Dodaj do ulubionych

Mówi Maciej Terlecki

IP: *.radman.pl 12.05.05, 16:57
Co do gry Terleckiego i innych ludzi Broniszewskiego mam od początku rundy
duże zastrzeżenia. Niektórzy ( Sadzawicki, Terlecki, Mikulenas, Vileniskis,
Branfiłow, Bała, Grzanka ) powinni jak najszybciej dac sobie spokój z grą w
Radomiaku. Trener Broniszewski broni ich dlatego iż dostaje działkę pensji od
każdego. W naszej druzynie powinni przede wszystkim grac piłkarze z Radomia,
którzy dla Radomiaka zrobią wszystko ( Rysiewski, Wachowicz, Lesisz, Szary,
Rosłaniec, Grzyb, Kupiec i inni ). W klubie prawie nie ma młodzieży
utalentowanej, która widząc taka szopkę jaką jest ich traktowanie poprostu
idą gdzie indziej. Swoją drogą ciekaw jestem co zrobi trener w przypadku
utrzymania w lidze jak odejdą Cieciura ( Polonia Warszawa )oraz Brzyski (
Cracowia Kraków ). Przecież gwiazdom Broniszewskiego wtedy już nie będzie się
wcale chciało biegac. Teraz za nich robi to Brzyski, Cieciura, Salami. Wiecej
ambicji bym zalecił a jak nie to obciecie pensji o połowę.
Obserwuj wątek
    • Gość: RKS1910 Re: Mówi Maciej Terlecki IP: *.udn.pl 12.05.05, 17:54
      Mariusz2 przestań wybrzydzać.Ten zespół zdobył razy 3 już punkty patrzac z
      rundy jesiennej.Terlecki dzięki za gola Radomiaczku tak trzymać dalej!!!
      Bronek brawo!!! Mecz z Mławą 22 MAJA 6-7tys ludzi!!!
    • Gość: Mariusz 2 Re: Mówi Maciej Terlecki IP: *.radman.pl 12.05.05, 18:26
      Ja nie wybrzydzam i nie zamierzam tego robic. Bardzo bym chciał aby trener
      Broniszewski wszystkich traktował równo bez taryfy ulgowej dla nikogo. PODCZAS
      WYSTAWIANIA SKŁADU POWINNA BYC FORMA ZAWODNIKÓW BRANA POD UWAGĘ A NIE WŁASNA
      WIDZIMISIE PANA bRONISZEWSKIEGO. Bardzo bym chciał również aby nowy prezes ze
      wszystkich decyzji oraz całosci pracy szczegółowo rozliczył sztab szkoleniowy i
      poszczególnych piłkarzy. Gra niektórych przypomina totalną kpinę.
      • Gość: RKS1910 Re: Mówi Maciej Terlecki IP: *.udn.pl 12.05.05, 18:41
        Ważne że jako całosć wygrywamy w 5 meczach na 15pkt 13pkt to swietny wynik.
        Teraz kolejne należy zdobyć z Mławą i walczyć w następnych o tyle punktów aby
        utrzymać się bez konieczności rozgrywania barażów.
      • Gość: r Re: Mówi Maciej Terlecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:20
        Panie Mariusz Ty chyba jesteś z Kielc.Gościu takiej drużyny jaką stworzył Pan
        Broniszewski to nie było od czasu Radoskóru.Panie Maćku i wszyscy co gracie w
        barwach RADOMIAKA wielkie dzięki!!!
    • Gość: T@T Mam zupełnie odmienne zdanie ........... IP: *.chello.pl 12.05.05, 21:07
      "Mariusz 2" jak typowy Radomianin, czyli "narzekacz" i "krytykant". Ci
      zawodnicy których wymieniłeś, napewno wszyscy nie pochodzą z Radomia, to po
      pierwsze, po drugie to właśnie Ci Panowie, przez Ciebie wymienieni, w 17
      meczach jesienią zdobyli łącznie 7 punktów. Osiągnięcie godne "Księgi Gunesa".
      Dla mnie to wystarczy za ocenę Ich umiejętności. Najwyżej, z tej "Twojej
      radomskiej" grupy, cenię Lesisza, uważam, że On powinien grać jak najwięcej,
      chociażby dlatego, że ma "serce do gry", jak nikt inny w aktualnym składzie
      Radomiaka. Myślę Maiusz, że znasz troche psychologie (może coś z "tych nauk
      studiujesz") i poprostu wpadles na pomysł, że warto by "włożyć kij w nasze
      radomskie mrowisko". I muszę przyznać, że jeśli Ci o to chodziło, to udało Ci
      się. Na zakończenie to tylko przypomnę Ci, że Ci zawodnicy, którzy zasilili
      zespół Radomiaka zimą, a Ty uważasz, że są niemrawi, małozwinni, leniwi na
      boisku, a więc nic nie robią, tylko się obijają na boisku. To skąd wzięły się
      te zwycięstwa, ten przyjemny dla oka "ciąg do przodu", czy nie podoba Ci się
      gra Kacprzaka wiosną? Przecież to zupełnie inny człowiek, widać, że gra "na
      maksa". Wolałbyś Kacprzaka z jesieni, grającego piłki najczęściej "do tyłu"?
      Natomiast to co napisałeś o trenerze, Broniszewskim to zwykłe pomówienie i
      oszczerstwo. Za takie "teksty" można być podanym do sądu, chyba, że jesteś
      małolatem i za Ciebie musieliby odpowiadać Twoi Rodzice. Moja rada, jeśli stać
      Cię tylko na "szukanie dziury w całym" i czepianie się Tych, którym coś się
      udało, to uważam, że to Twój kargdynalny błąd. Ale ja nie znam ani źródeł
      Twojej "wiedzy", ani Twojego wykształcenia, więc na tym poprzstanę, chociaż jak
      mi się wydaje jestem najstarszym uczestnikiem tych, ostatnio kulturalnych, jak
      i merytorycznych dyskusji, więc mogę (wg moich wyobrażeń) trochę pokrytykować
      Twoje teksty.
      • Gość: Mariusz 2 Re: Radomiak Radom II liga IP: *.radman.pl 12.05.05, 21:46
        Wszyscy co myślą że nie jestem z Radomia nie mają racji. MIESZKAM W TYM MIEŚCIE
        OD URODZENIA z przerwą na służbę wojskową. Kazdy co mysli że jestem małolatem
        też są w błędzie. Od 15 lat chodzę na mecze Radomiaka. Grałem w tym klubie
        prawie 5 lat. Od tego czasu takiego "cyrku" nie widziałem. Zdecydowałem się na
        napisanie co o tym myslę gdyż ten artykuł "mydli oczy" wszystkim. Jak kazdy
        radomianin chce utrzymania Radomiaka i jako były piłkarz majacy pojecie
        cześciowe o taktyce uważam I MAM DO TEGO PEŁNE PRAWO CZY KOMUS SIĘ TO PODOBA
        CZY NIE do swojej oceny poszczególnych piłkarzy. Pozdrawiam zorientowanych w
        sytuacji
        • Gość: daw77 do Mariusz2 IP: *.radom.net 13.05.05, 08:59
          Witam wszystkich... Na bieżąco przeglądam wypowiedzi wszystkich użytkowników
          forum i czasem się z nimi zgadzam czasem nie.. dawno nie pisałem ponieważ wiele
          wątków które chciałbym poruszyć znajdują swoje odbicie w wypowiedziach
          innych... Dzisiaj po przeczytaniu jakże mądrej i wymownej w swej prostocie
          wypowiedzi kolegi Mariusza2 postanowiłem się jednek do niej ustosunkować.. Otóz
          drogi kolego rozumiem że jesteś wielkim miłosnikiem radomskiej rzeczywistosci i
          to co w niej najlepsze nie jest ci obce.. wszystkie cechy prawdziwego
          radomianina są w twojej wypowiedzi aż nadto widoczne... nie ma to jak
          malkontenctwo, negacja wszystkiego, kombinacja, a może poprostu zazdrość..
          czyzbyś przypadkiem nie nazywał się Rosłaniec..?? Moge się zgodzić że Grzanka
          jest kiepskim pomysłem na bramkę Radomiaka, moge się zgodzić że Mikulenas czy
          Vileniskis mogliby grać lepiej, moge się zgodzić że młoda krew w zespole jest
          potrzebna, natomiast nie moge się zgodzić z pomysłem na zespół opierający się
          na graczach z tamtej rundy.. to juz chyba było..?? o ile się nie mylę efekt nie
          był zbyt rewelacyjny... łatwo jest krytykować,.. trudniej samemu coś zwojować,
          coś zbudować... rozumiem że może się niepodobac gdy udaje się innym... odejdzie
          Brzyski ? Cieciura ? może i tak ale to chyba melodia na przyszłość aktualnie
          liczy się utrzymanie.. to jest cel nadrzędny... reszta jest w rękach działaczy,
          ludzi z magistratu, trenera..... śmieszą mnie tak naprawdę ci wszyscy sceptycy
          którzy wylewają pomyje na ludzi którzy próbują coś robić, na ludzi którym się
          udaje mniej lub bardziej... Mysle ze sam9i jestescie nieudacznikami, że to
          właśnie wy pod płaszczykiem "dobrych rad" psując i rujnując staracie się
          załatwiać i rozwiązywać własne kompleksy, jesteście małymi ludźmi z wielkimi
          ambicjami którym zabrakło środków aby je zaspokoić.. wspominasz kolego o
          układach Broniszewskiego z piłkarzami o jego ludziach... może i tak jest... ale
          o ile się nie mylę wszyscy trenerzy mają jakiś swoich ulubionych gracz..
          najśmieszniejsze jest to ze ci ulubiency Bronka jakoś sobie radzą co..??
          Czytając twoją wypowiedź mysle soboie że to właśnie ty jestes takim
          człowiekiem, gdzieś jakiś układzik, gdzieś jakaś wtyczka, małe zblatowanko z
          trenerem czy prezesem i mozna jechać chociaż jest się miernotą.. więc życząc ci
          duzo pogody ducha i samokrytycyzmu Panie układowcu proszę cię abyś swoje uwagi
          realizował na własnym podwórku i wprowadzał je we własnym życiu, a nie pouczał
          innych w wątpiwie zresztą obiektywny sposób... NIECH ŻYJE REPUBLIKA KOLESI...
          piękne hasło nie sądzisz Mariuszu2..?? pozdro dla stałych mk, ronina, T&T,i
          wszystkich którym dobro Zielonych nie jest obojętne...
          • Gość: Ronin daw77 dziekuje..... IP: *.aei.ca 13.05.05, 15:02
            za pozdrowionka. Tobie rowniez wszystkiego najlepszego oraz milego weekendu.
        • Gość: Trendy Zgoda, każdy ma prawo do wyrazażania swoich ocen! IP: 217.17.35.* 13.05.05, 09:16
          Z reguły nie wdaję się w słowny "przepychanki", ale jako jeden z Tych, którym
          gra zespołu o nazwie Radomiak, jaką prezentuje w rundzie wiosennej, podoba się
          o wiele bardziej w odniesieniu do gry, jaką prezentowała drużyna Radomiaka
          jesienią, to muszę przyznać, że w całej rozciągłości popieram
          tekst "T@T". "Mariusz 2", jeśli masz jakieś informacje, które mogłyby zmienić
          nasze opinie, to je przedstaw.
          • Gość: elb Re: Zgoda, każdy ma prawo do wyrazażania swoich o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:06
            Lepiej niech już tych opinii nie przedstawia, bo to będzie znów stek bzdur,
            pomówień i jątrzenia. Tacy ludzie jak Mariusz2 wszystko mogą swym
            malknotenctwem zatruć, najlepszą atmosferę zniszczyć, lepiej więc ich ignorować
            niż zachęcać do dyskusji. Pozdrawiam i wpełni popieram T@T, daw, RKS1919, Trendy
            • Gość: Mariusz 2 Re: Zgoda, każdy ma prawo do wyrazażania swoich o IP: *.radman.pl 13.05.05, 15:21
              Od początku nie podoba mi się praca pana Broniszewskiego w Radomiaku. Nie
              próbuje nic niszczyc gdyz Radomiak nie jest mi obojetny. Obecne wyniki to
              zasługa PREZESA LESISZA, który swoją ciężką pracą pewne rzeczy zorganizował, a
              nie sztabu szkoleniowego. Łatwo jest krytykowac zespół z rundy jesiennej.
              Ciekaw jestem jak jesienią z taką sytuają organizacyjną w klubie poradził sobie
              pan Broniszewski. Pewnie nie lepiej. Jednak mam nadzieje że nowy prezes
              szczegółowo będzie na rece patrzył wszystkim i da im to na co zasługują.
              Jeszcze jedno niektórzy z was jeszcze niedawno chcieli zwalniac trenera po
              porażce z KSZO teraz nosza go na ręcach. Moim zdaniem Broniszewski jest
              odpowiedzialny za wyniki nie tylko pozytywne ale i negatywne. Szesciu punktów
              nic nie przywróci ( Świt, KSZO ). Mam nadzieję że wszyscy piłkarze bedą
              jednakowo traktowani. Po blisko miesięcznej obserwacji treningów mysle że tak
              nie jest. Swoje argumenty na wasze zarzuty mam ale nie będę ich przytaczał gdyż
              moą one niektórym osobom w klubie zaszkodzic. Pozdrawiam wszystkich i mam
              nadzieje że obiektywnie każdy z was umie ocenic sytuacje w Radomiaku. Obecnie
              niektórzy widzą tylko zwycięstwa, a porażek i błędów zawodników nie. Jeszcze
              raz pozdrawiam.
              • Gość: Dug Holiday Re: Zgoda, każdy ma prawo do wyrazażania swoich o IP: *.udn.pl 13.05.05, 19:56
                Witam,

też chciałbym zabrać głos w tej dyskusji od razu informując, że:nie jestem
                z Kielc:),mam ponad 30 lat a z Radomiakiem jestem związany od pamiętnego meczu
                Radomiak: Korona (5:1)bodajże z 1983 lub 1984 roku.

Wiem, że atmosfera jest podniosła, jesteśmy na fali z czego ogromnie się
                cieszymy ale o pewnych sprawach o których pisze kolega Mariusz tez słyszałem i
                zapewniam, że nie z otoczenia nastolatków ale ludzi sciśle związanych z klubem.
                W chwili obecnej na boisku do biegania czyt. tyrania jest kilku
                zawodników:Tomek Brzyski (moim skromnym zdaniem transfer dekady w Radomiaku),
                Kuba Cieciura,Darek Rysiewski,Salami.Zaskakuje mnie bardzo pozytywnie Jacek
                Kacprzak.Tacy zawodnicy jak Gałczyński,Michalski,Lesisz,Iwanowski!!!!?,
                związali się z klubem poprzez awans do 2 ligi i wiem (bo z kilkoma rozmawiałem
                osobiście-także z Gołosiem), że są z klubem na dobre i złe i nigdy im nie mozna
                zarzucic braku zaangażowania.

W przerwie zimowej sprowadzono trenera Broniszewskiego wraz z jego świtą
                (podobnie się miała sytuacja z p. Wójcikiem).I tak:

W. Grzanka---bez komentarza gdyby nie my Kibice....to Gała by dalej siedział
                M. Terlecki---wiem załatwił nam dwa mecze ale sami wiemy, że jego postawa na
                boisku jest różna--czy gorzej by grał Rysio?,
                Branfiłow/Sadzawicki----czy Michalski jest gorszy lub Wachowicz na stoperze?
                Mikulenas--tu powiem szczerze, że facetowi nie można zarzucić lenistwa tylko
                już niestety nie te lata ale w sytuacjach gdy trzeba przytrzymać piłkę
                nieoceniony ale czy nie za dużo gra kosztem Lesisza?,
                Bała--wolę Iwanowskiego, wielki talent i co?I nic i nie wiem dlaczego!Ta sama
                sytuacja z Drachalem.Przecież jego debiut na prawej pomocy był moim zdaniem
                przynajmniej przyzwoity.

kończąc te moje dywagację chcę tylko napisać, że niektóre decyzje p.
                Broniszewskiego są dziwne.Chwała mu za to, że jesteśmy rewelacją rundy
                wiosennej ale mam dziwne wrażenie, że niezawsze na boisku są Ci co powinni a
                raczej są ciągle Ci ze stajni p. Bronka.

Pozdrawiam i wszyscy do Łodzi bo to będzie b. ważny mecz o Mławie nie wspomnę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka