Dodaj do ulubionych

Sąd pod Sąd - wątek radomski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 23:23
Układy układziki w świecie prawników i sądu, niby wszyscy wiedzą że coś
takiego funkcjonuje, ale nikt nic na 100% nie powie bo komu ma się poskarżyć.
Nie mam doswiadczenia z tymi "instytucjami", ale zbliża się moment kiedy bedę
miał okazję. I co się okazuje: "Mój potencjalny przeciwnik" poinformował mnie
za wczasu, że dzieki znajomości z odpowiednim prawnikiem ma juz sędziego i
sprawe wygraną, zanim takowa nawet pojawiła się w "sądzie".
Tak ktoś powie spiskowa teoria, ale z drugiej strony "przeciwnik" jak dotąd
mimo ciemnych sprawek i interesów, kilkunastu spraw i oskarżeń o czyny różnego
kalibru od oszóstw, pobić i tzw. "grożby karalne", Ma na swoim kącie tylko
jeden wyrok "w zawiasach". A inne dzięki układom udało się wygrać - choć dla
kogoś postronnego wyrok wydawał się oczywisty.

Gdzie szukać w takim wypadku pomocy? Jak zdemaskować układ który może mnie
dotknąć? Obawiam się że "rada adwokacka" będzie starała się sprawe zatuszować
we własnym gdonie.

Byłem u jednego z radomskich prawników - chciałem aby mnie reprezentował- ale
po usłyszeniu kto będzie przeciwnikiem, zaczął kręcić i kabinować jak tu się
wyłgać od ew. sprawy.

Obserwuj wątek
    • Gość: Sonia Re: Sąd pod Sąd - wątek radomski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.05.05, 07:53
      Też słyszałam o tego typu praktykach ale nigdy nie spotkałam się z tym
      osobiście. Szukam właśnie kontaktu do tak ustawionej osoby, która "dużo może".
      Mógłbyś podać nazwisko tego adwokata?
    • Gość: rubikon Re: Sąd pod Sąd - wątek radomski IP: *.infoplus.com.pl 01.05.05, 14:47
      Mam pytanie... jesli ktoś niewinny dostaje wyrok skazujący, jakie są możliwości
      zastosowania wykrywacza kłamstw, jakie są procedury i czy sąd zmieni wyrok.
      Gdzie można uzyskać na ten temat informację?
      • Gość: paragraf Re: Sąd pod Sąd - wątek radomski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.05.05, 15:03
        Prawie wszyscy skazani twierdzą, że są niewinni, a recydywiści złapani na
        gorącym uczynku zawsze "idą w zaparte". Rzadko kiedy można spotkać przypadek
        kiedy skazany z pokorą przyjmuje wyrok za to co zrobił.
    • Gość: Edek Re: Sąd pod Sąd - wątek radomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 15:53
      Niestety ja mam dświadczenie z tymi "instytucjami". Wiem, że sąd i
      sprawiedliwość to dwie sprzeczności. Szczególnie dotyczy to wydziału wukroczeń.
      Jeśli trafi tam wniosek o ukaranie - nie masz szans na żadną obronę. Jesteś
      poniżany, zastraszany i nie masz prawa głosu. Szybko zapada wyrok. Jest wysoka
      wykrywalność przestępstw i komendant woj. policji ma powód do dumy.
      Jeśli sprawa po odwołaniu trafi do okręgowego to badź pewien, że również nie
      masz szans. Nik nie czyta akt. Ważne jest tylko to co napisał sąd niższej
      instancji. Sprawy wyznaczane są co 5 /pięć/ minut. W tym czasie sędzia
      przesłuchuje kilku świadków. Jest to poprostu kpina z wymiaru sprawiedliwości.
      Można się załamać. Przysięgłem sobie, że nie zrezygnuję z dotarcia do prawdy w
      tej sprawie.
      Zapraszam do wątku: "Wyrok nakazowy - bezprawie w sądach".
    • Gość: rubikon Re: Sąd pod Sąd - wątek radomski IP: *.infoplus.com.pl 01.05.05, 18:27
      Paragraf jesteś w błędzie... Daj Boże żeby i tobie się przytrafiło, może wtedy
      zrozumiesz ...
    • Gość: the rainmaker pytanie do obywatela IP: *.udn.pl 01.05.05, 19:14
      a jaka to sprawa ? o zapłatę ?
      A co do legend o układach - mała anegdota (prawdziwa). Jeden z adwokatów w
      dużym mieście, przeprosił na chwilę klienta, z którym rozmawiał na korytarzu
      sądu i zajrzał do sali sądowej. Spytał siedzącego tam sędziego "Zaczynamy
      punktualnie ? Tak"- usłyszał odpowiedź. Po zamknięciu drzwi do sali mrugnął do
      klienta i powiedział "no, powinno być dobrze". Tak tworzą się legendy :))
      • Gość: Obywatel Re: pytanie do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:26
        Nie nie o zapłatę.. Jesli chodziłoby o kasę to mała sprawa.. Bardziej "życiowy"
        temat i dlatego może tak ważny. Z każdym dniem tracę nadzieję na sprawiedliwość.
        Im więcej staram się zdziałać tym bardziej przekonuję się ze "układ jest" i
        będzie ciężko. Z każdą wizytą i romową czy to z prawnikami rązki opadają.. Oni
        się cieszą tak czy inaczej kasę zgarnają. PARANOIA...

Radom podłe miasto przesiąknięte korupcją i układami z pogranicza mafi. Jak
        tylko się nadaży okazja trzeba wiać z tego grajdołka. Czy jest tu jakaś siła
        która może wymieść te śmieci... Jak długo jeszcze to będzie trwało.

• Gość: Ukarana Re: pytanie do obywatela IP: *.udn.pl 09.05.05, 21:05
          "Obywatelu" broń się czym możesz.Niestety, w radomskim wymiarze sprawiedliwości, sprawiedliwości nie znajdziesz. Kilka lat temu zostałam ukarana za wypłatę należności w wysokości 15 tys. zł w gotówce, a nie za za pośrednictwem rachunku bankowego. Dla sprawieliwosci "działali "skrupulatna" policja, dzielnicowy w moim domu w obecności dzieci, " tak samo skrupulatna prokuratura" a efekt to wyrok w zawieszeniu w pierwszej instancji.Druga instancja mnie uniewinniła, ale kto wyceni caly ten horror.
          W Radomiu jest sąd ale nie ma sprawiedliwośi, dlatego powtarzam -broń sie czym możesz.
          A jeśli jesteś bez winy życzę Ci wygranej!!!!!!!!!
          • Gość: Edek Re: pytanie do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:11
            Ukarana masz rację. Tu trzeba naprawdę dużo wytrwałości. Zostałem ukarany
            grzywną za to, iż ośmieliłem się zawiadomić 997, że dwaj z cztererch
            funkcjonariuszy pełniących służbę znajdują się pod wpływem alkoholu. Zbadali
            tylko dwóch a ja dostałem grzywnę za wprowadzenie w błąd instytucji policji.
            Złożyłem apelację. Sprawa w toku. Szczerze mówiąc to nie sprawa lecz
            niekończący się atak na moją osobę.
            Nie możecie liczyć w takich sprawach na uczciwą obronę.
            Nie rezygnujcie jednak.
            Należy wreszcie położyć kres bezprawiu w sądach!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka