Dodaj do ulubionych

Rekord - Żenada!!

IP: *.udn.pl 29.04.05, 16:36
Slucha ktos z was teraz radia Rekord? Przepraszam, kim jest
ten "prezenter" ??? Czy on wogole wie co mowi i..jak mowi?? Panie Przemku!
Przykro mi to mowic, ale do radia to Pan sie nie nadaje.Czyzby juz Rekordowi
sluchalnosc odbila tak do glowy ze zatrudnia dzieci??? Przeciez on nie ma
zadnego akcentu!! Mowi jednym tchem!! Kto go tam wcisnal?? Moze to synek
jakiegos naszego radomskiego Byznesmena??? Kim on jest???
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchacz Re: Rekord kiedy będzie strona www IP: *.ats.pl 29.04.05, 16:45
      Kiedy będzie strona www radia ?
      • Gość: beenek Re: Rekord kiedy będzie strona www IP: *.104.udn.pl 29.04.05, 16:51
        Narazie nic takiego sie nie zapowiada niestety
    • Gość: aga Re: Rekord - Żenada!! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 29.04.05, 19:03
      Zgadzam sie, a jakie teksty wymyslaja np. jedna z prezenterek- slonce zrobilo
      nas w konia i sie schowalo, malo nie padlam z wrazenia. Da sie tylko chyba
      sluchac dla muzyki z mlodych lat, bo prezenterzy to miernota dziennikarska
      • Gość: VIP Re: Rekord - Żenada!! IP: *.104.udn.pl 30.04.05, 11:30
        Pan Jarek Rabenda dbał jeszcze o odpowiedni dobór ludzi tzn: barwę głosu,
        pomysły itd. Pan Dobrowolski wychodzi na to nastawil się tylko i wyłącznie na
        zysk a co się dzieje na antenie to już maly problem wazne ze muzyka gra a jak
        gra muzyka i cos tam się powie od czasu do czasu „sensownego” to już RADIO JEST
        TRENDY. Zycze Rekordowi jak najlepiej ale tworzy się to radio na tkz KICZU jak
        niegdyś bum na Disco Polo.
        • Gość: @ Re: Rekord - Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 12:49
          VIP-ie- 100% racja
    • Gość: aqq Re: Rekord - Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 12:56
      Wszystko prawda. I prawdą jest też to, że nikt, kto "się nadaje" nie przyjdzie
      pracować - podreślam: PRACOWAĆ za takie stawki, jakie oferuje obecny Zarząd
      Radia Rekord. Stąd ludzie, którzy pokazywaliby się na antenie nawet za darmo,
      byle zaistnieć. Dla zabawy i dla szpanu wśród kolegów: "pracuję w radiu".
      Fachowcy to już zazwyczaj ludzie mający rodziny na utrzymaniu i czasy zabaw w
      radia studenckie już się dla nich skończyły. Przy okazji proponuję Panu
      Prazesowi Dobrowolskiemu, aby sprawdził, skąd takie wysokie wyniki słuchalności
      - mówię o sposobie przeprowadzania sondaży. Trudno wymagać, aby np. Eska miała
      wysoką słuchalność, skoro wszyscy udzielający odpowiedzi "Słucham Radia Radom"
      sa pomijani, bo takiego radia już NIE MA. To największy bład ESKI. Stracić taką
      nazwę ... Inna rzecz, że lokalności w Esce doszukać sie trudno, zatem dzieli
      słuchalność z Plusem - w tych dwóch rozgłośniach szukają czegoś dla siebie
      ludzie, którzy od RADIA oczekują czegoś więcej oprócz pozdrowień i próśb o
      bilety na dyskotekę w Maliszewie.
      • Gość: Maciej Dobrowolski Re: Rekord - Żenada!! IP: *.radiorekord.pl 30.04.05, 13:45
        Witam :) Powoli staję się fanem tego Forum ;) Dziekuje za wszystkie uwagi.
        Staramy sie aby Radio Rekord rozwijało sie i brzmialo jak najbardziej
        profesjonalnie ale nie wszystko da sie na raz zrobic. Pozwolcie, ze zacytuje
        oklepane powiedzenie - ten nie popelnia bledow kto nic nie robi. Czekam na
        Wasze opinie bo sa dla nas naprawde bardzo wazne. Zaluje, ze niektorzy wyrazaja
        je w "taki" sposob, no, ale pozostawiam to bez komentarza.
        Co do roznych uwag - Radio Rekord, jak i inne radia prywatne jest FIRMA, wiec
        powinno przynosic zyski - po to istnieje - gdyby bylo inaczej, powiedzialbym,
        ze swiat stanal na glowie. Ale, zeby Radio mialo, tak jak Rekord, bezapelacyjna
        pozycje l;idera na rynku, a z tego i tym samym pieniadze - musi dziac sie to
        wylacznie przez antene a w dalszej mierze przez promocje. Wiec zarzucanie,
        ze "zbijamy" kase jest prawdziwe - aale mozemy ja "zbijac" tylko dzieki temu,ze
        Radio jest sluchane i podoba sie.
        Jesli chodzi o badania SMG KRC, ktore sa jednoznaczne - badaniu poddawana jest
        w kazdej fali grupa kilku tysiecy osob (szczegoly w SMG KRC). Dziwi mnie fakt,
        ze ktos "wie" jak sa robione - watpie - bo ghdyby wiedzial nie wypisywal takich
        stwierdzen bo sa poprostu nieprawdziwe (dot. radia Radom itp, itd). Widze, ze
        tego typu wypowiedzi "fachowe" podobne sa do tych, ktore pojawialy sie we
        wrzesniu i pazdzierniku i uczenie przewidywaly rozwoj sytuacji w Radiu Rekord-a
        tam zawsze podpisywali sie "fachowcy". No niekoniecznie sprawdzila sie Ich
        wiedza medialna. Ale to dobrze, ze pojawiaja sie roznego typu komentarze, bo
        faktycznie pozwalaja zasygnalizowac problemy i pomoc w ich zwalczaniu (jesli sa
        rzeczywiscie uczciwe i merytoryczne) lub pokazac jak bardzo jestesmy sola w oku
        (chyba) konkurencji - bo gdybysmy mieli nadal (jak w lipcu 8% udzialu w rynku)
        a 21,4% jak obecnie to raczej nikt by sie Rekordem tak intensywnie nie
        zajmowal ;) I to cieszy ;))
        Co do stawek w Radiu Rekord - hmmm, sadze,ze sa one tajemnica i sa znane
        zatrudnionym - w kazdym badz razie, jak mowi angielskie powiedzenie -
        dzentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach, oni je maja. I do tego swoja polityka
        chcialbym doporowadzic - zeby po kilku latach ogromnego kryzysu finansowego
        stacji, braku regularnych wyplat, zaleglosci - Pracownicy zaczeli zarabiac
        regularnie, mieli splacone zobowiazania (co jednoczesnie z wyplatami czyniumy)
        i zeby jednoczesnie stacja utrzymała sie na rynku i dalej rozwijala sie w tak
        zawrotnym tempie jak dotychczas. I dlatego zarowno Przyjaciol jak i sceptykow
        prosze o trzymanie kciukow :) Pozdrawiam :)))
        • Gość: laik Re: Rekord - Żenada!! IP: 82.197.39.* 30.04.05, 15:55
          Jestem pod wrazeniem stwierdzeń zawartych w tym wpisie. Tylko proszę rzetelnie
          poinformować o szczegółach dotyczących badań:1
          1. najważniejsze - na jakiej próbie zostały przeprowadzone badania.
          2. również bardzo ważna - jężeli pan Dobrowolski dysponuje badaniami to zapewne
          może zaprezentować wyniki w grupie All 25+
          3. co do kasy myślę że pracownicy radia długo nie zobaczą pieniędzy, gdyż chyba
          juz wszyscy wiedzą że pan prezes startuje do Sejmu i kasa potrzebna jest na
          kampanię:)))
          • Gość: Maciej Dobrowolski Re: Rekord - Żenada!! IP: *.udn.pl 30.04.05, 23:31
            Witam :)
            Dziekuje za maila. Co do wynikow - opisalem szczegolowo je w postach dot
            sluchalnosci. Co do pieniedzy - mysle, ze Pan(i) myli sie. Sytuacja Radia, jaka
            zastalem w wakacje ub. roku byla delikatnie mowiac "ciezka". Wspolnymi silami
            ze Wspolnikiem, Zarzadem i Przyjaciolmi z Radia staralismy sie ja jak
            najszybciej unormowac, choc nie bylo to latwe i teraz powoli zblizamy sie do
            normalizacji, choc jeszcze troche czasu na to potrzeba. Co do mojego rzekomego
            kandydowania - musze zasmucic Pania / Pana - nie kandyduje do Sejmu a do
            Senatu - hmmm, jestem za mlody, brakuje mi ponad 5 lat ;)
            Pozdrawiam!
            • Gość: uchol Re: Rekord - Żenada!! IP: 80.50.60.* 01.05.05, 14:18
              A pani Kopacz mówiła, że umieściła Pana nazwisko na liście kandydatów Platformy
              Obywatelskiej do Sejmu. Czyli kandyduje Pan, czy nie?
            • Gość: słuchacz Kiedy strona www ? IP: *.internet.radom.pl 03.05.05, 14:00
              Ponawiam pytanie: kiedy w końcu będzie strona www Radia Rekord?
        • Gość: mieszczuch Re: Rekord - Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 14:56
          Muzyka O.K. ale zgodz że głosy w Rekordzie nie są"radiowe" zarówno tej pani
          która prowadzi pogaduszki jaki i w informacjach. chyba to tzw. "naturszczycy' z
          ulicy... Pewnie fachwcy zbyt wiele kosztuja i radio sie skrobie... pozdro
          • Gość: Paweł P Re: Rekord - Żenada!! IP: *.internet.radom.pl 01.05.05, 23:29
            a moglbys zdefiniowac termin glos radiowy, jaki to jest?, mile widziany bylby
            przedzial czestliwosci przenoszenia brzmienia glosu, a co do samego radia to
            rekord zawsze byl KUZNIA talentow, to wlasnie w takich stacjach jak ta, ktorych
            jest cale mnostwo w kraju ludzie sie ucza i poznaja prace radiowca, ZADNA
            powtarzam ZADNA szkola tego nie zapewni bo co innego mowic w domu do grzebienia
            niz do mikrofonu, pozniej ci najlepsi trafiaja za mikrofony bardziej
            prestozowych stacji, oczywiscie czasami trafiaja sie osoby ktore raczej powinny
            sluchac radia a nie go robic ale coz......... mam nadzieje ze takich bedzie jak
            najmniej, ale jest wielce krzywdzace podciaganie wszystkich pod jedna
            kreske ........ludzi majacych staz do tych co dopiero co stawiaja pierwsze
            kroczki w tym zawodzie, zatem wiecej obiektywizmu i metoryki w tym opiniach
            na koniec o tzw. popularnosci ktora sie tu przewinela otoz jest rzecza normalna
            ze osoby publiczne staja sie popularne, tak, zgadza sie ze to praca bardzo
            atrakcyjna, wiele osob by chcialo i bez wzgledu na to czy nadaja sie czy nie
            stara sie dopchac do tego medium, jest w gestii osob zarzadzajacych ta
            instutucja by wyrazic zgode badz nie na pojawienie tego kogos na
            antenie.......i tyle w tym temacie
            pozdrawiam
        • Gość: stereo i w kolorze Do P. Prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:09
          Szanowny Panie Prezesie, mam jedną prośbę do Pana - proszę się przemóc i
          posłuchać swojego radia od deski do deski przez tydzień. I zwrócić szczególną
          uwagę na prezenterów. Po tygodniu porozmawiamy. Pozdrawiam.
      • Gość: zartie Re: Rekord - Żenada!! IP: *.55.udn.pl 04.05.05, 21:02
        Proszę nie ubliżać radiu studenckiemu!!!!
        Informacja dla niewtajemniczonych: na parterze asystenta, w pomieszczeniach
        zajmowanych przez Radio Rekord, działało kiedyś Studenckie Studio
        Radiowe "Emiter". Nie miało ono jednak nic wspólnego z amatorszczyzną
        prezentowaną obecnie przez Rekord. Audycje przygotowywane w Emiterze można było
        nawet usłyszeć w Polskim Radiu Kielce. Niestety Emiter nie miał tyle szczęścia
        co radia studenckie z Krakowa czy Rzeszowa, które w latach 90. uzyskały własne
        nadajniki UKF :-( Ba, nawet zdobycie pieniędzy na naprawę sprzętu (nie mówiąc o
        zakupie nowego) graniczyło z cudem. W takiej sytuacji nic dziwnego, że
        obiecanych nowych pomieszczeń Emiter nigdy się nie doczekał. Parę osób z
        Emitera zasiliło kadry Radia Rekord na początku jego funkcjonowania (m.in.
        Krzysiek Kułaga), jedna osoba trafiła do Radia Kielce.
    • Gość: qwerty moze i zenada - ale chociaz lokalna :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 15:22
      Rekord to moze i zenada... na pewno czasem muzyczna choc zdarzaja sie
      perelki... co do prezenterow to jest taka jedna kobitka ktora czasem nie wie co
      mowi i jak mowi - prowadzi cos do poludnia... reszta raczej nie wie co to
      radio... slychac to po tym JAK mowia... co do informacji - tu juz lepiej,
      lokalnie sa dobrzy, i to pociesza, choc czasem czegos brakuje... ale newsy sa
      chyba jedynym atutem teraz rekordu.
      • Gość: Aneta Re: moze i zenada - ale chociaz lokalna :) IP: *.104.udn.pl 03.05.05, 10:26
        malo siana to jeszcze trzeba sie dopchac do korytka niezle niezle (senat)
    • Gość: Stereo Re: Rekord - Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 11:44
      Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego w ostatnim czasie na tym forum nie ma
      wątków dotyczących tylko i wyłącznie radia eska czy radia plus. Wszystko tam
      jest super i do niczego nie można się przyczepić?? Tylko rekord jest solą w
      oku??
      Od razu ujawnia się grupa życzliwców, którzy wytykają błędy jakich dopuszcza
      się prezes radia i załoga. Trochę mnie to śmieszy, że większość ludzi tutaj
      wypowiadających się nigdy nie miała styczności z radiem, z tym jak się w nim
      pracuje i tak naprawdę to w tym temacie nie wiedzą NIC, ale najgłośniej
      szczekają, siedząc przed komputerem i wytrzeszczając oczy do monitora.
      A być może to zazdrość przemawia przez tych ludzi??
      Krytyka rekordu nie zabije a tylko może go wzmocnić, co pokazują badania
      słuchalności. I apropos tego. Ludziom wypowiadającym się tutaj wydaje się, że
      badania słuchalności to prosta arytmetyka. A tak nie jest, bo gdyby tak było to
      każdy mógłby takie badania robić, dzwoniąc po ludziach i pytając o to jakiej
      stacji ktoś słuchał. Polecam wizytę w bibliotece publicznej i książki
      traktujące o przeprowadzaniu sondaży
      • Gość: @ Re: Rekord - Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:30
        "Trochę mnie to śmieszy, że większość ludzi tutaj
        wypowiadających się nigdy nie miała styczności z radiem, z tym jak się w nim
        pracuje i tak naprawdę to w tym temacie nie wiedzą NIC, ale najgłośniej
        szczekają, siedząc przed komputerem i wytrzeszczając oczy do monitora.
        A być może to zazdrość przemawia przez tych ludzi??"
        miałam stycznosc z tym radiem
        wiem bardzo duzo w tym temacie
        znam wielu dawnych pracownikow Rekordu
        nie jestem psem, nie szcekam
        nie siedze tylko przed kompem i nie wytrzeszczam oczu do monitora
        prezenterzy do nieczego sie nie nadaja
        oczekujemy dobrej, lokalnej stacji z dobra, roznorodna muzyka
        pozdrawiam
        • Gość: Paweł P Re: Rekord - Żenada!! IP: *.internet.radom.pl 03.05.05, 20:42
          nie wiele podalas argumentow, wlasciwie zadnego zatem sadze ze wynika to z
          minimalnej wiedzy jaka posiadasz o radiu, ale chetnie odpowiem na wszystkie
          pytania, tu, na tym forum ewentualnie zapraszam na akademicka 5
          ps tzw. ogolniki pisane badz mowione to czysta demagogia, bardzo popularna i
          modna ostatnio co jest dla mnie zrozumiale ..........
          pozdrawlaju
          • Gość: @ do Pawła P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:20
            Chcialam jedynie zaznaczyc, ze wiem mniej wiecej jaka byla i jaka jest sytuacja
            w rekordzie. Nie bede tlumaczyc skad to wiem- nie mam zamiaru nikomu
            przyspazac przykrosci, czy klopotow. Rozmawialam tez kilkakrotnie z prezesem,
            chociaz pewnie mnie nie pamieta, ale to nieistotne teraz. To radio, gdy
            prezesem byl pan Rabenda, to radio bylo dla mnie bardzo wazne. Dlatego tez
            interesowalam sie jego polityka. Mam nadzieje, ze to wystarczy. Jesli nie,
            czekam na pyt.
            Pozdrawiam
            • Gość: Paweł P Re: do Pawła P IP: *.internet.radom.pl 04.05.05, 20:59
              Ja doskonale pamietam radio za Jarka Rabendy nie da sie ukryc ze bylo zupelnie
              inne, niestety wszystko sie zmienia i trzeba sie z tym pogodzic, domyslam sie
              skad ten uraz do obecnego rekordu, sadze ze to ma zwiazek z brakiem pewnego
              gatunku muzycznego na antenie co wiecej mnie tez go brak, jednak nie oznacza to
              ze wszystko co teraz proponujemy sluchaczom jest zle, staramy sie by repertuar
              muzyczny prezentowany na antenie docieral do jak najwiekszej liczby odbiorcow,
              umilal im czas w pracy w domu i gdzie tylko sluchac beda, program caly czas
              jest modyfikowany, powstaja nowe pozycje co sie wiaze z pewnym ryzykiem ale jak
              to sie mowi "nie wie sie dopoki sie nie przeprowadzi eksperymentu" podobnie
              jest z nowymi glosami........ w kazdym malym radiu podobym do rekordu takie
              rzeczy sie dzieja i dziac sie beda zatem glowa do gory i dajcie nam sznase bo
              to radio jest dla ludzi a nie ludzie dla radia
              ps ja pytan nie mam jednak podtrzymuje iz moge odpowiedziec na Twoje
              pozdrawlayou
              Paweł P Rekord FM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka