Gość: kosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:15 ..ale tem Marcinkowski załatwił mieszkancow Radomia.., a po swoich rzdach pojedzie do Wołomina pewnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GAPA Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.udn.pl 17.05.05, 21:18 Nieprawdą jest, że ceny węgla rosną. Są około 10% niższe niż jeszcze dwa miesiące temu. A inflacja roczna po kwietniu to tylko 3%. Podwyżkami radny Nita strzaszył wszystkich w razie sprzedaży inwestorowi branżowemu, a ciepło po przejęciu RADPEC-u przez miasto miało być tańsze, a teraz podwyższa się ceny podając jeszcze nieprawdziwe powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lion Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.udn.pl 17.05.05, 21:29 Czy ktoś już policzył ile nasze miasto wtopiło pięniędzy w tej inwestycji?! I jeszcze podwyżki?! Nasi radni+prezydent mają tylko dwa tematy: RADPEC i supermarkety. A może tak pomyśleć o infrastrukturze, inwestorach, bezrobociu. To na to pieniędzy już zabrakło. Ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sTyczyński Nita, Marcinkowski i Banasiewicz kłamali !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.05.05, 22:00 Ci kłamcy oszukują przez cały czas całe społeczeństwo!!! Słyszałem jak nieudacznik Nita, spadochroniarz Marcinkowski czy wyrośnięty Banasiewicz zapewniali na sesji Rady Miejskiej, że po to nalezy przekazać Radpecowi sieci, żeby mieszkańcy płacili mniej a przynajmniej nie więcej za ciepło. I co teraz? Takich sk.synów powinno się zamykać za takie publiczne kłamstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radom Brak kultury! 18.05.05, 08:20 Gość portalu sTyczyński podszywa się albo pode mnie, albo pod Tyczyńskiego. Zarzuca komuś oszusztwa, a sam jest oszustem. Jego tekst jest obraźliwy wobec prezydentów. Można się nie zgadzać z ich polityką, ale stosowanie argumentów ad personum jest jednym z najprymitywniejszych chwytów w dyskusji. styczynski.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janradny Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: 193.111.144.* 18.05.05, 14:04 Szanownemu Panu piszącemu o braku kultury. Proszę zauważyć różnicę; mówimy i piszemy: ad personam. A może lepiej , aby Pan nie używał łaciny? Odnośnie spraw ciepła, to przechodzą dreszcze i robi się zimno na samą myśl, co jeszcze może - pod "takim" zarządem miasta - nas spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius lex Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: 195.187.252.* 18.05.05, 14:40 Proszę o jedno wszystkich mieszkańców Radomia nie zapomnijcie podczas najbliższych wyborów o tej i innych sprawach. Jest mi wstyd że również ja przyczyniłem sie do tego, że Ci ludzie niemający kompletnie wiedzy na temat zarządzania, przy czym wykazyją się brakiem szacunku dla mieszkańców, kompletym konformizmem i nonszalancją są w tej chwili przy władzy. To co się dzieje woła o pomste do nieba, dlaczego my Radomianie musimy zawsze trafiać na takich pożal sie Boze włodarzy miejskich. Nic nie udało im się zrobić dla przyszłości i terażniejszości tego miasta. Co Ci ludzie sobie wyobrażają, czy takie wartości jak działanie dla dobra mieszkańców i miasta, jak elementarna godność są im obce? Domagam się przede wszystkim tego bo o kompetencjach, logice działania, podstawowej znajomości ekonomii, zarządzania, kulturze, umiejętności patrzenia na dobro ogółu a nie tylko swoje nie chce tu nawet wspominać, aby nie być posądzonym o naiwność i o szerzenie utopi. Panie i Panowie rządzący Naszym miastem, podkreślam NASZYM, czy nie zależy Wam na tym co po Was pozostanie? mówię tu o czymś konstruktywnym w dobrym znaczeniu tego słowa, bo narzie wasze działania potwierdzają że po was to może być tylko popiół i zgliszcza, macie to mocno w powazaniu tak? Protestuję!!! mam 30 lat i postanowiłem zostać w tym mieście, dlatego domagam się abyście w swych decyzjach równiez uwzględniali przyszłe pokolenia. Dość nonszlancji, prosze o minimum lokalnego patriotyzmu. Apeluję nie niszcie dalej Nas mieszkańców, nie niszcie tego miasta, nie zabijajcie ostatków nadzieji dla tego miasta. Skończcie tą mało zabawną zabawę. Wiem jedno, o mój głos i mojej rodziny w najbliższych wyborach nie zabiegajcie, drugi raz nie dam się nabrać ani na Was ani na innych pseudozarządzających którzy przez okres 15 lat skutecznie zmarginalizowali moje miasto a w ludziach zabili godność bycia Radomianinem. Mam nadzieję że kiedyś będę mógł opowiedzieć o Was swoim wnukom, stwiając was jako przykład ignorancji, postway konformistycznej, niekompetencji oraz uswiadamiajac im jak ważne sa dokonywane przez Nas wybory. Na ile będę mógł będę wystawiał Wam takie świadectwo w przszłości. Mam nadzieję że zapiszecie się w historii miasta jako ostatnia nieudolna ekipa. Tylko w ten sposób możecie być zapamiętani. Ale na przekór temu co wyrabiacie i tak tu zostanę, do mojego lub waszego końca (mam tu na myśli cierpliwość). Pozdrawiam Zdegustowany Radomianin Odpowiedz Link Zgłoś
radom Re: Radpec przejmuje sieć cieplną 19.05.05, 07:30 Powszechnie przyjętą zasadą na forum jest to, że nie zwraca się uwagi na literówki. Ale purystów przepraszam. Oczywiście piszemy: ad personam. styczynski.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.internet.radom.pl 19.05.05, 08:26 Czego szuka BARON ciepłowniczy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.udn.pl 18.05.05, 14:59 a moze by tak przed podwyzka ciepla ocieplic bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senior Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:11 Zapłaciliśmy największą cenę w dziejach miasta za cokolwiek! Ponad 100mln zł! teraz miasto przekazauje sieci warte również 100mln. A niedługo okaże się, że znalazł się inwestor, ktory będzie chciał zainwestować w EC. Zainwestuje np 300mln z czego 2/3 sumy będzie knou hou. A na koniec jeszcze okazę się, że w zarządzie "inwestora: znajdzie się cała wierchuszka Radomian Razem, ale później powiedzą, że to zbieg okoliczności. A tą miernotę w zielonym garniturku powinni wyp... już dawno. Chociażby za używanie loginu, który obraża moje MIASTO!!! A jak chcesz polizać d. to nie musisz publicznie. Zajmij sie tym w toalecie. Skróty myślowe może używać każdy. Tylko ten, który wie co jest grane dopowie sobie tak jakby sam tego chciał. A ten co to pisał może miał na myśli co innego (oby nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmarźluch Re: Radpec przejmuje sieć cieplną IP: *.radom.pl 21.05.05, 12:17 nie jest to chyba dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś