Gość: Radomianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:58 Jak w temacie. lista rzeczy, za ktore trzeba sie natychmiast wziac zeby w R zylo sie lepiej, ciekawiej, przyjemniej. od czego zaczynamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radomianin2 Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 03:01 Zmienić mentalność mieszkańców... 2-3 pokolenia wystarczą (może). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Co kompromituje Radom? IP: 193.24.24.* 10.06.05, 07:41 A mnie się tu podoba i dumny jestem że mieszkam w Radomiu. Nie mogę zrozumieć tylko twojej bezradności. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Co i Kto kompromituje ... 10.06.05, 08:11 troszkę zmodyfikował bym pytanie ... "kto" odpowiadam: a) totalnie bezbarwny, nieudolny Prezydent. najgorszy jakiego mielismy od 1918r. b) nieskuteczni parlamentarzysci "co" a) "rozbabrana" sytuacja na PR = skutek wieloletniej, kabotyńskiej polityki władz uczelni to tak na początek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin3 Re: Co kompromituje Radom? IP: *.udn.pl 10.06.05, 09:50 A czy Ty nie masz swojego zdania? Jak stawiasz pytanie to najpierw sam powiedz co na ten temat myślisz. Tak by wypadało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:52 ano mam. likwidacja dresow... bez tego nie da sie tu zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
l_echec Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 10:12 Nie sądzę, żeby Radom był bardziej "skompromitowany" miż przecietne miasto w Polsce. Myślę, że mieszkańcom, a także piszącym na tym forum potrzebna jest zmiana nastawienia na myślenie pozytywne o swoim mieście. Należy wyjść z założenia, że da się coś zrobić i zacząć od siebie, na miarę własnych możliwości i kompetencji. A wspólnie dobierzmy takich przedstawicieli w najbliższych wyborach, których nie będziemy musieli się wstydzić. Pozdrawiam leo Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 10:34 radom kompromituja przezde wszytskim mieszkańcy nie mający poczucia "bycia stąd". A także ludzie z drugiego bieguna, jak foryumowicze Isoxazolidine,jdk, sonoAndrezj, grigori z radomia, kibic radomski, i tym podobni. Myślą, że plując na Kielce, ośmieszając je robia reklamę Radomiowi, dowartosciowują go. Nic bardziej mylnego. Nawet Radomianie(normalni) na forum tutejszym smiali sie z jedynej mądrości i wszechwiedzy pewnego marzyciela-chemika:). Cała ta klika pokazuje jaki Radom jest zaściankowy, zakompleksiony, i o wszytsko zazdrosny co w Kielcach. A tak w rzeczywistości nie jest-Radom jest fajnym miastem. Radom jest coll!. zastanawia mnie skąd oni tyle jadu w sobie mają(wystraczy poczytac ich wątki czy wejść na stronkę szanownego Isoxa pt. wojwództwo.radom.pl. I nic do nich nie dociera by sie uspokoili i wmawiali ze Kielce też nienawidza Radomia:) Zauważyć mozna ze znają się we wszystkim, tylko potrafią krytykowac ludzii\ i... oprotestowywać wszelkie inwestycje w Kielcach. a najlepsze ze w plebiscycie na metrostolice , fakt wygruwania go przez Kielce nazwał szanowny Isox konkursem na największego jelenia:)) Dzisiaj radom wspiął się troche do góryi sam jestem ciekaw jak teraz zacznie nadawać ten przygłupek-pierwszy mądraliński Pozdrawiam seredecznie....fajny radom Odpowiedz Link Zgłoś
l_echec Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 12:04 Isoxazolidyne jest patriotą radomskim, a Ty chłopie jesteś dywersantem na tym forum. Nie ufam Ci. Mieszasz i usiłujesz podkopać autorytet i zasługi ludzi, którzy chcą coś dobrego zrobić dla Radomia. Tak jakby o wartości człowieka stanowił jego stosunek do Kielc. Myślę, że znajdziesz paru sfrustrowanych i niedowartosciowanych mieszkańców Radomia, którzy się z Tobą zgodzą, ale nic z nimi nie zbudujesz, bo nie o to Ci chodzi. Nie wiem, co znaczy "cool" w Twoich ustach, bo z kontekstu wypowiedzi wynikałoby, że to coś obraźliwego. Moja rada: wracaj do Kielc i harcuj tam ile chcesz, a Radom zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Co kompromituje Radom? 10.06.05, 12:53 Gdyby ten Isox dorwał się do włądzy to rozwaliłby radom bardzo szybko. On kompletnie nie zna sie na zarzadzaniu. Wszystko i od razu chciałby mieć, zero strategii.Wszystko się radomiowi nalezy, wszystko jest naj i jedyne, i jeszcze pretensje ze nikt tego nie widzi.na dodatek namiętnie szuka wrogów, obrzucając błotem i kłamiąc innych(Warszawa, Kielce, Płock)---na tym ma polegac ten jego zdrowy patriotyzm? To jest oszołom, człowiek chory z nienawiści. Pazerny jak mało kto--wszytsko do radomia. jak cos kiedys przez chwilebyło w radomiu to ma tam być juz dozywotnio--a życie wszytsko weryfikuje i radom wygląda włąśnie jak radom. Dlaczego jest uważany za jedno z najbrzydszych miast? Dlaczego jest kompletnie nie znany?--gdyby coś tam ciekawego było to by nie mówiło sie ,że tam nic nie ma. A on wymyśla jakieś mury, muzea, które sa w każdym wiekszym mieście, śni o kolejce dojazdowej, o lotnisku Okęcie 2:))--niby ma być też dl Kielc--wtedy bez epitetów o nich mówi, ale zaraz pluje świnia jak najęty. Taki człowiek rozpiep....yłby miasto w mig. Zamiast pomyśleć nad czymś oryginalnym czego nie ma gdzienindziej to na siłę chce riobić , bo inne miasta juz to mają. Nie mozę pojąć ze radom jest powiatowy. Musi sie wyżyć na Kielcach--myśląc ze jeszcze istnieje nienawiść Kielc do radomia--i po co to? Przecież tylko ośmiesza Radom , a jego stroneczka to już wogle kompromitacja roku! Niestety jest zbyt słąby by zmienić moje dobre zdanie o radomiu, w którym przecież nie brakuje ładnych miejsc-ale czas skulić uszy i nie ubliżać innym. Kiedys go bardzo lubiłem ,dlatego teraz boję się czasem czytac jego postów, zebym jeszcze bardziej sie nie zawiódł--z czym nowym wyskoczy. Nie wiem czy wiesz ,ale według tego psychola( w tym przypadku to eufemizm-proszę sie nie obrażać) Rynek w Radomiu jest taki brzydki do podobno deptał go buciorami wojewoda kielecki---po pierwsze -sam przyznaje ,zę jest brzydki(więc po co pisz eze ejst taki piękny), po drugie kłąmie ubliżając Kielcom, zwalając na nie winę za nieudolnosć Radomia. tym samym wzmacnia niechęć ludzi do Radomia. Pomyśl sobie czy inwestor byłby zadowolony z tego ze mieszka w mieście awanturników, którzy zwalają wine na wszystkich uciekając od własnej odpowiedzialności. Na paranoicznej nienawiści do Kielc chce budować wizerunek Radomia - chyba czas juz wyjść z piaskownicy albo przejść sie do specjalisty. Czy Wy naprawde sądzicie ze ja pałam nienawiścia do radomia? Nie!!!!! Ja nie nawidzę głupoty ludzkiej, zaściankowości. Jako Scyzor kochający Swoje Kielce, nie chce by ludzie mniej inteligentni(a takich jest trochę w społeczeństwie) uwierzyli w takie bajeczki opowiadane przez tego kolesia. A potem sie na Zachodzie smieją jaki ten naród polski jest ociemniały. Zyczę Radomiowi, by dogonił dzisiejsze Kielce, zeby tez sie tak rozwijał , ba by nawet przegonił ,ale niech ten kraj idzie na przód... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: Co kompromituje Radom? IP: *.infoplus.com.pl 10.06.05, 13:50 Ty to go chyba nie za bardzo lubisz,a macie tak wiele wspólnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Co kompromituje Radom? IP: 81.219.215.* 10.06.05, 22:21 Witam z Kielc, Uważam ,że nasze wzajemne stosunki uległy ogromnej poprawie. Są wyjątki i w Kielcach i w Radomiu .Ale to juz margines. Chętnie przyjezdzam do Radomia . Wspominam Rajec i Pacynkę. Trzymajcie się . Aha ,mam pytanie czy tam ,gdzie p. Mizera miał sklep z farbami przy Placu Zwyciestwa niedaleko teatru coś sie zmieniło ? Czy ten drewniany pusty dom od strony ul. Mechanicznej (tyły Liceum Kochanowskiego jeszcze stoi? Bo z tego co wiem to zburzenie tego zalezy od decyzji sądu w Radomiu. Tam chodzi bodajże o zniesienie współwłasności. Gdyby sąd zakończył te sprawę to ten fragment miasta wreszcie miałby szanse się zmienic na plus.A tak rudera pewnie stoi. Pozdrawiam radomian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawczyni Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:48 tacy ludzie jak Wendy z IV LO w Radomiu oczywiśćie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co kompromituje Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:30 prezydent i jego zastepca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC_RADOMSKI Re: Co kompromituje Radom? IP: *.dc.dc.cox.net 11.06.05, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=24587178 Dlaczego PREZYDENT oraz jego zastepcy powinni zostac odwolani albo nie wybrani na nastepna kadencje? (1) GLOWNY PRZECIWNIK LOTNISKA PASAZERSKIEGO (2) Za kupcenie miejskimi gruntami. (3) ... Jesien 2004 a co dzisiaj ? Gość: temida CZEGO BRAKUJE W RADOMIU ... sporządzić listę tego, czego brakuje, aby było inaczej ?... Gość: KIBIC Re: CZEGO BRAKUJE W RADOMIU...PODSUMOWANIE Autor: jdk Re: Cala Polska smieje sie z NAS! - tylko SPRZEC Autor: isoxazolidine do listy priorytetów dodałbym jeszcze szkołę muzyczną i ścieżki rowerowe ale poza tym pełna akceptacja dla postulatów 'jdk' WLADZA - Mądrego prezydenta Radomianina oraz KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI - Rozumu i samokrytyki powiązanej z samozadowoleniem naszych władz -interes miasta najważniejszy /dotyczy wszystkich radnych i zarządu miasta/ - W Radomiu brakuje dobrego gospodarza, który by potrafił czerpać dla miasta pieniądze z funduszy unijnych. - restrukturyzacja urzedu miejskiego, odchudzic, uproscic, otworzyc na "klienta" Autor: jdk - Fundusze z UE (45) Gosc: zyga - Województwo radomskie (97) isoxazolidine OBYWATELE - Lobbingu na rzecz miasta - Ludzi z inicjatywą i entuzjazmu obywateli - Pokory i oraz Szacunku i miłosci do blizniego - W Radomiu brakuje ludziom rozumu oraz ZDROWEGO ROZSĄDKU - Organizacje Pozytku Publicznego (20) jdk WSPOLPRACA REGINALNA/WALKA Z BEZROBOCIEM/INVESTYCJE - wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i Ciechanowem, aktywnemu uczestniczeniu w dzialaniach regionu mazowieckiego, wspolpraca z Kielcami Autor: jdk - pozbyc sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i pozostalych, jako zrodla korupcji, marnotrastwa publicznych srodkow i kumoterstwa Autor: jdk PRACA, MIESZKANIA, ORAGANIZACJE - MIEJSC PRACY oraz - więcej mieszkań - Organizacji w której obywatele mogą sie zrzeszac i z nia identyfikować - Docenienia osiągnięć tych, którym się tu udało i rozpropagowania tego - Dom dziecka (23) Gosc: anty - Produkty Radomskich Producentów (37) isoxazolidine - RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! (27) Gosc: patriot KOMUNIKACJA/TRANSPORT - Dobrej i szybkiej komunikacji ze stolicą - Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic - Tramwaju - Przystanku kolejowego na Gołebiowie - Wiat przystankowych na peryferiach miasta - Zajac sie lotniskiem Autor: jdk - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom Autor: jdk - Scieżki rowerowe Autor: isoxazolidine - Droga i parking (24) Gosc: Markus - Dworzec linii podmiejskich (20) Gosc: vcvc - MPK: (22) Gosc: tutejszy - LOTNISKO (cz. II) (33) isoxazolidine - Obwodnica poludniowa - budowac czy nie? (33) Gosc: tasmociag - Obwodnica Poludniowa (74) Gosc: Arti24 WIZERUNEK MIASTA - Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie starówki - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum) - Centrum (20) Gosc: marek - Konserwator (28) Gosc: PITAGOR - Konserwator zabytków (19) Gosc: kk - Plac Malgorzatki (19) Gosc: zzzz - Plac Konstytucji 3 Maja (43) Gosc: esteta - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (113) Gosc: marcin - Park pod nowy sad (22) Gosc: liga republikanska NAUKA/SZKOLNICTWO - Biblioteki raczej nowoczesnej i bogato wyposażonej - Uniwersytetu Radomskiego - restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi, zaangazowania w projekty lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci Autor: jdk - Szkoła Muzyczną Autor: isoxazolidine - Szkola jezyka angielskiego (24) Gosc: Maja - SZKOLA MUZYCZNA W RADOMIU - KRONIKA BUDOWY (47) Gosc: WP - UNIWERSYTET RADOMSKI (65) Gosc: ziom - Uniwersytet w Radomiu(19) ireklu KULTURA, ROZRYWKA - Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym! - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu /doobre dyskoteki itp./ - Imprez na ogólnopolskim poziomie - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych. - Alternatywnego teatru - Filharmonii - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru - Podniesienia rangi kulturalnej miasta w oparciu o teatr, muzea, nowe muzeum sztuki wspolczesnej Wajdy, nowe kino wieloekranowe Autor: jdk - Multikino (19) Gosc: Basset SPORT, OPOCZYNEK, ZDROWIE - Nowoczesnego stadionu sportowego - Kompleksu basenów - ogrodu botanicznego - ZOO - Ławek (na Ustroniu) - ścieżek rowerowych. Autor: isoxazolidine - Miasto ogródków piwnych (23) Gosc: gosc - Ogródki piwne (26) Gosc: Arti - Ogródkowi piwne (35) Gosc: ks - Parking przy deptaku? (22) Gosc: psotek - Sciezki Rowerowe (19) Gosc: z Michalowa - Radomski Szpital Specjal... (24) Gosc: sm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianka Re: Co kompromituje Radom? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 18:40 Ktos moze poznac ze moj kod IP jest warszawski ale to nie zmienia faktu ze nie przyjezdzam do Radomia. Urodzilam sie w tym miescie i bardzi czesto tu przyjezdzam w weekendy, czasem nawet co 2 tygodnie. Moim zdaniem powinnismy zaczac od opinii radomskiej. Mieszkam w Warszawie i slysze jaka Radom ma opinie. Mam na na to "rade". Wiem ze nie jest moze ona za dobra i zaraz niektorzy sie oburza. Przeczytalam w gazecie "METRO" ze jest konkurs na metrostolice Polski. W nim bierze udzial 19 miast, w tym Radom. Radom jest dopiero na 10 miejscu z 19 ale im wiecej ludzi bedzie smsowac tym liczba glosow pojdzie w gore i posuniemy sie na wyzsze miejsca. MOZNA WYSYLAS SMS-Y NA NR 71007 W TRESCI MIASTO.RA (przesylajcie do 23 czerwca) Wydaje mi sie ze jak ludzie z calej Polski przeczytaja ze Radom jest na wysokim miejscu pomysla ze jestemy dumni z tego miasta. Wiem ze niektorym nie bedzie sie to podobac i zaraz mnie skrytykuja. Piszcie czy mam racje, bo moze tylko ja tak uwazam na ten temat i temat RADOMIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eastsidekilla_ Re: Co kompromituje Radom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:26 wybacz, ale to durny pomysł. Smsowac to mozna na eurowizje, radom bedzie postrzegany zle do momentu az kibice w Polsce usłysza jakies pozytywne wiesci z tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianka Re: Co kompromituje Radom? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 21:30 To nie wiem... Najpierw to trzeba zadbac o BEZPIECZENSTWO w Radomiu a pozniej trzeba sie zastanawiac nad innymi sprawami... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co kompromituje Radom? IP: *.udn.pl 13.06.05, 09:21 uwazam ze radomianom powinno sie chciec cos zrobic dla siebie i innych ale3 lepiej narzekac i robic z siebie pokrzywdzonego a moze ktos sie uzali ale to nic mylnego takiego to chcialoby sie kopnac w d... i tak chyba nas postrzegaja inni. Odpowiedz Link Zgłoś