Dodaj do ulubionych

Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark.

IP: *.udn.pl 19.01.05, 10:04
i tych programow pewnie juz nie ujrzymy. monopolista sie znalazl. do dupy z
taka telewizja! i zdejma jeszcze pewnie pare dobrych programow... juz
niedlugo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Jestem wkurzony go dranic możliwości ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.05, 11:39
      Cartoon network był JEDYNYM powodem, dla którego płaciłem miesięcznie 6 zł
      więcej za abonanemt. Teraz sobie zmniejsze na ten za 24 zł, a co mi tam....

• Gość: IQ Re: Jestem wkurzony go dranic możliwości ! IP: *.internet.radom.pl 19.01.05, 11:44
        mnie zal jest TCM bo dobre kino lecialo po 21 za teraz mamy jakies gowno a
        pozniej od 18 leci jakis nieme radio , gratulacje dla mendy ktora zdjela te
        programy
    • Gość: dolby Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:45
      To że zdjeli Cartoon to mnie też wkurzyło. Bo mój synek jest zdenenrwowany że
      już nie zobaczy swoich ulubionych bajek a ja nie zobaczę super filmów na TCM. A
      tak w ogólę to nie rozumiem tej planszy po 18 godzinie z latajacym napisem
      Radio-Jetix Play. Co to za bzdury. Zamiast Hallmarku jest tearz Kino Polska dla
      mnie ciekwaszy kanał i z tej zmiany jestam zadowolony. Wkurza mnie dodatkowo
      brak telegazety na Polsacie i te stopklatki co kilka minut. Jest to nie do
      wytrzymania. Dzwoniłem specjalnie do Polsatu w tej sprawie. Wyjaśnili że Vectra
      w Radomiu zamiast brać sygnał z nadajnika z Przysuchy zainstalowała sobie jakiś
      amatorski odbiornik satelitarny i dlatego. A generalnie to ta kablówka zaczyna
      spadać bo i jakoś jest coraz gorsza. Obraz śnieży i kasy chcą dużo. Chyba
      zrezygnuję.
      • Gość: Mariusz Ja czekam, aż sąd administracyjny uzna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.05, 12:08
        że zmiana kanałów i/lub ich liczebności jest pogwałceniem warunków umowy
        zawieranej z uzytkownikiem. A ja, jak i wielu z Was, przy podpisywaniu umowy
        dostało wykaz programów będących w danym abonamencie - Catroon Network był na
        niej na 100 %. Mało tego, znam osobę, która celowo nagrała ukrytą kamerą monent
        wręczania, przez pracownika Vectry, wykazu programów abonentowi który chciał
        podpisac nową umowę na dostawę sygnału do mieszkania.. Jakby co, nie będzie
        tłumaczenia, że wykaz nie stanowi integralnej części umowy (było to zaraz po tym
        całym zamieszaniu z teledziennikiem).

To zupełnie tak, jakbym ja podpisał z nimi umowę na dostawę wody z sokiem
        truskawkowym na okres 1 roku, a po miesiącu zamiast soku truskawkowego dawałbym
        sok agrestowy. Niby nie ma się do czego przyczepić, był sok i jest sok, ale
        pewnie komuś z Vectry by to nie odpowiadało prawda ?

Ja szukam chętnych, którzy napisaliby zbiorową skargę do rzecznika praw konsumentów.

• Gość: Alik Re: Ja czekam, aż sąd administracyjny uzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:48
          okropne jest również to, że nie informuje się użytkowników o planowanych
          zmianach, co to za traktowanie klienta ?
          Mam jakiś program, a następnego dnia zupełnie inny, przecież przez parę
          poprzedzających dni powinni na tych programach podawać przynajmniej info o
          zmianach.
          Nikt się z nami nie liczy, robią co im się opłaca nie patrząc na ludzi.
          Chętnie podpiszę się pod skargą, szkoda mi TCM i Hallmarku, co do Cartoonu to
          moje dziecko jest strasznie smutne z powodu kota Toma.
          Niezłe są bajki na tym nowym programie, przynajmniej dla maluchów bardziej
          odpowiednie, a i ten nowy program z filmami polskimi też nie najgorszy.
          Tak czy inaczej nie tak powinno się załatwiać sprawy zmian programów w taki
          sposób to brak szacunku !
          • Gość: Alik Ja czekam, aż sąd administracyjny uzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:55
            ups, sorki zamotałem się trochę w ostatnim zdaniu
        • Gość: pajjak Re: Ja czekam, aż sąd administracyjny uzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:47
          Mnie Pan Vectry w Radomiu odesłał do Gdyni do ich centrali. Powiedział też że
          nie jest ważne jakie programy emitują byle ich liczba się zgadzała. To jakiś
          absurd!!!
          Dostałem nr telefonu, jutro tam zadzwonię. Mam też zamiar napisać do vectry
          prośbę o interpretacje prawną na jakiej podstawie dokonano zmiany w programach.
          Na podstawie jakiego punktu umowy. Numer do rzecznika prasowego( bo do niego
          mnie odesłali) to 058 668 40 98 jak ktoś ma ochotę to proszę, ciekawe czy wam
          powiedzą to samo co mnie...
        • Gość: freon Re: Ja czekam, aż sąd administracyjny uzna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 17:04
          Chętnie się przyłączę do tej skargi. To skandal, żeby w takim mieście nie można
          było skorzystać z innej opcji TV. Ciekawe co na to urzędnicy od praktyk
          monopolistycznych. Też mam dość płacenia za kanały, których wcale nie oglądam.
          Hallmark w obydwu wersjach bardzo mi odpowiadał. Nabici w butelkę Vectry łączmy
          się i nie dajmy się prowadzić na postronku tej pseudo telewizji kablowej. Pzdr.
      • Gość: xx Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.udn.pl 19.01.05, 12:59
        co prawda jednemu podoba się czarne a drugiemu białe. 90% filmów puszczanych
        w "kino polska" zamiast Hallmarku to jakieś nieporozumienie.Relikty komunizmu
        jeszcze pamiętamy z autopsji czasami jest tylko coś ciekawego. Hallmark
        gwarantował normalność i jakość kina - ten program chciało się oglądać i
        zresztą dlatego zgodziłem się na ofertę - ponieważ ta oferta a zatym i umowa
        została naruszona Vectra w przypadku rezygnacji z pakietu wyzszego nie powinna
        pobierać kwot za tzw. zmianę pakietu równej ok. 48.-.
        Wydaje mi się, że płacimy ciężkie pieniądze za bardzo kiepski towar.
        A jak ujrzę (przypadkowo) niektóre programy to dostaję mdłości.
        Coć z tym trzeba zrobić - lepiej 20 programów dobrych niż 60 do d.....
      • Gość: mały Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:03
        zdjęli mój ulubiony program cartoon netwoork!! JAK MOGLI!! teraz jakiś
        zasmarkany "jetix play" (choc sam jetix jest fajny).
    • Gość: Bunt dziewczyna Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.udn.pl 19.01.05, 16:16
      Oszustwo !!!!!Cartoon Network i Hallmark zdjęte , zamiast tego 'dostaliśmy'
      jakąś namiastkę programów (fox kids play który trwa tylko do 19.00 i jakieś
      niewiadomo co którego nikt nie ogląda 'tylko po polsku':-/)oszczędzają bo
      musieli lokalne wiadomości przywrócić na antenę !!!!!!
    • Gość: dymek Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: 193.111.144.* 19.01.05, 17:16
      To twoje ubeckie metody redaktorku mikrofon kamerka itd. Jesteś wyjątkowo
      ochydną kreaturą,brzydzę się, że taki pawian jest dziennikarzem , w zasadzie to
      nie jest a uchodzi za niego!!!!
      • Gość: Mariusz Człowieku, żal mi ciebie.. IP: *.30.udn.pl 19.01.05, 18:10
        nie będę komentował tego co wyszło spod twoich paluszków bo szkoda na to mojego
        cennego czasu. Nie licz na dalsze odpowiedzi z mojej strony.
    • Gość: dymek Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: 193.111.144.* 19.01.05, 17:17
      To było do Ra nie raczej do mariusza bo tak sie tu tytuuje.
    • Gość: JJK jak widać głosy są różne IP: 193.111.144.* 19.01.05, 18:08
      mnie brakuje TCM a nie Hallmarku,
      wydaje się, że zmiany programowe powinny być robione po jakiejś konsultacji z
      abonentami.
      Już kiedyś o tym pisałem, że nie liczy się ilość tylko jakość programów.
      Dzwoniłem do Vectry z pytaniem o TCM i otrzymałem odpowiedź, że wycofano
      program z emisji, a nie przewidują obniżki abonamentu ponieważ na to miejsce
      jest inny program oraz, że w umowa jest na określoną ilość programów.
      Czyli pewnego dnia możemy mieć 50 programów chińsko-japońsko-koreańsko
      języcznych.
      Nietety brak konkurencji na rynku lokalnych dostawców powoduje, że się panoszą,
      może kiedyś to się zmieni ale na razie to jest żenada.

• Gość: dolby Re: jak widać głosy są różne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:37
        Ściemy walą bo na platformach cyfrowych jest cartoon i TCM
      • Gość: xx Re: jak widać głosy są różne IP: *.udn.pl 20.01.05, 16:25
        Jak widać trzeba by było speca od umów i raz na zawsze nauczyć istniejącego
        prawa. Ja umowę podpisałem bo dostałem w załączeniu wykaz programów, które mnie
        interesowały i zadecydowały do akceptowania. Ponieważ w obecnej chwili tych
        programów nie ma umowa jest bezprzedmiotowa.
        Tym bardziej, że nie podano przyczyny jej usunięcia (z czyjej winy?).
        Absurdem jest mówić, o jakiś programach wymiennych (wg. jakiego kryterium
        ustalono, że dany program jest zamienny z innym), a za tym jednostronnie
        zerwano umowę.
        Przecież pakiet programów to jest jakiś towar, w jakiejś tam cenie, najmniejsze
        okrojenie tego programu nie jest już tym pakietem na jaki umówiła się TV Vectra
        ze swoim klientem - to chyba jasne. Więc mam chyba prawo bezproblemowo zerwać
        umowę - czy to nie jest dla Vectry jasne, a może się mylę.
        • Gość: Ola Re: jak widać głosy są różne IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 19:00
          Popieram akcję z rzecznikiem Vectra/ Dami bardzo przesadza i z ceną za tzw
          pełny pakiet i ze zmianami programów. Po co komu Arirang, Romantica czy inne
          tym podobne?
          • Gość: PROTEST Re: jak widać głosy są różne IP: *.udn.pl 21.01.05, 11:58
            Proponuję akcję wysyłania e-maili do Vetry z wyrazami oburzenia:
            radom@vectra.pl
          • Gość: iontichy Re: jak widać głosy są różne IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 11:59
            Myślę,że ździwiłabyś się mocno. Jak ludzie bronia Hallmarku, to dopiero
            miłośnicy "brazyliany" ruszyliby się po zdjęciu Romantiki :-) . A zdania jak
            zawsze są podzielone - TCM mi żal, za Hallmarkiem nie tęsknię, więc Kino Polska
            w to miejsce nie rusza mnie - a nawet prędzej coś obejrzę. A w Arirang polecam
            b. dobry quiz anglojęzyczny "The Contenders". Pzdr
            • Gość: xx Re: jak widać głosy są różne IP: *.udn.pl 21.01.05, 12:36
              Zabierasz głos w sprawie Hallmarku, a nie masz zielonego pojęcia jakie filmy
              tam prezentowano. Przez okres miesiąca nie widziałem ani jednej "brazyliany" co
              zwróciło moją uwagę na ten program. Ile razy włączałem TV zawsze było coś
              dobrego. Nie było filmów z cyklu "z drągiem za pociągiem" , horrorów,
              kretyńskich kryminałów tylko dobre w sensie aktorskim jak i fabuły. Nie było
              również filmów z serii "nikt nic nie wie", czy muzycznych typu "disco polo" czy
              hip-hop lub idiotycznych seriali na miarę naszej TV oczywiście za wyjątkiem
              niektórych. To co oglądałem w Hallmarku dawało mi zadowolenie, a zapewniam
              cię "iontichy", że kiczem się brzydzę i go nie oglądam.
              Przypadkowo oglądałem krótko program "Romantica" - podzielam Twoje zdanie-
              nie rozpaczałbym jakby go zdjęli. Tytułem repliki proponuję Ci "Edu sat"
              skoro tak Cię interesuje nauka i quizy.
              • Gość: abon Re: jak widać głosy są różne IP: *.25.udn.pl 21.01.05, 13:42
                Skoro sprzedają nam nie to co obiecali, to może po prostu nie płacić za ten
                towar?
                • Gość: Mariusz Proste IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 14:35
                  jedni uważają, że Vectra wywiązuje się z umowy, bo DOSTARCZA SYGNAŁ TV do
                  mieszkania - i to wg nich jest przedmiotem umowy - a inni sądzą, że przedmiotem
                  umowy jest świadczenie usług polegających na dostarczaniu do mieszkań sygnału TV
                  zawierającego kanały TV obejmowane danym abonamentem - wybieranym na podstawie
                  spisu kanalow TV odostepnianym w chwili podpisywania umowy ( i ja też tak to widzę )

