Dodaj do ulubionych

Chory musi jechać na swój koszt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:01
Program oszczędnościowy.Szanowny p.dyrektorze CIEŚLIK po djabła szpitalowi
karetki skoro chorzy muszą jeździć własnum transportem? Może byłoby
oszczędniej gdyby pracownicy szpitala zaczęli nosić chorych na noszach po
mieście a karetki postawić na cegłach. Panie dyrektorze jest to świetny
pomysł na oszczędności 10% dla mnie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lo karetkami to pewnie jeżdżą na piwo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:27
      Pacholski na trawę!!!!
      • Gość: pacjent Re: karetkami to pewnie jeżdżą na piwo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:09
        W Krychnowicach pielęgniarki jeżdżą po zupki do kuchni.
    • Gość: JJK Wszystko zależy od stanu pacjenta. IP: 193.111.144.* 23.07.05, 11:07
      gazeta powinna sprawdzić czy rzeczywiście stan pacjenta pozwalał na samodzielny
      dojazd, a nie robić kolejna aferę bez sprawdzenia wszystkich faktów.
      • Gość: MMM Re: Wszystko zależy od stanu pacjenta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:43
        Z Twojej wypowiedzi widać że jesteś prcownikiem szpitala /a może i samym
        naczelnym/ lub nieuważnie przeczytałeś artykuł. A w nim pisze że pacjentka ma
        problemy z chodzeniem. A może sam dysponujesz środkiem transportu i zawieziesz
        chorą do Kielc. Szerokiej drogi!!
        • Gość: JJK Re: Wszystko zależy od stanu pacjenta. IP: 193.111.144.* 23.07.05, 14:34
          >Z Twojej wypowiedzi widać że jesteś prcownikiem szpitala /a może i samym
          > naczelnym/
          Nie mam ze szpitalem nic wspólnego, po prostu oceniam to co napisała gazeta.

>A w nim pisze że pacjentka ma problemy z chodzeniem.
          Pewnie z 75% ludzi starszych ma problemu z chodzeniem.
          Może gazeta wyjaśni jak było w tym konkretnym przypadku, czy chodzenie jest
          niebezpieczne dla stanu zdrowia pacjentki, i musi z tego powodu jechać karetką.

>A może sam dysponujesz środkiem transportu i zawieziesz chorą do Kielc.
          Owszem dysponuję tylko, dlaczego mam ją wozić ?

Problem nie jest czy ta pacjentka pojedzie karetką czy prywatnym samochodem czy
          wynajętą za własne pieniądze karetką, tylko w tym czy po prostu za płaconą
          składkę na ubezpieczenie zdrowotne to się w jej przypadku należy czy nie ?
          I o to właśnie powinna gazeta zapytać i to wyjaśnić. Wiele lat socjalistycznego
          państwa przyzwyczaiło ludzi do tego, że im się coś należy i to coś co było za
          darmo czyli w powszechnym rozumieniu nic to nie kosztowało.

• Gość: OLA Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.66.tkdami.net 23.07.05, 13:03
      Szpital jest biedny,pacjent jest biedny.Balicki i Miller jest bogaty.NFZ jest
      bogaty zarobkami pracownikow bez wiedzy i kompetwncji.Q...reformatorzy do
      roboty.
      • Gość: III Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 09:29
        I tak nic nie przebije wschodniopochodzeniowej (Ukraina, a może Białoruś) pani
        doktór z oddziału płucnego na józefowie: pacjentom wali prosto z mostu na co są
        chorzy i jakie mają szanse (czy tego chcą, czy nie), wysyła po kilka razy na to
        smao badanie, tłumacząc potem, że zaszła pomyłka, a pacjentów pyta jaki lek
        zarzuli wieczorem, bo nie ma nigdzie tego zapisanego ... nic, tylko chorować :)
    • Gość: ona50 Bilet PKS do Kielc kosztuje 12 zł. Są niezamożni,, IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.07.05, 20:28
      ,,,,,,,to znaczy , że nie stać ich ,,,,,,,,czy też są roszczeniowi i uważają ,
      mależy się im.Może zrezygnują z jednej wizyty u fryzjera i jeszcze będą
      zarobieni.
    • Gość: ona50 Bilet PKS do Kielc kosztuje 12 zł. Są niezamożni,, IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.07.05, 20:34
      ,,,czy roszczeniowi? Niech zrezygnują z jednej wizyty u fryzjera a będą jeszcze
      zarobieni.
      • Gość: xxx PKS do Kielc kosztuje 20 zł. IP: *.48.udn.pl 25.07.05, 09:52
        !!! 12 kosztuje ulgowy, normalny 20 wiec 20 x 2 osoby = 40 + 20 zl zeby maz
        wrocil = 60 zl. + dojazd z dworca do szpitla +20 = 80
        a moze renty maja tylko 400 zl. ?
        jak zwykle kazdy polak patrzy tylko na siebie, jak wy krytykujac. w usa waza
        wszedzie wszytskich w ramach podstawowej opieki !
        chora sluzba zdrowia !!!
        • Gość: ona50 A od kiedy bilety aż tak zdrożały ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.05, 18:28
          Poza tym,dlaczego liczysz koszty przejazdu drugiej osoby ? Przeciez karetka nie
          służy do przewożenia ani rodziny ani pakunków chorego.
    • Gość: Bulaj Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 15:04
      Od kiedy Pacholski jest Z-cą Dyrektora.W NFZ ul.Piastowska jest tylko Kierownik
      Delegatury.bez zastępców.
    • Gość: RADOMIANIN Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 15:55
      Panie Cieślik może trzeba zacząć od swojego podwórka,podobno szpitale tak
      cienko płacą, a po Panu tego nie widać.Czy weżmie Pan kamień i rzuci
      pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: olo1033 Re: Chory musi jechać na swój koszt a powrót? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:03
        Szanowny pan Cieślik zapewnia w razie potrzeby powrót karawanem ze szpitala
        za który też trzeba zapłacić i to słono a na razie jeszcze może sobie chory
        darmo prutnąć..Ciekawe skąd i za czyje pieniądze NFZ ma takie apartamenty w
        każdym większym mieście ???Przecież cała służba zdrowia sama wymaga opieki
        medycznej bo jest sama poważnie chora..
    • Gość: Kaja Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 21:54
      Radomianin czytaj TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: XYZ Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:02
      A właśnie, że się należy. Składka zapłacona i koniec.
      • Gość: ona50 Policz to ,ile wzięłaś a potem ile zapłaciłaś ,,, IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.05, 17:29
        Okaże się , żę pielęgniarki dokładają ze swoich zarobków by inni mogli marnować
        własne zdrowie .Bo Polacy w 50 % chorują na własne życzenie. NA WŁASNE
        ŻYCZENIE.
        • Gość: ekonomista Re: Policz to ,ile wzięłaś a potem ile zapłaciłaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:42
          Cze ona 50. Z Twojej opini widac ze jestes pielegniarka. Piszesz straszne
          glupoty. Wy pilegniarki strasznie opiepszacie sie w pracy, pisze to po swoich
          doswidczeniach jakich doznalem bedac w szpitalu raz z moim synkiem kiedy mial
          usuwany migdal i nie mial kto wytrzec mu krwi z twarzy jaka pozostala po
          zabiegu. Druga sprawa moja mamuska lezala na kardiologii i obserwowalem wasza
          prace, jest do niczego pracujecie gozej od salowych bo u nich widac jakies
          efekty. I powiedz szczeze za co wam ustawa 203 !!! bo ja naprawde nie wiem!!!
          • Gość: ja Re: Policz to ,ile wzięłaś a potem ile zapłaciłaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:18
            ch..u głupi zamknij sie one od świtu do nocy cieżko pracuja
          • Gość: ona50 Ekonomisto ,,,,,,,,,piszesz straszne głupoty!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.05, 16:33
            Ekonomista ,,,,,,,,, widocznie dobry jesteś w pracy z liczbami a nie z ludżmi.
            I tu się mylisz . Nie jestem pielęgniarką natomist jest nią moja przyrodnia
            siostra.Widzię jak zmęczona , przepracowana z ogromnym stresem wraca do domu .I
            dobrze , że nie miał mu kto wytrzeć tej krwi , bo to było w tym zabiegu ,
            najmniej istotne.Dobrze , że wogóle miał wykonany . I jeszcze
            jedno ,,,,,,,gdyby nie praca pielęgniarek to twoja mamuśka nie leżałaby na tej
            kardiologii. Czy kumasz co chce powiedzieć.Może byś zaczął tak ekonomisto
            myśleć .Ustawa pielęgniarkom nie jest potrzebna tylko pieniądze.Ustaw w Polsce
            aż nadto. Chyba twoja rodzina wyczerpała już limit składkowy na ten rok ????
            • Gość: ja Re: Ekonomisto ,,,,,,,,,piszesz straszne głupoty! IP: *.udn.pl 27.07.05, 22:49
              A propos,ze"nie miał kto dziecku wytrzeć tej krwi".TYLE JAKO RODZIC TO
              EKONOMISTO MOGŁEŚ ZROBIĆ PRZY WŁASNYM DZIECKU!Widzicie tylko co chcecie widzieć!
              Faktycznie pracę pan salowych każdy zauwazy i dobrze!a bardzo mi przykro,że
              taką masz opinię o pracy pielęgniarek!NIE WYPISUJ WIĘCEJ TAKICH GŁUPOT!A jakąż
              to krzywdę zrobili twojemu dziecku?Za te oszczerstwa ŁEB BYM CI EKONOMISTO
              UKRĘCIŁA!
              • Gość: ekonomista Re: Ekonomisto ,,,,,,,,,piszesz straszne głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:06
                Do "Ja" Wybacz ale nie pisalem o zadnej krzywdzie tylko obowiazkach jakie
                spoczywaja na pielgniarkach. A co do lba jezeli nie masz swojego jestem do
                Twojej dyspozycji.
                • Gość: ja Re: Ekonomisto ,,,,,,,,,piszesz straszne głupoty! IP: 82.139.8.* 29.07.05, 22:51
                  Drogi Ekonomisto!A jakie są obowiązki rodzica będącym przy dziecku po operacji?
                  Korona z głowy ci nie spadła gdy własnemu dziecku wytarłeś "ZAKRWIAWIONĄ
                  BUZIĘ",gdybyś powiadomił pielęgniarkę napewno by to zrobiła i nie byłoby
                  żadnego problemu!A TWOJEGO PUSTEGO ŁBA NIE CHCĘ!!
            • Gość: ekonomista Re: Ekonomisto ,,,,,,,,,piszesz straszne głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:58
              Ona 50....mozesz sobie pisac dalej takie takie bzdety. Niestety ale to sa fakty
              i to czy w nie wierzysz czy nie pozostana faktami.Jak jest naprawde w
              szpitalach dowiesz sie sama jak bedziesz miala z niam doczynienie /czego
              naprawde Ci nie zycze, zyj dlugo i w zdrowiu/. Ale mozesz porozmawia z tymi co
              lezeli i powiedza Ci jak naprawde tam jest.Wiecej z Toba na ten temat nie bede
              pisal bo naprawde nie ma sensu. Pozdrawiam Cie goraco.
    • Gość: wesoła Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:52
      Kłócicie się jak dzieci. Tak jakby nie wiadomo było, że wszyscy mają rację.
      Pielęgniarki i pacjenci, salowe i odwiedzający. Jak psy ( broń Boże nie chcę
      nikogo urazić! ) dostaną w jednej misce, to też się pogryzą. A może w tej misce
      poprostu jest mało?
      • Gość: uchol Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: 80.50.60.* 28.07.05, 13:44
        Ta cała dyskusja, to - za przeproszeniem - jedno wielkie pieprzenie. Cały
        dramat służby zdrowia polega na tym, że kiedy wprowadzano Cztery Wielkie
        Reformy reformatorzy okazali się tchórzami. Zamiast dopuścić do rynku
        komercyjne kasy chorych wprowadzono jakieś takie nie wiadomo co - niby to kasy
        miały działać na zasasdach rynkowych, ale szybko okazało się, że to tylko
        przechowalnie dla różnych mniej lub bardziej udanych działaczy różnej maści. To
        co zrobił debil Łapiński dobiło tylko to, co w nowym systemie jako tako
        działało (np. wybór kas: można było iść do mundurowej - żaden wybór, ale
        zawsze).
        Sytuacja wygląda teraz tak: nie wiadomo, czy w Polsce są pieniądze na leczenie,
        czy też nie ma, bo nie ma żadnego systemu weryfikacji wydatków. NFZ daje tyle
        pieniędzy ile uważa, a szpitale wydadzą wszystko, co dostaną i będą się zawsze
        zadłużać, bo co im kto zrobi? Zamkną szpital? Przed wyborami? W trakcie
        wyborów? Tuż po wyborach?
        Nie wiem dlaczego jako przyszły emeryt mogę (a nawet jestem zmuszony) część
        swojej składki emerytalnej oddawać komercyjnej firmie w II filarze i dodatkowo
        mogę ubezpieczyć się w trzecim filarze, a w przypadku składki zdrowotnej takiej
        możiwości nie mam?
        Ale trudno, niech zdrowotną całą zabiera państwo na utrzymanie tych bidnych
        szpitali, w których leczą się wszyscy. Ale dlaczego, do k. nędzy, nie mogę
        zapłacić dodatkowo 100 czy 200 zł miesięcznie i mieć zagwraratowaną lepszą
        opiekę czy w prywatnej klinice, czy też nawet w szpitalu przy Tochtermana,
        jeśli ubezpieczalnia podpisze umowę z tym szpitalem? Dlaczego mogą być prywatne
        przychodnie i kliniki, które mają podpisane umowy z NFZ, ale nie może być
        prywatnych ubezpieczalni?
        Gdyby taki system wszedł w życie szybko okazałoby się, ile naszych pieniędzy
        poszło bokiem na utrzymywanie bzdur, a nie na leczeni, czy pensje pielęgniarek
        zarabiających po prostu skandalicznie.
        Wk. mnie to, że w tym kraju banda "speców" (ministrów, szefów kas, czy NFZ) za
        ciężkie pieniądze stara się dzielić bidę, zamiast zdobyć dodatkowe pieniądze.
        • Gość: edek Re: Chory musi jechać na swój koszt IP: 82.139.8.* 29.07.05, 10:46
          chory tak.Niech zapiernicz na piechotę,niech się czołga.Jak nie ma siły? Niech
          zdycha.Ale na wożenie bandziorów dzisiątki razy z więzienia na Koziej Górze do
          sądu na Piłsudskigo pieniądza są?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka