Gość: yeti IP: *.udn.pl 07.02.05, 22:06 w małych ilościach - to dobry kompromis miedzy tymi, co używają, a tymi co się tego boją. jestem za Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: legalna trawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:08 Zgadzam się, aktualne równanie prawne marijuany z amfetaminą czy heroiną to absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niećpun Re: legalna trawka IP: *.localdomain / 67.15.54.* 09.02.05, 19:58 Herezja. To rozszerzanie narkomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibinh Re: legalna trawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:14 W jakich dyskotekach w okolicy można zakupić działę tego co wolno?;) Zróbmy listing:..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyinthesky Re: legalna trawka IP: *.39.udn.pl 09.02.05, 20:52 to gandzie sie nosi w malych ilosciach, nie mózg! ci, ktorzy nosza w malych ilosciach, maja pokitrane kilogramy sprzetu pod lozkami! chcesz jarac - zostan zdobywca lub farmerem. znajda przy tobie - do tiurmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aplikant Posiadanie jaknajbardziej powinno być karane ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:04 Po 1 to nie karanie posiadania to jawna zachęta do ćpania i poczucie bezkarności . A po 2 to każdy diler będzie doskanale wiedział ile gramów może mieć przy sobie i tyle będzie miał i zawsze się będzie tłumaczył , że to ma uzytek własny . W sądach niezmiernie często trafiają się całkowicie zdegenrowani narkomani którzy są oskarżeni o posiadanie narkotyków . Ja jeszcze takiego w Radomiu nie widziałem . Za to widziałem już mase oskarżonych którzy dokonali wszelkiego rodzaju przestępstw będąc pod wpływem narkotyków / od wszelkiego rodzaju wykroczeń poprzez rozboje i pobicia aż do morderstw / . Najczęściej oskarzonymi o posiadanie narkotyków są małolaci z naprawdę różnych warstw społecznych . A poza tym to nigdy za pierwszym razem nie dostają wyroku bez zawieszenia za posiadanie narkotyków ! Zazwyczaj jest to albo grzywna albo kara ograniczenia wolności / prace społaczne / lub wyrok więzeinia w zawieszeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aplikant Sprostowanie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:07 Powinno być : W Sądach niezmiernie RZADKO trafiają się zdegenerowani narkomani oskarżeni o posiadanie narkotyków a nie jak napisałem niezmiernie często . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: legalna trawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:29 Jointy (marijuana) powinny być zalegalizowane i handel nimi kontrolowany przez państwo, co ograniczy dostęp nieletnich oraz mafijną dilerkę, uwaga policji powinna się skupić na zwalczaniu prawdziwych narkotyków, ale do tego lobby mafijne nie dopuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Kruk Re:Wy móygojeby IP: *.lns2-c7.dsl.pol.co.uk 12.02.05, 00:27 HEY ćpuny do wora a wór o burte....................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: móyg Re:Wy móygojeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:38 Oto rozsądna wypowiedź myślącego człowieka, pełna celnej argumentacji... :-) Rudolfie Kruku gratuluję polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: móyg Re:Wy móygojeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:48 Większość społeczeństwa ma na ten temat takie pojęcie, że narkomanów by rozstrzelali- aby zaraza się nie rozeszła, nie rozróżniając czy pali trawę czy heroinę, bo to to samo. Ale jak ktoś jest alkoholikiem, albo żłopie po dziesięć kaw dziennie, albo zasnąć nie może bez pastylek, to jest wszystko w porządku bo to przecież nie narkotyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynarkoman Re:Wy móygojeby IP: *.udn.pl 12.02.05, 01:16 co racja to racja. Dla mnie jednak pijak tak samo winien być traktowany jak i ćpun. Ubolewam nad ich słabą psychiką. Dla mnie to są ludzie chorzy, których trzeba leczyć i to intensywnie we wczesnym stadium. Sam przeszedłem już różne odwyki i wiem jak to jest - mnie się udało - miałem silną wolę - nie pogłębiałem się w nalogach. Zgadzam się całkowicie z wypowiedzią "aplikanta". Sądzą w tej chwili bandziorów, ktorzy wypchneli 21-letnią dziewczynę z pociągu - sprawcy mówią, że nie pamiętają jak to się stało. Czy ten jeden przykład dla zwolenników legalnej trawki to mało. Dużo poruszam się po drogach samochochodem - to co się na nich dzieje to przechodzi ludzkie wybrażenie. Jak domniemam, większość to pod wpływem moze i jednej legalnej działki i może niegrożnej trawki, ale z jakimi skutkami i fantazją. Każda używka - bez wyjątku zgrażająca świadomości to śmiertelne zagrożenie dla drugiej osoby - szczególnie na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re:Wy móygojeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 01:33 Przepraszam ale co ma wspólnego morderstwo młodej dziewczyny w pociągu z marijuaną? Nie widzę zwiazku między tematem a tą tragedią. Jeśli przedmówca przyjmuje założenie(nie wiem na jakiej podstawie) że byli pod wpływem marijuany to natychmiast powinno się zdelegalizować alkohol i tytoń- myślę że więcej niż 90 % przestępstw jest popełnianych pod ich wpływem. Nietrzeżwi kierowcy są zagrożeniem dla ruchu drogowego, dla siebie i innych, nie zależnie czy zażywali środki legalne czy nielegalne- znów nie widzę zwiazku z tematem. Nie każda używka stanowi śmiertelne zagrożenie- jakoś kawa, papierosy czy herbata są w powszechnym użyciu, choć prawda że nadużywane mogą byś szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niećpun Re: legalna trawka IP: 67.111.137.* 12.02.05, 10:11 Ćpuny precz! Żadnych ułatwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: legalna trawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:06 Jak będziesz ćpał to trafisz do Krychnowic i dopiero będą jaja.Tam ciebie oduczą próbować zakazanego owocu jakim jest trawka lub inne bydlę.Balicki tobie nie pomoże dobry Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm argumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:41 A jak będziesz pić kawę to trafisz na kardiologię, jak będziesz pic alkohol to będziesz mieć marskość wątroby, jak będziesz palić tytoń to dostaniesz raka płuc i krtani- ministrze Balicki zdelegalizuj natychmiast te zabójcze narkotyki, a każdego posiadającego najmniejszą działkę policja powinna natychmiast aresztować!! Zero tolerancji dla narkotyków! Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: argumentacja 13.02.05, 12:03 No wreszcie usłyszałem odpowiedz mądrego młodego człowieka.Dobrze myślisz jak alkohol to zguba ludzkości tak i najmniejszea trawka i inne barachło jest jeszcze gorsze.Trzymaj z antnarkomanami i zwalczaj ich o ile zachodzi potrzeba taka.Karać za najmniejsze posiadanie narkotyków a nie mówiąc już o ich rozprowadzaniu.Nie żal mi ćpunow bo ćpają z głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: argumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:36 Czy mam rozumieć że jesteś za karaniem ludzi za posiadanie alkoholu, kawy i tytoniu? No to chyba się nie zrozumieliśmy- jestem zwolennikiem legalizacji marijuany (czyli trawy, konopii, ganji, haszyszu czy jak tam jeszcze zwać), wcale nie uważam żeby to była zguba ludzkości, natomiast legalizacja pomoże kontrolować handel, tak aby nie docierała do dzieci i młodzieży, oraz żeby nie zasilać zyskami zorganizowanej przestępczości gangów mafijnych. Porównaj sytuacje z alkoholem podczas prohibicji amerykańskiej w latach '20 XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Zalegalizować wszystkie narkotyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:25 Niech sie ćpuny zaćpają na śmierć . To się nazywa selekcja naturalna . Poumierają najsłabsze jednostki które i tak nic wartościowego nie wnoszą do spełeczeństwa . Zwykły margines społeczny i patologia . Ja to bym pragnął żeby od razu szli na skróty i zaczynali od heroiny a nie bawili sie w jakąś marihuanę czy tam amfetamine . Odpowiedz Link Zgłoś
pssssssst Re: Zalegalizować wszystkie narkotyki 15.02.05, 16:36 ...FRED...kogo obchodzi społeczenstwo?..na bank jestes żulem spod monopola;)a trafka lepsza niz wodka;) Odpowiedz Link Zgłoś