kfoka1 15.09.05, 17:57 jestem bardzo ciekawa, czy nauczycielka może pracować w bardzo krótkiej spódnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: I&I Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 18:06 A dlaczego nie??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyki Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 15.09.05, 18:34 Nasza pani pedagog nosi takie krótkie sukięki, że wszystko jej widać, ale chłopakom to sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (B)Ania Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: 193.111.144.* 15.09.05, 18:41 A jej? ...mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 15.09.05, 20:59 Niektórzy by chcieli zebyśmy nosiły prochwce przepasane sznurkiem. Nauczyciel ma prawo do ubioru według wlasnego gustu, ma prawo wygladac atrakcyjnie, modnie. Ubiór nie moze jednak obrazać uczuć religijnych, przekonań. Jesli jest dobry w tym co robi , to niech rodzice i uczniowie dziekuja, tam u góry,ze uczy ich dzieci. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mleczak1 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 15.09.05, 21:21 nauczycielko nie pracujesz za friko ale to inna bajka, wiec nie narzekaj na rodziców.Muszę powiedziec że fajnie jest jak nauczycielka nosi krotkie spódnice i troszeczkę dekoldu pokaże.U nas w bursie mamy taką jedną co lubi prowokować chłopaków, spódniczka tylko tyłeczek zakrywa, nóżki ma zgrabne a majteczki prawie nic nie zakrywają tylko jest jeden problem,że w nocy pod kołdrą chlópcy walą konie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&I Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 22:25 "nauczycielko nie pracujesz za friko ..." A co może kokosy płacą nauczycielom???? "nauczycielko nie pracujesz za friko ..." A Ty śpisz z nimi, ze taki poinformowany jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&I Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 22:36 to miało być tak: "że w nocy pod kołdrą chlópcy walą konie." A Ty śpisz z nimi, ze taki poinformowany jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 15.09.05, 22:32 W banku, urzędzie czy innej szanującej się firmie szanowna nauczycielko musiałabyś zastosować się do zaleceń dyrekcji.Szybko wyleciałabyś z pracy za niestosowny ubiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiostraNaucycielki Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:41 a co szkoła to więzienie...?!! Bez przesady!! A jak takie trzynastoletnie siksy stringi pod pachami wyciągnięte noszą, kiecki, że im ledwie d... zakrywa i aż się prosi o to, żeby taką małolatę ktoś zgwałcił, to jest dobrze? Uwzięliście się na tych nauczycieli jak nie wiem co, a poszlibyście sobie do szkoły i zobaczyli jak to się bachorki uczą, na lekcjach zachowują to byście od razu zmienili zdanie na temat tego jaki powinien być nauczyciel. A teraz tak... oczywiście... bachor ma prawa, a nauczyciel za niego głową odpowiada, bo jak mu sie coś stanie, to przecież winny jest temu nauczyciel i to on za to płaci... a zarabia tyle że pies napłakał za te prace charytatywne, czy widział ktoś kiedyś pracownika ze sklepu, zeby parcował w domu po nocach i na wychowywanie własnych dzieci nie miał czasu, no chyba nie ... więc sie odp... od tych biednych naucycieli bo przeginacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Reszanowna Pani Nauczycielka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:23 Teraz już się nie dziwię, że uczennice wyglądają jak cudaki. Ryba psuje się od głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&I Re: Reszanowna Pani Nauczycielka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 23:42 A Ty wesoła jak wychodzisz w mini to wygladasz jak cudak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer trochę dobrego smaku i przyzwoitości drogie panie IP: *.77.udn.pl 16.09.05, 08:52 A skąd wiesz l&l, że "wesoła" jest osobą publiczną??!!Jak któraś ma potrzebę obnażania swoich wdzięków/lubi widok śliniących się facetów-pijaczków, to niech sobie łazi w miniówkach, w dekoltach i czym tak jeszcze.Jednak nasz ubiór nie powinien wywoływac zniesmaczenia u innych spotykanych na codzień ludzi.W mini owszem, ale na dyskoteke, ale ABSOLUTNIE NIE do:szkoły,banku,urzędów, itp.Trzeba liczyć się z uczuciami/odczuciami innych.Uczniowie biorą przykład z nauczycieli, niestety równiez ten nienajlepszy.Później trudno dziwić się uczennicom,że wygladają jak ladaco spod latarni, skoro szanowne ciało pedagogiczne tak się lansuje w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemini Re: trochę dobrego smaku i przyzwoitości drogie p 16.09.05, 10:11 a dlaczego przeszkadza Wam krótka spódniczka? Czy to jest obnażanie się? Dlaczego nie mogę być tak ubrana w szkole? Jakie to ma uzasadnienie? Lubię tak się ubierać i to moja wyłącznie sprawa, czy młodzieży to przeszkadza? Czy ktoś ją o to pytał? Jestem pewna,że nie.Taki szum wokół ubrania nauczycielek robią podstarzałe w wieku przedemerytalnym dyrektorki którymy nikt sie interesuje.Proszę zajmijcie się nauczaniem a nie obgadywaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: trochę dobrego smaku i przyzwoitości drogie p IP: *.77.udn.pl 16.09.05, 10:52 I tutaj się mylisz!!Nie tylko podstarzałe dyrektorki robią szum wokół ubioru.Mnie również to przeszkadza, bo wcale nie mam ochoty podziwiać wdzięków (czasami baardzo wątpliwych) jakiejś obcej baby, a -siłą rzeczy - czasami muszę, bo żyje wśród ludzi:-):-)a noś sobie mini jak tak bardzo lubisz sie lansować w szkole,choć uważam,że ubiór powinien być zawsze dobrany do miejsca i charakteru pracy.Poza tym "jak Cię widzą, tak Cię piszą", a wielu, wielu ludzi z krótkimi mini i dekoltami ma bardzo jednoznaczne skojarzenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: I&I IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:24 Długość spódnicy staje się ważna w określonych okolicznościach. Nie ma dobrej długości jest tylko odpowiednia do sytuacji. Inna na spotkanie towarzyskie, inna do pracy i do szkoły inna np. na imieniny do ortodoksyjnej ciotki. , Uczennica i nauczycielka często teraz ubierają się w tym samym sklepie. Jeśli będzie to zbyt krótkie mini obie będą wyglądały niestosownie. Oczywiście noszę mini, nawet lubię ale zapewniam Cię, że kolor mojej bielizny można zobaczyć tylko jak się suszy na suszarce w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Pawełka Re: I&I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:45 jeśli masz mężczyznę to mu szczerze współczuje, jeśli on tylko na suszarce widuje twoją bieliznę _cóż za pruderia a pfe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Reszanowna Pani Nauczycielka IP: *.udn.pl 18.09.05, 19:27 dopiero roztrzasany byl tu temat dziewczynek - uczennic poprzebieranych za dziweczki. wiekszosc byla przeciw. chyba przede wszystkim nauczycielki powinny dawac przyklad dzieciom... poza tym dorosla kobieta powinna czuc sie zazenowana jak mlodzi chlopcy rzucaja za nia sprosne uwagi, czego pewnie w przypadku tych nauczycielek nie brakuje..............zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:29 Najlepiej jakby na sobie nic nie miała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI a ksiądz czy zakonnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:32 a może cie ciekawi co ksiadz ma pod sutanną a zakonnica pod habitem? takie durne posty pisać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI a ksiądz czy zakonnica IP: *.77.udn.pl 16.09.05, 10:55 Ilekroć jakiś Twój post Lwie przeczytam, to ogarnia mnie pusty smiech wywołany bezmiarem Twopej głupoty i tępego poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI a ksiądz czy zakonnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:37 czy tępy i zakuty łeb może zrozumieś samą esencję wątku pisanego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re do lwa IP: *.77.udn.pl 17.09.05, 09:44 Zrozumieć - owszem - może, ale nie "zrozumieś"(jak sugerujesz).Nie zaśmiecaj proszę forum swoimi głupawymi komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:56 owszem może chodzić do szkoły w spódnicy mini,ale pod warunkiem że pod nią nie nosi bielizny. Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 16.09.05, 12:59 W zasadzie mozna pracowac w każdym stroju, ale osoba pełniąca taka funkcje jak nauczyciel-wychowawca młodzieży powinna sie głęboko zastanowić zanim załozy krótką spódnicę. Znam szkołe w której takie stroje wśród nauczycieli są nie do pomyślenia i to wcale nie dlatego że dyrekcja sie "czepia" tylko dlatego że nauczyciel z założenia powinien być wzorcem postaw i zachowań. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.infoplus.com.pl 16.09.05, 13:07 Popieram... Odpowiedz Link Zgłoś
mleczak1 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 16.09.05, 13:21 my to widzimy tak: jednę chodzą w mini bo lubią wyglądac młodzieżowo, drugie lubią prowokować i czuc męskie oczy na ich pupci i to nie tylko dorosłych męzczyzn, one się tym podniecają jak nawet uczniowie na bzeczela gapią im sie między nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.05, 16:15 jak ma co pokazywać to czego się jej czepiacie!popatrzcie na stare dewoty gdy zakładają krótkie spódniczki będziecie mieli porównanie co jest przyjemniejsze dla oka! Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemini Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 16.09.05, 20:53 a ja chodzę do pracy w bardzo krótkiej spódnicy i jest to szkoła w większości męska, dobrze się w niej czuję lubie jak mną sie interesują zarówno młodzi mężczyzni jak i mój szef, ale żeby było jasne,że tylko interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: lubiemini IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:28 Pewnie uczysz angielskiego, zobacz może będzie Ci ładnie z koszem od śmieci na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&I Re: lubiemini IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.09.05, 22:05 Ty wesoła to masz troche najeba.... w tej łepetynie. Jak ci nie pasi mini to zakładaj drelichy i poszła w koszach grzebać.Ty to chyba jakaś stara dewota jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy 102 Re: do I&I .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:28 - tak sie może odnosić tylko pedzio do kobiety ty baranie i idioto nie masz miejsca na forum ,Tyś wesołe nie wart pocałować w du.. ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: He, he, ale problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:31 Ot i mamy kolejny problem na miarę zniewolonych umysłów. Oczywiście, że nauczycielka może nosić mini spódcznikę. Chociażby w imię najświętszego prawa do Wolności. A ci, którzy tak bardzo chcieliby czegokolwiek ludziom "zabraniać" (poza oczywiście mordem czy rabunkiem) powinni przenieść się w czasoprzestrzeni. Ich mentalną ojczyzną są bowiem takie kraje, jak III Rzesza, PRL, Sowdepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Radomer IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:48 To ty ludziom zabraniasz mordu i rabunku?, ograniczasz wolność? Jakim prawem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: Radomer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:03 Jedyne prawdziwe prawo, czyli prawo ustanowione nie przez uzurpatorów, lecz przez Boga, zabrania mordować czy kraść. Nie rób sobie z tego żartów, chyba że sama (sam) należysz do tych, którzy tworzą i generują struktury zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Radomer IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:13 Masz rację ale przypomina mi się jeszcze coś takiego, nie wiem czy dobrze powtórzę bo się na tym nie znam ale jakos tak; "Zgorszy cię twój język to go utnij, zgorszy Cię twe oko to go wykol" i jeszcze coś o tym, że "kto gorszy maluczkich to jakby mnie gorszył". Jak jesteś taki mocny w teologii to będziesz wiedział co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: Radomer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:26 Mylisz się, nie znam się na teologii. Ja po prostu nienawidzę zła, zarówno tego pospolitego, jak i tego zorganizowanego i dla większości ludzi trudnego do zidentyfikowania. A ograniczanie Wolności jest moralnie złe, co do tego nie mam wątpliwości. Co zaś się tyczy cytowanego przez Ciebie zapisu, to sądzę, że ma on szerszy kontekst a nie odnosi się li tylko to tego jednego rodzaju "zgorszenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Radomer IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:35 Aaa, kolega święty Jerzy, walczy ze smokiem, któremu zło na imie. No to powinieneś rozumieć, że jak nauczycielka w szkole chodzi w stroju dyskotekowym to nic dobrego z tego nie wyniknie. Dla Ciebie zidentyfikuje to zło. Może sie zdarzyć, że się zaziębi, dostanie zapalenia pęcherza, pójdzie na zwolnienie a biedna młodzież straci zajęcia. O innym rodzaju zła już mi się nie chce pisać ale Ty przecież wiesz. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemini Re: Radomer 17.09.05, 00:02 przeczytalam wszystkie posty i juz mam na jutro przygotowana super mini spódniczkę, a to tak specjalnie,zeby chłopcom sie dobrze robilo. ale ja mam szcescie bo moimm szefem jest facet i on to lubi. gorzej ma moja kolezanka ktorej dyrektorka jest starsza pani, nie ma szans na ekstrawagancje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer do lubiemini IP: *.77.udn.pl 17.09.05, 03:46 "Żeby się chłopcom dobrze robiło".Uważaj,bo to zakrawa na pedofilę:-):-)to żałosne,że musisz się w ten sposób dowartościować jako kobieta: zakładając mini i wywołując tym powszechne zainteresowanie(nie wnikam,jakiego rodzaju) vel politowanie.Jesteś nauczycielką, a to zobowiązuje do przestrzegania pewnych zasad-m.in.zwiazanych z ubiorem stosowanym do miejsca.Jeśli nie rozumiesz tak podstawowej sprawy, to może zmienisz zawód?? Skoro tak lubisz mini to może zostaniesz tancerką go-go??Nie psuj reputacji innym nauczycielom,bo będą ans wrzucać do jednego worka z napisem "a niektórzy nauczyciele to się ubierają na córy Koryntu"(sorry,ale skojarzenia z mini i dekltami sa u wielu jednoznaczne). Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemini Re: do lubiemini 17.09.05, 15:47 Gość portalu: Belfer napisał(a): > "Żeby się chłopcom dobrze robiło".Uważaj,bo to zakrawa na pedofilę:-):-)to > żałosne,że musisz się w ten sposób dowartościować jako kobieta: zakładając mini > > i wywołując tym powszechne zainteresowanie(nie wnikam,jakiego rodzaju) vel > politowanie.Jesteś nauczycielką, a to zobowiązuje do przestrzegania pewnych > zasad-m.in.zwiazanych z ubiorem stosowanym do miejsca.Jeśli nie rozumiesz tak > podstawowej sprawy, to może zmienisz zawód?? Skoro tak lubisz mini to może > zostaniesz tancerką go-go??Nie psuj reputacji innym nauczycielom,bo będą ans > wrzucać do jednego worka z napisem "a niektórzy nauczyciele to się ubierają na > córy Koryntu"(sorry,ale skojarzenia z mini i dekltami sa u wielu jednoznaczne). > Ej Ty Belfer Ty masz chorą psychikę, Twoje skojarzenia ida w jednym kierunku Ciebie i Tobie podobnych trzeba leczyć.Pisząc o chłopcach myślalam o kolegach z pracy a nie dzieciach, ale Twoje myślenie jest nastawione na jeden kierunek.Tacy jak Ty są największym zagrożeniem dla szkoły a nie nauczycielka w krótkiej spódnicy,uwazasz ze zgrabna młoda kobieta nosząca krotką spódnice jest zgorszeniem dla innych?Mylisz sie i to bardzo nawet gdybym sie rozebrala do naga to i tak nic by nie było a napewno Twoje łapska nie mogły by mnie dotknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_placek Re: do lubiemini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:57 Belfer ale pustak z ciebie. Pa makabresko chodząca. Zdrówka psychicznego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: do jacka-placka IP: *.77.udn.pl 18.09.05, 01:25 Kto Ci dał prawo oceniania innych??!!Nie wiem,czy jesteś na tyle bystry,ale nie oceniam osób tylko ich zachowanie,a to zasadnicza różnica-jak widzę dla ciebie nie do wychwycenia.Żal mi Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: Radomer 17.09.05, 09:06 Nauczycielem powinno się zostać z powołania a nie dlatego że na inny kierunek studiów sie nie dostało. W Twoim przypadku jest oczywiste że w szkole powinnaś pracowac jako sprzątaczka a nie nauczycielka. Co do Twojego szefa to też mu współczuje że jest taki ograniczony i dopuszcza do takich sytuacji, jako dyrektor powinien kategorycznie sie temu przeciwstawić, ale z niego tez chyba taki nauczyciel jak... Zastanów sie jaki przykład dajesz swoim wychowankom , którzy zamiast myśleć nad tym co jest tematem lekcji , zastanawiaja się jakiego koloru masz dzisiaj bieliznę i jeśli to lubisz a z Twoich wypowiedzi widzę że tak , to żal mi Ciebie jako kobieta jesteś żałosna. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: Radomer 17.09.05, 09:25 Widze że znów powraca temat wolności . I poraz kolejny RADOMER myli pojęcia , juz kiedyś Ci pisałem że wolność wolnością ale obowiązują pewne zasady przestrzegane przez każde cywilizowane społeczeństwo dotyczące chociażby ubioru, nawet WESOŁA podawała Ci konkretne przykłady i widze że nadal nic nie dotarło. Zastanów sie nad jednym , jeśli nauczyciel ma być wzorcem postaw dla młodzieży to jakim wzorem jest kobietka która paraduje w mini po szkole i jeszcze jest zadowolona że chłopaki są nią "zainteresowani". Jeśli taki nauczyciel ma być wzorem to o zgrozo szkołę skończy nie 100% wykształconej i myślącej młodzieży tylko 20% natomiast pozostali to będą beznadziejni goście śliniący się na widok krótkiej mini i panienki które w podobny sposób będą się ubierać i dla których szczytem zagowolenia będzie komentarz jaka to z niej zaj.... laska . Naszczęście są jeszcze normalni nauczyciele i normalne szkoły gdzie należy "nosić" się zgodnie z przyjętymi zasadami zachowań w miejscach publicznych. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez lubie mini Re: Radomer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:36 MINI TAK ALE NIE KAZDEJ NAUCZYCIELCE PASUJE DO PANI MOWA - KASIU Odpowiedz Link Zgłoś
megister1 Re: Radomer 17.09.05, 12:41 widzę że są tu zdania podzielone co do ubioru nauczycielki, ja pamietam te które mnie uczyły ale ich ubior był bardzo skromny może bardziej dlatego,że nie miały takich sklepów z odzieżą jak teraz, i też się zdażały ładne i zgrabne kobitki i ubrane bardziej luzacko od innych, nosiły spódniczki mini i nie powiem żeby nas to demoralizowało, faktycznie trochę to rajcowało nas chłopaków ale z tych przedmiotów przynajmniej ja starałem sie miec dużą wiedzę bo jakby się starałem żeby mnie ta nauczycielka zauważyła.Jeżeli chodzi o to,że uczennice biorą przykład z nauczycielki w kwestii ubioru to się z tym nie zgadzam, bo szkoła powinna określić zasady ubiorów dla uczniów i nie ma brania przykladow w kwestii ciuchów, jak skonczy szkołę taka panienka to niech bierze przyklad z kogo chce, a dopóki siedzi w szkolnej ławie to ma trchę inne prawo aniżeli ta która ją uczy.Prosta zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: Do 77pp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:00 Z tego co piszesz wnioskuję, że nigdy nie pojmniesz istoty Wolności. Dla ciebie, podobie jak dla innych ludzi kolektywistycznego i antyindywidualistycznego Wschodu, Wolność jest jedynie pustym i nic nieznaczącym słowem. A tymczasem ona jest podstawą wszystkiego, bez Wolności nie ma żadnych innych prawdziwych wartości. Normy społeczne? Ano właśnie przy pomocy takich rzeczy wrogowie Wolności, czyli wrogowie człowieka, walczą z Wolnością, marząc o budowie orwellowskiego świata (notabene tam zdaje się też zakazane były mini spódniczki). Kolejna sprawa: "jeśli nauczyciel ma być wzorcem postaw dla młodzieży". A dlaczego ma być owym enigmatycznym wzorcem postaw? Ktoś to zadekretował, podjął taką uchwałę, uchwalił ustawę, wspisał to w regulamin szkoły? Nauczyciel ma uczyć, a nie być żadnym wzorcem postaw. A nawet jeśli ma być tym wzorcem, to wszystko się zaczyna i kończy na tym "ma być" - bo w rzeczywistości nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: Do 77pp 17.09.05, 17:14 Tak na wstępie to 72pp a nie 77 mały ale ważny błąd. "bez Wolności > nie ma żadnych innych prawdziwych wartości. Normy społeczne? Ano właśnie przy > pomocy takich rzeczy wrogowie Wolności, czyli wrogowie człowieka, walczą z > Wolnością, marząc o budowie orwellowskiego świata (notabene tam zdaje się też > zakazane były mini spódniczki)." Może to będzie dal Ciebie zaskoczenie ale w USA które zawsze było uważane za kolebke wolności obowiązują normy społeczne. Nikt nie przychodzi na pogrzeb czy do kościoła w szortach i nikt nie uważa tego za ograniczenie wolności. Z tego co piszesz chciałbyś nieograniczonej wolności bez jakichkolwiek norm społecznych czyli "róbta co chceta" a stąd jak już kiedyś pisałem jeden krok do anarchii. Nie zmienisz tego że każde nawet najbardziej demokratyczne społeczeństwa posiadają jakieś normy postaw i postępowań. A co do tego że każdy nauczyciel powinien być wzorem dla uczniów to nie moja wina że do tego zawodu trafiaja niestety ludzie którzy nie powinni.Moim zdaniem powinien być wzorem , poczytaj sobie troszkę historii najnowszej polecam książki o okupacji i Powstaniu Warszawskim tam znajdziesz wiele przykładów tego że nie przez ustawy i dekrety nauczyciele byli niedoścignionymi wzorami dla młodzieży która bez wachania chwyciła za broń i gineła razem ze swoimi nauczycielami.Szkoda że w dzisiejszych czasach takich ludzi to tylko "ze świecą szukać" Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Do 72pp IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:27 Nie miej pretensji do Radomera za ten 77pp. To wina jego pani od historii, nosiła króciutkie spódniczki i biedaczek nie mógł się skupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: "DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:26 DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI, czyli "słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę". Wątpię, czy tak słodko i tak zaszczytnie jest umierać "za ojczyznę". I dobrze, że coraz mniej ludzi daje się nabierać na takie rzeczy. Każdy ma tylko jedno życie, każdy żyje dla siebie, dla własnej samorealizacji, a nie dla żadnej tam "ojczyzny". Poczytaj sobie literatury naprawdę wielkiej, najlepiej czegoś z klasyki amerykańskiej czy angielskiej, albo chociażby "Osudy dobreho vojaka Svejka za svetove valky" - może wtedy zrozumiesz czym naprawdę jest wojna i to tak twoim zdaniem zaszczytne umieranie "za ojczyznę". Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: "DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI" 17.09.05, 20:46 " Wątpię, czy tak słodko i tak zaszczytnie jest umierać "za > ojczyznę". I dobrze, że coraz mniej ludzi daje się nabierać na takie rzeczy. > Każdy ma tylko jedno życie, każdy żyje dla siebie, dla własnej samorealizacji, > a nie dla żadnej tam "ojczyzny". " W tym momencie poprostu mnie zabiłeś, człowieku takimi stwierdzeniami przekreślasz to co zdarzyło się podczas wojny, wysiłek całego pokolenia które nie bacząc na siebie walczyło i gineło za Ojczyznę. Po czymś takim moge jedynie stwierdzić że wyrosłeś na "kulturze hamburgerów" i kompletnie nie masz pojęcia co naprawdę jest ważne. Dla Ciebie liczysz się tylko "TY" i co dla Ciebie jest dobre. Chciałbym zobaczyć Ciebie jak staniesz oko w oko z kimś kto walczył za Ojczyznę w wieku 12, 15, czy 18 lat w Powstaniu i powiesz mu to co tu wypisujesz. Ci ludzie kierowali się nie swoim interesem jako jednostki ale funkcjonowali w imię trzech wartości które nigdy nie stracą na wartości BÓG, HONOR, OJCZYZNA . I jeszcze jedno na koniec , pamiętaj że to właśnie dzięki nim masz dzisiaj swoją wolność. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: "DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:08 Ja wiem co się zdarzyło w wojnę: zginęło kilkadziesiąt milionów czyichś ojców, czyichś braci, czyichś synów, czyichś matek, czyichś córek, czyichś sióstr. I kompletnie nie ważne jest, czy ludzie ci mówili po polsku, po niemiecku, po rosyjsku czy po francusku. To się zdarzyło. A zdarzyło się to najkrócej mówiąc także (choć nie wyłącznie) dlatego, że tacy ludzie jak ty wierzyli, że słodko i zaszczytnie jest umrzeć za "naszą polską", "naszą niemiecką", "naszą rosyjską ziemię". Co do mnie samego: nie wzrosłem na "kulturze hamburgerów", choćby z tej prostej przyczyny, że wtedy gdy wzrastłem, w naszej "ojczyźnie" nie było czegoś takiego w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: "DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI" 18.09.05, 14:08 Widze że nikt nikogo nie przekona do swoich racji. Moglibyśmy jeszcze długo wypisywać Ty swoje ja swoje i nic by z tego nie było. Ja swojej postawy i poglądów nie zmienie bo takie otrzymałem wychowanie i myslę że Ty również. Przyjmijmy że w naszej dyskusji jest remis. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: Do 77pp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:52 Cieszmy się, że obecnie (przynajmniej w Europie) ludzkość dorosła już do tego, by nie mordować się wzajemnie. Aby Niemcy nie strzelali do Polaków, a Polacy do Niemców - bo dlaczego, w imię czego mieliby tak czynić???? Co do tych szortów na pogrzebie: jest to problem człowieka, który się tak ubierze na taką okazję. Jego i tylko jego - nie kolektywu, społeczeństwa, grupy, zbiorowości itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatka Re: He, he, ale problem IP: *.udn.pl 17.09.05, 20:53 To jest żałosne, że wolność dzisiaj oznacza chodzenie w mini do pracy... Ręce opadają. A problem sprowadza się do dobrego smaku. Trzeba po prostu wiedzieć, gdzie jak się ubrać. Jak nauczycielka w mini ma zwrócić uwagę uczennicy, że jest niestosownie ubrana, albo umalowana jak na dyskotekę? Sama pracuję w szkole. A poza tym trzeba się jeszcze myć i prać ubrania, bo to też problem w naszych szkołach, który dotyczy nie tylko uczniów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Re: He, he, ale problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:38 "Jak nauczycielka w mini ma zwrócić uwagę uczennicy, że jest niestosownie ubrana, albo umalowana jak na dyskotekę?" Po prostu, niech nie zwraca uczennicy uwagi. Wtedy będzie po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:06 najlepiej taki jaki był w raju .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.09.05, 15:50 Nikt nie każe nosić nauczycielom a także pracownikom administracyjnym w szkołach worków pokutnych. Uważam jednak że mini nie zawsze jest równe mini. taka spódnica jak i dość duże dekoldy nie są wskazane jako strój do pracy. Nauczyciel w taki strój może ubrać się po pracy albo w czasie wakacji. W pracy wygląda to żenująco Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek36 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 17.09.05, 16:15 "żenująco"? wyjaśnij to,takie bla, bla, bla nic nie znaczy proszę o konkrety w wakacje i po pracy to można wszytko tak? schlać się, założyc miniówke pójść na dyskotekę pociągnąć trawki z ucżniem się pobawić tak? Ta dyskusja nic nie daje,prosze mi powiedzieć jakie są uwarunkowania prawne w tym zakresie,bo niezdrowe zarządzenia emerytek- dyrektorek to jeszcze nie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 17.09.05, 18:45 A co powiecie na taki strój najważniejszej w mieście nauczycielki, na zebraniu z dyrektorami szkół i innymi oficjelami- patrz telewizyjne spoty wyborcze:spodenki do kolan z błyszczącymi czetami, topik i srebrny szal. Nie to ładne co ładne, ale to ....no właśnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez lubie mini Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:43 Ciekawe czy myslimy o tej samej. Mam nadzieje, ze nie bo jesli tak to szkoda mi Cie "przyjacielu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estetka Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 17.09.05, 20:55 Proponuję zmienić pracę i niech nie wypacza gustu naszym dzieciom.Czy my rodzice nic nie możemy zrobić. Jak dyrektorzy i władze szkolne nie widzą problemu to my (rodzice) mamy prawo to wymusić.To są nasze dzieci,płacimy na ich naukę podatki i nie zgadzamy się na "róbta co chceta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:03 Dajcie już spokój z tym głupim postem odnośnie ubioru nauczycelki niech chodzi jak chce nawet na Adama mamy wolną Polskę a nie komunę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczycielka Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 17.09.05, 21:26 Zejdźcie juz z nauczycielek, wiekszośc z nas chodzi elegancko ubrana do pracy. A jesli chodzi o rzekomo wypaczany przez nauczycielki w mini gust uczennic to bzdura. Najprosciej zwalic cała odpowiedzialnosc za wychowanie nauczycieli. A moze zajmiemy sie problemem postarzałych matek w mini, robiacych sie na lolitki( żałosne kobiety), czy to nie wypacza gustu dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 17.09.05, 21:28 Ciesz się ,ze ma kto uczyc twojego tępego bachora za te psie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec15 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 17.09.05, 23:08 " za psie pieniądze"? a co Ty takiego potrafisz? założyc krótka spódnicę i z majtkami na wierzchu paradować? możesz za te majtki dostac wiecej ale nie w szkole i nie za twoje umiejętnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
henrry Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 17.09.05, 23:15 UWAGA !!!!!! ogłaszam konkurs na najbardziej seksowną i rozebraną nauczycielkę proszę o zgłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisuardes Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 18.09.05, 08:27 Ja tam lubię kobietki w mini a tych wszystkich talibów co nie lubią proponuję wyslać do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlm Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:46 DOBRA MINI NIE JEST ZLA TE NAUCZYCIELKI KTORE MOGA COS POKAZAC NIECH SIE NIE BOJA. Odpowiedz Link Zgłoś
henrry Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 18.09.05, 13:05 jakaż to obłuda panuję wśród nauczycieli, po pracy nauczycielka może rozbierać się ale w szkole ma chodzić jak zakonnica, a nie lepiej żeby ubierała się w mini spódnczkę była czyściutka i pachnąca? Jakoś krytycy miniówek nie zauważają ubranych poprawnie ale wypalących w szkole całe paczki papierosów, czy to nie demoralizuje uczniów? A czy to dobrze wpływa na uczniów i resztę grona jeżeli nauczycielka przychodzi do pracy w butach za 2000zl, w płaszczu za 4000zł a na szyi i na rękach klejnoty warte kawalerki?Czy jeszcze coś dodać? w następnym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAUCZYCIELKA Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 18.09.05, 14:29 Tak zazdroscisz tego plaszczaa za 4000 i bizuterii. Czyżby zazdrosc- cecha narodowa dawała o sobie znać? O płaszcz? Lubisz takie fatałaszki damskie? Tak nie mozesz przezyć ,ze jej sie powodzi. Skąd te informacje na temat ceny płaszcza, robiłes z nią zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 18.09.05, 14:18 Napewno jestesmy gruntowniej wykształcone niz ty ojciec 15. założyc krótka spódnicę i z > majtkami na wierzchu paradować? możesz za te majtki dostac wiecej ale nie w > szkole i nie za twoje umiejętnosci. Czlowieku ile w tym jadu , zgłos sie do psychiatry. Obrazasz wszystkie nauczycielki stwierdzeniem ,ja ty to ujołes "z majtkami na wierzchu". Godny pożałowania post tak samo jak ty ojciec 15, lecz sie człowieku i nie obrazaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec15 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 18.09.05, 14:37 nie obrażam innych ani nikogo szanowna nauczycielko odpowiedzialem tylko na post o "bachorach' i marnych pieniądzach, czy tamto Ci nie przeszakadzało?Co to za podejście nauczyciela, którzy łaskę robi że uczy czyjeś "bachory"? Najlepiej jakby uczył tylko swoje i to za dzuże pieniądze, a cudze "bachory" za korepytycję i to też jest ok? Zastanówcie się nad Waszą pseudoetyką.Może i jestes gruntowniej wykształconą, ale wcale nie znaczy ,że mądrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 18.09.05, 14:53 Ponownie obrazasz. czy post o "bachorach", napisał nauczyciel? Autorem jest niejakixxx, a moze to bezstronna osoba, ktora ma prawo do wyrazenia pogladu. A ty ponownie obrazasz. Z etyka wiekszosci z nas jest wszystko wporzadku, z inteligenja rownież. Nie generalizuj, sa nauczyciele i nauczyciele tak samo jak ojcowie i ojcowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec15 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 18.09.05, 15:06 z etyką w większości w porządku? To powiedz mi czy znasz takie jednego nauczyciela ktory placi podatek od zajęc dodatkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny... Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:06 A czy znasz lekarza ktory niby pracujac od 16-18 ni pracuje do 21 lub 22 A czy warsztaty samoch. pracuja do 18-tej i wszytsko maja opodatkowane? A reszta nadgodzin??? Nie czepiaj sie gosciu moich kolezanek PS Sa nauczyciele i nauczyciele, ojcowie i ojcowie ale sa tez uczniowie i bachory tak wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 18.09.05, 18:33 Czy z faktu, że lekarze, mechanicy, nauczyciele nie opodatkowują swoich dochodów wynika wniosek, że to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny... Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:03 Przepraszam! A co w Polsce jest w porządku??? Bo ja juz sie pogubilem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:39 Inny nie znaczy Gorszy!!! Prawda tatusku 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 18.09.05, 21:52 Tatuśku, gdyby nauczyciele placili podatki od korepetycji to nie byłoby wielu rodzicow stać na takie lekcje. Nie oszujmy sie zajecia w szkole nie zapewnia dziecku miejsca na filologii angielskiej, medycynie, czy prawie , nie dlatego ,ze to wina nauczyciela, w ciagu 45 min nie jest on wstanie poswiecic kazdemu uczniowi tyle uwagi ile potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
wozna Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 18.09.05, 23:05 w PSP 32 mamy taką jedną nauczycielkę, która strasznie się obnosi swoimi kosztownościami ale ona jest egoistką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 09:30 a może jak murzyni cały dobytek noszą na sobie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 19.09.05, 09:53 już niedługo będzie tak mało dzieci w szkołach że będziecie mieli aż za dużo czasu i wierzę że też nie będziecie dobrze uczyli bo za krótka lekcja i za mało czasu... czym skorupka nasiąknie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 29.09.05, 22:02 a która to taka, bo jakoś nie kojarzę... Pani woźna proszę o szczegóły. Czy jej imię rozpoczyna się na K?? Czy na M?? Bo jeśli na M, to chyba jej chwilowo nie ma. Ta tro dopiero się ubierała... Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec15 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 19.09.05, 16:04 mądry jesteś wyjątkowo, są klasy gdzie dzieci jest mniej więcej okolo 15 i jest tendencja do zmniejszania, nauczyciele obawiają sie o pracą a Ty cos tu bredzisz,że nie daja rady? Jak ktoś jest pazerny to taki bedzie.A dlaczego podatki maja uniemozliwic korepytycje?Jezeli trochę z zarobionych pieniedzy przekazemy dla fiskusa to bedzie problem? Etyka jeszcze raz etyka i uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer grubo się mylisz xxx IP: 82.139.0.* 27.09.05, 08:05 Tak się składa,że skończyłem dobry kierunek studiów, na który dość trudno było się dostać - 7 osób na miejsce, ale NIGDY nie brałem korków, także przestać pisać bzdury,że bez korków nie można dostać się na prawo, medycynę itp.,bo mój kolega-sędzia też zaśmiałby Ci się w oczy.Wiesz, wszystko zależy od tego, jak bystre ma się dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: grubo się mylisz xxx IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.09.05, 13:12 Yhy! -Zwłaszcza prawnicy i lekarze mają bardzo bystre dzieci, co zwykle też zostają prawnikami i lekarzami;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: yody IP: *.77.udn.pl 30.09.05, 07:32 mój kumpel nie pochodzi z rodziny z prawniczymi "tradycjami" - jest po prostu szalenie inteligentny i wszystko zawdzięcza swojej ciężkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer grubo się mylisz xxx IP: 82.139.0.* 27.09.05, 08:05 Tak się składa,że skończyłem dobry kierunek studiów, na który dość trudno było się dostać - 7 osób na miejsce, ale NIGDY nie brałem korków, także przestać pisać bzdury,że bez korków nie można dostać się na prawo, medycynę itp.,bo mój kolega-sędzia też zaśmiałby Ci się w oczy.Wiesz, wszystko zależy od tego, jak bystre ma się dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog Re: grubo się mylisz xxx IP: *.radom.net 27.09.05, 08:11 nauczycielki powinny się nosić raczej tradycyjnie. Nie może być tak, żeby uczeń zamaist o lekcji myślał i interesował się czy widać jej majtki czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: grubo się mylisz xxx IP: *.radom.pl 29.09.05, 19:38 A ja mam inne zdanie na temat pobierania nauki poza szkoła. Jesli juz chwalimy się co kto skończył to ja kierunek , na który było ponad 15 osób na miejsce, pobierałem korepetycję, nie wstydzę sie tego, poprostu chcialem wiedziec wiecej a nauczyciel z mojej szkoły nie mógł zaspokoich mojego głodu wiedzy. A co do "zdolnych" dzieci lekarzy i prawnikow to znam wiele takich "geniuszy" , którzy dzięki wspomnianym mają państwowa posadke lub pracuja w firmie tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freon Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: 82.139.43.* 28.09.05, 20:47 Tak, dlaczego nie? Jeśli uczennice mogą przychodzić do szkoły w bluzkach ledwie zakrywających biust i spódnicach czy spodniach na biodrach, a do tego w dyskotekowym makijażu i biżuterii na wszyskich wystających częściach ciała, to dlaczego nauczycielki mają nie móc chodzić w mini. Odpowiedz Link Zgłoś
uczenszostkowy Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 29.09.05, 13:04 kto to pisze takie pierdoły o spodnicach? Komu przeszkadza że nasza sorka ma mini spodniczke i pokazuje zgrabne nogi? Stare baby walnijcie sie w łeb.wolę widziec sorkę w szkole w minówce niż spotkac ją tak ubraną na dyskotece, bo dopiero wtedy sobie wyobrażam jaka jest zakłamana.Jeżeli ktoś ma zgrabne nogi to obojętnie czy to koleżanka ze szkoły czy nauczycielka nie widzę powodów żeby sie tak nie ubierała.A to chyba normalne,że jak siedzi to widac majteczki ale co znow w tym złego? No co ? Wyjaśnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktora? Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.05, 15:28 ktora to ta z psp 32 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: 82.139.40.* 29.09.05, 16:32 Sądziłem, że to uczennice winny się wzorować na nauczycielkach a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 29.09.05, 19:29 Uczennice powinny wzorować się na rodzicach. Wiekszosc z nich przychodzi do szkoły ubrana jak z trasy Warszawa- Katowice, czyżby szanowni rodzice dawali taki przykład? a nauczycielek sie nie czepiajcie, to jedna z najbardziej zadbanych i elegackich grup zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel-biolog Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:37 Gdyby nauczycielki się szanowały to miałyby prawo wymagać od uczennic odpowiedniego ubioru. Niestety, to jest konsekwencja również tego, że nauczycielki i uczennice chodzą na te same dyskoteki, popijają piwo w tych samych pubach i nie raz chodzą z tymi samymi chłopakami. Jak inaczej nie rozumiecie to wam powiem mniej delikatnie, że nie może być równo świnia z pastuchem, to nigdy się dobrze nie kończy. Musi być dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemini Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 29.09.05, 22:18 a jak pastuch jest taki interesujący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artbig Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.05, 18:30 Koniecznie, a w upały i w stringach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.udn.pl 29.09.05, 22:08 a która to taka, bo jakoś nie kojarzę... Pani woźna proszę o szczegóły. Czy jej imię rozpoczyna się na K?? Czy na M?? Bo jeśli na M, to chyba jej chwilowo nie ma. Ta tro dopiero się ubierała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi ciekafski Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.09.05, 07:43 walta nazwiskami, ja to bym chcial miec takie nauczycielkli chodzace w krociotkich miniufeczkach. fajnie jest na cos popatrzyc. to ktora to ? Odpowiedz Link Zgłoś
wozna Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 30.09.05, 11:24 wara od PSP32 nasze panie nauczycielki nosza sie przyzwoicie a wy zboczence nie obrazajta mojej szkoly zebym to ja wiedziala kto tak ryje szczota by się połamała. z poważaniem woźna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.radom.pl 01.10.05, 22:06 Brawo pani woźna, zachciewa się nauczycielek baranom a do nauki się wziąć tłuki kartoflane a nie głupoty wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mleczak1 Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI 02.10.05, 15:30 post był o minówkach a wy jakieś porachunki załatwiacie sobie, my w bursie uważamy że nasza super pani, super laska, super sorka jest super sexi jest cała super i chcemy żeby tak przychodziła do pracy, a szanowna pani dyrektorka niech się zajmie zarządzaniem bo jej wygląd ubiór i rządzenie powoduje sraszny smiech. Odpowiedz Link Zgłoś
kustosz.m jestem fanem 05.01.06, 21:39 > połamała. z poważaniem woźna. jestem fanem. z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na boisku Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:48 Młoda pani psycholog zaczęła pracę w szkole i chciała bardzo się wykazać. Patrzy a na boisku grają chłopaki w piłkę. Podchodzi do jednego i pyta: - A ty dlaczego chłopcze tak sam stoisz i nie biegasz jak inni chłopcy ? Czy coś ci jest? - Nie, ja jestem bramkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy Re: UBIÓR NAUCZYCIELKI IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 05.01.06, 22:02 Nauczycielka powinna wiedzieć co wypada a co nie skoro ma uczyć innych. W innych krajach, np w Wlk. Brytanii jest to nie do pomyslenia. Nayczyciel ma określoną funkcję , która też wyraza swoim ubiorem, a nie udaje podlotka, żeby szokować małolatów. Odpowiedz Link Zgłoś