Dodaj do ulubionych

Bojkot marketów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:36
Idą święta i świąteczne zakupy. Dajmy zarobić radomskim kupcom. To oni dają
miejsca pracy, płacą podatki w Polsce. Ceny jak się dobrze przyjrzec mniejsze
niż w markecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gaba Re: Bojkot marketów IP: *.udn.pl 20.03.05, 21:48
      Rzucili mi pod drzwi ulotkę Carrefoura. Straszna tandeta a ceny znacznie wyższe
      niż na bazarze.
    • Gość: dawid Re: Bojkot marketów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:11
      swieta prawda, ja tez sie pod tym podpisuje i w markecie nie kupuje!
      wreszcie wzrasta swiadomosc polakow co do jakosci sprzedawanych tam produktow!
      • Gość: jusia Re: Bojkot marketów IP: *.udn.pl 21.03.05, 14:52
        Jestem jak najbardziej za bojkotem.Wolę iść do osiedlowego sklepu po pięć
        potrzebnych produktów, niż przywieźć z marketu siaty z
        niepotrzebnymi, "promocyjnie" kupionymi towarami.Nie stać mnie na to.
    • Gość: hak Re: Bojkot marketów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:05
      Wszystko co Polskie jest dobre!!!
      Nawet gdyby trochę się róźniło to i tak jest dobre bo Polskie!!!
      • Gość: Klient Re: Bojkot marketów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.03.05, 15:09
        Wszystko dobre, co mi smakuje i jest wysokiej jakosci i nie obchodzi mnie, czy
        wyprodukowano to w Polsce, Niemczech, czy jeszcze gdzie indziej. Zakupy na
        swieta zrobie w markecie, bo mam tam wybor i moge kupic co mi sie podoba, a nie
        byc skazanym na produkt danje marki, bo w sklepie pod blokiem innego nie
        bedzie. Chca ci radomscy kupcy walczyc z marketami, nie robiac im jednak zadnej
        konkurencji. Bez obnizek cen, czy zwikszenia roznorodnosci towarow na pewno nie
        wygraja.
        • pitagor Re: Bojkot marketów 21.03.05, 17:00
          A co powiesz o bojkocie danych produktów w markecie ?
          Np. w Realu nie uświadczysz jogurtów truskawkowych Rolmleczu, a inne są. Po
          prostu są zagrożeniem np. dla Bakomy czy innej marki która więcej dała za
          możliwość sprzedawania w danym supermarkecie.
          • Gość: Pello Re: Bojkot marketów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.03.05, 17:50
            A może to klienci bojkotują jogurty Rolmleczu w marketach nie kupując ich. Jak
            wyda Rolmlecz milion złotych na promocję, to może ludzie zaczną je kupować.
            Mleka Rolmleczu nikt nie bojkotuje....
            • Gość: PITAGOR Re: Bojkot marketów IP: *.internet.radom.pl 21.03.05, 22:50
              Niewykluczone że też. Ale to supermarket decyduje co na ich półkach leży,
              zresztą za to leżenie musi zapłacić producent, który dany towar wprowadza do
              sklepu. I tak najdrożej zapłaci za możliwość wystawienia towaru leżącego na
              wysokości oczu najtaniej za towar który leży najniżej.
              • Gość: Pello Re: Bojkot marketów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 22.03.05, 09:47
                Producenci nie muszą sprzedawać towaru w supermarketach. Jednak decydują się na
                to, bo to dla takiego np. Rolmleczu najlepszy kanał dystrybucji. Supermarkety
                doskonale to wiedzą i traktują swoje półki jako miejsca wystawowe, za które się
                płaci. Z drugiej strony markety tak umieszczają towary, aby na nich jak
                najwięcej zarobić. Nie widzę tu bojkotu produktów polskich, czy rodzimych -
                lokalnych przez supermarkety. Jedyny problem w tym, że supermarketów jest w
                Radomiu tak mało.... :)
                • Gość: PITAGOR Re: Bojkot marketów IP: *.ats.pl 22.03.05, 12:08
                  Wracając do Rolmleczlu, dlaczego wszytkie ich produkty są dostępne np. w
                  Leclerku, a w Realu z jogurtów tylko brzoskwiniowe? Czyżby tylko klienici Reala
                  nie chcieli kupować innych smaków? Nie doszukuję się spiskowej teorii dziejów,
                  poprostu mnie to interesuje ;-)
        • Gość: Teraz Polska Re: Bojkot marketów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.03.05, 20:54
          Jesteś zwykłą polską kupą.
          • Gość: g Re: Bojkot marketów IP: *.udn.pl 21.03.05, 22:27
            Czy Balcerowicz i Balcerowski to rodzina?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka