Dodaj do ulubionych

Filharmonia w Radomiu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:19
Mam pytanie do Radomian co sadzicie na temat idei powstania w Radomiu
Filharmonii?Radom jest chyba największym miastem w Polsce w którym nie ma tej
instytucji!Moim zdaniem koszt tej inwetsycji to około 40 mln PLN.mOgłaby ona
powstać na placu w miejscu gdzie miała byc plaza center?W jakiej cenie byście
chcieli bilety , jaki repertuar , czy sala n 1000 miejsc by wystarczyła?
Czekam na ciekawe opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:03
      Moim zdaniem ta instytucja w Radomiu by się sprawdziła trochę słabo z
      pieniędzmi w dzisiejszych czasach na kulturę może by pozyskać fundusze z
      unijnych zródeł.Ogólnie ejstem za Filharmonią Radomską!
    • Gość: jurek Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:37
      po co?w miescie bez tradycji kulturalnych, bez tradycji filharmonicznych...
      www.filharmonia.kielce.com.pl/chor.html a w przyszlym roku rozpoczyna
      się budowa nowej,duzej siedziby :)
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:42
        A po co w Kielcach I liga w piłkę nożną bez tradycji piłkarskich ?Zastanów sie
        najpierw jak coś napiszesz!A o nowej siedzibie słyszałęm!Nic godnego uwagi z tą
        filharmonia kielecką!
        • Gość: jurek Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:09
          Wiesz...moja wypowiedz miala na celu zaakacntowanie stylu Twoich wypowiedzi :)
          szkoda,ze nie zrozumiales po raz kolejny,ale nie ujmajac Ci troche Ci brakuje...
      • Gość: rad Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.radom.pl 06.08.05, 15:16
        zawsze w Radomiu można rozpocząć taka tradycję, ale tak prawdę mówiąc chyba już
        w jakimś stopniu jest. szkołą muzyczna działą bardzo prężnie, nauczyciele
        nieźli wiec nie ma się co martwić chętnych zarówno do słuchania jak i do pracy
        nie zabraknie
        • Gość: taki tam Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.128.udn.pl 06.08.05, 15:50
          Ja z przyjemnością posłuchałbym na żywo muzyki klasycznej :) Jestem za :) A tak
          w ogóle to jest jakaś szansa na to w Radomiu? Są organizowane jakieś koncerty?
          • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:15
            Chodzi mi o samą idee powstania Filharmoni w Radomiu czy pomysł by chwycił!Ja
            uważam ze jak władzę naciśnie sie nie tą bo ta to nie wie co to Filharmonia i
            kultura na poziomie ale nastepną to moze w 2010 r. w Radomiu będzie Filharmonia
            na pozpimie!Koszt takiej inwestycji to około 40-50 mln PLN przy buxecie na
            poziomie Radomia około 500 mln złotych można by rozłożyć na 3-4 lata1Uważam żę
            Filharmnonia powinna w Radomiu powstać Radom jest największym miastem w Polsce
            w którym nie ma Filharmini , a ta instytucja jest np. w mniejszych od Radomia
            Kielcach,Koszalinie,Rzeszowie,Olsztynie!
        • Gość: Jurek, Hants,UK Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.lns3-c8.dsl.pol.co.uk 13.08.05, 11:23
          Filharmonia w Radomiu to kwiatek na kożuchu.
      • Gość: mysl388 Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.08.05, 05:25
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> po co?w miescie bez tradycji kulturalnych, bez tradycji filharmonicznych...

Kazda tradycja kiedys powstawala.
    • Gość: gość z Olsztyna Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 82.139.8.* 06.08.05, 20:36
      w olsztynie jest już dawno filharmonia. Jest w niej także szkoła muzyczna. Obecnie powstał juz projekt nowej filharmonii, obok obecnej. "starą" dostaną dzieciaki na salę koncertową. Jeśli nie wierzycie to: www.filharmonia.olsztyn.pl/index1.php?id=7. Ale waszym władzom nie zależy na budowie ani filharmonii, ani szkoły muzycznej. Wasza władza to nieudaczniki życiowe, szukające szczęścia przed lub na emeryturze. Wybierzcie młodych, a ruszycie do przodu.
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:13
        Dziękujemy za głos z Olsztyna byłem tam niedawno jakieś dwa miechy temu
        przejazdem!Musze powiedzieć żę nawet łądne 165 tyś. miasto!Mam pytanie do
        kolegi czemu tak się nie lubicie Olsztyn z Elblągiem?Pozdrawiam za ceny głos w
        dyskusji!
    • Gość: pi Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.linux.pl / *.linux.pl 06.08.05, 21:59
      Nie chce was zalamywac, ale juz nawet Slupsk ma Filharmonie. Wprawdzie od
      niedawna, ale ma
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:24
        Wiem a Słupsk ma 99 tyś. mieszkańców a Radom ma 227 tyś.!Wstyd mi za te władze
        miasta co tako kulturę nie chcą dbać!
        • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:29
          Niech się wstydzi pan Marcinkowsi ze swoją ekipą nawet o ,,głupiej" Filharmonii
          nie mogą pomyśleć?
    • Gość: l i l a b a j Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.server.ntli.net 06.08.05, 23:00
      no wreszcie KR! zmieniles plyte...:-)))
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:17
        Może jakieś podpisy będziemy zbierać to jest wstyd miasto 227 tyś. i nie ma
        Filharmonii mają je dużo mniejsze ośrokdi od Radomia typu
        Kielce,Koszalin,Słupsk!Ta inwestycja by sie w Radomiu zwróciła i by sie
        przydała przyszłym pokoleniom!Proszę Radomian o przykłady możliwości powstania
        filharmonii w Radomiu?
        • Gość: Barbara Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:35
          Odpowiedział na Twój post facet z Olsztyna a TY na swoją płytę zadajesz mu
          pytanie dlaczego Olsztyn nie lubi się z Elblągiem.Ty po prostu wszędzie szukasz
          zaczepki.Odpuść to sobie.Po co Ty stale porównujesz wielkość miasta.Im większe
          miasto to nie znaczy , że lepsze.
          • Gość: l i l a b a j Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.server.ntli.net 07.08.05, 00:30
            KR! zawsze bedzie pytal i porownywal pod warunkiem, ze dostanie okreslony
            bodziec; napisal ktos z olsztyna - KR! przypomnial sobie o jakims "odwiecznym"
            konflikcie pomiedzy olsztynem a elblagiem; gdyby ktos poruszyl tu temat uj, KR!
            ruszylby do boju i zaczal sprzeczac sie, ktory uniwerek jest lepszy: uj czy uw
            (oczywiscie napomknalby o koniecznosci utworzenia "uniwersytetu im.jana
            kochanowskiego w radomiu") nie zdziwiloby mnie gdyby dodatkowo przyblizyl nam
            ludnosc obu miast i ich notowania w historii
            proponuje wyslac KR! do szkol by odswiezal wiedze maturzystom zdajacym wos,
            jezyk polski lub historie na egzaminach, maturalnych czy wstepnych

do KR!
            musialabym chlopcze zobaczyc ciebie w chwili gdy recytujesz jak z jsiazeczki
            fakty historyczne by powiedziec o tobie: chodzaca encyklopedia
            • Gość: l i l a b a j Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.server.ntli.net 07.08.05, 00:34
              no i polecial zmeczony paluszek na "j" zamiast "k"
              wybaczycie? :-)))
          • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:09
            Nie rozumiem Cię Barbara czemu mnie atakujesz zapytałem kolegi z Olsztyna co
            sie wpisał czemu Olsztyn nie lubi sie z Elblągiem bo będąc w Olsztynie
            usłyszałem ze oba miasta sie nie lubią!Tak samo Toruń nie lubi sie z
            Bydgoszczą,Koszalin ze Słupskiem,Zielona Góra z Gorzowem Wielkopolskim czy
            chociaż by przykład z naszego podwórka Radom - Kielce też sie cholernie nie
            lubią!Ni eszukam wszędzie zaczepki retoryka uliczno-stadionowa jest mi obca!
            Porównuję wielkosć miats bo to o czymś świadczy koleżanko jakbyś nie
            wiedziała,wcale nie npisałem ze im większe to lepsze.Wkurza mnie ze małe miasta
            w porównaniu do Radomia takie jak Olsztyn,Opole,Zielona Góra,Rzeszów,Toruń mają
            Uniwersytetu a dużo większy od nich Radom nie ma to jest NIE SPRAWIEDLIWE
            zgodzisz sie ze mną!Tak samo jest z Filharmonią czemu ta instytucję kulturalną
            mają Olsztyn,Kielce,Rzeszów,koszlain,Słupsk a nie ma dużo większy od nich Radom
            to tez jest NIE SPRAWIEDLIWE1Tylko te miasta nie mają prezydenta typu nasz
            MArcinkowski , który woli kupić komin a nie inwetsować w obiekty kulturalne!
        • gladiator.ek Re: Filharmonia w Radomiu? 07.08.05, 18:26
          Gość portalu: KR! napisał(a):

> Może jakieś podpisy będziemy zbierać to jest wstyd miasto 227 tyś

W końcu przyznałes ,że Radom to miasto WSTYD !!!
          • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 18:58
            Napisałem ze to wstyd że w Radomiu nie ma Filharmonii a jest ta np. ta
            instytucja kulturalna w Kielcach dużo mniejszym ośrodku od Radomia!
            • gladiator.ek Re: Filharmonia w Radomiu? 07.08.05, 20:30
              hheeh--Ty na bank jesteś chory na umyśle. wszyscy ci tu pisza ,ze Kielce i
              Radom to miasta tej samej wielkości, a Ty dalej jak szkapa dorożkarska, ze
              Radom Kielce sa dużo mniejsze:))). Popatrz na wygląd obu i może odpowiesz na
              pytanie dlaczego Radom nie wygląda tak wielkomiejsko jak Kielce?
              Pozdrawiam ludzi, dla których Radom cos znaczy! :)))
              • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:53
                Radom jest bardziej wielkomiejski niż Kielce!A wątek dotyczy Filharmonii a nie
                wielkomiejskości!Jak chcesz dyskutować rób to na poziomie albo się nie
                wypowiadaj bo prowokujesz!
    • Gość: pi Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.linux.pl / *.linux.pl 06.08.05, 23:40
      No tak, tylko filharmonia w Slupsku powstala, bo to dyrektor artystyczny sie o
      to postaral i mial poparcie prezydenta. A filharmonia i tak by powstala , bo w
      Slupsku sa organizowane wazne festiwale, np. Festiwal Pianistyki pOlskiej , na
      ktory was zapraszam do Slupska ( zaczyna sie 10 wrzesnia przez tydzien)

Poza tym przyjezdzaja do nas do filharmonii nawet ludzie z Gdanska i Koszalina
      ( nie chce sie chwalic, ale Slupsk slynie z jednej z najlepszych orkiestr w
      kraju)
    • Gość: pi Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.linux.pl / *.linux.pl 06.08.05, 23:43
      Aha, zapomnialem dodac ( chociaz chyba nie powninienym sie tak szeroko
      wypowiadac na wazsym forum), ze nasze wladze problem utrzymanai zalatwily w ten
      sposob, ze w jednym budynku jest i Filharmonia i Teatr Dramatyczny , istniejacy
      od roku dopiero. Pozdrawaim ze Slupska
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:12
        Wiem kolego ze Słupska słyszałem ze obie instytucje są w jednym budynku i że do
        Filharmonii zjeżdzają ludzie też z Gdańska!U nas tez kiedys na spektakle do
        Teatru Powszechnego im. Jana Kochanowskiego zjeżdzały na spektakle wycieczki z
        całęj Polski szczególnie z warszawy na początku lat 90-tych za dobrych czasó
        dyrektora Kępczyńskiego!Pozdrawiam za cenny głos w dyskusji!
    • Gość: meloman Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:30
      Popieram ideę utworzenia filharmionii w Radomiu. Problem jednak nie w budynku
      (jest sala koncertowa w dawnym UW, jest duża scena teatru). Problem - to kto ma
      w tej filharmonii grać. Trzeba by było sprowadzić muzyków, dać im mieszkanie,
      pensję, gwarancje zatrydnienia na ileś lat. Pośrednio pomogłoby to szkole
      muzycznej, bo nauczycieli do niektórych instrumentów nie ma w Radomiu. Na pewno
      nie ma na to co liczyć przy obecnym składzie rady miejskiej (wolą dać kasę na
      co innego) z prezydentami na czele i przy nastawieniu radomian, którzy wolą
      disco-polo i prymitywną pop-music (wystarczy posłuchać co serwują radomskie
      radioostacje). Na pewno
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:41
        Tu sie nie zgadzam , ze powszechnie radomianie wola disco-polo jest tez popyt
        na iną muzykę!W 2004r. i 2005r. wypaliły koncerty rockowe i hiphowpowe gwiazd w
        stylu: Acid Drinkers,IRA,Sistars,Chylińska,Maleńczuk i wielu innych jest tez
        popyt na muzykę klubowa kilkaset osób było w Klubie Muzycznym Deja Vu na setach
        dj levy z Warszawy,dja Matush z Warszawy czy dj-ka kayla moore z Bytomia a i
        jeszcze świetny występ mega gwiazdy polskiej sceny house przy prawie 600
        osobach w klubie studenckim aula 2 czerwca 2005r. mówia o sobie same!
        W lutym był w Radomiu Bałet z Sankt Petersburga mimo że bilety były drogie w
        cenie 60-100 zł dwa wystepy sie dobyły przy pełnej widowni w Sali Koncertowej!
        Teraz słynny Charlem Gospel Choir zagra 16 koncertów w Polsce pierwszy już 2
        grudnia w RAdomiu w sali koncertowej o godzinie 20!
        A co do władz miasta to one wogóle olewają kulturę myśla że jak raz na cała
        kadencję sprowadzą mega gwiazdę w stylu IN-GRID to wystarczy a to stanowczo za
        mało jak na 227 tyś. miasto!Wola dać kasę na jakiś głupi komin niż na kulturę
        akle to jest własnie styl rządzenia pana MArcinkowksiego nic nie zrobić dla
        Radomskiej kultury!Pozdrawiam tych wszystkich dla których Radom coś znaczy!
      • Gość: l i l a b a j mruzac oko... IP: *.server.ntli.net 07.08.05, 15:52
        mysle, ze prace w tej filharmonii dostanie od razu "gary" - nikt tak jak on nie
        potrafi grac... na nerwach
        • Gość: KR! Re: mruzac oko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:56
          A Ty koleżanko co sądzisz o ideii powstania Filharmonii w Radomiu?Jesteś za czy
          przeciw czekam na twoją opinię?
          • Gość: aardwark Re: mruzac oko... IP: 213.199.199.* 07.08.05, 20:35
            W Radomiu nie ma nawet orkiestry kameralnej, a szkoła muzyczna nie ma porządnej
            sali koncertowej. Zacznijmy od tego. Póki co na koncerty kwartetu Radomiensis
            mało kto chodzi.
          • Gość: l i l a b a j Re: mruzac oko... IP: *.server.ntli.net 08.08.05, 09:48
            za
    • Gość: gość z Olsztyna Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 82.139.8.* 07.08.05, 20:56
      KR. chętnie podejmę z Tobą dyskusję o ile się ujawnisz.
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:01
        W jakim sensie mam się ujawniać jeśli chodzi o preferencje seksualne to jestem
        normalny!Dzięki za cenny głos z Olsztyna o Filharmonii!
    • heirloom Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? 07.08.05, 21:35
      Wybaczcie, ale jak widzę TAKĄ dyskusję na temat kultury to sięgam po słownik,
      bo chyba nie wiem co to znaczy.
      • Gość: KR! Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:37
        niestety poziom dyskusji na forum bardzo siadł ostatnio nie będe pisał z
        czyjego powodu!A jak z tą Filharmonią chcecie ją w Radomiu bo ja pytałem
        znajomych i większość jest za!
        • heirloom Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? 07.08.05, 21:44
          właśnie...
          Chcemy czy nie szanowny/a KR! chyba nie wiesz o czym piszesz. Wydaje mi się, że
          ten temat to dla Ciebie zupełna abstrakcja, ale miło jest sobie spędzić wakacje
          przed komputerem.
          I bynajmniej nie broniąc obecnych władz uważam, że sytuacja jest od lat taka
          sama bez względu na ich skład.
          Trochę realizmu. Choć nie za cenę optymizmu.
          • Gość: KR! Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:56
            Wiem o czym piszę i ten temat nie jest dla mnie abstrakcją jak uważasz!Mam
            pewną wiedzę na ten temat , a co do wakacji to każdy spędza je tak jak chce!Ja
            jestem za Filharmonią a Ty?
            • heirloom Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? 07.08.05, 23:33
              Mimo wszystko pozostanę przy swoim.
              Chcesz budowac dach? Filharmonia to nie jedna decyzja, trochę pieniędzy i
              zawody menedżerskie. Słupsk, który sam wspomniałeś, jest tego świetnym
              przykładem. Pozostałe to instytucje z dawnych czasów, które w znacznej
              większości borykają się z problemami rozmaitej natury. Rzeczywiście wiesz coś o
              tym?
              Pokrzykiwanie na forum nic nie znaczy, a Ty jestes dość nerwowy. Powstanie
              filharmonii to proces wymagający cierpliwości i wytrwałości, szczególnie w
              dzisiejszych czasach. To tak jakby na Sadkowie ruszyła akcja agitowania na
              rzecz budowy lotniska dla promów kosmicznych (jakkolwiek taka rzecz się
              nazywa), a na Piotrówce na rzecz skoczni narciarskiej. Jeśli jednak podjąłeś
              ten temat, to polemizuj, nie pokrzykuj.
              Ja jestem za tym, żeby w tym mieście było miejsce na wysoką kulturę, nie ze
              względu na rządzących, ale na rządzonych - jeśli już mam się ustosunkować do
              wątpliwych wymagań załozonego bądź co bądź przez Ciebie wątku. Tymczasem
              miejsca tego zaczyna znacznie ubywać i to nie tylko w Radomiu.
              Ponadto podobny temat był kiedyś na tym forum poruszany i to w znacznie
              bardziej odpowiedni sposób (nie nawiazujący do działań pewnej formacji
              oferującej pieniądze w zamian za wysoką frekwencję wyborczą), ze znacznie
              większą znajomością tematu, jak mi się wydaje. Jaki ma być skutek tego typu
              działań? A może jaka jest ich przyczyna?
              • Gość: KR! Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:37
                Dzięki za głos w dyskusji!Filharmonia by na pewno w RAdomiu wypaliła!
                • heirloom Re: Dyskusja na ten temat na forum w Radomiu? 07.08.05, 23:40
                  Jakiej dyskusji???
    • Gość: Enduro Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:14
      a kto by do tej filharmonii chodzil??
      litosci...
      problem w budynku jest i to duzy bo w r nie ma zadnej sali z dobrym
      naglosnieniem i klima... to co trzeba przezyc w sali urzedu wola o pomste do
      nieba toz to calkowita zenada
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:54
        Kolego do Filharmonii chodziliby mieszkańcy miasta Radomia , regionu oraz
        goście z innych miast w przypadku ciekawych imprez!Podoba mi sie przykład
        Słupska.Moim zdaniem potrzeba na tą Filharmonię Radomską - budynek nowy na
        działce w centrum miasta z widownią około 800 osób,mieszkania dla
        pracowników,wyposażenie około 45 mln PLN można by to rozłożyć na 3 lata w
        budźecie miasta!Nasz budźet to około 502 mln więc inwestycja by pewnie
        wypaliła.Potrzeba zmiany tylko mentalności władzy szczególnie pana prezydenta
        niech on wreszcie zauważy kulturę w naszym mieście!
    • isoxazolidine Re: Filharmonia w Radomiu? 08.08.05, 09:57
      jestem jak najbardziej za filharmonia. ale "F" to nie tylko same mury (na ktore nawiasem mowiac nie wystarczy 40mln). to przede wsystkim zespol. dobrze uksztaltowany i zgrany. tego nie tworzy sie z dnia na dzien. liczylem swego czasu ze kwartet radomiensis bedize z roku na rok rozbudowywany do stanu orkiestry kameralnej a potem symfoniczenej tak b yw koncu dojsc do filharmonii. tak sie niestety nie stalo. a sala - jak ktos slusznie zauwazyl juz jest. to akurat najmniejszy problem. niejakiemu 'jurkowi' tez odpowiem - a jakie byly tradycje musicalowe Radomia zanim nastal Kemopczynski? ZADNE. a jednak w ciagu roku Radom stal sie polska stolica musicalu i byl nia dopoki nasi pomyleni geniusze nie pogonili z Radomia Kepczynskiego ...
    • Gość: KIBIC Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.dc.dc.cox.net 08.08.05, 16:03
      Z Programu Dla Radomia 2004

KULTURA, ROZRYWKA

- Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym!
      - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu /doobre dyskoteki itp./
      - Imprez na ogólnopolskim poziomie
      - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych.
      - Alternatywnego teatru
      - Filharmonii
      - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru
      - Podniesienia rangi kulturalnej miasta w oparciu o teatr, muzea, nowe muzeum
      sztuki wspolczesnej Wajdy, nowe kino wieloekranowe Autor: jdk
      - Multikino (19) Gosc: Basset

Jest w planie protestow nie bylo wiec nalezy domagac sie i stwarzac warunki aby
      punkt programu zostal zrealizowany.

Jak?
      Wlaczyc Budowe Filharmonii do Programu Rozwoju Radomia. Szukac srodkow osobowych
      (uklon dla ixosa)i materialnych powolujac komitet Budowy Filharmonii z prawem
      gromadzenia srodkow finansowych i instrumentow. Szukac pomieszczenia i
      wyposazenia. Polaczyc plan z rozwojem szkoly muzycznej i rozlozyc go na wiele
      lat. Raz na rok isc w lud i od kazdego mieszkanca Radomia zebrac po 1Zl od
      bogatszych 1Euro. Spotkac sie w tej sprawie ze wszystkimi nowowybranymi poslami
      i senatorami. Probowac zbudowac wielki ruch i organizacje na rzecz Filharmonii.
      To dobrze zrobi Radomiowi.

Wynik takiej akcji: "Podniesienia rangi kulturalnej miasta" o co warto sie bic
      oraz wlasnymi silami zaczecie budowy, jak wola jest Filharmonia bedzie.
      Przypomina mi to idee budowy Kopca, ale to ma nieco wiekszy sens!

• Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:17
        Jestem za taką ideą Społecznego Komitetu Budowy Filharmonii Radomskiej w
        Radomiu!Z tego co wiem to wielosalowe kino w Radomiu ma być oddane w grudniu
        2005r.,a Muzeum Sztuki Współczesnej którego inicjatorem był wubitny radomianin
        honorowy obywatel naszego miasta rezyser Andrzej wajda ma powstać do 2008r.w
        budynku Elektrowni na Traugutta!
        A wracająco do Filharmoni to może ten temat by poruszyłą miejska Komisja
        kultury na swoich posiedzeniach podczas spotkań!Środków należy szukać wszędzie
        u wojewody,ministerstwie kultury,we własnym budźecie,w unii europejskiej i od
        mieszkańców na społecznych zbiórkach!Może by tak iść w stronę Słupska to 99
        tyś. miasto miało ciekawy pomysł na powstanie Filharmonii a co do zarzutów
        ludzi z Kielc że nie ma tradycji odpowiadam ze w innych dziedzinach też nie
        było tradycji a inicjatywy wychodziły.Na prawdę trzeba nagłośnić ta idee ,
        jeteśmy najwięskzym miastem w Polsce , które nie ma Filharmonii.Dziękuje za
        cenne głosy zasłużonych forumowiczów Isoxidlaine i KIBIC!Ja wierzę że ta
        Filharmonia w Radomiu powstanie.
        • grigori_z_radomia Re: Filharmonia w Radomiu? 08.08.05, 16:27
          Filharmonia to świetny pomysł. Do tego projektu także się dołączam.
          • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:34
            Popełniłem błąd wchodziłem teraz na strony poszczególnych miast i Filharmoni
            nie mają 228 tyś. Sosnowiec i 255 tyś. Gdynia!Moja pomyłka wynikałą z
            pośpiechu.Jestem wielkim zwolennikiem tej instytucji w RAdomiu i bardzo mi
            zależy aby ona powstała to byłby taki nasz wkład mieszkańców w historię
            radomia.Filharmonia w Radomiu musi być!
            • Gość: teatroman Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:45
              jestem za!!!!!!!!
              • Gość: Zośka Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:48
                Ja też jestem za.Coś nas dużo zwolenników tej Filharmonii.A jak wam na przykład
                podoba się Filharmonia w Lublinie czy w Łodzi( mają tam nowy budynek i nowey
                zespól chyba)?
                • gladiator.ek Re: Filharmonia w Radomiu? 08.08.05, 17:38
                  Drogi KR! Sosnowiec jest w aglomeracji(a raczej konurbacji) ślasko-dąbrowskiej
                  i tam jest filharmonia. Chyba nawet sławetna Orkiestra Symfoniczna Polskiego
                  radia ma siedzibe w katowicach ,a Opera Ślaska w bytomiu. tam jest podział
                  instytucji na rózne miasta. W Sosnowcu jest też Teatr Zagłębia. Co do gdyni
                  jest podobnie, ale to miasto ma z kolei wybitny Teatr Muzyczny, podobny z
                  wyglądu do kieleckiego centrum Kultury(zresztą to nie jedyne podobieństwo tych
                  miast). Więc smiało można powiedzuieć ,że radom jest największym miastem bez
                  filharmonii, co może byc wykorzystane jako argument za jej tworzeniem.Ale to
                  trwa lata, etapami. Na perwno by było zainteresowanie nią. Trzeba tez brac pod
                  uwagę,że tego typu przybytki są bardzo deficytowe. Bez środków miejskich nie
                  wyzyją,a a wprzypadku Radomia może to być decydującym czynnikiem powstania
                  filharmonii. I podejrzewam ,ze jest głownym dlaczego jej jeszcze nie ma. wszak
                  wiadomo, ze jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Kielce jak
                  przystało na miasto z "o wiele niżsżą kulturą od Radomia" maja Filharmonię
                  świetokrzyską im. Oskara Kolberga(chyba zaraz będziesz pisac o kradzieży
                  patrona, hehe), której początki sięgają 1933 roku.
                  • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:48
                    Wiadomo ta instytucja musi mieć dofinansowanie tak jak chociażby każdy teatr w
                    Polsce!Wiem że te przybytki są deficytowe ale ta instytucja jest w Radomiu
                    potrzebna.A co do Gdyni to trudnu Gdynię porównyć z Kielcami to miasto
                    portowe , które za komuny walczyło z władzą tak jak Radom a Kielce siedziały
                    cicho i były posłuszne władzy nigdy nie spotkałem się z opinią czerwona
                    Gdynia , natomiast czerwone Kielce to zwrot historycznie poprawny ale już mi
                    sie nie chcę o tym pisać wątek nie o tym przecież!
                    A co do Teatru Muzycznego w Gdyni to wiem byłem tam dwa razy i jest podobny do
                    KCK w Kielcach jeśli chodzi o wygląd bo o poziom i repertuar to nawet mi się
                    nie chce pisać o przewadze Gdyni!A co do Oskara Koleberga to nie spełnię twoich
                    życzeń.A Teatr zagłebie to wielce zasłużona placówka dla Polski choć Sosnowiec
                    to miast tak jak Gdynia o ponad tylko 100 letniej histori!Filharmonia w RAdomiu
                    czekam na dalsze opinie!
                    • gladiator.ek Re: Filharmonia w Radomiu? 08.08.05, 17:58
                      Gość portalu: KR! napisał(a):

> Wiadomo ta instytucja musi mieć dofinansowanie tak jak chociażby każdy teatr
                      w
                      > Polsce!Wiem że te przybytki są deficytowe ale ta instytucja jest w Radomiu
                      > potrzebna.A co do Gdyni to trudnu Gdynię porównyć z Kielcami to miasto
                      > portowe , które za komuny walczyło z władzą tak jak Radom a Kielce siedziały
                      > cicho i były posłuszne władzy nigdy nie spotkałem się z opinią czerwona
                      > Gdynia , natomiast czerwone Kielce to zwrot historycznie poprawny ale już mi
                      > sie nie chcę o tym pisać wątek nie o tym przecież!
                      > A co do Teatru Muzycznego w Gdyni to wiem byłem tam dwa razy i jest podobny
                      do
                      > KCK w Kielcach jeśli chodzi o wygląd bo o poziom i repertuar to nawet mi się
                      > nie chce pisać o przewadze Gdyni!A co do Oskara Koleberga to nie spełnię
                      twoich
                      >
                      > życzeń.A Teatr zagłebie to wielce zasłużona placówka dla Polski choć
                      Sosnowiec
                      > to miast tak jak Gdynia o ponad tylko 100 letniej histori!Filharmonia w
                      RAdomiu
                      >
                      > czekam na dalsze opinie!

Zastanawia mnuie na jakiej podstawie porównujesz kulture w róznych miastach.
                      czyżbyć wszędzie tam był? W ogóle Teatr Muzyczny w Gdyni to zupełnie co innego
                      niż Kieleckie cerntrum kultury mieszczące wiele instytucji kulturalnych, a
                      także TVP 3 Kielce. Gdynia z wyglądu wielu osobom przypomina kielce, gdyz oba
                      miasta rozwinęły się mniej więcej w podobnym okresie, czyli w międzywojniu. czy
                      czerwonymi nazwiesz kielcekich solidarnościowców???? czy Piłsudskiego i Legiony
                      tez nazwiesz czerwonymi? na jakiej podstawie ciągle piszesz o czerwonych
                      Kielcach, a jacy niby byli aparatczycy z Komitetu PZPR w Radomiu, którzy gasili
                      radomski czerwiec? co do historii to Gdynia pierwszy raz wzmiankowana była w
                      1253 roku, tak ważne prawa miejskie zdobyła w 1923 a jest o wiele lepiej
                      rozwinięta nioż twój radom, a sosnowiec powstał w XIX wieku z połączenia wielu
                      miejscowości, i tez nie odgrywa banalnej roli.
                      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:09
                        Wiadomo okres 1918-1939 kiedy Kielce okupowały Radom mimo , że Radom był
                        większy!Kielce sie wtedy rozwineły jak Gdynia ale bzdury i jeszcze teksty w
                        stylu Kielce podobne do Gdyni no ręce opadają co za bzdury Ty piszesz tu na
                        forum.Gdynia ma 255 tyś. a Kielce niespełna 208 tyś.mieszkańców nie widzisz
                        tego.Gdynia rozwineła sie przez port i ma piękną główną ulicę miasta i miała
                        dwa kluby Arkę i Bałtyk Gdynia w I lidze.Ma firmę PROKOM i wiel innych ponad 35
                        tyś. firm prywatnych i wiele sukcesów jako miasto i festiwali np. HEINEEKEN
                        MUSIC czy ASTIGMATIC.W sezonie 1984/1985 Radomiak debiutował u siebie właśnie w
                        I lidze z Bałtykiem Gdynia było 3:0 a Korona Kielce debiutował niedawno w tym
                        2005 r. z Cracovią Kraków i było 0:0. Już o tym była dyskusja.Pamiętasz 1970r.
                        i co wtedy było kolego z Kielc a pamiętasz 1976r. jak wtedy było i co niektórzy
                        ludzie z Kielc wyprawiali co krzyczeli na Radom.Pisz miasta z dużej litery.
                        A moge porównywac kulture w wielu miastach bo często jeżdzę po Polsce a
                        dyskusja jest o Filharmonii i wrócmy do niej.Pisz więc kolego z Historycznie
                        Czerwonych Kielc coś z sensem wreszcie!
                        • Gość: 3miasta Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 213.199.193.* 08.08.05, 19:07
                          czy ty jestes jakis ujarany czlowiek, sam sie rozpisujesz o malo kogokolwiek
                          interesujacych informacjach tzw "chwalipięctwo" a na koncu "ale wrocmy do
                          dyskusji" Ty wogole nie dyskutujesz tylko lejesz nipotrzebne informacje
                          zaczytane w internecie najprawdopodobniej, tylko po to aby pokazac jaki to ja
                          jestem..... widzisz ze nie masz sprzymierzeńców tzn Twoje zdanie nie jest
                          powaznie odbiereane, popisz sobie jeszcze , skoncza sie wakacje, zmarnujesz
                          czas ktory mozna lepiej zagospodarowac, znudzi Ci sie forum, i wrocisz do szkoly
                        • Gość: 3miasta Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 213.199.193.* 08.08.05, 19:10
                          a jeszce jedno, za slownictwo, ktorego nierozumiesz i bledy ortograficzno-
                          stylistczne nalezy Ci sie pała
    • Gość: gość Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 195.205.214.* 08.08.05, 17:51
      pomysł dobry...tylko kto utrzyma filharmonię? to raz...a dwa - kto będzie
      chodził do Filharmonii jak do teatru mało kto tutaj chodzi...
      • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:55
        W 2004r. Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego w Radomiu odwiedziło 32 tyś.
        widzów!Życzyłbym podobnych wyników sobie w Filharmonii Radomskiej ona musi w
        Radomiu powstać!Czekam na dalsze opinie!
        • Gość: gość Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 195.205.214.* 08.08.05, 18:37
          32 tysiące X dajmy na to - 100 zł? może 50...to jest...ile...niech o
          policzę...trzy miliony dwieście tysięcy (wersja optymistyczna), mniej
          optymistyczna - jeden milion sześcset tysięcy....hm...wystarczy na utrzymanie
          filharmonii? no, chyba, ze będzie grała z repertuarem dla spędów
          szkolnych....też życzę
          • grigori_z_radomia Re: Filharmonia w Radomiu? 08.08.05, 18:40
            Kurde. Jeszcze nie powstała a juz sie mrtwia kto będzie do niej chodził. Z
            kinem tez zrobicie taką symulację?. Z takim podejściem to nic w tym mieście nie
            powstanie. Najlepiej to siedziec na dupie przed kompem i narzekać. Ludzie co z
            Wami???
            • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:51
              Kolego z Radomia zauważ że głównie narzekają Ci którzy do tej instytucji nie
              będą chodzić czyli ludzie z innych miast już nie chcę pisać jakich!Juz nawet
              idei powstania zaczynają zazdroscić i zapału paru internautów na ten
              temat.Pozdrawiam tych dla których Radom coś znaczy!
        • Gość: gość Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 195.205.214.* 08.08.05, 18:39
          aaaa...i jeszcze jedno...32 tysiące na 300 tysięczne miasto - to dużo?...czyli
          co dziesiąty radomianim poszedł do teatru...no no no
          • Gość: KR! Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:50
            Jeśli już tak licząc to 32 tyś. na 227 tyś. mieszkańców Radomia!A ciekawe jak
            jest z frekwencją w innych miastach w Filharmoniach,możę niech się wypowiedzą
            Ci którzy znają trochę ten temat frekwencji , jaka frekwencja roczna w
            Koszalinie,Słupsku,Częstochowie,Lublinie,Kielcach,Rzeszowie,Olsztynie?Jakie są
            ceny biletów wogóle w tej instytucji kulturalnej.Czekam na opinie!
            • Gość: FN Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 82.139.8.* 11.08.05, 20:47
              Z zaciekawieniem śledzę całą Waszą dyskusję i cieszę sie,że taki temat został podjęty.Wiem z "pewnych" źródeł,że nawet Filharmonia Narodowa ma spore problemy z zapełnieniem całej sali.Tylko wyjątkowe koncerty zapewniają 100% frekwencji.
              A co do cen biletów to też kształtują się na różnym poziomie.
    • Gość: pianista17 Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.linux.pl / *.linux.pl 08.08.05, 20:30
      Hmm, jak z frekwencja w Slupsku? Powiem ci, ze w Slupsku co roku sa
      organizowane te same imprezy, czyli FPP ( Festiwal Pianistyki polskiej),
      Koncerty kameralne i organowe oraz Przeglad Sztuki Kobiecej. Poza tym
      organizowane sa co jakis czas koncerty jubileuszowe na rozne uroiczystosci,
      czasem przyjezdzaja rozni artysci i graja z orkiestra lub bez, poza tym
      wystepuja tez uczniowie Szkoly Muzycznej z orkiestra lub bez. Zawsze jest
      wiekszosc sali wypelniona ( chociaz przyznam, ze sala ogromna nie jest - miesci
      gdzies do 300 ludzi) , a na FPP, Sztuce Kobiecej i wystepie Uczniow szkoly
      muzycznej cala sala.
      Poza tym jak juz pisalem mamy w Slupsku w jednym miejscu Filharmonie i nowo
      powstaly ( bo dopiero od roku po dlugiej przerwie) "Nowy Teatr", ktory ma
      wypelniony przedstawieniami caly rok ( i chociaz poczatki byly trudne, bo
      przychodzilo malo ludzi, ale to chyba ze wzgledu na dlugie nieistenienie teatr
      i pierwszego, debitanckiego spektaklu Witkacego, to teraz trzeba zamawiac
      bilety z wyprzedzeniem ). W taki sposob slupszczanie stali sie kulturalna
      spolecznoscia, choc wielu pesymistow myslalo, ze teatr nie wypali...
      • Gość: alfik Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 81.15.226.* 14.08.05, 15:21
        Z tego co mi wiadomo,to Słupsk posiada Orkiestrę Kameralną i Teatr
        Impresaryjny,to jescze nie filharmonia.
        • Gość: pi Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.linux.pl / *.linux.pl 15.08.05, 12:59
          No to sie myslisz, bo od niedawna jest filharmonia....Jestem ze Slupska i
          czytam lokalne gazety i chyba lepiej wiem
          • Gość: alfik Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 81.15.226.* 15.08.05, 14:33
            To moje gratulacje ,w Elblagu ,niestety nie udalo sie cos takiego stworzyć,moge
            tylko pozazdrościć.Pozdrawiam slupszczan.
    • Gość: wyborca Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 82.139.8.* 09.08.05, 19:18
      KR - Twoje wołanie o filharmonię brzmi jak kampania wyborcza. Daruj sobie ten wątek. A swoją drogą to za głosem radomskich internautów filharmonii nie wybudujesz. Dwa lata temu powstało stowarzyszenie, które miało budować szkołę muzyczną z filharmonią. I co z tego? Dowiedz się u źródeł.
      • Gość: pepik Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:29
        sprostowanie - mialo budowac tylko szkole muzyczna
        • Gość: fryzjer997 Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.08.05, 10:38
          Stowarzyszenie mialo budować szkołę muzyczną,zbierać na fortepian,puzon......a
          wszystkim rządzi dyrektor szkoły muzycznej fryzjer na emeryturze,ludzie z
          Radomia wybijcie sobie z glowy filharmonie jeżeli we wladzach będa takie
          kreatury jak;Rada kultury miasta Radomia,Towarzystwo muzyczne w Radomiu(a
          istnieje i działa -chyba na papierku!),dyrekcja szkoły muzycznej,wydział
          kóltury,amfiteatr,dk Borki,itp...!!!!!!!!!!!!!!
          P.S.Uklady,układy,układy,układy,układy,...........
    • Gość: wyborca Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 82.139.8.* 11.08.05, 22:37
      KR. jesli startujesz na posla, czy senatora to radze zabierz się za budowę szkoły muzycznej, zanim wybudujesz filharmonie. stowarzyszeniu nie wyszlo, moze tobie sie uda, a wyborcow bedziesz mial na bank, bo muzycy to spora grupa.
      • Gość: alfik Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 81.15.226.* 14.08.05, 15:17
        Nawet jak znalazlyby się pieniąsze i chetni muzycy,to czy sala koncertowa nie
        świecila by pustką.Teraz kazdy patrzy na pieniądz,kultura jako taka ulegla
        komercjalizacji,filharmonie w miastach wielkosci RADOMIA,czy trochę mniejszych
        cienko przędą,ale zyczę sukcesów,może się mylę,nie jestem z Radomia.
        • Gość: T.T. Re: Filharmonia w Radomiu? IP: 193.227.131.* 18.08.05, 16:12
          Gdyby się znalazły pieniądze i muzycy, to napewno ludzie by chodzili na
          koncerty. Choćby szkoły średnie. Bo teraz w Radomiu nie bardzo można gdzieś
          pójść. Trochę to wszystko nierealne ale trzymam kciuki.
    • Gość: Sylwia16 Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:33
      Witam:-) Uwazam,ze stworzenie w Radomiu filharmoni to wpsaniały pomysł!! Mało
      jest w naszym miescie takich instytucji kulturalnych. Moim zdaniem warto by
      bylo pomyslec rowniez nad opera i baletem. Zycze powodzenia w realizacji tego
      planu. Pozdrawiam:-)))
      • isoxazolidine Re: Filharmonia w Radomiu? 24.08.05, 13:01
        na poczatek zbudujmy baze dla szkoly muzycznej. co nam Pan Panie Prezydencie
        powie w tym temacie ??
    • Gość: nanna Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 05.09.05, 21:36
      Jestem za. Jeszcze nigdy nie byłam w prawdziwej filharmonii a czuję ogromną
      potrzebę. Wybudujcie filharmonię!!!
      • Gość: Barbara Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 05.09.05, 23:59
        Dobrze, na kiedy ona ma być?
        • isoxazolidine Re: Filharmonia w Radomiu? 06.09.05, 14:36
          kiedy?
          mam nadzieje ze szybko (!)
          • Gość: Barbara Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 06.09.05, 16:03
            Ok,masz załatwione.
    • Gość: Wojtal Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 06.09.05, 23:36
      Osobiście nie jestem miłośnikiem filharmonii ale uważam że w Radomiu miała by
      ona wielu sympatyków i jest to wspaniały pomysł. Należy popierać wszystko co ma
      dobry wpływ na rozwój miasta przedewszystkim intelektualny.
    • Gość: jeju Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:41
      nie jestem jakimś miłośnikiem muzyki, ale przynajmniej raz do roku bym pewnie
      na koncert sie wybrał :)
      • Gość: już najwyższy czas Filharmonia w Radomiu?......tak tak tak!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.09.05, 18:08
        Z dobrego Teatru,Filharmonii czy Sali koncertowej napewno skorzysta każdy kto mieszka nie dalej niż 50km od Radomia- z Radomiem włącznie....to są potencjali odbiorcy tych spektakli ...
        Dla nich opłaca sie to wybudować.....
        • isoxazolidine Re: Filharmonia w Radomiu?......tak tak tak!!!!!! 09.09.05, 14:26

wystarczy. a jaki jest zasięg na ten przykład oddziaływania stutysiecznego Opola?
          ilu tam jest potencjalnych melomanów??
          • Gość: ;( Re: Filharmonia w Radomiu?......nie nie nie!!!!! IP: *.udn.pl 09.09.05, 14:30
            prosze was!! FILHARMONIA??????? w Radomiu???? w miescie biedy i chamstwa? to
            przykre, ale badzmy realistami!!!! najpierw polowie radomian trzeba by
            wytlumaczyc co oznacza to trudne słowo FIl-har-mo-nia...
          • Gość: Ach ten Radom... Re: Filharmonia w Radomiu?......tak tak tak!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:53
            Primo: w Opolu mieszka 128 tys. ludzi
            Secundo: właśnie tylu jest potencjalnych melomanów

I na koniec:
            Ta chińska zupka jest z Radomia:)
    • Gość: jurek Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:32
      a w Kielcach powstanie opera :) od przyszlego roku zaczyna sie kompletowanie
      obsady :D
      • Gość: ;( Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 09.09.05, 14:35
        chyba mydlana... juz pozyskali lucelie santos!
        • Gość: jurek Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:42
          zmartwie Cie,ze taka prawdziwa :) tez bylem zaskoczony,ale co ekstra!
          • Gość: ;( Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.udn.pl 09.09.05, 14:44
            no i kielczaki beda mieli gdzie chodzic na liroja albo innego piaska! moim
            zdaniem juz lepiej by bylo zbudowac jakas muszle koncertowa w radomkim parku!
            • Gość: mmaaarr Re: Filharmonia w Radomiu? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.09.05, 11:27
              wreszcie się coś dzieje w Radomiu ....choćby inicjatywa ...to musi kiedyś sie udać ...jest nas 230 tysięcy....

naszym nieszczęściem jest tylko beznadziejna władza przez ostatnie 15 lat...

ps.to jest strzszne ...w ostatnie wakacje "nasza władza" dokonała "wielkiego czynu" postawila kilka stołów do tenisa i wyrównała place na boiska i postawiła kilka drągów na boiskach do siatki i do gry w "nogę"
              wstyd !!!!!!---lepsze bramki i boiska mają choćby w takim Przytyku
              znowu ktoś z "władzy" traktuje miasto Radom jak swoją rodzinną wioskę!!!!!
              • isoxazolidine Re: Filharmonia w Radomiu? 04.10.05, 15:43
                Gość portalu: mmaaarr napisał(a):

> wreszcie się coś dzieje w Radomiu ....choćby inicjatywa ...to musi kiedyś sie u
                > dać ...jest nas 230 tysięcy....
                >
                > naszym nieszczęściem jest tylko beznadziejna władza przez ostatnie 15 lat...
                >
                > ps.to jest strzszne ...w ostatnie wakacje "nasza władza" dokonała "wielkiego cz
                > ynu" postawila kilka stołów do tenisa i wyrównała place na boiska i postawiła
                > kilka drągów na boiskach do siatki i do gry w "nogę"
                > wstyd !!!!!!---lepsze bramki i boiska mają choćby w takim Przytyku
                > znowu ktoś z "władzy" traktuje miasto Radom jak swoją rodzinną wioskę!!!!!

ba ... dodac mozna jeszcze zakup komina od EC za paredziesiat baniek :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka