Dodaj do ulubionych

Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji policji

IP: *.udn.pl 08.09.05, 09:50
Przechodziłem przez przejście na zielonym świetle.Nagle, z za samochodu
ciężarowego na przejście wjechał z piskiem opon zatrzymał się tuż przede mną
granatowy peugot 206 WRA O6 RA.Nie bacząc,że ma czerwone światło Dzwoniłem w
tej sprawie na policję,na komisariat I. Na moje zgłoszenie pan policjant
odpowiedział"Co ja panu na to poradzę". Dodał."Tylko pana ścigają na
przejściach?"Przepraszam może ktoś odpowie.Gdzie mam w takiej sytuacji
dzwonić? Gdy będzie po fakcie może do grabarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Thorez Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:21
      mnie taka sytuacja spotkała na przejsciu dla pieszych na Reja - przechodziłem z
      wózkiem dziecięcym a tu jakiś palant w czarnej bmw wyprzedza przed samym
      wózkiem. Pierwszy raz było mi tak gorąco.... Łeb bym sk...wielowi urwał....
    • Gość: Uparty Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:42
      Drogi Ferdynandzie. Nie przesadzajmy. Cóż z tego, że Policja by nawet przyjechała, skoro gościa by i tak już nie było ? Podpowiem Ci co powinieneś zrobić. Ja to przerobiłem w podobnej sytuacji. Kierowca, któremu zwróciłem uwagę, że jeżdzi jak pirat odpowiedział mi, używając słó powszechnie uznanych za obelżywe, że razem z Policją mogę mu skoczyć i nawet powtórzył mi numer rejestracyjny swego auta, poczym odjechał. Natychmiast udałem się na komisariat, gdzie złożyłem zawiadomienie o wykroczeniu. Za kilka dni zostałem poproszony o stawiennictwo. Rozpoznałem kierującego, złożyłem zeznania a w stosunku do gó..arza został skierowany wniosek o ukaranie.
      • Gość: Meb Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.ats.pl 08.09.05, 10:54
        Jest jeszcze inny sposób, mój kolega często spaceruje z wózkiem a że mieszka w
        śródmieściu czesto musi korzystać z przejść. Pewnego razu gdy jakiś kierowca
        chcał go rozjechać urwał mu lusterko innego potraktował gazem.
        Oczywiście nie zachęcam do tego typu działań ale skoro policja nie może to chyba
        trzeba brać sprawy w swoje ręce.
        PS.
        takie zachowanie kierowców jest nagminne, do tego podobno na kursach
        instruktorzy wprost mówią, żeby nie zatrzymywać sie przed przejsciami bo ktoś
        może w "kuper" wjechać.
        • Gość: ... Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.udn.pl 08.09.05, 16:23
          szkoda ze nie znasz znaczenia slowa ignorancja
    • Gość: Norbi Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.09.05, 16:30
      Wydaje mi się, że takie zachowanie się ostatnio nasililo, w każdym razie staje
      się bardziej wyraźne niz np. rok temu
    • Gość: wesoła Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:44
      Jak są światła to jeszcze pół biedy. Tam, gdzie ich nie ma można stać i stać,
      zapuścić korzenie i żaden samochód się nie zatrzyma i nie przepuści. Ostatnio
      stałam tak na przejściu na Michałowie w pobliżu restauracji "Gracja". Tak się
      stoi na Wierzbickiej, na wysokości sklepu "Lidl". Trzeba czekać aż zmienią się
      światła pod "leclerkiem" i zatrzymają ruch. A tak na marginesie (nawiązując do
      innego wątku), jak się tak stoi i patrzy, to widać, że w tych samochodach sami
      mężczyżni.
      • Gość: biale C15 :) Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:57
        no co Wy gadacie ja jezdze 8 godzin dziennie po naszym miescie :D grunt ze
        tablic WRA itp nie posiadam ale kazda kobieta u mnie ma pierwszenstwo na
        pasach :D niewazne gdzie i kiedy zawsze przejdzie:D ladnie podziekuje i leci
        sobie dalej, ale zdazaja sie takie co im sie ustapi ( po 50) lekko rozgrzane
        opony zapiszcza i ma jakies pretensje taki narod niema sie co dziwic
    • Gość: kierowca... Re: Mam dosyć wariatów drogowych .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:46
      Tu chodzi główne o rejestracją z poza Radomia WRB,WRA- ci przodują w łamaniu
      przepisów drogowych.Dziś rano jadąc w kierunku Kozienic na zakręcie w Rajcu (
      z lewej strony bar i sklep spożywczy i przestanek MPK)po łuku szosa biegnie pod
      górę przedzielonsa jest dwoma ciągłymi liniami na dł.ok 200 m wyprzedzał mnie
      własnie "wygolona pała " z prędkością ok 80 km /h a ja miałem 50 km/h- teren
      zab.)pod górę ,nie patrząc na dwie ciągłe linie i robiąc jeszcze ruch
      Kozakiewicza i śmiejąc się idiotycznie .Był to niewątpliwie wariat drogowy
      pokazywany w reklamie TVP.Nr.rej WRA -06...3 czarny opel corssa.Dlaczego
      takich debili nie wyłapuje policja - przecież tam w Rajcu często dochodzi do
      naruszania kodeksu drogowego ,a wystarczy aby tam była nieraz policja .
      • Gość: Norbi Re: Mam dosyć wariatów drogowych .... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.09.05, 17:06
        Rzeczywiście ten odcinek jest wyjątkowo niebezpieczny, drugi taki fragment
        trasy do Kozienic toodcinek przed mostem na pacynce, od strony radomia ludzie
        często wyprzedzają kolumnę nie bacząc na podwojne pasy i zakręt. W tamtym roku
        gdy jechałem do Radomia gość zaczął wyprzedzać pomimo, że jechalem przeciwnym
        pasem - musiałem uciekać na pobocze o mało nie przestawiłem znaku.
    • Gość: kobieta Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.udn.pl 08.09.05, 21:13
      na tej trasie do Kozienic nie da się szybko jechać ponieważ są od roku wysepki
      ale taki wariat nie zdaje sobie sprawy że stwarza zagrożenie nie tylko dla
      siebie ale i innych.Jeżdżę tą trasą codziennie na działkę i takich zakutych
      łysych pał jeździ tam miliony.
    • Gość: neo Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.udn.pl 08.09.05, 21:40
      ja też mam dosyć i co z tego..... można się kłócić i walczyć - można komus zrobić krzywdę np. urwać lusterko, jak to napisał któryś z forumowiczów ,ale co to da, miejmy oczy dookoła głowy - niestety :( i uczmy się dobrego zachowania, kultury, bo tego brak w naszym społeczeństwie - wygrywa cwanaictwo i chamstwo ..... oj smutno proszę Państwa ..... pozdrawiam
      • Gość: Siara Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.udn.pl 09.09.05, 11:27
        Nie mam nic przeciw WRA i podobnym rejestracjom.Dużo spaceruję,jeszcze więcej
        jeżdżę samochodem.Ale gdy widzę auto z wichury przekonany jestem,że kierowca
        będzie łamał przepisy.No i muzyczka na cały regulator.Ale nie dziwię się.Taki
        chopocek wyrwał się ze wsi, a o przepisach wiedzy zero. Wieczorami obwożą
        kolegów i koleżanki po mieście i marketach z piskiem opon. W uszach szum,w
        oczach mgła.Na liczniku 102. Szkolił go przecie Jóźka śwagier.A głośna muzyka z
        samochodów?Zazwyczaj to pochodzący z biedy i nędzy. Gdzie w domu nie było
        radia.Rodzice pewnie mieli kołchoźnik na scianie i furmankę z jednym
        koniem.Teraz ma samochod z radiem i cały świat niech słucha.Śmiesznie wygląda
        gdy kilku takich stoi na światłach.Z każdego auta głośna muzyka.Patrzą po sobie
        i myślą ja mam najgłośniej.Takie przymioty cechują ćwoków.Są wyjątki,ale jest
        ich mało.He,he,he.
        • Gość: Thorez Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:00
          o właśnie, i z tego miejsca wypada pozdrowić Brygadę, która od jakiegoś czasu
          wysiaduje spokojnie pod M1 - piją piwko, słuchają muzyki, potem pakują swoje
          cizie do sardynek z 89 roku (im starsze tym lepsze?) i wio na miasto. Luzacy.

Przychodzi Jasio do taty i pyta: "Tato, co to jest paranoja"??
        • Gość: J-25 Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 16:45
          Na Wrzosowie większość wariatów osiągających ponad 100 na krótkiej wąskiej w
          dodatku często pelnej dzieciaków posiada numer zaczynajacy się na WR, a co do
          miejskości samego Radomia to wypowiadając takie osądy zachowywal bym duzo idacą
          ostrożność. Przed 15 laty po przyjeżdzie do Radomia zauważyłem,że niezależnie
          od ubioru, wykształcenia nikt (no prawie nikt) w tłoku nie powie Ci
          przepraszam. Po prostu nieżależnie czy jest to nobliwa pani czy jakiś łysol
          nachalnie się pcha do przodu, zresztą przed 22 laty w kolejce do autobusu w
          Radomiu straciłem wszystkie guziki. W autobusie nikt nie ustąpi starszej pani
          lub kobiecie w ciąży, pochodzę małej wioski w grójeckiem i jak sięgam pamięcią
          wymagano od nas szacunku do starszych no i uczono nas podstawowych zwrotów typu
          przepraszam, dziękuję itp. Podczs studiów szfowale obozom naukowym jak pamiętam
          największy obciach zrobil właśnie chłopak z Radomia , który miejscowym dawał do
          zrozumienia, że jest z miasta, a babki na rzeką wyzwał od buraków i
          czereśniaków, było mi wstyd. Cale zaufanie miejscowych na które pracowalem 3
          lata zostało podważone nieomal w jednej chwili. Musiałem za wszystko
          przepraszać, a ten nawet nie poczuwał sie do winy. Czytając te pogardliwe posty
          pod adresem WRA, WKZ, WBR i innych cały czas mam jego przed oczyma i jako
          osobie związanej teraz z Radomiem jest mi najzwyczajniej wstyd. Może lepiej
          zostawić sobie czas na chelpienie się że jest się z Radomia na czasgdy będą tu
          równe chodniki, kierowcy uprzejmi, parki uprzatnięte, a ludzie częściej będą
          używali zwrotów typu przepraszam czy proszę.
          • olo1033 Re: Mam dosyć chamstwa kierowców i ignorancji pol 10.09.05, 23:27
            >>>>J-25- zgadzam się z tobą ten cholerny zakręt w lewo przy wyjezdzie z
            Wrzosowa kierunku Odrzywołu jest naprawdą niebezpieczny.Wariato- piraci
            drogowi nie patrzą na dwie ciągłe linie i zakręt ..Tam powinna stać policja i
            wlepiać tym idiotom mandaty i zabierać punkty.Ludzie my się sami się
            wykończymy .Policja powinna zaprowadzić na naszych drogach jako taki
            porządek ???Dziś wracałem od strony W-wy ok .17.30 we Wsoli widziałem
            leżący na boku motor Jamaha koloru niebieskiego i dalej rozbity samochód
            dostawczy a ruch był regulowany przez policjantów .Ciekawe dokąd się spieszył
            motocyklem ten młodzian - chyba do św.Piotra .Boże uchroń nasze drogi od
            takich co ich pokazują w tvp na reklamach - od wariatów a ty unikaj ich
            jak diabeł Rokita święconej wody .Szerokiej i bezpiecznej drogi ......
    • Gość: uwazny kierowca a ja mam dosc wychodzenia pieszych... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.09.05, 21:30
      ....w najmniej oczekiwanych i dozwolonych miejscach, zero wyobrażni i zeby to
      jeszcze robili mlodzi ludzie, ktorzy szybko przebiegna ale najczesciej
      starowinki i jak taka zobaczy pozniej samochod przed soba to panika, czy sie
      cofnac czy stac czy isc dalej. A przejscie za 20 metrow dalej, ale po co
      przeciez mozna inaczej.
      • Gość: 007 Re: a ja mam dosc wychodzenia pieszych... IP: *.udn.pl 11.09.05, 09:10
        ja tyez popieram J-23. Nie rejestracja znaczy o chamstwie i warcholstwie.
        Poprostu mamusia wraz z tatusiem nie nauczyli tych ludzi chociaz odrobiny
        kultury. Zauwazyłem jeszcze jedna zaleznośc w tym mieście, od pewnego czasu
        jeżdze na obcej rejestracji / dokładnie krakowska/. Jak wczesniej
        mogłem "liczyc" od czasu do czasu na mozliwośc właczenia sie do ruchu to teraz
        uchowaj boze. Widać panuje w Radomiu nowa moda: "Kierowców z innych miast
        nauczyć jeżdziic i pokazac kto w tym miesice jest panem"

".... a Bóg usiadł i zapłakał nad radomskimi kierowcami....."

• Gość: Misiek Re: a ja mam dosc wychodzenia pieszych... IP: *.ib.com.pl 11.09.05, 12:02
          Prawo jazdy od 25-go roku życia.
          Tylko tyle.
          • Gość: taki tam Re: a ja mam dosc wychodzenia pieszych... IP: *.128.udn.pl 23.09.05, 00:32
            Nie można uogólniać. Piesi czesto nei wiedzą nawet, że nie mają prawa wtargnąć
            na przejscie przed jadący pojazd. Niestety im się wydaje, bo im ktoś tak
            wmawiał w podstawówce, że zawsze na przejsciu mają pierwszeństwo. A nie jest
            tak!!! Mają popatrzeć, poczekać i wyjść wtedy gdy bedzie droga wolna.
            DROGI SĄ DLA SAMOCHODÓW, A NIE DLA PIESZCH!!!
            Kilka czy kilkanaście sekund chyba nei zbawi żadnego pieszego.
    • Gość: A-8 Re:Kierowca WRA IP: 80.249.4.* 12.09.05, 17:07
      Jeżdżę z rejestracją WRA, przestrzegam zasad ruchu drogowego dojeżdżając do
      Radomia pozwalam włączać się do ruchu innym kierowcom, a więc o co
      chodzi .Ogólnie to z tym miastem jest coś nie tak, dookoła wulgaryzmy i
      chamstwo, a ja jestm kierowcą ze wsi i mnie to razi.
    • Gość: Mądry facet ale jesteś faja :)) IP: *.udn.pl 22.09.05, 00:49
      Facet ! Dzwonisz i nagrywasz goscia na dyktafon. Potem piszesz pismo do jego
      szefa do generała o ukaranie. Wszędzie jest zasada : O !!! Tu mi wisi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka