Gość: stylista IP: *.radom.pilicka.pl 14.01.05, 19:39 A piszący artykuł zdał maturę z polskiego?! Cytuję "język polski nie zdało" - a może jednak - języka polskiego nie zdało.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majka Re: Wyniki próbnych matur IP: *.udn.pl 14.01.05, 23:03 A jak w plastyku? Mam tam chłopca i nie wiem jak wypadli>.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki próbnych matur IP: *.udn.pl 15.01.05, 10:53 drogi stylisto, dziennikarz pisze, a korekta czyta. zanim wiec sie doczepisz do kogos to pomysl. szkoda, ze nie ma matury z myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 11:02 Drogi gosciu,jak ktos nzywa sie dziennikarzem, to nie powinien robic takich bledow.A sa juz gazety, w ktorych nie ma korekty.I co wtedy zrobia dziennikarze, ktorzy musieli miec korekte na maturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stylista Re: Wyniki próbnych matur IP: *.radom.pilicka.pl 17.01.05, 23:02 Ale matura dopiero mnie czeka, a ja nie chcę się uczyć myślenia od podrzędnych dziennikarzy. Czy będę mieć na maturze korektora!?! I co to znaczy korekta czyta? A kto myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 11:54 Nareszcie skończą się problemy z absolwentami, którzy mieli na maturach czwórki lub piątki, a na egzaminach wstępnych uzyskiwali 0 punktów i zgłaszali wielkie pretensje - szczególnie ich rodzice. Nawet na tym forum pojawiały się oskarżenia: "moje dziecko było takie wspaniałe w szkole, na maturze miało 5 i nie zostało przyjęte na studia, bo nie stać mnie było na łapówkę" (autentyczne!). A jeśli chodzi o szkoły z numerami większymi od 6 - dla osób pracujących z ich absolwentami te wyniki nie są zaskoczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasolasido Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mores ! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.01.05, 12:29 Tylko STRACH i własną d... mógł być przyczyną podania takich wyssanych z palca wyników. Z tego co się wcześniej nieoficjalnie mówiło, te wyniki są dla mnie ogromnym zaskoczeniem czy wręcz szokiem. Albo zostały naciągnięte(patrz: SFAUSZOWANE!!!)i takie właśnie wyniki dyrektorzy przesłali do kuratorium, bojąc się kompromitacji szkoły, albo prace zostały nierzetelnie sprawdzane. Po prostu NIE WIERZĘ !!!.... Przekonacie się niebawem, że miałem rację. Może wreszcie nowa matura pokaże prawdziwe oblicze polskiej szkoły i jej chorego 3-stopnowego systemu, albo tak to jeszcze "poprawią" że, zda większość uczniów. I to jest możliwe, bo obserwując poczynania naszych władz, utwierdzam się coraz bardziej w przekonaniu, że STRACH przed kompromitacją jest jedynym motywem i motorem ich działania. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (B)Ania Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: 193.111.144.* 15.01.05, 20:15 Ciekawe skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor 15.01.05, 20:53 Wartość nowej matury najlepiej oceniły uczelnie wyższe - na liczących się uniwersytetach większość kierunków zachowała egzaminy wstępne, modyfikując jedynie wymagany zakres materiału. A radomskie wyniki pokazują, ile warte są licea (z niewiadomego powodu zwane "ogólnokształcącymi") powstałe w ciągu ostatnich kilku-kilkunastu lat - różnica wyników w porównaniu ze starą szóstką szkół jest szokująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.05, 22:35 Wszystkie te nowo powstałe licea mają bardzo słabe wyniki. Albo nauczyciele tam są do d..y, albo tylko same (lub prawie same) cymbały tam chodzą. A może jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Wyniki próbnych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.01.05, 13:38 Baczyński, Słowacki i Konarski to jedna wielka kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: *.udn.pl 16.01.05, 20:20 Czy coś się zmieniło odnośnie pisowni słówka "fałsz"? Bo nie słyszałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasolasido Re: Nie wierzę!!! FAUSZERSTWO !!! O tempora o mor IP: 193.111.144.* 17.01.05, 17:53 Masz rację, U podmieniło Ł, to zwykły lapus, choć tak zabrzmiało jakoś z ...angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Wyniki próbnych matur IP: 193.111.144.* 16.01.05, 19:02 to teraz polski leży?? Odpowiedz Link Zgłoś