Dodaj do ulubionych

TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej maturze??

IP: *.udn.pl 28.06.05, 22:46
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:05
      w RAdomiu najlepszym liceum po nowej maturze jest IV LO im.dra Tytusa
      Chałubińskiego , tam matury nie zdało 4 maturzystów na 352 to radomski rekord!
      • Gość: KR! Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:38
        podobno 5 osób w kochanowskim nie zdało heh a sa niby najlepsi!
        • Gość: tryt Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:36
          tak to jest gdy mozna sie bylo dostac za koperte.. ale miejmy nadzieje ze
          system komputerowy uniemozliwi cos takiego..
          • Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:42
            o widze że ty dobrze poinformowany jesteś. Ale jesli w kochanowskim przyjmowali
            by wszystkich nieuków tylko i wyłącznie za koperte to niebylibyśmy najlepsi.
            A i jeszcze jedno nawet jeżeli są lub były takie przypadki to zapewniam CIEBIE
            że w innych jakże "wspaniałych" szkołach jest podobnie.

pozdrawiam

KOchanowszczak
        • Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:39
          widocznie masz niesprawdzone informacje. U nas nie zdały tylko dwie osoby.
          Pozdrawiam
          Kochanowszczak
        • Gość: hhh Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.radom.pl 30.06.05, 15:56
          nie 5 tylko 2
      • Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:37
        niestety sie mylisz. U nas w kochanowskim nie zdały dwie osoby. jedna z
        polskiego a druga z historii sztukii. Tak więc jeżeli Tobie chodzi o tego typu
        ranking KOCHANOWSKI nadal jet najlepszy
    • Gość: zainteresowana Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 08:06
      Dzięki za wypowiedzi, ale bardziej jestem zaiteresowana średnimi wynikami
      punktowymi z poszczególnych przedmiotów.
      • Gość: Szef Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 11:58
        Ciekawe dlaczego najlepiej wypadło liceum gdzie cztery osoby nie zdały matury,
        skoro są w RAdomiu takie licea gdzie zdało 100%.
        • Gość: abobo Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:28
          bo w którym liceum zdało aż 348!
          • Gość: Paweł Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:54
            W IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego na 352 maturzystów nie zdało tylko 4 i
            jest to jeden z najlepszych wyników w Polsce i na pewno najlepszy w Radomiu!Nie
            wiecie jak nasze miasto wypadło w porównaniu z innymi miastami?
            • Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:49
              To w końcu IV LO miało najlepsze wyniki?
    • Gość: pionier Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.radom.pilicka.pl 29.06.05, 19:46
      W katoliku zdali wszyscy...
      • Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:08
        Co wy tak z tym katolikiem , tam jest tylko 50 maturzystów , najlepszy w
        RAdomiu był chałubiński , tam na 352 osoby nie zdało 4 , tak więc to IV LO jest
        najlepsze w Radomiu!
        • Gość: madziarrrrrrrrrrrr Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.151.udn.pl 29.06.05, 21:08
          eee co Wy tam wiecie.W Czachwoskim tez 4 osoby nie zdaly.
    • Gość: jA Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 29.06.05, 21:24
      w czachowskim tes nie zdalo tylko 4 osoby wiec nie wiem cemu ktos wypisuje ze
      IV LO jest najlepsze...=]
      • Gość: b. Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:52
        jesli z taka pisownia cie przyjma na studia, to moze dotrwasz do takiego przedmiotu jak statystyka ;)
        • Gość: KOCHANOWSZCZAK Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:35
          Wyobraźcie sobie że nadal najlepsze jest VI LO im. Jana Kochanowskiego. U nas
          nie zdało tylko dwie osoby. Jedna z polskiego ( mat-fiz) a druga z historii
          sztuki.A tak wogóle to nie ma jakiegoś rankingu szkół zrobionego na podstwie
          wyników nowej matury i nie rozumiem dlaczego uczniowie Chałubińskiego wypisują
          takie głupoty. Widocznie w tej szkole nie nauczono ich zasad dobrego wychownia.

pozdawiam wszystkich niezadowolonych chałubińszczaków

Z poważaniem

Kochanowszczak
          • Gość: Jaś Fasollasido Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 30.06.05, 07:48
            Chyba chodzi o statystykę (stosunek tych co oblali do ogólnej liczby uczniów i
            wyniki podane w procentach), a różnica może być 1/100 na korzyść Chałbińskiego.
            • Gość: Grzesiek Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:23
              W IV LO im.dra Tytusa Chałubińskiego nie zdało 4 maturzystów na 352
              W III lO im.płk Dionizego Czachowskiego nie zdało 6 maturzystów na 300
              W VI LO im. Jana Kochanowskiego nie zdało 5 maturzystó na 200
              W II LO i. Marii Konopnickeij nei zdało 4 maturzystów na 320
              To jest radomski ranking po maturze!
              • Gość: Jaś Fasollasido Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 30.06.05, 10:56
                Mała poprawka:

1 miejsce IV LO 1,13%
                2 miejsce II LO 1,25%
                3 miejsce III LO 2,00%
                4 miejsce VI LO 2,50%
                • Gość: Jafol Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:09
                  Znowu Chałubiński najlepszy...........
                  • lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 30.06.05, 22:46
                    jakie głpoty. Kochanowski jest najleoszy. Niech sflustrowne chałubińszczaki nie
                    piszą takich głupot. Bo i tak każdy wie jaka jest prawda
                    • Gość: nikka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:57
                      w takim razie...przeczytaj sobie ranking w dzisiejszej G.W.
                      ani kochanowski ani chalubinski nie jest pierwszy...:P
                      a z reszta... na tym rankingu o ile się nie mylę "sfustrowani chałubińszczacy"
                      są wyżej niż wasza wspaniała szkoła....:D
                      ...
                      a co z punkatmi kandydatów przyjmowanych do szkół? też w tym roku cos u was próg
                      się zaniżyl....coraz słabiej.....:P
                      ...
                      gratulacje dla katolika i konopnickiej! :D
                  • Gość: Anka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 00:04
                    Czy to wazne ile osob zdalo ?- wazne ilu z nich dostanie sie na studia do
                    najlepszych polskich uczelni.Jak do tej pory od wielu lat przoduje Kochanowski
                    potem jest baardzo dluga przerwa i dopiero ta reszta.Popatrz na coroczne
                    statystyki tych najwiekszych i najpopularniejszych polskich uczelni - ilu
                    kandydatow startowalo a ilu sie dostalo z poszczegolnych liceow naszego
                    miasta.I znowu przoduje Kochanowski ,a potem dluga przerwa iczasem zdazy sie
                    jakas osoba z jeszcze dwoch liceow - pozostale sie nie licza.W Kochanowskim
                    oprocz wiedzy ucza samodzielnosci i myslenia !
                    • lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 01.07.05, 13:54
                      zgadzam się
                      • Gość: Student Z jakiej szkoły na studia. IP: *.udn.pl 01.07.05, 16:22
                        Z tym dostawaniem się na studia na najlepszych uczelniach to też nie do końca
                        prawda, że przewodzi Kochanowski. Polecam przypomnieć sobie chociażby jak było
                        w ubiegłym roku.
                • Gość: gucio Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 09.07.05, 23:57
                  Jasiu Fasolo,
                  pierwsze miejsce ma Katolik tam zdali WSZYSCY! Nie kłam!
              • Gość: egzaminator Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 193.111.144.* 30.06.05, 11:46
                skąd kochani macie te dane, kuratorium ma inne; i tak np.: w III LO nie zdało
                4, tyleż samo w VI LO...itd, a najlepiej o dziwo wypadło II LO im.
                M.Konopnickiej: VI LO plasuje się bodajże na czwartym miejscu...
      • Gość: matura ,,,,,,,,,,, Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.07.05, 12:35
        dlatego półgłowku , że zdawało więcej osób ,,,,,,,,,,,,wylicza się
        procent,,,,,,,,stosunek zdających do ilośći oblanych .
        • lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 10.07.05, 17:31
          kolejny zdesperowany chałbińszczak. No prosze sami widzicie na jakim jest
          poziomie. pozdrawiam
        • Gość: h Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.chello.pl 11.07.05, 11:00
          ktoś tu stara się być geniuszem, a jest debilem.
          Nie oblicza się stosunku liczby zdających do oblanych, a odwrotnie. To się
          procentem nazywa. Czyli Ci co oblali / Ci co zdawali. Mam nadzieję, że jeszcze
          masz kilka lat w liceum, bo ja bym Cię z matmy za to oblał.

• Gość: kaka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:50
      Malutka poprwka:
      1 miejsce Katolickie LO 0%
      2 miejsce IV LO 1,13%
      3 miejsce II LO 1,25%
      5 miejsce III LO 2,00%
      5 miejsce VI LO 2,50%
      • Gość: hej (: Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 30.06.05, 16:07
        a co z V LO?? wie ktoś?? a w kochanowski tylko dwie osoby nie zdaly...
      • Gość: bernoulli Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.130.udn.pl 30.06.05, 16:38
        jak chcesz podać wiarygodne wyniki, to podaj średnią z poszczególnych
        przedmiotów według liceów. W statystyce nie liczą się indywidualne wybryki
        natury (czyli osoba 1 na 100, która nagle zgłupiała), tylko prawo wielkich
        liczb.
        • Gość: w Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 18:38
          Ludzie, byłam dzisiaj w Kochanowskim i rozmawiałam z pedagogami. Powiedzieli,
          ze nie zdaly 2 (SLOWNIE DWIE) osoby. Jedna z polskiego, druga z historii
          sztuki, a to dlatego, ze historii sztuki w szkole nie ma, a ona z tego
          przedmiotu chodzila na korki, co nie wystarczylo. Przestancie strzelac i bawic
          sie w prorokow, tylko zasiegnijcie do wiarygodnych zrodel. Nie prowadzcie
          zadnej licytacji, ktore liceum jest lepsze, bo to nie ma sensu, ale jesli
          koniecznie chcemy sie o to spierac, to na chwile obecna najlepszy jest wlasnie
          KOCHANOWSKI - VI LO. Katolika nie ma co nawet liczyc, smieszna ilosc
          maturzystow nie moze sie mierzyc z ponad 300 osobami z innych radomskich
          ogolniakow!
          Pozdrawiam
          W.
          • Gość: Bezstronny Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:01
            Możesz sobie liczyć albo nie, ale faktycznie jest to jedyne liceum w Radomiu, w
            którym 100% zdało tę maturę. A swoją drogą dobrze by było gdyby można było
            podać średnią punktów w poszczególnych szkołach z poszczególnych przedmiotów. Z
            tego co wiem np. taka średnia w IV LO wypadnie raczej marnie.
            • Gość: Paweł Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:01
              Co za bzdury piszecie w RAdomiu najlepsze było IV LO.im dra Tytusa
              Chałubińksiego gdzie nie zdało 4 maturzystów ( 1 z polskiego i 3 z matematyki )
              na 352 maturzystów , a w kochanowskim nie zdało 5 na 200 maturzystów , a w
              konopnickiej 3 na 300 maturzystów!
              • Gość: Kamil Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:08
                Ale kujony w tym IV LO , heh gratulacje dla najlepszych radomskich maturzystów
                w Radomiu!
              • Gość: nikki Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:11
                A ja sobię myśle, że nawet jesli w IV LO nie zdało matury więcej osób niż w VI
                czy w innych to ja je i tak najbardziej lubię, bo to moje liceum i kropka:)
                No! I cieszę się, ze ja zdałam...!
                2.. 3..4 osoby.. czy to jakaś wielka różnica...?
              • lutea Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 30.06.05, 22:50
                ja chodze do kochanowskiego i wiem o wiele lepiej ile osób niezdało. DWIE OSOBY
                NIE ZDAŁY MATURY!!!!!!!!!!!!
                • Gość: bzdetka Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 193.111.144.* 01.07.05, 01:40
                  licze i patrze....czy w radomiu s jest tylko 5 liceów, bo dyskusje tocza sie
                  wokól Kochanowskiego i chałubińskiego. Ciekawe jak pozostałe licea. W Staszicu
                  podobno 34 osoby oblały.
                  • Gość: (B)Ania Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur IP: 217.17.35.* 01.07.05, 07:40
                    słyszałem że 30.
                    Większość wypowiedzi to jednak plotki. Chyba za miesiąc kuratorium ogłosi
                    oficjalne wyniki, poczekajmy, już tyle czekaliśmy...to i to doczekamy.
    • Gość: Marek Oto ranking negatywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:04
      miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,2796967.html
      Pozytywny to średnia punktów osiągnietych przez uczniów
      • Gość: Baj :) IP: *.kepice.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 19:28
        W tym Chałubińskim to mają kompleks niższości masakryczny. Ja ich nie
        rozumiem... Pozdrawiam wszystkich znajomych w Kochanowskim :)
        • Gość: Prowokator? Re: :) IP: *.136.udn.pl 05.07.05, 23:44
          Byłem z Kochanowskiego. Studiuję już. Jestem na 2 roku. Uważam, że Kochanowski
          (prócz paru osób) to bagno gdzie oficjele za dużą kasę wysyłają swoje
          dzieciaczki, które dostaną się na studia, a jakże - dzieci prawników na prawo,
          lekarzy na medycynę itd. Chałubiński to dobra szkoła a Kochanowski - lepiej nie
          gadać. Wyniki wyrabia im kilku olimpijczyków bo poziom nauczyciele mają choćby z
          matmy. Jeżeli idzie o resztę uczniów to w dużej mierze szkoda gadać (ćpuny,
          pijacy). Poza tym to szkoła dla snobów i ludzi, dla których bożkiem jest kasa.
          Są oczywiście wyjątki, ale nikomu nie polecam tej szkoły.
          • Gość: Anna Re: :) IP: *.udn.pl 07.07.05, 18:06
            Najlepsze liceum to Chałubiński, nie tylko ze wzgl. na wysoki poziom nauczania
            ( Prof. Chmurzyńska, Stano, Ostrowska). W tym liceum jest b. fajna atmosfera.,
            Pozdrawiam obecnych Chałubińszczaków
            • Gość: Paweł Re: :)W Radomiu Chałubiński rules! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:13
              Co tu dużo mówić w Radomiu najlepszym liceum już od paru lat jest IV LO im.dra
              Tytusa Chałubińskiego!
              • lutea chyba oszaleliście 07.07.05, 19:05
                od zawsze kochanowski był na szczycie. ale chałbińszczaki mające kompleks
                niższości w y byliście zaraz za nami ale teraz chyba to się trochę
                pozmieniało.Ponieważ według mnie wyprzedził was czachowski. NO ale nie martwcie
                się trzecie miejsce to też podium.Pozdrawiam kochanowszczak
                • Gość: h Re: chyba oszaleliście IP: *.chello.pl 11.07.05, 11:10
                  oboje macie kompleksy. Bo Kochanowski to jest najlepszy, a bo Chałubiński jest
                  najlepszy. A co to za różnica, gdzie nie zdało 4, czy 5 osób. Ważne, że nie 40,
                  czy 50. Do policzenia kto był lepszy na maturze trzeba policzyć średnie z
                  poszczególnych przedmiotów.
                  Dostaliście się na studia? Jakie macie szanse na poszczególnych uczelniach.
                  Ja skończyłem Kochanowskiego i teraz kończę już SGH. Jest tutaj sporo osób
                  zarówno z Kochanowskiego, jak i Chałubińskiego.
                  Trzeba poczekać ze dwa lata i wtedy policzyć dobrze wyważoną średnią wyników
                  maturalnych z kilku lat i porównać ze zdawalnością. Wtedy będzie wiadomo kto
                  jest najlepszy.

Póki co - to do sprzeczających się - wszyscy jesteście kiepscy.
                  • Gość: Monika Re: chyba oszaleliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:32
                    zgadzam sie z przedmowca. nie uważam zeby ciagnace sie od Hoho czasu ;)
                    sprzeczki dały cokolwiek. faktem jest to ze kochanowski ma tzw renome i tak
                    bedzie jeszcze byc moze dlugo. wiem, ze zdarzaja sie przypadki ze kasa decyduje
                    o wielu sprawach... ale faktem jest rowniez ze tak jest w wielu szkołach i tu
                    kochanowski czy chalubinski nie sa wyjatkami... Co do chalubiskiego słyszlam
                    poglad ze "tam same ćpuny"... chodze tam juz 2 lata i jeszcze nie widzialam w
                    szkole czy obok niej naćpanego człowieka. (co do spodziewanych komentarzy - nie
                    mam problemów ze wzrokiem:)) atmosfera jest w szkole( jak i moim zdaniem
                    poziom) jest naprawde dobra co nie znaczy ze nie jest czasem cięzko... (kadra
                    czasem daje w kość, jak mowil ktoś wczesniej- prof.Stano, Ostrowska, dodałabym
                    jeszcze Wendego;)) słyszałam również ze jesli chodzi o mat-fiz to w
                    kochanowskim jest bardzo dobry poziom. tylko prosze zauważyc ze tam gdzie
                    pisze "słyszałam" to znacza OPINIE kogoś, wielu soób lub jednej - różnie, ale
                    zawsze jest to opinia, a ta jak wiadomo rzadko jest calkowicie obiektywna. wiec
                    po co sie kłocic i sypać komentarzami pt "bo słyszałam..., każdy wie....,
                    wszyscy wiedzą..." Trzeba mieć swój rozum. I naprawde radze nie kierować się
                    opiniami, zwłaszcza jeśli są to opinie o "cudzej" szkole. pytajcie o szkole
                    tych co tam chodza i to pytajcie bez świadków. powodzenia i pozdrawiam :)
                    • lutea Re: chyba oszaleliście 11.07.05, 16:49
                      mnie możecie pytać poniewż w tym roku skończyłam swoją edukację w VI LO. im.
                      Jana Kochanowskiego.Więc jeśli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej tzn mam
                      na myśli wiarygodne informacje to prosze pisać.
    • beata.zet Re: TOjaki jest RANKING ogólnialów po nowej matur 12.07.05, 22:43
      Nie patrzcie na to ile OSÓB nie zdało, ale na to jakie były wyniki tych, które
      zdały. W każdej szkole, ba! w każdej klasie może być matoł albo leń, który się
      po prostu NIE NAUCZYŁ. A, niestety, nie da się jeszcze nikomu dziurki we łbie
      zrobić w celu nalania tam wiedzy. Nad czym ubolewam jako belfer. Nie-Radomski.
      Pozdrawiam wszystkich, którzy tę maturę przeżyli :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka