Gość: Sylwia IP: *.udn.pl 01.06.05, 16:24 jestem od dwoch lat uczennica w PG nr 13 i uwazam ze jest ono najlepsze na swiecie. Napiszcie co o nim sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 7nastka Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:06 ja je skończyłam roktemu i uwazam, że wcale nie jet takie genialne. Owszem,sa dobrzy nauczyciele, ale część jest lenowa, nic nie robia na lekcjach a potem ymagaja Bóg wie czego. 2 dni przed egzaminem obudzili sie, że nic nie powtorzylismy:/ Psycholog, pedagog- fatalna opieka. ale moze troche sie zminilo, wszak na emeryture odeszla wreszcie pani, jtora na lekcji, jezeli nie opowidala o swoim genii8szu, poswieceniu lub zyciorysie, to wjmowala sobie sztuczna szczeke. nauczylam sie w tym gimn. ilku rzeczy... ściągać, robic przekręty.. Poza tym zrozumielam, ze jak sie ma kase to mozna skonczyc to gimn na piątkach. nawet jeeli masie w dzienni9ku same 2:/:/:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczór Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:05 Wszędzie jest tak samo i tyle w tej kwestii. Tylko od ciebie zależy jak sie uczysz i ile wiesz na dany temat. Ja znam pare osób z tego gimnazjum, no co prawda poziom jest wysoki, ale czy warto iść tam zamiast do swojego rejonu??? Polemizowałbym w tej kwestii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7nastka Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:40 zgadzam sie jak najbardiej... zalezy glownie od ucnzniow, ale jst pewne,ze 13 jest szkola pzereklamowana w zasadzie tak jak kochanowski, ktory teraz juz nie cieszy sie taka renoma i mysi przyjmowac coaz slabsza mlodziez. ale z takim podejsciem nauczycieli, wydaje mi sie ze 13 straci, i to bardzo duzo Przeciez musimy bracpod uwage ze "dzieci z rejonu" pochodza z niedzialkowkskiego itd.- poziomu wielkiiego nie reprezentuja. srednia podwyzszaja dzieci spoza. jezeli ich zabraknie 13 niech sie pozegna z wysokimi rankingami, dobrym wynikiem egzminu. Nie oszukujmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 03.06.05, 23:17 To forum to jakeś dziwny twór. Co masz do dzieci z Niedziałkowskiego,czy Żeromskiego, czy z innej ulicy? Mamy getta? Dość stereotypów i wywyższania się. Mądrości przybywa w zależności od miejsca zamieszkania? Litości!! Ludzie czy jakieś wirusy odbierają rozum? Zastanówcie się!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.udn.pl 05.06.05, 12:42 Z tego co pisze, a przede wszystkim jak pisze 7nastka rzeczywiście widać, że gimnazjum nr 13 nie jest najlepszą szkołą skoro ona ją mimo takiego poziomu ukończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.udn.pl 04.06.05, 21:09 Ludzie zastanowcie sie i nie obrazajcie mnie . Mieszkam właśnie na Niedzialkowskiego a moja corka chodzi do do tego renomowanego gimnazjum i jest prawie najlepsza w klasie. Starszy syn co roku odbieral nagrody na zakonczenie.Zaznaczam ze jestem raczej niezamozna.No i mieszkam w rejonem.Zastanówcie sie i nie klepcie glupot zwlaszcza ty 7-nastko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:07 o matko, przeciez to nie o to chodzilo. nie chciaoam nikogo obraac, ale qiem dobrze, że dzieci z rejonu generalnie nie reprezentuja wysokiego poziomu. wiem, sa wyjatki, to oczywiste. Tu nie chodzilo o to że wszyscy z niedzialkowiekiego włóczą sie z butelka po ulicach. Moze nieostroznie dobralam pprzyklad. Przperaszam, moja wina. Ale trudno sie ustrzec od takiego wrazenie, kiedy z 10 osob wlasnie z tego rejony wyladowalo juz w poprawczaku, osrodkach opiekunczych itp. Poza tym w szkole funkcjonowala grupa, ktorej zakres dzialania mozna porownac do malego gangu. Wiem, bo sama z nimi zadarlam i nie bylo wesolo. przperaszam wszystkich , ktorych obrazilam. To byl przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka II Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 05.06.05, 17:52 Na forach dyskusyjnych największych polskich portali działają spece od rozmów kontrolowanych. Jeśli wątek schodzi na manowce, wkraczają prowokatorzy i podkręcają rozmowę 1-->To specjaliści od dramaturgii i poławiacze trendów - oceniają rolę prowodyrów sieciowych internauci. Znają ich dobrze, bo pojawiają się w stałych miejscach, mniej więcej o stałej porze. Komentują wypowiedzi innych, dogryzają, dolewają oliwy do ognia, kiedy ten gaśnie. - Oni piszą specjalnie takie bzdury, żeby ludzi powkręcać - twierdzi Kosma, internauta. Zawsze są gotowi ludziom za coś dowalić i odwrócić uwagę od niewygodnego wątku na forum. Wielu użytkowników sieci nie wie o istnieniu grupy prowokatorów portalowych i dają się nabrać. Mnożą dyskusje i wątki, a tymczasem licznik wejść na stronę rośnie. Korzystają z tego portale, które za frekwencję zdobywają kolejnych reklamodawców. Im więcej odwiedzających, im gorętsza dyskusja, tym lepsza sprzedaż banerów reklamowych. Prowokatorów firmy kupują w sieci - wyszukują najbardziej aktywnych uczestników forów i czatów. Osobną grupę prowokatorów stanowią trendstylerzy, czyli ludzie, którzy lansują modę na określoną markę. Siedzą w sieci za pieniądze firm i nakłaniają ludzi do zakupów. Niektórzy wybierają tylko określone fora, np. dla najmłodszych użytkowników, i szukają nowinek. Potem takie nowe słówka czy zachowania sprzedają agencjom reklamowym. Dzięki takiemu wywiadowi reklamy są naprawdę "wiarygodne". Łatwym łupem prowokatorów padają kobiety, zwłaszcza te, które się odchudzają lub chcą wybrać specyfik na zmarszczki. Wypowiedzi rzekomo cudownie odchudzonych kobiet piszą najczęściej przedstawiciele firm farmaceutycznych. Prowokator pilnuje w sieci porządku, ale tylko takiego, który służy interesowi portalu. Jeśli wątek na forum schodzi w niewygodne rejony, natychmiast do akcji wkracza rozmówca, który odwraca czymś uwagę internautów. - Prowokatorzy potrafią ludzi zaszczekać - przyznaje Lolka, bywalczyni forów. - Robią tyle zamieszania, że ludzie zaczynają się brać za łby i już nikt nie pamięta o jakiejś sprawie. Podgrzewacze, sterowniki, siećwodzireje, czyli prowokatorzy zwykle określani przez psychologów jako uzależnieni od internetu. Bez względu na stosunek do nich trzeba pamiętać, że wchodzą w skład dziwnej sieciowej społeczności. Ludzie im wierzą Ciekawe kto tu tak rozrabia? Sylwio kim jesteś bo piszesz bzdury? Prof. Wojciech Sitek, socjolog z Uniwersytetu Wrocławskiego: - O sieciowych prowokatorach w Polsce się nie mówi, ludzie nie są więc przygotowani na taką formę kryptoreklamy lub prowokacji. Wierzą, że każde słowo w necie jest prawdziwe, dlatego prowokatorzy są niebezpieczni. Nie ma przecież żadnego dowodu, że są opłaceni lub wynajęci przez jakąś firmę. A firmy robią sobie w ten sposób tanim kosztem kryptoreklamę, która udaje wiarygodne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:58 Matka II to prowokator prowokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.radom.pilicka.pl 05.06.05, 23:21 Ooooo... czsy gminazlne mam jush za soba, podobnie jak szkole srednia. Ale wlasnie do 13 uczeszczalem i powiem szczerze nic szczegolnego. Jak w kazdej szkole zdarzaja sie nauczyciele debile tak wiec nie ma zadnego odchylu od normy. A ta corocznawalka o wizerunek szkoly ze jest najlepsza. To mnie najbardziej wnerwialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:50 Ludzie, takie dyskusje nie mają sensu. Zawsze znajdzie się uczen który bardzo chętnie obsmaruje (zresztą bez żadnych konsekwencji) nawet najlepszego nauczyciela. Zawsze znajdzie się kiepski nauczyciel, który podszywając się pod ucznia niesamowicie na forum się wychwali. A w Radomiu jest wielu nauczycieli którym niestety 13 jest solą w oku. A może by się tak zwyczajnie wszyscy wzięli do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.cafe-net.pl 26.10.13, 00:32 takie wątkie mają sene. skoro ja tu trafiam w poszukiwaniu opinii o tym PG13 to na pewno. chciałam dodać opinię negaywną na temat tej szkoły. Starałam się, żeby moje dziecko tu trafiło i co? dałabym 1/10 pkt w skalali na 10. Tylko nauczyciele muzyki i historii stoją na wysokości zadania. Obsada nauczycielska poniżej krytyki. Wielkie rozczarowanie. Woźne i kucharki aroganckie rządzą szkołą. Obiady - super, tylko nie sposób dostać się w kolejce po odbiór. lekcje WF - praktycznie nie ma - piłka na boisko i od dwóch lat 'Niby siatka" - róbta co chceta. Fizyka, matematyka, polski - olewawcze podejście nauczycieli. Szkoda gadać. NIE POLECAM tej placówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nexo Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.free.aero2.net.pl 26.10.13, 22:36 W szkole najważniejsi są uczniowie oraz jakie wyniki osiągają na zakończenie szkoły.Jest to do sprawdzenia w internecie......Z tym w PG 13 nie ma od wielu lat trudności,gdyż są powyżej średniej Radomia,woj.mazowieckiego i Polski.Jeszcze się taki nie narodził aby wszystkim dogodził.Szkołę zawsze można zmienić na lepszą.Najlepiej wybrać prywatne płatne szkoły,gdyz tam rządzą ambicje rodziców a nie jacyś nauczyciele Odpowiedz Link Zgłoś
shangazi Re: Nauczyciele pg 13 27.10.13, 15:13 dzieci opowiadały 2 lata temu, że w ciągu półrocza mieli tylko 8-9 lekcji angielskiego. Żadnych zastępstw. Ciekawe co wpisywano do dziennika - zajęcia świetlicowe? ale za to w klasie językowej mają wf po angielsku. Niekiedy na wywiadówkach rodzicom wręcza się kartkę z ocenami nie ich dziecka, wszystko pomylone. Geografia to lekcje multimedialne i w zasadzie nawet nie słyszą głosu nauczyciela.Można się pośmiać kiedy opowiadają o swojej szkole. Przereklamowana i nic więcej. Poziom szkoły nie zależy jedynie od uczniów, ale również od nauczycieli i dyrektora, w końcu to on kieruje szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.13.radom.pilicka.pl 13.01.14, 23:14 I moje dziecko poszło do tej szkoły ,, nie z rejonu". - co mam napisać? Żałuje, gdybym mogła cofnąć czas to bym cofnęła i na pewno by tam nie poszło, pierwsza klasa było dobrze. druga już nie koniecznie, zmiana wychowawczyni - dobrze to nie wpływa. nie polecam , znajomi moi też żałują że tam posłali swoje dzieci. Jeżeli już się komuś ,, noga podwinie" zero pomocy wręcz przeciwnie , ,,pognębić i skopać leżącego"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.radom.vectranet.pl 16.01.14, 12:00 O tym, że nie jest to jakieś szczególne gimnazjum w Radomiu świadczy to, że o rozgłos musi walczyć na forum. Tyle, że tu nie można przewidzieć, jak dyskusja się rozwinie, co widać powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.radom.vectranet.pl 16.01.14, 14:26 Gimnazjum powinno być najbliżej zamieszkania dziecka i rodzica. To trudny wiek rozwojowy i ścisły kontakt ze szkołą jest konieczny. Mój syn poszedł poza rejon i musiał dojeżdżać autobusami, czego dziś bardzo żałuję. Okazało się, że stwarza to duże problemy w komunikacji rodzic - szkoła, a czas spędzony w autobusach uważam za stracony. Koledzy którzy poszli do zwykłego rejonu nie narzekali, może trochę więcej uczniów słabych, ale zainteresowanie nimi i możliwości nauki takie same jak w tym gdzie poszedł mój chłopak. Specjalnie nie piszę czy to 13, Kochanowski, "Katolik" (to te uważane przez nas rodziców za naj.....), bo nie ma to większego znaczenia. Jeżeli teraz miała bym wybierać to namawiała bym syna na rejon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netta Re: Nauczyciele pg 13 IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.14, 20:24 Myślę,iż na temat jaka jest dana szkoła najlepiej jest sięgnąć do internetu...poczytać wydarzenia na stronie internetowej konkretnej szkoły,sprawdzić wyniki egzaminów zewnętrznych na stronie internetowej Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej,poczytać ogólnie dostępne raporty z ewaluacji zewnętrznej=audyt kuratorium oświaty dla wszystkich przebadanych szkół w Polsce.Emocje typu tą szkołę lubię a tej nie lubię ...?!Zyjemy w globalnej wiosce i każdy może głosować nogami.Jeśli mamy konkretne wskaźniki to wtedy możemy tworzyć liste rankingową TOP 10 najlepszych szkół danego typu.Bardzo dobrze dla naszego miasta ,że posiadamy takie lokomotywy w skali krajowej jak VI LO im.J.Kochanowskiego czy Zespół Szkół Elektronicznych. Gratulacje za ranking w "Perspektywach" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1998 Re: Nauczyciele pg 13 01.08.14, 12:36 Skończyłam tą szkołę w tym roku. I jestem bardzo z niej zadowolona. Nie znam innych szkół, ale uważam,że jest to najlepsza szkoła w Radomiu. Nauczyciele bardzo dużo pracują z młodzieżą. Każdy nauczyciel pomoże jeżeli uczeń czegoś nie rozumie. Ja byłam w klasie humanistyczno-prawnej i jestem bardzo zadowolona. Wychowawczyni świetnie uczyła polskiego. Utrzymuje bardzo dobrą zdawalność egzaminów! Na prawdę polecam wszystkim tę szkołę! Lepsza PG 13, w której coś się dzieje i są różne festyny,wydarzenia niz Kochanowski, w którym jest tylko nauka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: Nauczyciele pg 13 01.08.14, 16:19 Hmmm...jeśli jesteś absolwentką klasy humanistyczno - prawnej to twoja " laurka" nie najlepiej świadczy o twoim nauczycielu języka polskiego. Poza tym, jeśli się nie zna innych szkół to wypadało by powiedzieć że szkoła jest bardzo dobra a nie ..najlepsza. Pozdrawiam , absolwentka Kochanowskiego, w którym nie tylko się uczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Nauczyciele pg 13 01.08.14, 21:05 daj spokój sowaprzemadrzala, wszyscy popełniamy błędy (nawet absolwenci VILO) :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś