Dodaj do ulubionych

POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!!

IP: *.udn.pl 12.02.05, 09:21
witam,
byłam na występie tancerzy z Petersburga. Ciagle miałam wrażenie, że muszą
się pilnować, by nie wypaść ze sceny.
Załuję, że nie mamy odpowiedniej sali z PORZĄDNĄ SCENĄ, taką, by mogły u nas
gościć też inne znaczace zespoły artystyczne. Przez ten fakt Radom czesto
jest pomijani podczas róznych artystycznych wydarzeń. SZKODA!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zosia Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! IP: 67.111.137.* 12.02.05, 10:06
      Tak, należy wybudować taki radomski Teatr Wielki (ewentualnie ciut mniejszy) :)
    • isoxazolidine Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! 12.02.05, 11:06
      w Kielcach jest ogromna scena w KCK i co ???
      kiedy juz ja zbudowano zaczeto sie dopiero zastanawiac jak ja wykorzystac ....

stad plynie dla nas nauczka: najpierw opracujmy calosciowa koncepcje ozywienia kulturalnego miasta a dopiero potem planujmy ewentualne inwestycje. sporo ciekawych imprez uda sie zrobic w oparciu o posiadane juz sale w Resursie i UW.
      • gladiator.ek Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! 12.02.05, 11:46
        Fakt,troche bez głowy budowano KCK w Kielcach,ale to przez to że budowa jego
        trwała prawie 25 lat.Początkowo miała mieć tam siedzibe Teatr Zeromskiego,ale
        oni za żadne skarby nie chcą sie tam przeznieść(i dobrze !! ).Obecnie jest
        wykorzystywany na rózne operetki,ma tam siedzibe filharmonia ,Kielecki Teatr
        Tańca,Galeria "Winda", jakies pracownie artystyczne,no i Telewizja
        Publiczna,która i tak będzie miała nową siedzibę,bo tam juz jest za mało
        miejsca.A przeciez to jeden z najwiekszych tego typu obiektów w Polsce.Tak więc
        pomawianie o bezcelowość tego obiektujest co najmniej śmieszne,...ale
        wytłumaczalne w Radomiu:)
        A inną sprawa jest to że takie miasta jak radom to już dawno poinny mieć
        porzadna hale widowiskowo-sportową.Tyko nie bierzcie przykładu z hali na
        Waligóry w Kielcach-żenady która nadaje się jedynie do rozbiórki(na szczęście
        rusza budowa całkiem nowego obiektu na miare XXI wieku ---przez co liczę na
        wysadzenie tego obecnego paskudztwa w powietrze)
        Pozdrawiam
        • isoxazolidine Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! 14.02.05, 11:26
          gladiator.ek napisał:

> Fakt,troche bez głowy budowano KCK w Kielcach (...)

... i wlasnie niechcialbym ze by tak bez głowy budowano cos w Radpmiu :)
          • gladiator.ek Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! 14.02.05, 12:22
            "bez głowy" to chodziło mi ze tak długo i za kazdym razem po coś innego.Ale
            teraz jest to już bezprzedmiotowe
      • Gość: cool Re: POTRZEBUJEMY SALI WIDOWISKOWEJ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:48
        ale aktualne sceny: Resursy, UM i Teatru nie wiedzą jak się utrzymać.
        Radomianie to ludzie głównie techniczni, mniejszość humanistyczna kierunek:
        Kraków lub Warszawka. Niestety.
        Prezydentowi Marcinkowskiemu tak wpadł w oko Bogusław Morka, że zaprosił tenora
        na festiwal DiscoPolo przy Reja i na Festiwal gotowanej Papryki. Nie wiem, czy
        arie tenora wyjdą na powietrzu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka