Dodaj do ulubionych

Droga na Kozienice

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.05, 19:29
Ciekawi mnie niesamowicie, kto wpadł na taki wspaniały pomysł zrobienia tych
wysepek na drodze z Radomia do Siczek... Pomysł może i nie jest zły, ale na
Boga, nie na takiej wąskiej drodze! Doszły mnie słuchy że mają to być wysepki
dla pieszych, ale wyobraźmy sobie pieszego stojącego na owej wysepce i
przejeżdząjące dwa tiry.. Uważam, że motyw jest na skale skoku na bandżi bez
bandżi! Jadąc wczoraj zauważylam, że dwie wysepki i tak już są rozwalone.
Naprawde za mało trupów na naszych drogach jest zeby takie coś stawiać?
Przecież ktoś nie znający trasy, w nocy jadący jak przydzwoni w ową wysepkę
to tylko wióry pójdą... Yh... Gdzie tutaj logika?!
Obserwuj wątek
    • Gość: hof Re: Droga na Kozienice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:30
      W Austrii jadąc z Bratysławy czy Drasenhofen do Wiednia masz całą masę takich
      wysepek. i Jakoś tam nie płaczesz tylko jedziesz 50kmh.... to teren zabudowany -
      nauczmy się jeździć wg przepisów.
      • Gość: czytający Re: Droga na Kozienice IP: *.udn.pl 10.05.05, 19:38
        człowieku ale tam jest takie coś jak AUTOSTRADY
        • Gość: Jaś Fasolasido Re: Droga na Kozienice IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 10.05.05, 20:33
          A autostradach nie ma wysepek.
        • Gość: reks Re: Droga na Kozienice IP: *.internet.radom.pl 10.05.05, 20:46
          a co to zmienia?
          U nas nie ma, to trzeba jeździć jak nakazuje infrastruktura.
          Cieszą mnie rozwiązania na tej drodze wkońcu będzie tam bezpiecznie.
        • Gość: hof Re: Droga na Kozienice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:07
          Autostrady swoją drogą, a Polacy dla zaoszczędzenia eurocentów spokojnie sobie
          jadą obok Wiednia
      • Gość: ups.... Re: Droga na Kozienice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 00:14
        mieszkam w tym miejscu i widok 2 wypadkow ze skutkiem smiertelnym w ciagu roku
        a ok 15 bez takich skutkow to przykry widok...... bez wyobrazni
        calkowitej,,,,,,, tego co wymyslil te wysepki powinni wsadzic,,,,,, a czy
        wzioles pod uwage tzw ...dawcow... motocyklistow ktorzy jezdza jak szaleni...
        oni nie zwracaja uwagi na przepisy........ nerek bedzie pod dostatkiem
        teraz....... jestem tego pewna ,,, a i policja nie ebdzie sie nudzic,,, tylko
        czy to ma sens ........
      • olo1033 Re: Droga na Kozienice 15.05.05, 07:35
        Gość portalu: hof napisał(a):

> W Austrii jadąc z Bratysławy czy Drasenhofen do Wiednia masz całą masę takich
        > wysepek. i Jakoś tam nie płaczesz tylko jedziesz 50kmh.... to teren
        zabudowany
        > -
        > nauczmy się jeździć wg przepisów

>>>>>>>>>zgadzam się z opinią .Pomysł bardzo dobry i godny uznanie.Na ten
        temat pisałem już nie raz ,też byli zwolennicy jak i przciwnicy.W terenie
        zabudowanym prędkość nie większa jak 50 km.--i basta.Co tu dyskutować.Noga z
        gazu ....
      • dziadek-d2 Re: Droga na Kozienice 18.05.05, 14:32
        Właśnie wróciłem z drogi na Kozienice. Jechał samochód uprzywilejowany na
        sygnale. Pojazdy na jego pasie nie miały jak ustąpić, pojazdy na przeciwnym
        pasie też nie miały gdzie zjechać. Pojazd na sygnale musiał przejachać przez
        wysepki. Kto to wymyślił i kto za to odpowiada?
        • Gość: tulipan Re: Droga na Kozienice IP: *.ats.pl 18.05.05, 16:16
          Skąd Ty takie bzdury biezesz? Trasa do Jedlni ma 14 km długość, wysepki mają
          długość około 50 m x 3 daje 150 m, nic innego nie zostało tam zrobione.
          To w jaki sposób samochody nie mogą tamtędy przejechać !!!!
    • Gość: kris Re: Droga na Kozienice IP: 193.111.144.* 12.05.05, 11:53
      wysepki może i mają sens dla zapewnienia większego bezpieczeństwa przechodniów,
      ale faktycznie droga jest zbyt wąska na taką infrastrukturę. Poza tym
      krawężniki przy tych wysepkach powinny być niższe i bez ostrych kantów gdyż w
      razie czego spowodują uszkodzenie zawieszenia pojazdu, rozdarcie opony itd.
      Każdemu może się zdarzyć że wjedzie na taki krawężnik z rżónych powodów i
      dlatego powinny one być bezpieczne dla pojazdów a teraz takie nie są!
      • Gość: kik Re: Droga na Kozienice IP: *.udn.pl 15.05.05, 08:04
        M. in. właśnie o to chodzi, żeby mając świadomość zniszczenia swojego majątku
        zdjął nogę z gazu. To rozwiązanie wymusza ograniczenie prędkości i wzrost
        bezpieczeństwa. A jak ktoś chce być dawcą organów, to już jego wybór.
        • Gość: marcin Re: Droga na Kozienice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 12:27
          co sie przejmujecie, ze dwa tiry tamteny przejada i bedzie po wysepkach, bo nie
          wierze, ze sie tam zmieszcza
        • Gość: kris Re: Droga na Kozienice IP: 81.15.165.* 16.05.05, 13:12
          na tych wariatów i tak nie będzie bata, a co ma powiedzieć normalny użytkownik
          drogi, który będzie musiał na ten krawężnik najechać, bo mu coś akurat wyskoczy
          przed samochód, albo po prostu się zagapi itp? gdyby krawężniki były
          zaokrąglone nic by się nie stało, a tak będzie katastrofa. jak dobrze pójdzie
          to może dojdzie do wypadku :(
    • widmo82 Re: czekamy na TIRy :) 15.05.05, 15:52
      To ze trzeba teraz jezdzic zgodnie z przepisami 40-60km/h to jest jeszcze nic
      strasznego jakos to mozna przebolec:) ma to swoje dobre strony jednak niech mi
      ktos powie jak ma skrecic na takim skrzyzowaniu TIR? Podam przyklad. Jedlnia
      Koscielna skret na Kozienice lub do Radomia. Jak ma tam kierowca skrecic jak
      ciagnie naczepe z pustakami ktore ktos sobie zamowil na nowo zakupiona dzialke
      gdzie ma chec wybudowac dom. Okoliczni mieszkancy tylko czekaja az jakis sasiad
      zacznie sie budowac albo ktos jadac od Pionek wlasnie przez Jedlnie Koscielna
      skrecac bedzie chcial na Radom i zdziwi sie bardzo :) Wycofa? Jest o wiele
      wiecej niebezpiecznych miejsc tak w Radomiu jak i na trasach dojazdowych i mozna
      bylo te pieniazki w inny sposob zainwestowac, ale widocznie ktos mial ku temu
      jakis interes ze w tak absurdalny i smieszny sposob wmoczone zostaly ogromne
      pieniazki.
      - wstyd!
      • Gość: kris Re: czekamy na TIRy :) IP: 81.15.165.* 16.05.05, 13:15
        i dlatego o tym piszemy na forum, inaczej nie byłoby potrzeby podnoszenia
        tematu, Jak coś jest ok to się o tym nie pisze.
        • drrad Re: czekamy na TIRy :) 16.05.05, 14:00
          Jadąc sobie w sobotę do Radomia przez Rajec, około godziny 17, byłem świadkiem
          takiego zajścia:
          rowerzysta jechał swoim tempem po jezdni przy buforze dla pieszych. Zanim
          jechały jego tempem samochody. Nagle "wariat" wyskoczył z tego sznureczka i
          pojechał lewym pasem (pod prąd).
          Ciekawe, za którym razem taki numer mu nie wyjdzie?
          • Gość: PITAGOR Re: czekamy na TIRy :) IP: *.ats.pl 16.05.05, 14:35
            Jechałem tą drogą w niedzielę, tym razem samochodem ;-) Natężenie ruchu było
            średnie i powiem, że dziwię się niektórym wypowiedzią, ja nie widziałem żadnego
            problemu w ominięciu 3 wysepek na odcinku 15 km.
            Podobnie nie miał z tym problemu TIR jadący przede mną. Więc nie panikujcie :-)
            Przypomnę, tam obowiązuje prędkość max. 50 km/h
            • widmo82 Re: czekamy na TIRy :) 19.05.05, 18:14
              jasne, wysepka nie sprawia problemow jak jedzie sie prosto kozienicka, ale
              pomysl jak poradzi sobie z wysepkami skrecajacy tir z naczepa :)
              papa wysepko i $$$
    • Gość: er Re: Droga na Kozienice IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.05.05, 19:52
      widac ze krytykują to rozwiązanie wiesniaki z okolic radomia co sobie
      sprowadzili jeżdzące złomy z zachodu i myslą ze to autostrada

po to bóg dał rozum zeby go używac
      załosne
      • Gość: Joseph Re: Droga na Kozienice IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.05.05, 01:54
        Ja jeszcze nie widziałem żadnego pieszego na takiej wysepce, ale pomysł denny
        żeby coś takiego zrobić na tak wąskiej drodze. Do tego dziury, cholery można
        dostać manewrując między tymi wyrwami w asfalcie. Dla ludzi pokroju
        forumowicza "er" dodam, że jestem z radomia, raczej nięchętnie szarżuje na
        drogach, a co do samochodu to posiadam skromny pojazd wartości kilkudziesięciu
        tyś zł.
        • Gość: serniksa Re: Droga na Kozienice IP: *.infoplus.com.pl 19.05.05, 11:03
          łał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka