Dodaj do ulubionych

Szpital na Józefowie

05.05.05, 22:34
Chciał bym zobaczyć kilka opinii na temat personelu medycznego tego szpitala.
Moje 9- dniowe dziecko miało wzdęcia a chcieli mu robić operacje .
A żebyście widzieli jak chcieli zrobić prześwietlenie maluchowi.
Na szczęście sie nie zgodziłem na żaden zabieg.Nawiet nie wiecie jaki jestem
szczęśliwy z tego powodu. A dziecko jeszcze bardziej
Obserwuj wątek
    • Gość: bzdetka Re: Szpital na Józefowie IP: 193.111.144.* 06.05.05, 12:14
      I prawidłowo, ze nie zgodziłes się na żadne badania,Tak nowoczesny szpital,
      powinien byc wyposażony w nowoczesny personel, który ma promienie Rentgena w
      oczach i powinien stawiac diagnozy na "oko". Polecam Szpital na Tochtermana.
      • paola1981 Re: Szpital na Józefowie 06.05.05, 13:32
        Ludzie omijajacie szpitale radomskie, bałabym się w nich leżeć. Na poród
        wolałam jechać do Pionek-sprawdzony personel (gdyż moja mama tam leżała),
        lekarze super a jaka opieka -mucha nie siada!polecam. Mam przykre doświadczenia
        ze szpitalami radomskimi-UNIKAJCIE ICH!
        • Gość: gaciulka Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 06.05.05, 15:10
          hahaah ludzie szerokim łukiem od Radomia i do Pionek jak w dym.Ale pi....szesz
          farmazony,dziewczyno pomysl polecasz szpital w Pionkach bo Ty i mama miałyscie
          cudowne doswiadczenia,dziwne? czy rodziłyscie razem,czy dane mamy są sprzed 20
          lat.A moze Pionk to Lesna Góra i wszyscy wszędzie pracują? gratuluję szerokiego
          zakresu kompetencji.A tak swoją drogą,dziwne by było gdyby personel był
          niemiły,mają pacjenta na tydzień,nie 40 na dzień:) pozdrawiam
          • paola1981 Re: Szpital na Józefowie 09.05.05, 15:01
            zabierasz głos a nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia. Bardzo dużo kobiet
            ciężanych woli rodzic w szpitalach w Iłży, Lipsku i właśnie Pionkach, w Radomiu
            na Józefowie zmarła jedna kobieta, bo jak sie okazało, radomski lekarz nie
            zauważył, że pępowina jest za krótka.Urodzila naturlanie a powinna przez
            cesarkę, druga natomiast zmarła po cesarkę bo wdało sie zakażenie i co ty na to?
            jak nie wiesz to nie zbaieraj głosu dziewucho
            • black_owca Re: Szpital na Józefowie 10.05.05, 18:43
              ręce opadają..widze, ześ swietnie pionformowana, ciekawe skąd te rewelacje,
              chyba z gazety Fakt. To prawda, ze głupich nie sieja...sami się rodzą
              • Gość: pacjentka Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 13.05.05, 23:03
                i po co sie czepiać szpitali!chcecie to możecie leżeć, rodzić w szpitalach w
                jakich wam sie podoba.Każdy ma wybór, a tu spór nie wiadomo o co! oj ludzie
                lepiej idzcie na spacer, a nie przy kompach caly Bozy dzien...
              • Gość: paola Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 13.05.05, 23:10
                fakt to może ty czytasz! poprostu każda mądra kobieta mająca urodzić dziecko
                woli poza Radomiem i tak jest trzeba sie z tym pogodzić-a co żal Ci dupę
                ściska.jakie masz doświadczenia z radomskimi szpitalami, że tak ich bronisz!!!
                widze ze ludzie stoją murem za czymś i nie wiedzą za czym niestety...paranoja!!!
                rodziłam w bardzo dobrych warunkach, gdzie był potrzebny sprzęt. Co za naród,
                co za ludzie!!!!!
                • Gość: ewa Re: Szpital na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:14
                  paola, rodziłam w Radomiu jak wiele innych kobiet. Nie rób z nas wariatek.
                  • paola1981 Re: Szpital na Józefowie 20.05.05, 14:18
                    Nie robię z was wariatek, ja poprostu piszę tak jak ja miałam. Moja siostra i
                    kilka koleżanek rodzily na Tochtermana i nie miały miłych wspomnień, dlatego
                    bałam się rodzić w Radomiu.Zresztą mój lekarz prowadzący potraktował mnie źle
                    na samym końcu ciąży-także wybaczcie.Zrestzą każdy ma wybór-ja wybralam Pionki
                    i nie żałuję-a lekarza który przyjmował poród wspaniałego. Ostatnio nawet
                    spotkalam go na mieście i wyobrazcie sobie ze rozmawialam z nim jak z dobrym
                    znajomym. Czy inny lekarz tez tak reaguje?chyba nie. Dodam że ten lekarz nie
                    byl zadnym moim znajomym..
            • Gość: gaciulka Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 10.05.05, 21:10
              Dziewuchować to sobie możesz do swoich koleżanek nie do mnie,a wiem stąd ,że
              ratuję takie noworodki przewożone karetką N ze szpitali w Psich wólkach(sorry
              kolezanki,to nie Wy jesteście winne ale brak sprzętu)do szpitali gdzie maja
              zabezpieczone wsparcie oddechowe i podstawową opiekę w stanach bezposredniego
              zagrożenia zycia.Kobiety szukając uśmiechu personelu i przysłowiowego głaskania
              po d... w czasie porodu nieswiadome zagrożeń rodzą w małych szpitalikach,gdzie
              niestety nie ma nic optócz uprzejmosci personelu dobrze jest jak jest pełna
              fizjologia,ale niestaty nie zawsze jest....potem jest dramat i brak czasu na
              czekanie na zespol erkowy który przewozi umierającego noworodka do
              znienawidzonego szpitala na Józefowie który daje tym dzieciom nadzieję,nadzieję
              którą im odebrała matka która szukała uśmiechu nie mysląc o zabezpieczeniu
              kompleksowej opieki dla swojego dziecka,podobno z miłosci....
            • Gość: Ktosia Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 10.05.05, 21:17
              A może...zabili go i uciekł? znam takiego jednego Bednarski mu było szukajw
              TV tam zwiał.
              Jak cos mówisz to się najpierw zastanów czy ktos( mam na mysli szpital,który
              ma dobrych prawników) nie pozwie Cię do sądu o zniesławienie,domyslam się,ze
              wiesz,ze numer IP nie jest dla policji tajemnica,więc........najpierw mysl a
              potem gadaj
            • Gość: bzdetka Re: Szpital na Józefowie IP: 193.111.144.* 11.05.05, 00:45
              Paola...ale rewalacje nam opowiadasz!!!!!! cos takiego, zanim cokolwiek
              napiszesz na forum zastanów się co piszesz i czy nie popełniasz przestępstwa.
      • Gość: aannii Re: Szpital na Józefowie IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 18:14
        Szpita przy Tochtermana był dobry dopóki do rządów w nim nie dorwał się
        niedouczony ekonomista, który spowodował odejście wielu znakomitych
        specjalistów. chorzy umierają w tym szpitalu jak muchy, ale to podobno dobrze
        bo nie ma zbyt dużych kosztów leczenia To się kalkuluje tej sepleniącej
        postaci! Syn mój operowany był w szpitalu na Józefowie!. Świetny personel,
        rzeczowi i konkretni lekarze. Tu pracują fachowcy, którzy odeszli ze starej
        placówki.
    • Gość: ktosia Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 06.05.05, 12:34
      Człowieku po co idziesz do lekarza jak nie tylko na leczenie ale nawet na
      diagnostykę sie nie zgadzasz.Mogę polecić bezinwazyjne metody leczenia...
      satysfakcja murowana,mniejsza o efekt,ale na wzdęcia pomoże.
      Dobra sławę ma Babka z Janiszpola....... rentgena gwarantuję nie
      robi,pozdrowionka
      • Gość: Bzdetka Re: Szpital na Józefowie IP: 193.111.144.* 06.05.05, 12:40
        Zgadzam się z Ktosią.....kiedys była dobra babka...Bolkowa się nazywała, ale juz
        nie zyje...polecam Goździkową
    • Gość: hela Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 06.05.05, 13:00
      Ech... gratuluje odwagi drogi tato...A jakby to nie bylo zwykłe wzdęcie? Skoro
      jest Pan takim znawcą, to po co Pan gnał do szpitala? No? A może powie Pan
      wszystkim , jak się powinno rentgen zrobić, będę wiedziała na przyszłośc, co?
      Jak mnie brzuszek rozboli, to tylko do Pana, może jakieś namiary?? Bardzo
      prosze...
      • Gość: Stazystka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 06.05.05, 14:27
        Rozumiem,ze bronisz kompetencji kolegow lekarzy.Ale JA ciesze sie,ze moj staz
        dobiega tam JUZ konca!!!!!!PRZEZ KIESZONKE na oddzial,i potem szybko wypis do
        domu,zeby pan/pani ordynator nie krzyczeli,ze pacjent nie kwalifikuje sie do
        dalszej hospitalizacji.Piszemy:wypisany z zaleceniami....!Ale jakim`?Pacjent
        otrzymal je WERBALNIE,hmm.Na hemodynamice tez brak doswiadczenia w wykonywaniu
        sztuki medycznej(CHODZI O PACJENTOW"SERCOWYCH").Wszyscy chcemy byc WAZNI,ale
        pamietajmy,ze od nas zalezy przebieg leczenia.Skoro nam nie zalezy,to chyba
        pomylka z profesja.POZDRAWIAM;)
        • black_owca Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! 06.05.05, 14:49
          Tu chyba nie chodzi o obronę kolegów lekarzy, ale o fakt, że zatroskany Tatuś
          wypisuje głupoty. Nie mozna zdiagnozować noworodka " na oko", a RTG jamy
          brzusznej jest podstawowym i jednym badaniem jakie mozna wykonac u tam
          malutkiego człowieczka. tatus był odważny nie zgadzając sie na badanie. A, że od
          nas zalezy dlaszy przebieg leczenia? oczywiście - pod warunkiem, ze pacjent
          umożliwi nam dalsze leczenie, a nie jak w przypadku opisanym powyżej>,
          Pozdrawiwm stażystkę i życzę sukcesów w pracy zawodowej
          • Gość: stazystka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI&"czarnej_owca" IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 06.05.05, 15:18
            Wszystko sie zgadza,dopoki pacjent moze rowniez partycypowac w
            leczeniu.Wykorzystujac tzw."okragle zdania",blokuje mu sie te mozliwosc.Co
            najgorsze,ze kazda sugestia ze strony pacjenta,nie moze moze byc brana pod
            uwage do diagnostyki.....ALE ,GDY SOBIE NIE DAJEMY RADY Z PRZYCZYN
            ADMINISTRACYJNYCH,TECHNICZYCH(bo brak nowoczesniejszej aparatury-TO...REMITUJMY
            PACJENTA DO SLUZB BARDZIEJ KOMPETENTNYCH,poza miastem .JAK BYS
            ZAREAGOWALA,gdybys byla swiadkiem,ze w PRACOWNI
            HEMODYNAMIKI,pacjentowi"zapomniano" o podlaczeniu...Heparyny i
            Nitrogliceryny !!!!!!!!!!!!-PRZY ZABIEGU ANGIOPLASTYKI z implantacja
            stentu???!!!!!STUDENT DOPIERO TO ZAUWAZYL,GDY WYSTAPIL OSTRY STAN
            WIENCOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!Pcjent przebywa w szpitalu w innym regionie z
            nieodwracalna zmiana!!!Malo sie naucze,ale duzo juz widzialam zlego .Jestem
            sceptyczna do etyki rowniez.Pozdrawiam
            • black_owca Re: Szpital na Józefowie ( do HELI&"czarnej_owca" 06.05.05, 15:33
              fakt...błędy sie zdarzają, to przykre, nie uniknie sie ich.Jestem pewna ,że to
              Ty byłas tą bystrą studentką:)))))) Nie dziwie się, że masz watpliwości do
              etyki( zasada nr.1. nie srac we własne gniazdo). Mam nadziję, że te złe
              doświadczenia wyniesione ze stazu na Józefowie przydadzą Ci się w dalszej pracy
              i zycze otrzymania etatu w Leśnej Górze
              • Gość: STAZYSTKA Re: Szpital na Józefowie ( do HELI&"czarnej_owca" IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 06.05.05, 15:37
                Kryptoreklama?-czy osla lawka,chyba tam pojdzie ten watek
        • Gość: hela Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.udn.pl 06.05.05, 14:59
          Do stażystki- nie jestem lekarzem, jestem po prostu MATKĄ i mam wyobraźnię i
          jakiś zakres wiedzy.Sama byłam hospitalizowana kilkakrotnie w tym szpitalu - i
          zsdziwi się pani- bez łapówek, informacja o leczeniu wyczerpująca, personel bez
          zarzutu.. I nie mam zamiaru leczyć się w innym. Zyczę Pani zadowolonych
          pacjentów.
        • Gość: gaciulka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.udn.pl 06.05.05, 15:02
          Stażystko droga,pewnie nie udało się zostac na etacie i plujesz jadem.Nie
          kieszonkowego,ale umiejętnosci brakło....
          • Gość: stazystka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 06.05.05, 15:32
            Nie bede sie bronic,bo sie ekscytujesz.Pracuje i z wieloletnia juz
            praktyka.Ciekawa specjalizacja chirurgiczna sie zajmuje.:)
        • Gość: Pelka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:02
          Skoro piszesz cos o stażu wygląda na to ze Jesteś z kręgów medycznych.....więc
          dlaczego nie Stanęłaś w obronie chorego....czy bezgłos to profesja w tak
          ważnej sprawie.....chyba należałoby ją zmienić
          • Gość: stazystka Re: Szpital na Józefowie ( do HELI)!!!!!!! IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 06.05.05, 15:42
            Sa kulisy i za kulisami dzieja sie sceny
    • Gość: Fanka Bzdetki Re: Szpital na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:49
      No szkoda że 21 wiek za pasem a personel medyczny taki ociemnialy chodzi i
      oczami nie świeci.Proponuje POWRÓT DO PRZESZŁOSCI ......... tam były lampy
      naftowe......aczkolwiek ..pochodnie...
    • Gość: ziuta Re: Szpital na Józefowie IP: *.130.udn.pl 06.05.05, 15:08
      Dziecko jest schynięte, a oni chcą prześwietlać! Trzeba masować, bo będzie
      garbate.
      • Gość: Goździkowa Re: Szpital na Józefowie IP: 193.111.144.* 06.05.05, 15:17
        Zapraszam do siebie na masaże....jak nie pomoże, to metodą Szwejka....mokre
        prześcieradła i lewatywa.
      • Gość: Uśmiechnieta Re: Szpital na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:22
        A może tak na trzy zdrowaśki....
      • Gość: bzdetka Re: Szpital na Józefowie IP: 193.111.144.* 06.05.05, 18:17
        Ziuta ma racje...jeżeli podczas ssania piersi lub butelki cmoka...to na pewno
        jest schynięte
    • Gość: hmmm Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 07.05.05, 08:25
      widzieliście ostatnią Interwencję w Polsacie? Mówili o naszym szpitalu
    • Gość: a Re: Szpital na Józefowie IP: *.udn.pl 10.05.05, 19:48
      polecam laryngologię na Józefowie leżałem tam 2 razy.
      • Gość: pol Re: Szpital na Józefowie IP: 82.197.43.* 11.05.05, 08:42
        Te ORTOPEDAŁY z Józefowa założyli mi gips na nogę z zerwanym wiązadłem
        kolanowym i kazali nosić ten gips przez ponad dwa miesiące!!!!!!!!!!!!!Po
        zdjęciu gipsu stwirdziłem, że mam zanik mięśni a noga puchła i jeszcze gorzej
        bolała.Dopiero w prywatnej przychodni zrobino porządek z kolanem.
        • Gość: ziuta Re: Szpital na Józefowie IP: *.130.udn.pl 11.05.05, 09:33
          w której poradni?
          • Gość: pol Re: Szpital na Józefowie IP: 82.197.43.* 11.05.05, 13:20
            Na ul.Domagalskiego u dr Izbickiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka