Gość: kojot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:25 Jak zwykle to samo ! Prawnicy to jedna sitwa . Lekarz aresztowany a adwokat nie . Dlaczego ? Przecież razem popenili to przestępstwo ! Kidy sie to zmieni że prawnicy nie będą ponad prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 15.07.05, 20:51 Lekarzowi też gó.. zrobią. Sprawiedliwość ściga tylko biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności 15.07.05, 21:33 Tak wygląda sprawiwdliwość w wolnej i niepodległej Polsce w okresie wkraczania w poczet państw demokratycznych - o nie ,nie o takiej Polsce marzyłem.O ile pamiętam za podrobienie legitymacji szkolnej zatrzymano małolata w izbie zatrzymań a tu korupcjia i ... .Niech tu się odezwią ci krzykacze z pod znaku prawicy - może "olo "nie ma racji ???? Ale mamy demokrację tą wymarzoną przez naród ....a co będzie póżniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sońta Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.05, 21:52 ... my na to nie pozwolimy!!!... czyli tak jak mówiłem na spotaniu z pielęgniarkami. Wspólnota poradzi sobie i z tym problemem. Na złość tym którzy rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.05, 22:11 Tymczasowe aresztowanie jest ŚRODKIEM ZAPOBIEGAWCZYM, a nie KARĄ. Tymczasowe aresztowanie ma ZAPOBIEC ucieczce oskarżonego, bądź bezprawnemu wpływaniu na świadków. Skoro dowody przeciwko Mirosławowi Z. są zebrane, a on nigdzie nie ucieknie, to po co go aresztować? Polska wielokrotnie przegrała już w Strasburgu, że aresztowano osoby niepotrzebie. Gdy sąd wyda wyrok to wtedy będziemy mówić o karze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teofil Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 02:25 Tak ? Fajnie , to skąd Prokuratura i Sąd wie że lekarz niby ma uciec a adwokat nie ? Że lekarz niby ma zacirać ślady a adwokat nie ? Śmieszne jest to w państwie polskim że sędziowie , prokuratorzy , adwokaci sie wszyscy znają i , że jeden drugiemu nie zrobi krzywdy ! Jak by nie był adwokatem to by pewnie został tymczasowo aresztowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berman Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:09 olo1033 napisał: > Tak wygląda sprawiwdliwość w wolnej i niepodległej Polsce w okresie wkraczania > w poczet państw demokratycznych - o nie ,nie o takiej Polsce marzyłem Olo ! Jak Ty, gloryfikator postkomunistów i minionego ustroju (czemu dajesz wyraz w licznych wątkach na tym forum) możesz twierdzić, że marzyłeś w ogóle o jakiejkolwiek innej ( w domyśle demokratycznej i wolnej) Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:19 O wiele ważniejszy jest głos "qwerty" - coś konkretnego.Załużcie osobny wątek "spory z olo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:23 Słuchajcie, czy ktoś zainteresował się diagnozą jaką ten lekarz wystawił policjantowi. Może jest ona zgodna ze stanem faktycznym. Jeśli inni lekarze potwierdzą ją, to policjanta na P-4 i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:25 Może i to prawda, u policjantów mnogość zaburzeń jest. Tylko, że diagnostyka za 5200pln to troszki za drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Do Bermana-........ 15.07.05, 22:25 >>>>>człowieku ja nie należę do żadnych parti i ugrupowań ,przeżyłem za dużo żeby się z kimś wiązać.Boli mnie to co się stało po tak zwanym obaleniu "komuny"( której u nas nie było)czy ty nie widzisz co się dzieje teraz w kraju ???a co będzie dalej jak do władzy dojdą politycy z pod znaku LPR,PiS,Samoobrony i innych ....Tak ja marzyłem o innej Polsce ...nie o takiej jaka jest teraz.....korupcja ,bandytyzm,afery i bezrobocie powiązane z nędzą większości narodu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Do olo1033-........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:13 Ale tę Polskę zbudowali byli PZPR-owcy SB-cy i "urbanowcy", czyli Twoi pupile. Prawica rządziła Polską raptem przez 6 lat. W sądach, prokuraturach i adwokaturze rządzą ludzie pamiętający jeszcze czasy Gomułki i Gierka. Majątek zawłaszczyli sobie komuniści za Rakowskiego (ustawa o spółkach nomenklaturowych). Kiedy prawica doszła do władzy i starała sie odsunąć współpracowników KGB to darliście się o czystkach. To Polska jest taka, jaką sobie zasłużyliśmy, a nie taka jaką oczekiwaliśmy. Do dziś jesteś zapewne pierwszym wrogiem lustracji i dekomunizacji. To czego chcesz. Zapytaj kolesiów z SLD, PSL, SDPL i Samoobrony czy oddadzą władze i pieniądze ukradzione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 05:59 Wypowiedzi w większości są tendencyjne, że tak powiem. Ludziska czepiają się sądu, ze nie aresztował adwokata, bo ich zdaniem kruk krukowi oka nie wykole. Jakoś teraz zapomnieli, że pan doktor ma silne związki z sędziami, o wiele silniejsze niż adwokat, bo rodzinne, a jednak siedzi. Gdyby teoria spisku, prezentowana na forum była prawdziwa, to doktor też powinien chadzać po wolności. Proponuję, żeby trochę pomyśleć, zanim się coś napisze. Myślenie nic nie boli, naprawdę. A podyskutujemy na ten temat, jak już sąd odwoławczy rozpatrzy zażalenie prokuratury na niezastosowany areszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:24 Nie są tendencyjne, tylko zgodne z rzeczywistością tego kraju. To, że wyszedł adwokat, bo nie będzie mataczył to farsa. Przecież to kumple z R.G. byli i jak jeden wyszedł to wystarczy. Wszystko załatwi jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.05, 22:03 Tak olo masz całkowitą rację. Trzeba jednak przyjrzeć się problemowi z bliska, skąd on wyszedł?! Jak wszystko na to wskazuje większość afer, korupcji, poświadczeń nieprawdy wychodzi od byłych członków PZPR lub ich młodych pomiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Ciekawe, ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:23 że w dzisiejszej wyborczej, w artykule, właśnie z szefem radu adwokackiej dziennikarz próbował rozmawiać. I nawet z kimś tam udało mu się rozmówić, przy czym słowa nie było o dr R.G. Zcyżby można wnioskować było, że adwokacina się wybroni( tzn. kolesie go nie skażą) a doktorka posadzą na parę latek bez zawiasów? I dziennikarzyna już to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.05, 22:47 Przecież Prokuratura Okręgowa nie puściłaby pary z gęby do prasy, gdyby dowody przeciw obu nie były wg nich stuprocentowe. Mecenas nie siedzi, bo cały materiał na niego to pewnie ta jedna prowokacja, bądź też przyznał się i wszystko powiedział. Lekarz jest aresztowany bo pewnie są podejrzenia, że robił to nie jeden raz i prokuratura obawia się żeby nie zacierał śladów, ostrzegał innych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.radom Re: Ciekawe, ciekawe... 15.07.05, 23:51 Czemu tak głośno nagle się o "Tym", zrobiło jak wszystko było wcześniej wiadomo i pan DR wiedział co go czeka.Myślę , że się wywinie ze względu na stan zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 07:47 Nie wywinie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.udn.pl 16.07.05, 19:56 nie obrazaj adwokatow piszac adwokacina (to jest jeden z najlepszych w radomiu) a po drugie moze ten policjant wygladal na takiego ze potrzebny mu psychiatra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:08 Co nie obrażaj? Przestępca też ma swoją godność, tak? Niby to najlepszy adwokat, tzn. przyjaciel R.G. w interesach i przez to był skuteczny w obronie bandziorów? Niezły tandem stworzyli! Ciekawe, że pomyslałem sobie o tym, że ten adwokacina mógłby przyjąć taką linię obrony-" przyszedł do mnie człowiek z prośbą o pomoc, wyglądał na zaburzonego psychicznie to go skierowałem do kolegi na konsultację. I dalej nie wiem co się działo między nimi." Bardzo prawdopodobne, co? Taki świętoszek prawie. Mam nadzieję jednak, że prowokacja policji dotyczyła i jego, bo adwokat łamiący prawo to dla mnie taka sama gnida jak lekarz mordujący pacjenta. Za to dożywotnie pozbawienie prawa wykonywania zawodu i wysoki wyrok pozbawienia wolności, panie M.Z! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Jankowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:29 przestępca też ma swoją godność-jest człowiekiem- ale żeby to zrozumieć samemu trzeba mieć odrobinę ludzkich cech (za wyjątkiem chodzenia na dwóch nogach- bo głowy to ty chyba w górze nie trzymasz?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Ciekawe, ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:23 bardzo dobre- a mecenas jest doceniany nawet za granicą- ale to trzeba umieć docenić fachowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:17 u nas to najwięcej jasnowidzów i prokuratorów - szkoda że zawsze osądzają innych przytoczę dowcip? modli się anglik dał byś Panie mi taki piekny samochód jak ma sąsiad dał byś Panie mi taki dom jak ma sąsiad dał byś Panie mi taką piękną żonę jak ma sąsiad modli się polak panie wysłuchaj mnie niech sąsiadowi ukradną samochód, niech mu się dom spali a żona umrze - to jak w życiu czego dowód mamy na forum- pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:34 Wczoraj miałam jednak nadzieję że coś się zmienia. Dziś obudziłam się we własnym kraju. Czego właściwie się spodziewaliśmy? To prawda, że kruk krukowi oka nie wydziobie. Zresztą dziś tobie jutro mnie. Kto będzie bronił tych, którzy teraz murem stanęli za mecenasem? przecież każdemu może się noga powinąć, wypadek przy pracy. A co do pana doktora, panie Prokuratorze, to też da sobie radę, znajdzie przyjaciół. Chyba, że razem ze swoją prawniczą rodzinką naraził się komuś i trzeba im zrobić na złość! Panie Prokuratorze, myślę, że nadszedł czas żebyście zaczęli myśleć samodzielnie, żebyście przestali ulegać naciskom, żebyście zabronili innym robienia z Was idiotów. Jesteście dorosłymi. wykształconymi ludzmi. Jak czujecie się w roli marionetek? Nie jestem prawnikiem ale wiem, że za kradzież odpowiada złodziej i paser. Każdy w swoim zakresie ale obaj. Analogia narzuca się sama. Oprócz pieniędzy, dobrego życia, wczasów, samochodów i domów jest jeszcze szacunek drugiego człowieka ale to takie niewymierne... prawda? P.S. Czy prokuratorzy tylko dlatego są prokuratorami bo nikt ich nie dopuścił do aplikacji adwokackiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:45 Pani pytanie o prokuratorów, którzy są prokuratorami, bo nie dostali się na aplikacje prawniczą jest rzecz jasna retoryczne. Zapewniam Panią, że nie mozna na nie udzielić odpowiedzi zgodnej z prawdą. Zarzut, że prokuratorzy to marionetki pomijam milczeniem, bowiem nie jestem w stanie zroumieć przedstawionego przez Panią toku rozumowania. Co ma marionetka do dóbr doczesnych i odpowiedzialności karnej ? Na marginesie pragnę zauważyć, że to właśnie prokurator zajął się panem doktorem i mecenasem. Proszę może sprecyzować co Pani miała na myśli pisząc o szacunku drugiego człowieka w kontekście tego co robi prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:59 Panie Prokuratorze, tok mojego rozumowania jest bardzo prosty. Dla mnie białe jest białe a czarne jest czarne. Policjant łapie przestępcę, prokurator oskarża, adwokat broni a sędzia wydaje wyrok. Każda z tych osób działa zgodnie z prawem i kompetencjami należnymi zawodowi który wykonuje. Oczywiście za swoje decyzje podejmuje odpowiedzialność. Jeżeli prokurator twierdzi, że X popełnił przestępstwo to powinno być przyjęte poza wszelką dyskusją. To On stwierdza fakty i za to odpowiada. Marionetką można stać się na kilka sposobów. 1. postępując w/g starego, polskiego przysłowia "pokorne ciele dwie matki ssie" 2. na podstawie doświadczeń Don Kichota. Niebezpieczne jest też zamilowanie niektórych osób do kolekcjonowania dóbr doczesnych, to też sprowadza na manowce. Jeśli chodzi o wybór zawodu prawniczego to wiem jak to jest. Słyszę co mówią ludzie wokół mnie, mam kilku przyjaciół prawników i od Nich ta wiedza. Czas na zmiany ale nawet wobec ostatnich postanowień Sejmu chyba niewiele się zmieni. Lobby adwokackie jest tak silne, że nie zrezygnuje dobrowolnie ze swojej uprzywilejowanej pozycji w społeczeństwie. Chciałabym, żeby w moim Kraju adwokaci nie ośmieszali wymiaru sprawiedliwości. To dobrze, że są sprytni i inteligentni ale linia obrony jaką przyjęli w stosunku do naszego, radomskiego Asa wzbudza najszczersze wyrazy współczucia wobec prokuratury. Oni są niebezpieczni! Przecież policjant, który brał udział w prowokacji powinien najpierw np. ukraść ( i to tak naprawdę ), potem skorzystać z usług naszego Asa a potem siedzieć z nim w jednej celi. Wtedy nikt już nie mógłby mieć wątpliwości, że doszło do przestępstwa. Jeżeli nie czuje się Pan, jako przedstawiciel prokuratury wykiwany to winszuję dobrego samopoczucia. Swoją drogą myślę, że są wśród Was ludzie, którzy nie pójdą na żaden kompromis. może jestem naiwna ale WIERZĘ w to. I tu doszliśmy do sprawy szacunku ludzkiego,który faktycznie ma niewiele wspólnego z dobrami doczesnymi gdyż zazwyczaj te sprawy są ze sobą w sprzeczności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 16.07.05, 17:48 Tak jak pisałem wcześniej "pan doktor" jest dla mnie kimś nietykalnym - jest po prostu moim przyjacielem - potrafił znaleźć się wtedy, kiedy miałem kłopoty ze zdrowiem. Nie miałem problemów z wymiarem sprawiedliwości po prostu byłem chory. Depresja może dopaść każdego więc zanim wyślesz odpowiedź deczko się zastanów. Nie zapłaciłem nawet grosza za półroczne leczenie m.in. w Krychnowicach. Czy ci wszyscy ludzie, którzy leżą u Niego na oddziale to kryminaliści? Nie krzywdził aludzi - pomagał im. Ci wszyscy, którzy plują mu w twarz teraz zazdroszczą mu pochodzenia, wykształcenia, pięknej rodziny, i stabilności finansowej, na którą pracowały pokolenia obydwu rodzin Doktora G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek42 Ładne rzeczy tu wychodzą widze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:10 Za darmo Cie leczył ? To znaczy ni mniej ni wiecej że za Twoje leczenie zapłacili wszyscy podatnicy . Czyli między innymi i ja !!! widzę że ładne rzeczy tam ten pan doktor wyprawiał... chcesz go Jaruś bronić a jeszcze go pogrążasz . Coraj piękniej się dzije widzę w naszym Radomiu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Ładne rzeczy tu wychodzą widze.... IP: *.udn.pl 16.07.05, 23:46 Jacy podatnicy? Chodziłem do Niego prywatnie do kliniki na ulicy Batorego. Normalnie wizyta kosztuje kilkadziesiąt złotych. Ja nie płaciłem nigdy nawet 50 groszy. Czy wydymałem tym samym jakiegoś podatnika? Mam nadzieję, że nie (chociaż nie miałbym nic przeciwko podatniczce). W szpitalu na jego oddziale leżałem jak każdy pracujący (ubezpieczony) człowiek - na koszt ZUS'u, który pobiera składki od mojego pracodawcy. Gdzie jest moja wina? W jaki sposób cię okradliśmy drogi Ryśku42? (42 to twoje IQ prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:14 Walczysz jak lew Jaruś, to ładnie z Twojej strony.Rozumiem ja, Prokurator i inni, że chciałbyś ochronić przyjaciela. Ale inną sprawą jest łamanie prawa - przecież Ty też to rozumiesz, no nie? Każdy ma znajomych, a niektórzy nawet przyjaciół.Pewnie R.G., tak jak mówisz, jest w pewnym szensie dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:16 I jeszcze jedno - dzięki Tobie Jaruś, wątek ciągle jest na topie. A nie wiem czy tego chcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 16.07.05, 23:50 Rozumiem, że dał dupy i pozwolił się wsadzić na minę. Ja go nie wybielam, tylko rozwalają mnie rzesze zazdrosnych ludzi, którzy najchętniej by Go ukrzyżowali. To jest naprawdę spoko kolo, który nigdy mnie nie zawiódł. Przepraszam - zawiódł mnie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms ten ukochany Twój lekarz IP: *.radom.pl 16.07.05, 20:18 Fałszując za pieniądze dokumentację wypuszczał przez lata groźnych przestępców na wolność, fałszując w ZUSie orzeczenia doprowadził, że banda nierobów pobiera nasze pieniądze za darmo. Swoją piękną rodzinę dawno chciał opuścić ale pod groźbą ujawnienia przekrętów siadł na d... Głosuj jaruś na PIS to będziesz miał nową sitwę u żłobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: ten ukochany Twój lekarz IP: *.udn.pl 16.07.05, 23:55 Ja nigdy nie chodzę na wybory, bo nie mam zamiaru pomagać komuś w dojściu do żłobu. Kaczyński jest radosnym facetem, który z lepperem powinien być sprzedany do Disneylandu. Kur... powiedziałem parę ciepłych słów na temat mojego PRZYJACIELA, bo myślę, że na to zasłużył. Masz inne zdanie? Czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:14 Jarusiu, leczenie w Krychnowicach jest bezpłatne, bo to publiczny szpital. To po pierwsze. czy wszyscy to kryminaliści-pewnie nie, bo nie upchnie się kilkudziesięciu bandziorów w jedno miejsce bezproblemowo, poza tym każdy ma jakąś wydolność. Zazdrościć mu-czego? Że bronił przestępców przed odpowiedzialnością? A jakby jeden z nich (hipotetycznie) był mordercą twojej matki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 17.07.05, 00:01 Przepraszam, że się powtarzam. Drogi Wojtku wydaje mi się, że nie mnie jednego wyleczył. Spójrz na niego jak na lekarza, który leczy ludzi. Skąd Twoja pewność, że zajmował się głównie pomocą bandytom? Dał dupy. Tego nawet nie staram się negować. Ale bronę Go jako kogoś, kto w ciężkich chwilach umiał podać mi rękę. Za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:41 Jarusiu. Nie ściemniaj. Przecież wszyscy wiedzą, że położył Cię na oddziale, bo Ci Policja koło tyłka robiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 18.07.05, 21:21 To poszperaj w kartotekach i zobacz, czy jestem "be". Pójdź do niego na oddział i zobacz, czy jest tam ktoś taki jak ty mówisz. W życiu nie miałem nawet mandatu, więc nie miałem powodu, żeby się chować. Byłem w krychnówie dzięki moim pracodawcom. Nie chce mi się z tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 18.07.05, 21:22 A kto to są "wszyscy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: 80.50.60.* 17.07.05, 14:04 "Tak jak pisałem wcześniej "pan doktor" jest dla mnie kimś nietykalnym - jest po prostu moim przyjacielem - potrafił znaleźć się wtedy, kiedy miałem kłopoty ze zdrowiem. Nie miałem problemów z wymiarem sprawiedliwości po prostu byłem chory. Depresja może dopaść każdego więc zanim wyślesz odpowiedź deczko się zastanów. Nie zapłaciłem nawet grosza za półroczne leczenie m.in. w Krychnowicach. Czy ci wszyscy ludzie, którzy leżą u Niego na oddziale to kryminaliści? Nie krzywdził aludzi - pomagał im. Ci wszyscy, którzy plują mu w twarz teraz zazdroszczą mu pochodzenia, wykształcenia, pięknej rodziny, i stabilności finansowej, na którą pracowały pokolenia obydwu rodzin Doktora G." Majaczysz, stary. Prawdopodobnie się znamy, bo ja Robert G. i jego rodzinę znam od wielu, wielu lat. Jeśli znasz dobrze Roberta, to wiesz, że zawsze miał ciągoty do życia na maksa (już na studiach jeździł omegą - te kilkanaście lat temu to było coś), a to, niestety kosztuje. O tym, że chodzą za nim wiadomo było już od conajmniej kilku lat w związku z tzw. łódzką ośmiornicą. On też musiał o tym wiedzieć, ale nie dało mu to - jak widać - do myślenia. Robert fajny kupmel jest, to wszyscy wiedzą. Ale że ma niefajnych kumpli też wiadomo było od lat. Nie wiem, czy pamiętasz jak mu ukradli auto (czarna hondę, jeśli dobrze pamiętam). Jeden, dwa telefony i samochód się znalazł. Szkoda mi go, żony i dzieciaków. Ale, niestety, sam ciężko zapracował na swoje kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 18.07.05, 22:07 Masz dużo racji Uchol. Bardzo mi się podoba, że tłumaczysz coś na chłodno, a nie jak ta banda kretynów "ukrzyżuj go". Tak jak tobie "szkoda mi żony dzieciaków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 18.07.05, 11:47 Popieram cię (chociaż nie znam p .G.)i uważam ,że ta nagonka jest przesadzona i większość wypowiedzi zieje straszną nienawiścią.Czy ktoś pomyślał o rodzinie ,a zwłaszcza o dzieciach?Wiecie co oni teraz przeżywają ?Oszczędżcie przynajmniej tym dzieciom nadgorliwych i przedwczesnych sądów nad ich ojcem! Opanujcie się bo swoimi wypowiedziami krzywdzicie rodzinę , której bardzo współczuję.Ijeszcze jedno - na dobra materialne tej rodziny pracowały pokolenia ,a oni sami też nie leżeli z rękami pod tyłkiem jak niejeden z was i nie zaglądajcie komuś do portfeli , tylko liczcie swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.183.udn.pl 18.07.05, 22:04 To oczywiście jest szokujące dla dzieci, dowiedzieć się, że ojciec to kanalia. Ale nawoływanie do unikania pisania o nim prawdy, bo jego dzieciom jest przykro... To ci dopiero kuriozum! W przeciwieństwie do radomianki, wiem co on był za jeden. Jego opinia zważyła na losie mojej rodziny. Mam nadzieję, że prokuraturze uda się ujawnić choć 10% jego działalności, że sąd weźmie pod uwagę szkodliwość społeczną jego czynów, fakt, że pełnił zawód zufania publicznego oraz wiele innych okoliczności i że będzie to skutkowało najwyższym wymiarem kary przewidzianym za tego rodzaju działania. Krótko mówiąc - że spleśnieje w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 19.07.05, 11:29 Tyle w tobie zajadłości aż przykro to czytać!Piszesz , że jego opinia zaważyła na losach twojej rodziny - być może ,ale nie ma ludzi nieomylnych . Lekarka lecząca mojego męża też popełniła błąd nie kierując go natychmiast do szpitala (wierzyłam jej bezgranicznie ), a gdy go zawiozłam ,było już za póżno .Wiem ,że chciała jak najlepiej i nawet przez myśl mi nie przyszło myśleć o niej żle.Dlatego mimo żalu i pretensji jakie masz do tego lekarza nie powinieneś z taką zaciekłością pisać o nim .Sąd go osądzi- nie Ty ,ani nie ja. Iprzy tym pozostańmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.183.udn.pl 19.07.05, 15:19 Błądzić rzeczą ludzką. Ty wiesz, że lekarka chciała jak najlepiej. Ja wiem, że ten kanalia zrobił to z premedytacją. Za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona50 Prawnicy naciągają prawo dla własnej prywaty , to IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.05, 11:08 co dla jednych jest przestępstwem dla innych nie jest. Interpetacja prawa w Polsce zależy nie od winny ale od uczciwości ludzi pracujących w wymiarze sprawiedliwośći a tych jest niewielu.Myślę , że należałoby sprawdzić nie tylko wiarygodność ukończonych studiów prawniczych ,,,,,,nie jeden wykombinował dyplom,,,ale również zabronić obecnie podejmowania pracy całym rodzinkom mnieniącym się prawniczymi w sądach na które przeciez my płacimy podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Prawnicy naciągają prawo dla własnej prywaty IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.05, 12:20 Sprawa z pewnością nie będzie rozpatrywana przez radomski sąd ze względu na dobro wymiaru sprawiedliwości. Ju te prodzi Prokuratura Okręgowa z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
bacia40 Re: Prawnicy naciągają prawo dla własnej prywaty 16.07.05, 12:23 Prokuratura w Lublinie podobno jest solidna i dociekliwa - działa wzorcowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Śmieszne to wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:58 Jedna z podstaw tymczasowego aresztowania jest obawa matactwa . Niech mi nikt nie mówi że to był jednorazowy przypadek . Takich wałków było wiecej . Ale do czego zmierzam... Lekarz siedzi w areszcie a adwokat nie . Nikt mi nie wmówi że nie ma obawy matactwa jeżeli chodzi o adwokata . Przecież z tekstu wyraźnie widać że to on był pośredniekiem procederu , czyli nagrywał klijentów lekarzowi . Czyli będąc na wolności będzie mógł dotrzeć do nichj . ale przecież wiadomo że w tym kraju (prawie)nigdy adwkata , sędziego czy prokuratora Sąd nie aresztuje . Jedyną szansą na sprawiedliwość jest chyba dojście do władzy Pis- u . Bo obecnie kto ma pieniądze i układy ten do pierdla nie trafia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Joker, pomyliłeś pojęcia IP: *.radom.pl 16.07.05, 20:27 główną strukturę PIS tworzą prawnicy, a to najwieksze bagno w kraju. Do tego jeszcze bagno o dużych możliwościach. Oj nie przysłużyłeś się swojej partii poruszając wątek głosowania. Ja się PISu boję bo poza wielką klika prawniczą jest on pro kościelny oraz zagląda ludziom do łóżek. Inaczej mówiąc - inkwizycja, która rezewrwuje uciechy wyłącznie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Joker, pomyliłeś pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:36 Coraz ciekawiej się tutaj robi: świat(ek)prawniczy haczy się z polityką, R.G. z Zusem(!), tylko po co tu mieszać życie prywatne.Chyba zeby bylo jeszcze ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad Re: Joker, pomyliłeś pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:57 No cóż pracy w Radomiu nie ma, to są igrzyska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Śmieszne to wszystko IP: *.udn.pl 17.07.05, 00:04 Czy PIS to skrót od PISuar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deco Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:15 ...Jaruśjest przez to chyba znowu bliski depresji i załamania nerwowego z powodu tego aresztowania . I kto go wyleczy teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:56 Do przeczytania w onecie "korupcja prawników" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:26 Widocznie stworzono Wydział Lekarski w KWP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.udn.pl 17.07.05, 14:53 Zesrałem się ze śmiechu - przepyszny żart. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.radom Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... 18.07.05, 00:15 z depresji jak z depresji, ale jak on musi cierpieć bez flaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.udn.pl 18.07.05, 21:24 A znasz ty mnie chociaż, że tak mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: Nie piszcie już nic tu o tym lekarzu bo... IP: *.udn.pl 18.07.05, 22:10 Jaruś od ponad 2 lat radzi sobie bez prochów. Czy Gacek będzie siedział, czy nie - swoje zrobił - nie jestem chory. I powtarzam (k... mać) nie miałem problemów z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Lekarz wyrok w zawieszeniu adwokata uniewinnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:09 Taka oto jest Polska sprawiedliwość . Czy wogóle ktoś z was ma jakiś pomysł na korupcje , układy , netoptyzm w Polskim wymiarze ssprawiedliowości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Co na to Rada Adwokacka i dziekan Szlanta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:35 Rada Adwokacka powinna zawiesić adwokata w prawie do wykonywania czynności. Jak go uniewinni sąd, to powróci do swoich obowiązków. Jak go sąd prawomocnie skaże, to piwinni go wylać z palestry na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:52 Robek,trzymaj się....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:09 Ale nie dają tam kompa ani laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:11 Qwer, spóbuj telepatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekarz w areszcie, Banan ciągle na wolności IP: 80.249.0.* 18.07.05, 08:26 Znany adwokat p. Zagorzdzon powiazany jest również z Wiceprezydentem Banasiewiczem. W ostatnim czasie na intratnym ( kierowniczym bez konieczności wielkiego wysiłku w wynikach pracy )stanowisku zatrudniuno w magistracie zięcia Pana adwokata (syna znanego radomskiego oszusta - biznesmena). Widać z czego Banasiewicz bedzie korzystał po zakończeniu swojej kariery w magistracie i czego bedzie sie chwytać by nie odpowiadać za przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzta żałosny xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:52 a ty cierpisz biedaku bo brak ci koneksji?jestes tak dobrze zorientowany w sytuacji innych a może powiesz coś o sobie?nikt cię nie lubi -prawda?nie masz prawdziwych przyjaciół?masz za mało wpływów żeby móc komuś zaszkodzić, kogoś skrzywdzić?jestes bezradny?umiesz tylko pluć z ukrycia?jesteś taki żałosny- żal mi cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Ha Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.udn.pl 20.07.05, 20:27 Od kiedy to papuga nie mataczy. Toż to jego PRACA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreft Wie ktoś czy już Sąd Okręgowy w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:56 rozpatrzył zażalenia ? Bo miał rozpatrzyć zażalenie Prokuratury na nie aresztowanie adwokata i zażalenie obrońców na aresztowanie lekarza . Jak ktoś coś wie to niech napisze , bo ciekawy jestem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarlak Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 17:55 Adwokat został zawieszony w czynnościach to wystarczy aby pozbawić prawnika honoru. Poza nim gros adwokatów to społeczne wzory do naśladowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klif adwokat zawieszony?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:54 To naprawdę dobra widomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruth Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:10 No i co z tego że zawieszony ? Powiniem siedzieć i być natychmiast wykluczony z palestry ! Wtedy była by sprawiedliowść . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Lekarz w areszcie, adwokat na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:36 No to zawieszony, czy też nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś