olo1033 22.02.05, 17:33 Mamy 21 wiek a budynku 1 US-Radom średniowiecze pod względem organizacji i obsługi klientów.Dziś oddając PiT 37 zajeło mi to 2,38 godz.Coś tu nie gra! Daj swoją opinię może ja miałem tylko pecha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danka76 Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:08 W poniedziałek tydzień temu czekałam ok 20 minut. Idę jeszcze jutro. Mam nadzieję, że nie będę musiała spędzić tam tyle czasu, co Ty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka76 Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:43 Dzisiaj czekałam godzinę, ale zauważyłam, że długość oczekiwania zależy nie od urzędników tylko od petentów. Jeśli ktoś składa zeznanie, w którym są błędy, to musi na bieżąco poprawiać. Ja załatwiałam sprawę 5 minut, podczas gdy obok mnie facet siedział 20 minut i jak wyszłam, to jeszcze został. Średni czas jaki urzędnicy muszą poświęcić jednej osobie to około 15 minut! Wynika z tego, że prawie każdy źle wypełnił zeznanie! Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:32 danka76, nie mów, że to wina podatników, chociąż wiem, że w zeznaniach są błędy, ponieważ ludzie ze wzgledu na oszczedności próbują rozliczać się sami. Byłam dwa tygodnie temu. Nie czekałam nic. W pokoju były dwie młode dziewczyny. Jedna z nich usiłowała sprawdzić zeznanie mężczyzny, który już siedział gdy weszłam. Moje trzy sprawdzone były w ciągu niespełna pięciu minut /dziewczyna perfekcyjnie miała opanowanowaną pracę na klawiaturze numerycznej/. Pomagała również koleżance. Życzę wyrozumiałości dla tych, którzy posiadają niewielkie umiejątności a rozliczają się samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: 80.249.0.* 25.02.05, 15:26 Ależ to jest wina podatników w dużej mierze. Ja liczę PITY od kilku lat koleżankom, dzieciom koleżanek, koleżankom dzieci itd... Nigdy od nikogo nie wzięłam ani grosza. Może po prostu jeśli samemu się nie potrafi tego robić to należy znaleźć życzliwą osobę., która troche pomoże. Po prostu troszkę popytać lub kogoś poprosić. I wtedy idziesz na pewniaka. Ba! nawet możesz wysłać PIT pocztą. Na pewno wszyscy byliby zadowoleni! Bywają także osoby, które wypełnią Ci PIT za symboliczne 10zł. Może czasami warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:30 Ja również od lat rozliczam rodzinę i znajomych, nie birąc złotówki. Sara, dla Ciebie 10zł to symboliczna kwota dla innych to kilka bochenków chleba. Ludzie zanoszą zeznania, bo liczą na poprawki /bezpłatne/ w US. Chciałabym wrócić do mojej poprzedniej wypowiedzi. Facet, który siedział długo nie był winien - bardzo cierpliwie czekał. Poprostu dziewczyna prawdopodobie błędnie wprowadzała dane ponieważ komputer nie chciał ich przyjąć. Pomoc koleżanki przyniosła skutek, więc nie można tu winić wyłącznie podatników. Pracownicy US nie są nieomylni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.chello.pl 25.02.05, 21:52 Również nie zgodzę się z Ewą, gdyż w zdecydowanej większości przypadków to wina podatników i źle wypełnionych deklaracji. Wprowadzenie dobrze wypełnionego zeznania zajmuje pracownikowi 5 do góóóóóra 10 min. - nawet gdy nie ma perfekcyjnie opanowanej klawiatury. Podatnicy I US i tak powinni być zadowoleni z organizacji pracy w urzędzie przy przyjmowaniu zeznań, gdyż moim zdaniem wiele innych urzędów w Polsce może radomskiemu jedynie pozazdrościć. Ale taka już jest nasza polska mentalność - narzekać, narzekać, narzekać i jeszcze raz wymagać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhhh Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: 193.111.144.* 26.02.05, 00:08 Ze średniowiecza przyjeżdżają do tego skarbowego podatnicy, którzy parkują na trawnikach, chodnikach i kto wie gdzie jeszcze. Już nie jeden przeze mnie mandacik zarobił HE HE... Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... 27.02.05, 10:37 Nie dziwi mnie parkowanie samochodów ,pytam gdzie można zaparkować??"Biedny US- Radom nia ma uczciwego parkingu przecież jest go chyba na to stać a jak nie to zrobić trzeba"ściapkę "na budowę parkingu.To samo dotyczy PZU i PKO od strony ul.Żeromskiego.Ta imitacja parkingu przed US-1 woła o pomstę do nieba a czy tego nie widzą ojcowie miasta a może nie chcą słyszeć?Ileż tam było kolizji i stłuczek przy wjezdaniu i wyjeżdzaniu.Tam jest typowy plac manewrowy do nauki jazdy.Polecam sprawdzić a póżniej opisać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhh Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: 193.111.144.* 28.02.05, 01:10 Można zaparkować 200 metrów dalej... i przejść się ten kawałek nie niszcząc mieszkańcom trawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:17 a ja w piątek czekałam w kolejce 3 minuty :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:17 a ja w piątek czekałam w kolejce 3 minuty :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.udn.pl 27.02.05, 20:30 Niestety.Mechanizacja jest,ale nie dla każdego.Ktoś powiedział.Wpuścić chłopa do biura,to atrament wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka2 Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.udn.pl 28.02.05, 16:11 Radomianka czekała 3 minuty a ja w piątek czekałam aż 2godz.i 43 minuty bo w pokoju 201 pracownikom nie chciało się robić a na dole w pokojach 118 i 119 był dziki tłum.Nawet pracownicy dziwili się skąd ten najazd ludzi.W holu na parterze było duszno i smrodliwie z powodu świeżo umalowanych ścian farbą olejną.I nikomu z pracowników to nie przeszkadzało że potyka się o ludzi dopiero moja intrwencja spowodowała że na parterze zjawił się pracownik i zaczął kierować ludzi do innych pokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Next Re: 1 URZĄD SKARBOWY -Radom... IP: *.udn.pl 28.02.05, 19:00 Dziwi mnie że każdy chce złoży PIT osobiście. Ja już kolejny rok wysyłam pocztą i zwrot dostaje na konto. Nie mam czasu na stanie w kolejkach. Gdy wracam do domu urzędy dawno są nieczynne. Zgadzam się z tym, iż ludziom zależy na sprawdzeniu, a nie na złożeniu PITu. Ja osobiście czekam na możliwość przesyłania PITów drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś