Gość: teresa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:07 jak to się dzieje,że dobra placówka służby zdrowia, z dobrym zapleczem, z ludźmi związanymi z radomskim szpitalem (którzy pracują pół-darmo) tonie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doktorek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:09 To jaja jakieś? Głupia, czy tam pracuje? A może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:43 Liczyłam na bardziej merytoryczną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! 29.06.05, 22:59 Gość portalu: teresa napisał(a): > jak to się dzieje,że dobra placówka służby zdrowia, z dobrym zapleczem, z > ludźmi związanymi z radomskim szpitalem (którzy pracują pół-darmo) tonie!!!! >>>>>>>>>>>>dlatego że ma takich własnych gospodarzy ,podobnych w radzie miejskiej oraz idetycznych parlamentarzystów .." Jaki pan taki kram " -mówi stare polskie porzekadło.Stwierdzam że władze miejskie ani nadrzędne przejawiają zbyt małe zainteresowania sprawami naszego miasta jakim jest Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 23:05 wygląda na to, ze jak pisze Konopnicka, że "najmężniej walczą króle, a najgęściej giną chłopy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: 212.160.172.* 30.06.05, 09:51 Szpital tonie bo ma takie władze jakie sobie ustalili radni i ludzie z nimi powiązani. Druga sprawa to sam personel szpitala. Brak tolerancji, poszanowania i co najgorsze totalna olewka chorego. Sam tego doświadczyłem więc mogę coś o tym powiedzieć. Oczywiście zaraz ktoś pewnie podniesie głos, że tak nie jest ale przecież zawsze się uogólnia. Następne w kolejce jest złe zarządzanie i brak umiejętności oszczędzania a dokładając do tego zły system jaki został stworzony w NFZ-cie powoduje, że jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:06 duchu- napisz co to wg.ciebie znaczy totalna olewka. nie zajmowali się tobą tak jak w szpitalu w Leśnej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: 212.160.172.* 30.06.05, 11:12 Tatalna olewka - prosze bardzo: 1. Neurologia (Józefów) - kroplówka podłączona osobie sparaliżowanej. Kroplówka oczywiście w momencie kiedy się pojawiłem w szpitalu była już pusta. Przez prawie dwie godziny nikt nie raczył zajrzeć do sali chorych. Kiedy wreszcie zwrócilem uwagę pielęgniarką które były bardzo zajęte zamawianiem kosmetyków z katalogóe A... usłyszałem, że jestem za młody żeby mówić im co maja robić i nie będą za mną dyskutować. Oczywiście kazanie o natężeniu przekraczającym normy dostałem w sali chorych. Kiedy zaproponowałem dyskusje na ten temat na korytarzu albo w gabinecie ordynatora usłyszałem od pielęgniarki, że nie ma ze mną o czym rozmawić. Chory o którym mowa w tej wypowiedzi po 5 tygodniach pobytu w szpitalu miał w trzech miejscach poważne i rozległe odleżyny co również świadczy o braku opieki i zainteresowania za strony personelu. leczenie tego typu obrażeń w warunkach domowych jest trudne i kosztowne. Nawet lekarze nie byli zgodni co do określania stanu pacjeta ponieważ przy kazdej okazji pytałem czy nastąpiły jakieś zmiany na co w odpowiedzi od jednego otrzymywałem informacje, że trzeba być gotowym na najgorsze a od drugiego że jest znaczna poprawa i wszystko idzie w dobrym kierunku. 2. Kardiologia (Tochtermana) - mój ojciec leżał po zawale na R-ce. Trzynama go dość długo w szpitalu (nie pamiętam dokładnie ale było to jakoś około miesiaca czasu). Leczono, zwodzono go, zmieniano leki aż po upływie 3 miesięcy udało sie prywatnie załatwić wizytę w klinice Jana Pawła w Krakowie. Okazało sie wtedy, że z powodu zaniedbania w Radomiu nie jest możliwe przeprawadzenie zabiegu udrażniania żył. Gdyby ojciec trafił tam miesiąc po zawale wszystko byłobydo wyleczenia. Takich przyadków mógłbym wymienić conajmniej kilka ze swojego doświadczenia oraz z doswiadczeń moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:29 do ducha-co do neurologii ,to się nie dziw że opieka pielęgniarska szwankuje, 2 pielęgniarki na dyżurze ,40 pacjentów leżących/"przykutych "do łóżka./,1000zł pensji.Powiesz że jak się nie podoba to mogą nie pracować,tylko na ich miejsce nie ma chętnych, a będzie jeszcze gorzej. A z tego co piszesz ojciec przeżył zawał i ma się dobrze ,a w medycynie zdania rozpoczynające się-gdyby- nie traktuj poważnie. zdrowia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 13:24 a przecież motto szpitala, które widnieje w większości pokoi to coś w tym stylu: "nasze kompetencje, troska, pracownicy " i że niby wszystko dla pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 21:19 To motto jest chyba największym kuriozum "szpitala" na Tochtermana. Ja się tam spotkałem tylko z chamstwem i totalną niekompetencją. A jest to mieszanka dość wybuchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 22:05 Tonie bo pracowników pozamedycznych (różnych techników, konserwatorów i zarządców) jest więcej niż medycznych (lekarzy, pielęgniarek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 22:09 Nonsens. Tak jest wszędzie. W krajach takich jak Stany na jednego lekarza przypada tabun pracowników administracyjnych, technicznych itp. RSS tonie między innymi dlatego, że wielu jego pracowników medycznych (oczywiście nie wszyscy) to chamy i nieuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 22:15 I żeby było jasne: powinien był utonąć już dawno. Na nieszczęcie dla mieszkańców tego miasta jeszcze dryfuje. Im szybciej pójdzie na dno, tym dla nas zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: 193.111.144.* 01.07.05, 11:57 Przerośnięta administracja,niereformowalne związki zawodowe,zatrudnianie znajomków,konflikty i 1000 innych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanitariusz Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:43 Doktorek ma kompleksy. Pewnie skończył jedynie zawodówkę i dlatego uzywa takiego nicka. A prawdopodobnie ma jeszcze małego fiutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.130.udn.pl 01.07.05, 09:16 Tak, ale w Stanach lekarz zarabia 10 razy tyle co pracownik techniczny. Niech w RSS płacą technicznym po 200zł na miesiąc, to i ten szpital stanie na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:23 doktorek -żenujący jesteś,cham i prostak.Pochwal się co sam robisz i jakie szkoły ukończyłeś.O stopnie nie pytam,bo to zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do doktorka Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:03 dorabia sobie pewnie w prywatnym (państwowym )gabinecie płaci za dwie godziny przyjmuje 6 i się madrzy wykorzystując pieniądze podatników !!!!!!!!!!!!!! i szpital ma nie tonąć????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.07.05, 15:47 ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołek Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:16 co do szpitala i oddziałau kardiologicznego na Tochtermana to dawno powinni go zamknąć przez ich lenistwo zmarł mój brat gdy trafił do nich to oni zamiast rawać mu życie to założyli ręce i czekali na jego śmierć no i się doczekali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: dlaczego RADOMSKI SZPITAL TONIE??!! IP: 193.111.144.* 04.07.05, 11:34 nieudolny wicedyrektor ginekolog,złe zarządzanie,prezydent-fotograf,beznadziejna rada miejska Odpowiedz Link Zgłoś