I teraz czekamy na decyzję sądu który rozpatruje skargę abonenta na jego
                  dostawcę TV - szkoda, że nie Vectry...

• kaboom poczytajcie 21.01.05, 14:43
      31.08.2004
      UOKiK zawarł ugodę z Canal+ Cyfrowy. Powodem jest znaczna poprawa jakości
      obsługi abonentów tej płatnej telewizji. Jednocześnie spółka zobowiązała się
      zapłacić na cel społeczny 200.000 zł.

Z powodu licznych skarg konsumentów zarzucających Canal+ Cyfrowy brak reakcji na
      ich pisma, wprowadzanie w błąd, utrudnianie rozwiązywania umów,

dokonywanie jednostronnych zmian zawartości pakietów programowych,

stosowanie rażąco wygórowanych i nieuzasadnionych kar umownych, kilkukrotne
      pobieranie tych samych należności z kont bankowych abonentów przy zleceniach
      stałych czy przekazywanie spraw firmom windykacyjnym bez zakończenia
      postępowania reklamacyjnego, w sierpniu 2002 roku UOKiK złożył przeciwko
      przedsiębiorcy pozew sądowy wskazując na działania sprzeczne z prawem i dobrymi
      obyczajami.

W efekcie działań Urzędu już pod koniec 2002 roku spółka wprowadziła szereg
      istotnych zmian organizacyjnych w obsłudze abonentów łączących się platform
      cyfrowych CYFRA+ i Wizja TV, tzn. stworzyła telefoniczne centrum informacyjne,
      zaczęła stosować przejrzyste procedury reklamacyjne. Na skutek powyższego
      zmniejszyła się również znacznie liczba skarg napływających do UOKiK oraz
      rzeczników konsumentów w całym kraju.

W grudniu 2002 roku Prezes UOKiK wyraził zgodę na wystąpienie do sądu z
      wnioskiem o zawieszenie postępowania przeciwko Canal+ Cyfrowy oraz zlecił
      monitoring działań spółki w zakresie jej relacji z abonentami. Analiza wykazała,
      że przedsiębiorca znacznie ograniczył przypadki naruszania interesów
      konsumentów, we właściwy sposób rozpatruje napływające do niego reklamacje, a
      skargi kierowane do UOKiK mają charakter indywidualny, wynikający najczęściej z
      niezrozumienia warunków umowy.

Wobec woli współpracy z Urzędem oraz postawy spółki, która podjęła konstruktywne
      działania zmierzające do wyeliminowania kwestionowanych przez UOKiK praktyk oraz
      podniesienia standardu obsługi abonentów, Prezes UOKiK zdecydował o zawarciu 24
      sierpnia b.r. ugody z Canal+ Cyfrowy.

Na jej podstawie przedsiębiorca zobowiązał się udzielać konsumentom rzetelnej
      informacji dotyczącej oferty programowej, warunków umowy oraz możliwości jej
      rozwiązania. Zgodnie z żądaniem UOKiK, Canal+ Cyfrowy ponadto będzie udzielał
      odpowiedzi na pisma i skargi abonentów w terminie nieprzekraczającym 30 dni od
      momentu ich otrzymania.

Podpisując ugodę, spółka zadeklarowała usprawnienie obsługi świadczonej przez
      telefoniczne centrum informacyjne, a także uniemożliwienie firmom windykacyjnym
      upoważnionym przez Canal+ Cyfrowy dochodzenia roszczeń od abonentów przed
      zakończeniem postępowania reklamacyjnego. Przedsiębiorca zobowiązał się ponadto
      do przyznawania klientom bonifikat abonamentowych, jeżeli z winy spółki
      nastąpiły jakiekolwiek zakłócenia w odbiorze programów. Podpisanie ugody nie
      oznacza, że Urząd rezygnuje z dalszego monitorowania działalności Canal+
      Cyfrowy. Przeciwnie, w przypadku niewywiązania się przez przedsiębiorcę z
      nałożonych na niego zobowiązań, zastrzega sobie prawo do przekazania sprawy na
      drogę sądową.

Na mocy porozumienia i w oparciu o przepisy ustawy o zwalczaniu nieuczciwej
      konkurencji, które stwarzają możliwość domagania się od przedsiębiorcy
      przeznaczenia określonej kwoty na cel społeczny związany ze wspieraniem kultury
      polskiej lub ochroną dziedzictwa narodowego, Canal + Cyfrowy zapłaci 200.000 zł,
      po 100.000 zł na rzecz Pałacu w Wilanowie oraz Społecznego Komitetu Opieki nad
      Starymi Powązkami.

Dodatkowe informacje:
      Elżbieta Anders, Rzecznik prasowy UOKiK
      Departament Współpracy z Zagranicą i Komunikacji Społecznej
      Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa
      Tel. (22) 827 28 92, 55 60 106, 55 60 314
      E-mail: eanders@uokik.gov.pl

To samo dotyczy vectry - ja czekam do końca miesiąca na powrót Cartoon Network -
      jeśli nie wróci zaskarzę do UOKIK Vectrę jako firmę stosującą praktyki
      monopolistyczne - za pośrednictwem forum będzie mozna być może zebrać większą
      ilość niezadowolonych ze zmian programowych abonentów.

Szkoda tylko, że redakcja udaje, że nie widzi problemu.. Albo ich nie stać na
      to, aby wykonac jeden telefon do BOK'a Vectry z zapytaniem o powody zmian
      programowych...

Podajcie numer konta - wpłacę te kiladziesiąt groszy...
      • kaboom Uzupełnienie 21.01.05, 14:47

zaomniałem o podaniu Wam właściwego adresu do korespondencji : uokik@uokik.gov.pl
        Piszcie tam i opisujcie sytuację - jak na razie to jedyna, szybka, droga do
        okiełznania Vectry ...
        • Gość: xx Re: Uzupełnienie IP: *.udn.pl 24.01.05, 17:23
          Czy ktoś już powiadamiał radomski oddział UOKiK w sprawie zmian programowych
          Vectry i jej działań monopolistycznych.
      • Gość: Jarek Re: poczytajcie IP: *.164.udn.pl 02.02.05, 12:00
        Tak firma VECTRA działa nad Morzem , byłem w Ustce na turnusie
        rehabilitacyjnym i o dziwo włączyłem telewizor a tu Firma Vectra .
        Zaskoczyło mnie to troszkę , tam także niema co oglądać tak jak i
        tu u nas w Radomiu. To co powinno sie znajdować w ofercie niema ,
        także widzi pani że nietylko my Radomiu jestesmy przez Vectre
        nabijani w butelkę .Pozdrawiam
    • Gość: sawin Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.udn.pl 31.01.05, 11:47
      wyslalem do vectry maila: "Pewnie juz jestem ktoryms z kilkudziesieciu tysiecy
      mieszkancow
      > Radomia niezadowolonych z waszych uslug. jesli ten list czyta ktos z
      > bylego Dami to wiem ze to nie jego wina, ale jesli to czyta ktos z
      > Vectry to mowie, ze za czasow Dami nie bylo tak. nie dosc ze internet
      > zawaliliscie to jeszcze teraz znoscicie jedne z lepszych programow w
      > ofercie. to co ze mam ich 55 jesli z tego 15 daje sie ogladac, a
      > reszta to jakies tanie Romantici i Arirangi. Cartoon Network i
      > Hallmark to juz przegiecie. zniescie jeszcze CNN... i dajcie nam
      > rosyjskie wiadomosci. ale i tak bedzie 55 programow, wiec odbiorcy
      > powinni byc zadowoleni, prawda? ech.
      >
      > prowadzicie monopol na radomskim rynku, ale oby jak najkrocej.
      >
      > aha, jeszcze jedno? jak to jest? dostalem nowa umowe i tam mam wykaz
      > programow, jest w nich Cartoon i Halmark. czy jesli ich teraz nie ma, to
      > umowa jest bezpodstawna, poniewaz nie dajecie mi tego towaru ktory
      > obiecany jest w umowie? czy obiecujecie tylko dostarczac sygnal z byle
      > jakim chłamem, byle tylko bylo 55 programow w pelnym pakiecie za, o
      > zgrozo, 45zl.
      >
      > bardzo prosze o odpowiedz i ustosunkowanie sie do mojego listu jak i
      > oficjalnie na forum radomskim na ktorym az wrze o waszych praktykach. oto
      > link do niego:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=19611272&v=2&s=0
      >
      > Kuba"

i taka dostalem odpowiedz od rzecznika prasowego Vectry - p.Krzysztofa
      Stefaniaka:
      "Szanowny Panie,
      wymienione przez Pana programy VECTRA emitowała w Radomiu na mocy umów,
      które z
      ich nadawcami zawarła firma DAMI, przejęta przez nas w listopadzie
      2003 r. Umowy obowiązywały do końca ubiegłego roku. Natomiat VECTRA nie ma
      jeszcze umowy z Cartoon Network czy Hallmark i w związku z tym musieliśmy
      zaprzestać
      nadawania tych kanałów. W tej chwili nie jesteśmy w stanie poinformować, czy
      i kiedy programy te pojawią się w naszej ofercie.
      Jednocześnie pragniemy poinfromować, że VECTRA bardzo starannie dobiera
      programy do swojej oferty. Włączając jakikolwiek program kierujemy się
      zarówno chęcią zaspokojenie potrzeb naszych widzów jak i dbałością o
      wysokość abonamentu. Jeśli nie jest technicznym problemem włączenie takiego
      czy innego kanału do sieci, to trzeba pamiętać, że każdy kanał jest niejako
      towarem, który kupujemy w imieniu naszych widzów. Ponieważ ma to
      odzwierciedlenie w wysokości abonamentu, każdy program włączamy do oferty po
      dokładnej analizie, jeśli jej wynik wskazuje, że program zyska w miarę
      szerokie zainteresowanie widzów.
      Wymienione przez Pana programy są wymienione w umowie abonenckiej, ponieważ
      w momencie jej podpisywania
      były emitowane. Jednocześnie mieliśmy nadzieję na przedłużenie ich emisji,
      co się nie udało. Nie znaczy to jednak, że umowa jest nieważna, poniwż
      spełnione są pozostałe zapisy umowy - a te każą nam w miejsce programów
      wyłączanych dawać inne, i tak zrobiliśmy.
      I ostatnia kwestia - jako instytucja VECTRA nie zabiera głosu na
      internetowych forach dyskusyjnych, które są przeznaczone do wyrażania opinii
      przez osoby indywidualne. Jednak obserwujemy głosy naszych abonentów,
      wykorzystując je do poprawy naszych usług w danym mieście oraz w całej
      sieci."

Pozdrowienia
      tel. (0) 601 715 976
      e.mail: k.stefaniak@vectra.pl

• Gość: Mariusz Jak złożyłem skargę do UOKiK'u IP: *.udn.pl 31.01.05, 13:12

www.uokik.gov.pl/
        wysłałem im też kopię podpisanej umowy do przejrzenia. Zobaczymy, co IM Vectra
        odpowie, nas można olewac, ale agendę rządowoą już się nie da..

To co odpisał, szczegónie pooływanie się na jakies zapisy w umowie, można o
        dupkę potłuc, nikt nie może mieć prawa do jednostronnej zmiany umowy. A jesli
        takie coś jest, to zostanie to uznane za niedozwolony zapis i ze skutkiem
        natychmiastowym będzie musiał być zmieniony, wliczając w to renegocjacje
        dotychczasowych umów.

Na Cyfrę + nałożyli 200 000 kary i rura im z miejsca zmiekła...

• Gość: pajjak Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.euromacc.pl 31.01.05, 13:51
        ja tez wysłałem list:
        Szanowny Panie,

Chciałbym dowiedzieć się o przyczynę pozbawienia mnie możliwości oglądanie w
        Telewizji Kablowej Vectra programu Cartoon Network i TCN. Dzwoniąc do BOK w
        Radomiu dowiedziałem się, że w zamian za program Cartoon Network i TCN został
        włączony program Jetix Play oraz że wszelkie informacje o zmianach programowych
        uzyskam od Pana. Chciałbym się, zatem dowiedzieć jak można porównać TCN i
        Cartoon Network do programu Jetix Play. To nie są kanały podobne ani nawet w
        najmniejszym stopniu zbliżone programowo. Jetix Play jest kanałem wtórnym do
        kanału Jetix, więc nie jest to program nowy. Jetix Play jest też programem
        czasowym nadawanym tylko do godziny, 18 więc nie można w żaden sposób mówić o
        zamianie Cartoon Network i TCN na kanał podobny tematycznie. Chciałbym tez
        wiedzieć, z jakich to analiz wynika, że program Jetix Play „zyska w miarę
        szerokie zainteresowanie widzów”. Jeśli zaś każde włączenie do sieci nowego
        kanału ma „odzwierciedlenie w wysokości abonamentu” to pewnie każde wycofanie
        się, z jakiegos kanału przez analogie powinno pociągać za sobą zmniejszenie
        abonamentu. Chciałbym wiedzieć o ile zmniejszony zostanie abonament po
        wyłączeniu kanałów Cartoon Network i TCN. Chciałbym tez wiedzieć, dlaczego nie
        zostałem poinformowany o możliwości wyłączenia tych kanałów przed końcem
        miesiąca. Miałbym wtedy czas na zastanowienie się nad dalszym korzystaniem z
        usług Vectry. A tak zostałem postawiony przed faktem dokonanym
        • Gość: Mariusz Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.udn.pl 31.01.05, 13:56

Panowie, słać kopię maila do : uokik@uokik.gov.pl

• Gość: pajjak Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:04
          jak widać wyżej napisałem list do Pana rzeczkika, a to jego odpowiedz jak
          zwykle nie na temat. I klasycznie Nie ma tam ni słowa na pytania które zadałem
          oto list rzecznika:
          Szanowny Panie,
          VECTRA nie emituje TCN/Cartoon Network ponieważ nie mamy umowy z jego nadawcą.
          Na zmiany programingu pozwala umowa i regulamin VECTRY w przypadkach tam
          określonych. Wiemy jak bardzo TCN/Cartoon Network jest pożądany przez część
          naszych widzów, dlatego bierzemy to pod uwagę podczas negocjacji związanych z
          podpisaniem umowy.

• Gość: wredny Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: 193.111.144.* 01.02.05, 22:36
        Gratulacje świetny tekst sam bym tego lepiej nie napisał!
    • Gość: can Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 17:20
      Tak to chamstwo i drobnomieszczaństwo w stylu gdańskim
    • Gość: telewidz Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.05, 22:29
      Na telewizje nie ma co liczyc idz na koncert 100% live 2 marca 2005 rok
      Katakumby. 100% satysfakcji i zadowlenia
    • Gość: olo Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:10
      Zgadzem się z wypowiedzią.Prawdę mówiąc cała tv.vektra[dla mnie zawsze dami]jes
      do luftu.
      • Gość: can Re: Vectra zdjela Cartoon Network i Hallmark. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 22:00
        Tak to prawda, ale nie ma w tym mieście innego wyboru. I to jest takie
        wkurzające. Prawie całe miasto jest podłączone do kablówki, której decydenci
        mają w nosie opinie odbiorców byle tylko kasa napływała do ich kieszeni.
        Bezmyślnie postąpiły zarządy spółdzielni likwidując anteny na blokach. Gdyby
        były można by przejść na obiór 5 podstawowych kanałów i przestać płacić krocie
        za cały ten chłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka