20.07.05, 21:22
Dzisiaj przekonałem się o prędkości naszych pociągów na trasie Warszawa -
Radom.Odwiedziłem dzisiaj naszą stolice i około 14 postanowiłem wrócić do
Radomia.Miałem do wyboru pociąg osobowy o 14.30 i pośpieszny o 15.10.
Wybrałem ten drugi bo chciałem szybciej znaleść się w domu.Niestety kochane
PKP mnie zaskoczyło ,jechałem do Radomia 2 godziny 25 minut.To troche za
wolno jak na XXI wiek.
Obserwuj wątek
    • martica pkp - pieknie, k..., pieknie... 21.07.05, 11:50
      trzeba wybierac pksy! ;)).
      dwa razy tansze i sporo szybsze. radze ekspresami jezdzic: z wawy o 10, do wawy o 13. 80 pare minut za 15 zl. nidgze nie staja miedzy radomiem a wawa - relacja krakow-olsztyn.
      jest jeszcze polski ekspress, ale teraz jest inna godzina niz poza wakacjami (chyba 0 18 wyjezdza z wawy) i nie jezdzi codziennie. normalny bilet - 25 zl. poza tym sa busiki - klimatyzowane, wiec da sie pzrezyc. jada wolno, ale za kilkanascie zlotych sie oplaca.

juz dawno przestalam jezdzic pociagami, bo stwierdzialm ze sie nie oplaca. pkp - jak w teamcie - jeszcze nie wyszla z minionego systemu i dlugo nie wyjdzie...
      • Gość: ****************** Re: pkp - pieknie, k..., pieknie... IP: *.server.ntli.net 21.07.05, 12:11
        pks - pieknie, k..., szok!
        pewna jestes, ze nigdzie nie staja miedzy radomiem a wawa?
        i tak w to nie wierze choc nigdy nie jezdzilem...
        to czyja jest ta relacja krakow-olsztyn? singapuru?
        dzizys krajs!
        • elle-est-la Re: pkp - pieknie, k..., pieknie... 21.07.05, 12:54
          W ubiegłym miesiący jechałam pośpiesznym z Warszawy 4h15 !!!!! Absolutny
          rekord ! Była jakaś awaria w związku z czym mój pociag jechał przez Dęblin z
          prędkością 40-50km/h !!!!! KOSZMAR !
        • martica nie staja, nawet czasem film leci... 21.07.05, 22:18
          nie staja - jezdze nimi jesli tylko mam wtedy czas. do tego stopnia jest to linia bezposrednia, ze kierowcy nie chca nawet stawac na przystankach w miescie, a tylko na dworcach. dostajesz nawet bilet bagazowy ;P. linie obsluguje pks. klima, nawet filmy leca ;). tanio poza tym, po prostu super!!
          polski ekspress jest niestety drogi, wiec nie korzystalam :).
    • Gość: zainteresowany Re: PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:45
      do w-wy jedynie pks czy inny autobus. Ceny od 18 (chwała dla pks radom, do 22
      stalowa wola). Może trochę niewygodnie (małe odstępy między fotelami) ale
      pewnie i bez stresu. Z powrotem też. Od 14 przeciętnie co 40 minut coś jedzie.
      • zielonejapko Re: PKP 21.07.05, 20:10
        swoja droga GW moglaby napisac jak tam posuwaja sie plany remontu na koleii...
        • Gość: Nie lubie PKP Re: PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:46
          Rozgonic tych dziadów zPKP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka