Dodaj do ulubionych

Co kompromituje Radom?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:58
Jak w temacie. lista rzeczy, za ktore trzeba sie natychmiast wziac zeby w R
zylo sie lepiej, ciekawiej, przyjemniej. od czego zaczynamy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radomianin2 Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 03:01
      Zmienić mentalność mieszkańców... 2-3 pokolenia wystarczą (może).
    • Gość: L Re: Co kompromituje Radom? IP: 193.24.24.* 10.06.05, 07:41
      A mnie się tu podoba i dumny jestem że mieszkam w Radomiu. Nie mogę zrozumieć
      tylko twojej bezradności.
    • isoxazolidine Co i Kto kompromituje ... 10.06.05, 08:11
      troszkę zmodyfikował bym pytanie ...

"kto"
      odpowiadam:
      a) totalnie bezbarwny, nieudolny Prezydent. najgorszy jakiego mielismy od 1918r.
      b) nieskuteczni parlamentarzysci

"co"
      a) "rozbabrana" sytuacja na PR = skutek wieloletniej, kabotyńskiej polityki władz uczelni

to tak na początek ...
    • Gość: radomianin3 Re: Co kompromituje Radom? IP: *.udn.pl 10.06.05, 09:50
      A czy Ty nie masz swojego zdania? Jak stawiasz pytanie to najpierw sam powiedz
      co na ten temat myślisz. Tak by wypadało.
      • Gość: Radomianin Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:52
        ano mam. likwidacja dresow... bez tego nie da sie tu zyc.
    • l_echec Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 10:12
      Nie sądzę, żeby Radom był bardziej "skompromitowany" miż przecietne miasto w
      Polsce. Myślę, że mieszkańcom, a także piszącym na tym forum potrzebna jest
      zmiana nastawienia na myślenie pozytywne o swoim mieście. Należy wyjść z
      założenia, że da się coś zrobić i zacząć od siebie, na miarę własnych
      możliwości i kompetencji. A wspólnie dobierzmy takich przedstawicieli w
      najbliższych wyborach, których nie będziemy musieli się wstydzić.
      Pozdrawiam
      leo
      • gladiator.ek Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 10:34
        radom kompromituja przezde wszytskim mieszkańcy nie mający poczucia "bycia
        stąd". A także ludzie z drugiego bieguna, jak foryumowicze Isoxazolidine,jdk,
        sonoAndrezj, grigori z radomia, kibic radomski, i tym podobni. Myślą, że plując
        na Kielce, ośmieszając je robia reklamę Radomiowi, dowartosciowują go. Nic
        bardziej mylnego. Nawet Radomianie(normalni) na forum tutejszym smiali sie z
        jedynej mądrości i wszechwiedzy pewnego marzyciela-chemika:). Cała ta klika
        pokazuje jaki Radom jest zaściankowy, zakompleksiony, i o wszytsko zazdrosny co
        w Kielcach. A tak w rzeczywistości nie jest-Radom jest fajnym miastem. Radom
        jest coll!. zastanawia mnie skąd oni tyle jadu w sobie mają(wystraczy poczytac
        ich wątki czy wejść na stronkę szanownego Isoxa pt. wojwództwo.radom.pl. I nic
        do nich nie dociera by sie uspokoili i wmawiali ze Kielce też nienawidza
        Radomia:) Zauważyć mozna ze znają się we wszystkim, tylko potrafią krytykowac
        ludzii\ i... oprotestowywać wszelkie inwestycje w Kielcach. a najlepsze ze w
        plebiscycie na metrostolice , fakt wygruwania go przez Kielce nazwał szanowny
        Isox konkursem na największego jelenia:)) Dzisiaj radom wspiął się troche do
        góryi sam jestem ciekaw jak teraz zacznie nadawać ten przygłupek-pierwszy
        mądraliński
        Pozdrawiam seredecznie....fajny radom
        • l_echec Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 12:04
          Isoxazolidyne jest patriotą radomskim, a Ty chłopie jesteś dywersantem na tym
          forum. Nie ufam Ci. Mieszasz i usiłujesz podkopać autorytet i zasługi ludzi,
          którzy chcą coś dobrego zrobić dla Radomia. Tak jakby o wartości człowieka
          stanowił jego stosunek do Kielc. Myślę, że znajdziesz paru sfrustrowanych i
          niedowartosciowanych mieszkańców Radomia, którzy się z Tobą zgodzą, ale nic z
          nimi nie zbudujesz, bo nie o to Ci chodzi. Nie wiem, co znaczy "cool" w Twoich
          ustach, bo z kontekstu wypowiedzi wynikałoby, że to coś obraźliwego.
          Moja rada: wracaj do Kielc i harcuj tam ile chcesz, a Radom zostaw w spokoju.
          • gladiator.ek Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 12:53
            Gdyby ten Isox dorwał się do włądzy to rozwaliłby radom bardzo szybko. On
            kompletnie nie zna sie na zarzadzaniu. Wszystko i od razu chciałby mieć, zero
            strategii.Wszystko się radomiowi nalezy, wszystko jest naj i jedyne, i jeszcze
            pretensje ze nikt tego nie widzi.na dodatek namiętnie szuka wrogów, obrzucając
            błotem i kłamiąc innych(Warszawa, Kielce, Płock)---na tym ma polegac ten jego
            zdrowy patriotyzm? To jest oszołom, człowiek chory z nienawiści. Pazerny jak
            mało kto--wszytsko do radomia. jak cos kiedys przez chwilebyło w radomiu to ma
            tam być juz dozywotnio--a życie wszytsko weryfikuje i radom wygląda włąśnie jak
            radom. Dlaczego jest uważany za jedno z najbrzydszych miast? Dlaczego jest
            kompletnie nie znany?--gdyby coś tam ciekawego było to by nie mówiło sie ,że
            tam nic nie ma. A on wymyśla jakieś mury, muzea, które sa w każdym wiekszym
            mieście, śni o kolejce dojazdowej, o lotnisku Okęcie 2:))--niby ma być też dl
            Kielc--wtedy bez epitetów o nich mówi, ale zaraz pluje świnia jak najęty. Taki
            człowiek rozpiep....yłby miasto w mig. Zamiast pomyśleć nad czymś oryginalnym
            czego nie ma gdzienindziej to na siłę chce riobić , bo inne miasta juz to mają.
            Nie mozę pojąć ze radom jest powiatowy. Musi sie wyżyć na Kielcach--myśląc ze
            jeszcze istnieje nienawiść Kielc do radomia--i po co to? Przecież tylko
            ośmiesza Radom , a jego stroneczka to już wogle kompromitacja roku! Niestety
            jest zbyt słąby by zmienić moje dobre zdanie o radomiu, w którym przecież nie
            brakuje ładnych miejsc-ale czas skulić uszy i nie ubliżać innym. Kiedys go
            bardzo lubiłem ,dlatego teraz boję się czasem czytac jego postów, zebym jeszcze
            bardziej sie nie zawiódł--z czym nowym wyskoczy. Nie wiem czy wiesz ,ale według
            tego psychola( w tym przypadku to eufemizm-proszę sie nie obrażać) Rynek w
            Radomiu jest taki brzydki do podobno deptał go buciorami wojewoda kielecki---po
            pierwsze -sam przyznaje ,zę jest brzydki(więc po co pisz eze ejst taki piękny),
            po drugie kłąmie ubliżając Kielcom, zwalając na nie winę za nieudolnosć
            Radomia. tym samym wzmacnia niechęć ludzi do Radomia. Pomyśl sobie czy inwestor
            byłby zadowolony z tego ze mieszka w mieście awanturników, którzy zwalają wine
            na wszystkich uciekając od własnej odpowiedzialności. Na paranoicznej
            nienawiści do Kielc chce budować wizerunek Radomia - chyba czas juz wyjść z
            piaskownicy albo przejść sie do specjalisty.
            Czy Wy naprawde sądzicie ze ja pałam nienawiścia do radomia? Nie!!!!!
            Ja nie nawidzę głupoty ludzkiej, zaściankowości. Jako Scyzor kochający Swoje
            Kielce, nie chce by ludzie mniej inteligentni(a takich jest trochę w
            społeczeństwie) uwierzyli w takie bajeczki opowiadane przez tego kolesia. A
            potem sie na Zachodzie smieją jaki ten naród polski jest ociemniały.
            Zyczę Radomiowi, by dogonił dzisiejsze Kielce, zeby tez sie tak rozwijał , ba
            by nawet przegonił ,ale niech ten kraj idzie na przód...
            Pozdrawiam
            • Gość: sven Re: Co kompromituje Radom? IP: *.infoplus.com.pl 10.06.05, 13:50
              Ty to go chyba nie za bardzo lubisz,a macie tak wiele wspólnego....
            • Gość: Ola Re: Co kompromituje Radom? IP: 81.219.215.* 10.06.05, 22:21
              Witam z Kielc,
              Uważam ,że nasze wzajemne stosunki uległy ogromnej poprawie. Są wyjątki i w
              Kielcach i w Radomiu .Ale to juz margines. Chętnie przyjezdzam do Radomia .
              Wspominam Rajec i Pacynkę. Trzymajcie się . Aha ,mam pytanie czy tam ,gdzie p.
              Mizera miał sklep z farbami przy Placu Zwyciestwa niedaleko teatru coś sie
              zmieniło ? Czy ten drewniany pusty dom od strony ul. Mechanicznej (tyły
              Liceum Kochanowskiego jeszcze stoi? Bo z tego co wiem to zburzenie tego zalezy
              od decyzji sądu w Radomiu. Tam chodzi bodajże o zniesienie współwłasności.
              Gdyby sąd zakończył te sprawę to ten fragment miasta wreszcie miałby szanse
              się zmienic na plus.A tak rudera pewnie stoi. Pozdrawiam radomian
    • Gość: Znawczyni Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:48
      tacy ludzie jak Wendy z IV LO w Radomiu oczywiśćie!!
      • Gość: x Re: Co kompromituje Radom? IP: *.udn.pl 10.06.05, 23:30
        Lilija Weneda?
    • Gość: Jacek Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:30
      prezydent i jego zastepca
    • Gość: KIBIC_RADOMSKI Re: Co kompromituje Radom? IP: *.dc.dc.cox.net 11.06.05, 12:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=24587178
      Dlaczego PREZYDENT oraz jego zastepcy powinni zostac odwolani albo nie wybrani
      na nastepna kadencje?

(1) GLOWNY PRZECIWNIK LOTNISKA PASAZERSKIEGO
      (2) Za kupcenie miejskimi gruntami.
      (3) ...

Jesien 2004 a co dzisiaj ?

Gość: temida CZEGO BRAKUJE W RADOMIU ... sporządzić listę tego, czego brakuje,
      aby było inaczej ?...
      Gość: KIBIC Re: CZEGO BRAKUJE W RADOMIU...PODSUMOWANIE
      Autor: jdk Re: Cala Polska smieje sie z NAS! - tylko SPRZEC
      Autor: isoxazolidine do listy priorytetów dodałbym jeszcze szkołę muzyczną i
      ścieżki rowerowe ale poza tym pełna akceptacja dla postulatów 'jdk'

WLADZA

- Mądrego prezydenta Radomianina oraz KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI

- Rozumu i samokrytyki powiązanej z samozadowoleniem naszych władz -interes
      miasta najważniejszy /dotyczy wszystkich radnych i zarządu miasta/

- W Radomiu brakuje dobrego gospodarza, który by potrafił czerpać dla miasta
      pieniądze z funduszy unijnych.

- restrukturyzacja urzedu miejskiego, odchudzic, uproscic, otworzyc na "klienta"
      Autor: jdk
      - Fundusze z UE (45) Gosc: zyga
      - Województwo radomskie (97) isoxazolidine

OBYWATELE

- Lobbingu na rzecz miasta
      - Ludzi z inicjatywą i entuzjazmu obywateli
      - Pokory i oraz Szacunku i miłosci do blizniego
      - W Radomiu brakuje ludziom rozumu oraz ZDROWEGO ROZSĄDKU
      - Organizacje Pozytku Publicznego (20) jdk

WSPOLPRACA REGINALNA/WALKA Z BEZROBOCIEM/INVESTYCJE

- wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i
      Ciechanowem, aktywnemu uczestniczeniu w dzialaniach regionu mazowieckiego,
      wspolpraca z Kielcami Autor: jdk

- pozbyc sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i pozostalych,
      jako zrodla korupcji, marnotrastwa publicznych srodkow i kumoterstwa Autor: jdk

PRACA, MIESZKANIA, ORAGANIZACJE

- MIEJSC PRACY oraz - więcej mieszkań
      - Organizacji w której obywatele mogą sie zrzeszac i z nia identyfikować
      - Docenienia osiągnięć tych, którym się tu udało i rozpropagowania tego
      - Dom dziecka (23) Gosc: anty
      - Produkty Radomskich Producentów (37) isoxazolidine
      - RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! (27) Gosc: patriot

KOMUNIKACJA/TRANSPORT

- Dobrej i szybkiej komunikacji ze stolicą
      - Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic
      - Tramwaju
      - Przystanku kolejowego na Gołebiowie
      - Wiat przystankowych na peryferiach miasta
      - Zajac sie lotniskiem Autor: jdk
      - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom Autor: jdk
      - Scieżki rowerowe Autor: isoxazolidine
      - Droga i parking (24) Gosc: Markus
      - Dworzec linii podmiejskich (20) Gosc: vcvc
      - MPK: (22) Gosc: tutejszy
      - LOTNISKO (cz. II) (33) isoxazolidine
      - Obwodnica poludniowa - budowac czy nie? (33) Gosc: tasmociag
      - Obwodnica Poludniowa (74) Gosc: Arti24

WIZERUNEK MIASTA

- Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie starówki
      - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum)
      - Centrum (20) Gosc: marek
      - Konserwator (28) Gosc: PITAGOR
      - Konserwator zabytków (19) Gosc: kk
      - Plac Malgorzatki (19) Gosc: zzzz
      - Plac Konstytucji 3 Maja (43) Gosc: esteta
      - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (113) Gosc: marcin
      - Park pod nowy sad (22) Gosc: liga republikanska

NAUKA/SZKOLNICTWO

- Biblioteki raczej nowoczesnej i bogato wyposażonej
      - Uniwersytetu Radomskiego
      - restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi,
      zaangazowania w projekty lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci Autor: jdk
      - Szkoła Muzyczną Autor: isoxazolidine
      - Szkola jezyka angielskiego (24) Gosc: Maja
      - SZKOLA MUZYCZNA W RADOMIU - KRONIKA BUDOWY (47) Gosc: WP
      - UNIWERSYTET RADOMSKI (65) Gosc: ziom
      - Uniwersytet w Radomiu(19) ireklu

KULTURA, ROZRYWKA

- Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym!
      - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu /doobre dyskoteki itp./
      - Imprez na ogólnopolskim poziomie
      - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych.
      - Alternatywnego teatru
      - Filharmonii
      - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru
      - Podniesienia rangi kulturalnej miasta w oparciu o teatr, muzea, nowe muzeum
      sztuki wspolczesnej Wajdy, nowe kino wieloekranowe Autor: jdk
      - Multikino (19) Gosc: Basset

SPORT, OPOCZYNEK, ZDROWIE

- Nowoczesnego stadionu sportowego
      - Kompleksu basenów
      - ogrodu botanicznego
      - ZOO
      - Ławek (na Ustroniu)
      - ścieżek rowerowych. Autor: isoxazolidine
      - Miasto ogródków piwnych (23) Gosc: gosc
      - Ogródki piwne (26) Gosc: Arti
      - Ogródkowi piwne (35) Gosc: ks
      - Parking przy deptaku? (22) Gosc: psotek
      - Sciezki Rowerowe (19) Gosc: z Michalowa
      - Radomski Szpital Specjal... (24) Gosc: sm
    • Gość: Radomianka Re: Co kompromituje Radom? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 18:40
      Ktos moze poznac ze moj kod IP jest warszawski ale to nie zmienia faktu ze nie
      przyjezdzam do Radomia. Urodzilam sie w tym miescie i bardzi czesto tu
      przyjezdzam w weekendy, czasem nawet co 2 tygodnie. Moim zdaniem powinnismy
      zaczac od opinii radomskiej. Mieszkam w Warszawie i slysze jaka Radom ma
      opinie. Mam na na to "rade". Wiem ze nie jest moze ona za dobra i zaraz
      niektorzy sie oburza. Przeczytalam w gazecie "METRO" ze jest konkurs na
      metrostolice Polski. W nim bierze udzial 19 miast, w tym Radom. Radom jest
      dopiero na 10 miejscu z 19 ale im wiecej ludzi bedzie smsowac tym liczba glosow
      pojdzie w gore i posuniemy sie na wyzsze miejsca. MOZNA WYSYLAS SMS-Y NA NR
      71007 W TRESCI MIASTO.RA (przesylajcie do 23 czerwca)
      Wydaje mi sie ze jak ludzie z calej Polski przeczytaja ze Radom jest na wysokim
      miejscu pomysla ze jestemy dumni z tego miasta.
      Wiem ze niektorym nie bedzie sie to podobac i zaraz mnie skrytykuja. Piszcie
      czy mam racje, bo moze tylko ja tak uwazam na ten temat i temat RADOMIA.
      • Gość: eastsidekilla_ Re: Co kompromituje Radom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:26
        wybacz, ale to durny pomysł. Smsowac to mozna na eurowizje, radom bedzie
        postrzegany zle do momentu az kibice w Polsce usłysza jakies pozytywne wiesci z
        tego miasta...
        • Gość: Radomianka Re: Co kompromituje Radom? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 21:30
          To nie wiem... Najpierw to trzeba zadbac o BEZPIECZENSTWO w Radomiu a pozniej
          trzeba sie zastanawiac nad innymi sprawami... :-(
          • Gość: ja Re: Co kompromituje Radom? IP: *.udn.pl 13.06.05, 09:21
            uwazam ze radomianom powinno sie chciec cos zrobic dla siebie i innych ale3
            lepiej narzekac i robic z siebie pokrzywdzonego a moze ktos sie uzali ale to
            nic mylnego takiego to chcialoby sie kopnac w d... i tak chyba nas postrzegaja
            inni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka