowa matura pokaże prawdziwe oblicze polskiej szkoły i jej
      chorego 3-stopnowego systemu, albo tak to jeszcze "poprawią" że, zda większość
      uczniów. I to jest możliwe, bo obserwując poczynania naszych władz, utwierdzam
      się coraz bardziej w przekonaniu, że STRACH przed kompromitacją jest jedynym
      motywem i motorem ich działania. Straszne.
      • Gość: (B)Ania Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: 193.111.144.* 15.01.05, 20:15
        Ciekawe skojarzenia.
      • ar.co Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor 15.01.05, 20:53
        Wartość nowej matury najlepiej oceniły uczelnie wyższe - na liczących się
        uniwersytetach większość kierunków zachowała egzaminy wstępne, modyfikując
        jedynie wymagany zakres materiału. A radomskie wyniki pokazują, ile warte są
        licea (z niewiadomego powodu zwane "ogólnokształcącymi") powstałe w ciągu
        ostatnich kilku-kilkunastu lat - różnica wyników w porównaniu ze starą szóstką
        szkół jest szokująca.
        • Gość: student Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 22:35
          Wszystkie te nowo powstałe licea mają bardzo słabe wyniki. Albo nauczyciele tam
          są do d..y, albo tylko same (lub prawie same) cymbały tam chodzą. A może jedno
          i drugie.
          • Gość: Dorota Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.01.05, 13:38
            Baczyński, Słowacki i Konarski to jedna wielka kicha
      • Gość: Marcin Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: *.udn.pl 16.01.05, 20:20
        Czy coś się zmieniło odnośnie pisowni słówka "fałsz"? Bo nie słyszałem....
        • Gość: Jaś Fasolasido Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: 193.111.144.* 17.01.05, 17:53
          Masz rację, U podmieniło Ł, to zwykły lapus, choć tak zabrzmiało jakoś
          z ...angielska.
    • Gość: oo Re: Wyniki próbnych matur IP: 193.111.144.* 16.01.05, 19:02
      to teraz polski leży??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka