Gość: zainteresowana IP: *.udn.pl 28.06.05, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:05 w RAdomiu najlepszym liceum po nowej maturze jest IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego , tam matury nie zdało 4 maturzystów na 352 to radomski rekord! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:38 podobno 5 osób w kochanowskim nie zdało heh a sa niby najlepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:36 tak to jest gdy mozna sie bylo dostac za koperte.. ale miejmy nadzieje ze system komputerowy uniemozliwi cos takiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:42 o widze że ty dobrze poinformowany jesteś. Ale jesli w kochanowskim przyjmowali by wszystkich nieuków tylko i wyłącznie za koperte to niebylibyśmy najlepsi. A i jeszcze jedno nawet jeżeli są lub były takie przypadki to zapewniam CIEBIE że w innych jakże "wspaniałych" szkołach jest podobnie. pozdrawiam KOchanowszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:39 widocznie masz niesprawdzone informacje. U nas nie zdały tylko dwie osoby. Pozdrawiam Kochanowszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.radom.pl 30.06.05, 15:56 nie 5 tylko 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:37 niestety sie mylisz. U nas w kochanowskim nie zdały dwie osoby. jedna z polskiego a druga z historii sztukii. Tak więc jeżeli Tobie chodzi o tego typu ranking KOCHANOWSKI nadal jet najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 08:06 Dzięki za wypowiedzi, ale bardziej jestem zaiteresowana średnimi wynikami punktowymi z poszczególnych przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 11:58 Ciekawe dlaczego najlepiej wypadło liceum gdzie cztery osoby nie zdały matury, skoro są w RAdomiu takie licea gdzie zdało 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abobo Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:28 bo w którym liceum zdało aż 348! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:54 W IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego na 352 maturzystów nie zdało tylko 4 i jest to jeden z najlepszych wyników w Polsce i na pewno najlepszy w Radomiu!Nie wiecie jak nasze miasto wypadło w porównaniu z innymi miastami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:49 To w końcu IV LO miało najlepsze wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionier Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.radom.pilicka.pl 29.06.05, 19:46 W katoliku zdali wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:08 Co wy tak z tym katolikiem , tam jest tylko 50 maturzystów , najlepszy w RAdomiu był chałubiński , tam na 352 osoby nie zdało 4 , tak więc to IV LO jest najlepsze w Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziarrrrrrrrrrrr Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.151.udn.pl 29.06.05, 21:08 eee co Wy tam wiecie.W Czachwoskim tez 4 osoby nie zdaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 21:24 w czachowskim tes nie zdalo tylko 4 osoby wiec nie wiem cemu ktos wypisuje ze IV LO jest najlepsze...=] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:52 jesli z taka pisownia cie przyjma na studia, to moze dotrwasz do takiego przedmiotu jak statystyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:35 Wyobraźcie sobie że nadal najlepsze jest VI LO im. Jana Kochanowskiego. U nas nie zdało tylko dwie osoby. Jedna z polskiego ( mat-fiz) a druga z historii sztuki.A tak wogóle to nie ma jakiegoś rankingu szkół zrobionego na podstwie wyników nowej matury i nie rozumiem dlaczego uczniowie Chałubińskiego wypisują takie głupoty. Widocznie w tej szkole nie nauczono ich zasad dobrego wychownia. pozdawiam wszystkich niezadowolonych chałubińszczaków Z poważaniem Kochanowszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasollasido Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 30.06.05, 07:48 Chyba chodzi o statystykę (stosunek tych co oblali do ogólnej liczby uczniów i wyniki podane w procentach), a różnica może być 1/100 na korzyść Chałbińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:23 W IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego nie zdało 4 maturzystów na 352 W III lO im.płk Dionizego Czachowskiego nie zdało 6 maturzystów na 300 W VI LO im. Jana Kochanowskiego nie zdało 5 maturzystó na 200 W II LO i. Marii Konopnickeij nei zdało 4 maturzystów na 320 To jest radomski ranking po maturze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasollasido Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 30.06.05, 10:56 Mała poprawka: 1 miejsce IV LO 1,13% 2 miejsce II LO 1,25% 3 miejsce III LO 2,00% 4 miejsce VI LO 2,50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jafol Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:09 Znowu Chałubiński najlepszy........... Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 30.06.05, 22:46 jakie głpoty. Kochanowski jest najleoszy. Niech sflustrowne chałubińszczaki nie piszą takich głupot. Bo i tak każdy wie jaka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:57 w takim razie...przeczytaj sobie ranking w dzisiejszej G.W. ani kochanowski ani chalubinski nie jest pierwszy...:P a z reszta... na tym rankingu o ile się nie mylę "sfustrowani chałubińszczacy" są wyżej niż wasza wspaniała szkoła....:D ... a co z punkatmi kandydatów przyjmowanych do szkół? też w tym roku cos u was próg się zaniżyl....coraz słabiej.....:P ... gratulacje dla katolika i konopnickiej! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 00:04 Czy to wazne ile osob zdalo ?- wazne ilu z nich dostanie sie na studia do najlepszych polskich uczelni.Jak do tej pory od wielu lat przoduje Kochanowski potem jest baardzo dluga przerwa i dopiero ta reszta.Popatrz na coroczne statystyki tych najwiekszych i najpopularniejszych polskich uczelni - ilu kandydatow startowalo a ilu sie dostalo z poszczegolnych liceow naszego miasta.I znowu przoduje Kochanowski ,a potem dluga przerwa iczasem zdazy sie jakas osoba z jeszcze dwoch liceow - pozostale sie nie licza.W Kochanowskim oprocz wiedzy ucza samodzielnosci i myslenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 01.07.05, 13:54 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Z jakiej szkoły na studia. IP: *.udn.pl 01.07.05, 16:22 Z tym dostawaniem się na studia na najlepszych uczelniach to też nie do końca prawda, że przewodzi Kochanowski. Polecam przypomnieć sobie chociażby jak było w ubiegłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 09.07.05, 23:57 Jasiu Fasolo, pierwsze miejsce ma Katolik tam zdali WSZYSCY! Nie kłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 193.111.144.* 30.06.05, 11:46 skąd kochani macie te dane, kuratorium ma inne; i tak np.: w III LO nie zdało 4, tyleż samo w VI LO...itd, a najlepiej o dziwo wypadło II LO im. M.Konopnickiej: VI LO plasuje się bodajże na czwartym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura ,,,,,,,,,,, Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.07.05, 12:35 dlatego półgłowku , że zdawało więcej osób ,,,,,,,,,,,,wylicza się procent,,,,,,,,stosunek zdających do ilośći oblanych . Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 10.07.05, 17:31 kolejny zdesperowany chałbińszczak. No prosze sami widzicie na jakim jest poziomie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.chello.pl 11.07.05, 11:00 ktoś tu stara się być geniuszem, a jest debilem. Nie oblicza się stosunku liczby zdających do oblanych, a odwrotnie. To się procentem nazywa. Czyli Ci co oblali / Ci co zdawali. Mam nadzieję, że jeszcze masz kilka lat w liceum, bo ja bym Cię z matmy za to oblał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:50 Malutka poprwka: 1 miejsce Katolickie LO 0% 2 miejsce IV LO 1,13% 3 miejsce II LO 1,25% 5 miejsce III LO 2,00% 5 miejsce VI LO 2,50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej (: Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 30.06.05, 16:07 a co z V LO?? wie ktoś?? a w kochanowski tylko dwie osoby nie zdaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernoulli Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.130.udn.pl 30.06.05, 16:38 jak chcesz podać wiarygodne wyniki, to podaj średnią z poszczególnych przedmiotów według liceów. W statystyce nie liczą się indywidualne wybryki natury (czyli osoba 1 na 100, która nagle zgłupiała), tylko prawo wielkich liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 18:38 Ludzie, byłam dzisiaj w Kochanowskim i rozmawiałam z pedagogami. Powiedzieli, ze nie zdaly 2 (SLOWNIE DWIE) osoby. Jedna z polskiego, druga z historii sztuki, a to dlatego, ze historii sztuki w szkole nie ma, a ona z tego przedmiotu chodzila na korki, co nie wystarczylo. Przestancie strzelac i bawic sie w prorokow, tylko zasiegnijcie do wiarygodnych zrodel. Nie prowadzcie zadnej licytacji, ktore liceum jest lepsze, bo to nie ma sensu, ale jesli koniecznie chcemy sie o to spierac, to na chwile obecna najlepszy jest wlasnie KOCHANOWSKI - VI LO. Katolika nie ma co nawet liczyc, smieszna ilosc maturzystow nie moze sie mierzyc z ponad 300 osobami z innych radomskich ogolniakow! Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezstronny Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:01 Możesz sobie liczyć albo nie, ale faktycznie jest to jedyne liceum w Radomiu, w którym 100% zdało tę maturę. A swoją drogą dobrze by było gdyby można było podać średnią punktów w poszczególnych szkołach z poszczególnych przedmiotów. Z tego co wiem np. taka średnia w IV LO wypadnie raczej marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:01 Co za bzdury piszecie w RAdomiu najlepsze było IV LO.im dra Tytusa Chałubińksiego gdzie nie zdało 4 maturzystów ( 1 z polskiego i 3 z matematyki ) na 352 maturzystów , a w kochanowskim nie zdało 5 na 200 maturzystów , a w konopnickiej 3 na 300 maturzystów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:08 Ale kujony w tym IV LO , heh gratulacje dla najlepszych radomskich maturzystów w Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikki Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:11 A ja sobię myśle, że nawet jesli w IV LO nie zdało matury więcej osób niż w VI czy w innych to ja je i tak najbardziej lubię, bo to moje liceum i kropka:) No! I cieszę się, ze ja zdałam...! 2.. 3..4 osoby.. czy to jakaś wielka różnica...? Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 30.06.05, 22:50 ja chodze do kochanowskiego i wiem o wiele lepiej ile osób niezdało. DWIE OSOBY NIE ZDAŁY MATURY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdetka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 193.111.144.* 01.07.05, 01:40 licze i patrze....czy w radomiu s jest tylko 5 liceów, bo dyskusje tocza sie wokól Kochanowskiego i chałubińskiego. Ciekawe jak pozostałe licea. W Staszicu podobno 34 osoby oblały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (B)Ania Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 01.07.05, 07:40 słyszałem że 30. Większość wypowiedzi to jednak plotki. Chyba za miesiąc kuratorium ogłosi oficjalne wyniki, poczekajmy, już tyle czekaliśmy...to i to doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Oto ranking negatywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:04 miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,2796967.html Pozytywny to średnia punktów osiągnietych przez uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baj :) IP: *.kepice.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 19:28 W tym Chałubińskim to mają kompleks niższości masakryczny. Ja ich nie rozumiem... Pozdrawiam wszystkich znajomych w Kochanowskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prowokator? Re: :) IP: *.136.udn.pl 05.07.05, 23:44 Byłem z Kochanowskiego. Studiuję już. Jestem na 2 roku. Uważam, że Kochanowski (prócz paru osób) to bagno gdzie oficjele za dużą kasę wysyłają swoje dzieciaczki, które dostaną się na studia, a jakże - dzieci prawników na prawo, lekarzy na medycynę itd. Chałubiński to dobra szkoła a Kochanowski - lepiej nie gadać. Wyniki wyrabia im kilku olimpijczyków bo poziom nauczyciele mają choćby z matmy. Jeżeli idzie o resztę uczniów to w dużej mierze szkoda gadać (ćpuny, pijacy). Poza tym to szkoła dla snobów i ludzi, dla których bożkiem jest kasa. Są oczywiście wyjątki, ale nikomu nie polecam tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: :) IP: *.udn.pl 07.07.05, 18:06 Najlepsze liceum to Chałubiński, nie tylko ze wzgl. na wysoki poziom nauczania ( Prof. Chmurzyńska, Stano, Ostrowska). W tym liceum jest b. fajna atmosfera., Pozdrawiam obecnych Chałubińszczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: :)W Radomiu Chałubiński rules! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:13 Co tu dużo mówić w Radomiu najlepszym liceum już od paru lat jest IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
lutea chyba oszaleliście 07.07.05, 19:05 od zawsze kochanowski był na szczycie. ale chałbińszczaki mające kompleks niższości w y byliście zaraz za nami ale teraz chyba to się trochę pozmieniało.Ponieważ według mnie wyprzedził was czachowski. NO ale nie martwcie się trzecie miejsce to też podium.Pozdrawiam kochanowszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: chyba oszaleliście IP: *.chello.pl 11.07.05, 11:10 oboje macie kompleksy. Bo Kochanowski to jest najlepszy, a bo Chałubiński jest najlepszy. A co to za różnica, gdzie nie zdało 4, czy 5 osób. Ważne, że nie 40, czy 50. Do policzenia kto był lepszy na maturze trzeba policzyć średnie z poszczególnych przedmiotów. Dostaliście się na studia? Jakie macie szanse na poszczególnych uczelniach. Ja skończyłem Kochanowskiego i teraz kończę już SGH. Jest tutaj sporo osób zarówno z Kochanowskiego, jak i Chałubińskiego. Trzeba poczekać ze dwa lata i wtedy policzyć dobrze wyważoną średnią wyników maturalnych z kilku lat i porównać ze zdawalnością. Wtedy będzie wiadomo kto jest najlepszy. Póki co - to do sprzeczających się - wszyscy jesteście kiepscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: chyba oszaleliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:32 zgadzam sie z przedmowca. nie uważam zeby ciagnace sie od Hoho czasu ;) sprzeczki dały cokolwiek. faktem jest to ze kochanowski ma tzw renome i tak bedzie jeszcze byc moze dlugo. wiem, ze zdarzaja sie przypadki ze kasa decyduje o wielu sprawach... ale faktem jest rowniez ze tak jest w wielu szkołach i tu kochanowski czy chalubinski nie sa wyjatkami... Co do chalubiskiego słyszlam poglad ze "tam same ćpuny"... chodze tam juz 2 lata i jeszcze nie widzialam w szkole czy obok niej naćpanego człowieka. (co do spodziewanych komentarzy - nie mam problemów ze wzrokiem:)) atmosfera jest w szkole( jak i moim zdaniem poziom) jest naprawde dobra co nie znaczy ze nie jest czasem cięzko... (kadra czasem daje w kość, jak mowil ktoś wczesniej- prof.Stano, Ostrowska, dodałabym jeszcze Wendego;)) słyszałam również ze jesli chodzi o mat-fiz to w kochanowskim jest bardzo dobry poziom. tylko prosze zauważyc ze tam gdzie pisze "słyszałam" to znacza OPINIE kogoś, wielu soób lub jednej - różnie, ale zawsze jest to opinia, a ta jak wiadomo rzadko jest calkowicie obiektywna. wiec po co sie kłocic i sypać komentarzami pt "bo słyszałam..., każdy wie...., wszyscy wiedzą..." Trzeba mieć swój rozum. I naprawde radze nie kierować się opiniami, zwłaszcza jeśli są to opinie o "cudzej" szkole. pytajcie o szkole tych co tam chodza i to pytajcie bez świadków. powodzenia i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: chyba oszaleliście 11.07.05, 16:49 mnie możecie pytać poniewż w tym roku skończyłam swoją edukację w VI LO. im. Jana Kochanowskiego.Więc jeśli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej tzn mam na myśli wiarygodne informacje to prosze pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.zet Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 12.07.05, 22:43 Nie patrzcie na to ile OSÓB nie zdało, ale na to jakie były wyniki tych, które zdały. W każdej szkole, ba! w każdej klasie może być matoł albo leń, który się po prostu NIE NAUCZYŁ. A, niestety, nie da się jeszcze nikomu dziurki we łbie zrobić w celu nalania tam wiedzy. Nad czym ubolewam jako belfer. Nie-Radomski. Pozdrawiam wszystkich, którzy tę maturę przeżyli :) Odpowiedz Link Zgłoś