Dodaj do ulubionych

Nabór do policji

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.09.05, 10:50
Test nie był łatwy????? To chyba żart!!! Z tym, że jeśli ktoś nie ma problemu
z rozwiązaniem tego testu to nie będzie raczej miał problemów ze znalezieniem
sobie dużo lepiej płatnej pracy....
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 13:51
      moze napiszesz jakies pytania ? i jeszcze jedna sprawa bardzo pilnuja da sie cos sciagnac?
    • Gość: NIezdalem Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 17:20
      Trudno to malo powiedziane!!niema szans pytania sa z kosmosu. A wiedza ktora
      umozliwi zdanie pozytywnie egzaminu w zaden sposob nieprzyda sie w pracy
      Policjanta. Oj bardzo cienko widze przyszlosc policji..Czekam na nastepny
      nabor!!
      • podatek23 chamstwo policyjne w Legionowie 23.10.05, 13:12
        W policji jak w PRLu. Wczoraj byłem w Warszawie w Legionowie na testach do
        policji. Czysta kpina z
        ludzi. Testy na poziomie szkoły średniej i proste jak się wyraził jakiś
        komendant policyjny tyle, że sami przygotowujący w 90% nie zadliby ich. Tym
        bardziej że w pytaniu o grupe Wyszechradzką ktoś kto przygotowywał z Komendy
        Głównej popełnił błąd ortograficzny i napisał WyszechraCka - przez c. Śmiechu
        warte. Takie proste pytania, że nawet osoby po studiach prawniczych miałyby
        problemy ze wskazanie prawidłowych odpowiedzi. Jestem pewien ze 90% aktualej
        kadry policyjnej nie przeszłoby testu ogólnego. O sprawnościowym nie wspomnę.
        Zdałem na 36 punktów test ogólny. Na sprawnościowym chamstwo złośliwośc i
        krzyki prowadzących. Atmosfera okropna. Najgorzej przejśc sprawnościowy bo
        wszystko zależy od prostego jak budowa cepa - chama policyjnego z gwizdkiem ,
        który chce sie wyżyć na każdym zdającym i ma za zadanie zostawić tylko dwie
        osoby na 60-80 zdajacych. Chamstwo w podejściu do ludzi na teście
        sprawnosciowym - jak to w policji -
        straszne. przekonałem się na własnej skórze. A to słyszysz że ręka za szybko
        zdjęta z
        drabinki, noga żle ustawiona no kpiny z ludzi robią w zywe oczy. Bo jak
        ocenic czy ktoś dobrze czy źle postawił nogę na parkiecie skoro ćwiczenia sa
        robione w określonym czasie. Decyzja o tym czy prawidłowo czy nie wykonałem
        jakies ćwiczenie jest tak subiektywna i occena a podejmowana przez prostego
        chama policyjnego z gwizdkiem że nie ma szans na jakiekolwiek odwołanie.
        Jakby rejestrowali kamerą w każdym przypadku wykonywanie ćwiczeń na torze
        przeszkód to ok a tak żadnych dowodów. Szkoda pisać...

• Gość: stachu Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:46
      pisze w linuxie, wiec nie bedzie polskich znakow - przykro mi z tego powodu,
      ale mam nadzieje, ze odczytacie (dotyczy internautow i policjantow
      monitorujacych internet). 2 pazdziernika bylem w Pile na testach. zdalem
      pisemny i polalem sprawnosciowy. Nasuwa mi sie kilka spostrzezen. Oto co mam do
      powiedzenia. Informacje zawarte na stronie www.policja.pl to po prostu wielkie
      gowno w perspektywie tego co bylo na testach (umyslowych i fizycznych). w mojej
      grupie bylo ok. 100 osob i zdalo test pisemny 12. Nikt nie zdal fizycznego.
      test pisemny:
      Jakis gamon napisal w informatorze, ze do pisemnego testu jest brana wiedza z
      historii wspolczesnej, konstytucji,jezyka polskiego, sztuki, techniki i itd.
      Mialem test nr 38 i grupe A. Przyklady pytan z historii wspolczesnej:
      1.Konfederacja targowicka dotyczyla ....., 2. Kto przeniosl stolice polski z
      Gniezna do Krakowa 3. Jaki krol zginal w bitwie pod warna w 1444.... 4. Jakie
      funkcja pelnil Ignacy Paderewski w polskim rzadzie w 1918 r. ... Historia
      wspolczesna, prawda?
      Mialem rowniez pytanie: Ile kregow szyjnych ma czlowiek....
      Pytania z zakresu konstytucji. Jezeli ktos nie studiowal na Wydziale Prawa
      bedzie mial kolosalne problemy, aby odpowiedziec na cokolwiek (poziom
      zakrecenia pytan i szczegolowosc), a podobno wiedza wymagana jest na poziomie
      szkoly sredniej.
      Mialem 32 odpowiedzi poprawne i bylem w szczesliwej mniejszosci, ktora poszla
      na sale gimnastyczna. I tam tez byly cyrki.
      Pan egzaminator pokazal przy pomocy jednego mlodego harpagana (dynamitem
      oderwany od pluga) jak nalezy robic tor przeszkod. Informuje - w internecie
      cwiczenia pokazuje moze jakis informatyk w stroju sportowym i ma to sie nijak
      do wymagan komisji. Jezeli nie macie praktyki w zawodach gimnastycznych na
      szczeblu krajowym, to odpuscie sobie. Pan egzaminator dochrzanial sie do takich
      szczegolow, ze moze i nawet obecny mistrz Polski w gimnastyce sportowej nie
      zdalby tego egzaminu.
      A teraz pare slow dla policjantow cenzorow. powiedzcie swoim szefom, ze tak
      przeprowadzony nabor tylko odstrasza potencjalnych wartosciowych kandydatow.
      Przykladowy test wiedzy w internecie nie odnosi sie w zaden sposob do
      faktycznego. Filmik test sprawnosci dla mezczyzny to pokaz kalectwa i
      nieudolnosci. Ten gosc co robil pompki wylecialby juz przy drugiej pompce, a na
      filmie pan egazaminator pozwalal mu na zakonczenie testu. Pomijam oczywiscie
      noszenie manekina i zakladanie nog na glowe przy drabinkach (przy tym cwiczeniu
      pan egzaminator policzyl mi 10 powtorzen i powiedzial, ze przy 8 powtorzeniu
      lewa noga byla zgieta w kolanie - blad techniczny i egzamin przerwany).
      Moja ogolna ocena akcji rekrutacyjnej do policji jest negatywna.
      Proponuje przy nastepnym naborze napisac o faktycznym zakresie wymaganej wiedzy
      na egzaminie pisemnym i wykonaniu testu sprawnosciowego przez przynajmnie
      srednio sprawnego policjanta, aby ci co sciagna filmik na divx, mieli chociaz
      cien szansy na przygotowanie sie do wymogow egzaminatorow na sali
      gimnastycznej.
      Pozdrawiam wszystkich czytajacych
      • Gość: oblany Re: Nabór do policji IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.05, 19:24
        A ja zdałem i tak mnie nie przyjeli. Fajnie, co nie?
        • Gość: A8 Re: Nabór do policji IP: 80.249.4.* 06.10.05, 22:58
          Zabrakło ci spadochronu
        • Gość: uczestnik Re: Nabór do policji IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 09.10.05, 10:02
          Bo nie masz w rodzinie wysokiego funkcjonariusz policji tak wczoraj działo się
          w Legionowie . Co chwile przyjeżdzały auta ze śmigającymi na bramie
          legitymacjami. Ciekawe w sobotę nale tak duże zainteresowanie figur
          policyjnych. Panowie nadal jesteśmy za Bangladeszm.
          • gavroche1832 Re: Nabór do policji 09.10.05, 23:46
            Ja zdawałem egzaminy 11 wrzesnia w legionowie. test z wiedzy ogólnej zaliczyłem. odpadłem na sprawnościówce z powodu błędów technicznych. raz przesunąłem płotek przechodząc pod nim a za drugim razem stanąłem na lini rzucając piłką lekarską.
            uwazam, że ten nowy pobór nie jest najlepszy. test z wiedzy ogólnej powinien raczej dotyczyć tych informacji, które przydadzą się w pracy. egzamin sprawnościowy też nie jest najlepszy. ten filmik w internecie nie odźwierciedla tego co trzeba przejśc. duzo zalezy od gościa, który mierzy czas i od jego interpretacji "błedu technicznego".
            myslę, że w tej rekrutacji nie uda się zatrudnić przewidywanych 2000 osób. przesiew był potworny i zapewne w grudniu okaże się ze jest ok 1000 osób (jesli nie mniej)do zatrudnienia w całej polsce.
            "gratukuje" policji pomysłu by kandydaci na policjanta łaczyli w sobie cechy intelektualisty i komandosa. za takie pieniądze jakie oferuje "na pewno" znajdzie 2000 osób do pracy z ogromną wiedzą.
      • Gość: cywil Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:13
        a nie było pytania "Kto rozpętał II wojnę światową ??" ( odp .kanonier Dolas.)
        ----człowieku pytania są bardzo dobre i składnie ułożone ,współczesny policjant
        to nie glina z PRLu,testy sprawnościowe muszą być wysokie bo co to za policjant
        jak nie może wciągnąć się na drążek .Wymagania na szkoły oficerskie wojskowe są
        podobne tylko inaczej ukierunkowane a prim tu wodzi Dęblińska Szkoła Orląt
        gdzie podstawą jest stan twojego zdrowia .
        • Gość: VelOmen Re: Nabór do policji IP: 213.199.253.* 11.10.05, 20:46
          Za czesto właczam te stronę ....
          Kolego Cywilu zgadzam sie z Toba ze pytania były ok Wystarczyło być uczniem w
          LO w klasie o profilu humanistycznym i było OK Nie wspomne juz o /historycznych
          czy prawniczych/ studiach.....

Ale chyba 'naszych' relacji z egzaminu sprawnosciowego nie czytałes albo
          uwazasz ze sciemniamy i nie zwrociłes zadnej uwagi na to co napisaliśmy...

Pozdrawiam
        • Gość: NIEZGADZAM SIE Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 13:18
          CO TY WYPISUJESZ NIEMASZ POJECIA WIEDZA NA TESTACH TO WIEDZA SZKOLNA ZE SZKOLY
          SREDNIEJ BARDZO SZCZEGOLOWA WOGOLE NIEPRZYDATNA W PRACY POLICJANTA- A CO DO
          SPRAWNOSCIOWYCH TO WOGOLE NIEMASZ POJECIA BO TAM NIEMA PODCIAGANIA NA DRAZKU.
          TEST SPRAWNOSCIOWY JEST BEZNADZIEJNY NA PODSATWIE TEGO TESTU NIEDA SIE OCENIC
          ZNI SZYBKOSCI ANI SPRAWNOSCI ANI SILY BO WSZYSTKO JES POLACZONE I LICZY SIE
          EFEKT KONCOWY. I TO JEST DUZYM BLEDEM. ZAJMUSIE SIE TESTAMI SPRAWNOSCIOWYMI I
          ZNAM JE I TEN MA SAME WADY. SKORO WIESZ JAKIE SA TESTY W BOR I WOJSKU TO
          NIEWYPISUJ GLUPOT. TAM KAZDA PROBA (SILY SZYBKOSCI WYTRZYMALOSCI ITD ) ROBIONA
          JEST OSOBNO TO MA JAKIS SENS A TU JEST WIELKI CHAOS I BALAGAN ogolnie testy
          zarowno z wiedzy jak i sprawnosciowe oceniam bardzo zle- na ich podsatwie
          niewyloni sie cech predyspozycji potrzebnych do pracy w policji
      • Gość: Zuzka Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 20:19
        No bez przesad. pytania nie były takie trudne. Byłam na egzaminie, test z widzy
        poszedł mi jak po masle. Niestety poległam ma sprawnosciowym - zabrakło mi
        prawie 2 sekund. Ale nie uważam, żeby wymagania były specjalnie wygórowane.
        trzeba wiczyc i tyle. Sądzę, że można to przejśc. No a że trzeba najpierw
        popracowa to inna sprawa. Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo, miło i
        przyjemnie. ja w każdym razie za rok podejde ponownie. Powodzenia wszystkim
        zdajacym
      • Gość: pitt Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:03
        15 sierpnia byłem na testach w Pile. Na około 100 zdajacych - test pisemny
        zaliczyło 21 osób.Fizyczny test zaliczyło 14 osób??????. Na przekór temu co sie
        słyszy, to jeżeli ktoś systematycznie codziennie robi po kilkanascie pompek i
        tyle samo brzuszków - nie powinien mieć trudności zzaliczeniem testu fizycznego.
        Jak sie pOźniej okazało byliśmy jedna z nielicznych grup która całkiem dobrze
        poradziła sobie z Testem.
        P.S.
        Chciałbym zauważyć iż licze sobie 34 lata i test sprawnosciowy zaliczyłem na
        1,38sek., a byli i tacy którzy wykonali ten test w 1,28sek.
        Powodzenia i życzę wiary w siebie i troche wysiłku???
        • podatek23 Miałes szczęscie że z chamstwem i złośliwością 23.10.05, 13:18
          na egzaminie z sprawnosciowym tak jak było w legionowie to się nie spotkałeś.
      • podatek23 takie same wrażenia z egzaminu 23.10.05, 13:14
        W policji jak w PRLu. Wczoraj byłem w Warszawie w Legionowie na testach do
        policji. Czysta kpina z
        ludzi. Testy na poziomie szkoły średniej i proste jak się wyraził jakiś
        komendant policyjny tyle, że sami przygotowujący w 90% nie zadliby ich. Tym
        bardziej że w pytaniu o grupe Wyszechradzką ktoś kto przygotowywał z Komendy
        Głównej popełnił błąd ortograficzny i napisał WyszechraCka - przez c. Śmiechu
        warte. Takie proste pytania, że nawet osoby po studiach prawniczych miałyby
        problemy ze wskazanie prawidłowych odpowiedzi. Jestem pewien ze 90% aktualej
        kadry policyjnej nie przeszłoby testu ogólnego. O sprawnościowym nie wspomnę.
        Zdałem na 36 punktów test ogólny. Na sprawnościowym chamstwo złośliwośc i
        krzyki prowadzących. Atmosfera okropna. Najgorzej przejśc sprawnościowy bo
        wszystko zależy od prostego jak budowa cepa - chama policyjnego z gwizdkiem ,
        który chce sie wyżyć na każdym zdającym i ma za zadanie zostawić tylko dwie
        osoby na 60-80 zdajacych. Chamstwo w podejściu do ludzi na teście
        sprawnosciowym - jak to w policji -
        straszne. przekonałem się na własnej skórze. A to słyszysz że ręka za szybko
        zdjęta z
        drabinki, noga żle ustawiona no kpiny z ludzi robią w zywe oczy. Bo jak
        ocenic czy ktoś dobrze czy źle postawił nogę na parkiecie skoro ćwiczenia sa
        robione w określonym czasie. Decyzja o tym czy prawidłowo czy nie wykonałem
        jakies ćwiczenie jest tak subiektywna i occena a podejmowana przez prostego
        chama policyjnego z gwizdkiem że nie ma szans na jakiekolwiek odwołanie.
        Jakby rejestrowali kamerą w każdym przypadku wykonywanie ćwiczeń na torze
        przeszkód to ok a tak żadnych dowodów. Szkoda pisać...

• Gość: VelOmen Re: Nabór do policji IP: 213.199.253.* 10.10.05, 20:09
      Był sobie piękny wrześniowy dzień WSP Szczytno Spotkała sie tam "grupa"
      naiwniaków Wsrod nich ja - młody wykształcony 3 jezyki w CV sztuki walki
      itd...ach i och w oczach pań z kadr:)) haha Test - luzik /byłem 3 z ponad 90
      osobowej grupy/ Sprawnościowe - luzik /no co ja nie zdam jak ten gość
      na "filmiku" guzdrał się i miał odpowiedni czas/ a jednak..coś jest nie
      tak...Po 1 podejsciu /musnąłem coś/ z kilkunastu inteligentnych przystojnych
      ambitnych chłopa zostało kilku Reszta albo to rączkę zgięła albo nóżki nie
      wyprostowała../pan ze stoperem powiedział im papa/ Runda druga: zdziwieni że
      tak nam kiepsko idzie patrzymy na siebie czekamy tego co będzie..zapierdziela
      gość - ukończył - chwała mu - czas: minuta pięćdziesiąt z haczykiem...co jest
      k..wa? jeszcze większe zdziwienie Ja niestety byłem najlepszy tego dnia
      Najlepszy nie oznacza odpowiedni do służby w policji Moj czas to 1.43.01.......
      Zabrakło mi 0,4 sekundy by prawdopodobnie odlecieć na psycho.. albo czymś
      innym....Kochani jesli nie macie taty oficera albo innego wysokiego
      funkcjonariusza albo innego kogoś dzięki któremu będziecie mogli czołgać się na
      sprawnosciowym i zdobyć 1 punkt na tescie z wiedzy NIE ZAWRACAJCIE SOBIE GŁOWY
      Szkoda waszego czasu i pieniędzy /wyjazdy dojazdy itd/ Nie mówię /piszę/ że
      wszyscy Ci którzy się dostali w tym naborze to "plecaki" Nie chce urazić
      porządnych inteligentnych młodych ludzi...ale nie bądzcie też tak naiwni jak
      ja..Ten nabór to pic i kolejna szansa dla plecaków...Pozdrawiam wszyskich
      ktorzy tak jak ja przestali sie łudzić 10 września 2005 ...Chwalmy Wszyscy
      Dzielną Policję..a bym zapomniał...zadzwoniłem do KWP w Radomiu i dowiedziałem
      sie ze nie mam najgorzej..podobno była dziewczyna ktorej zabrakło 0,1
      sekundy ...
      • Gość: czytelnik Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 20:24
        VelOmen, zapomniałeś załączyć pozdrowień dla Komendanta Woj. Policji - to może
        pomóc.
        Prawda jest bolesna. Nawet nie jesteś w stanie wyobrazić sobie jak wiele jest
        jeszcze nieuczciwości w tej branży - bezprawia, na które istnieje ciche
        przyzwolenie "stróżów" prawa
        Z wyrazami wspólczucia.
        • Gość: stachu Re: Nabór do policji IP: *.e-lider.pl 11.10.05, 15:56
          Napisałem post 06.10.2005 z mojej wizyty w Pile. Poczytałem inne opinie i czuję
          się trochę lżej, bo nie byłem osamotniony w ekstremalnych przeżyciach (to taki
          czarny humor). Po powrocie do domu podzieliłem się spostrzeżeniami z moimi
          kolegami milicjantami. Ich ogólny wniosek jest taki: pewnie na początku naboru
          przepuscili za dużo ludzi na pierwszym etapie, więc później tylko ciąć, ciąć,
          żeby nie było za dużo pracy później .... Pierwszy raz pisałem na forum i nie
          wiedziałem jaka jest ilość maksymalna znaków na posta, więc nie napisałem
          wszystkiego. Przy poprawce sprawnościowego pan egzaminator ulał mnie na
          pierwszej stacji. Pięć pompek a ten pan mi gwizdnął, że przy 3 powtórzeniu nie
          było kąta prostego - więc magiczne stwierdzenie "błąd techniczny" i do domu.
          Jest to trochę dziwne, bo od kilku lat trenuję amatorsko shotokan, a dla osob
          nie wtajemniczonych moge powiedzieć, że robienie pompek jest integralną częścią
          każdego treningu karate). Ten zwrot padał prawie przy każdej osobie. Prawie, bo
          byl jeden gość (szczupły, ale dobrze dobrze zbudowany - trenuje biegi), co zdał
          na poprawce zgodnie z zaleceniami pana egzaminatora. Leciał jak burza i czas
          1,50 min. Gość prawie, że się popłakał. Twierdził, ze ze swoim trenerem
          przerabiał tor w czasie ok. 1.30 - 1.35 min. Pan egzaminator powiedział, że tu
          na sali to on mierzy czas i ocenia wykonanie techniczne ćwiczeń. Było, minęło.
          Może będe próbował za rok. Może. Pozdrowienia dla chłopaków policmajstrów -
          instruktorów wf ze szkoły Policji w Pile.
          • Gość: VelOmen Re: Nabór do policji IP: 213.199.253.* 11.10.05, 18:39
            Fajna dyskusja panowie sie tutaj klei Jaki ten swiat jest niesprawiedliwy:)
            haha Nie podrawiałem Komendanta bo pewnie jest zajety Mysli co tu ze soba
            zrobić /albo co z nim zrobią panowie i panie z POPIS-u / oj te wybory tak wielu
            popsuły ale i wielu dały - choć w pewnych kregach wymaga sie bezpartyjności
            haha//

Stachu ale czego Ty kolego chciałes od tego pana w-fisty przeciez jak napisałes
            cyt: "od kilku lat trenuję amatorsko shotokan" Pewnie zle trenujesz..a Twoj
            Sensei /chyle czoła/ musi sie wg policyjnych w-fistow nie znać na tym co robi..
            Podobnie było ze mną: widzac te fikołki na materacu bałem sie ze sobie kark
            skrece bo od podstawowki tego nie robiłem:) Zapytałem sie jednego z SuperCop
            czy moge robić Mae Ukemi /taki 'fikołek' podczas rozgrzewki na treningu Aikido/
            Usłyszałem: Lepiej nie! Ale nie usłyszałem czemu...Moze za szybko bym go
            zrobił...

Długo by tak mozna sie jeszcze 'chwalić' kto w czym zawinił i sie nie spodobał
            panu ze stoperem .../wiem! brodę miałem..a moze 10 wrzesnia nie zdawał nikt z
            zarostem/... Kiedys z moim kolegą jeszcze podczas studiow powiedzieliśmy sobie
            przy wodce ze jak nic nam w zyciu nie wyjdzie to pojdziemy do policji hahaha
            On szczesciarz nie probował nawet...A ja po powrocie ze Szczytna cały weekend z
            domu nie wychodziłem a przez pierwsze poł nocy starałem sie złapać na stoperze
            0,4 sekundy by zobaczyć jak /ile/ to jest...

Jak napisałes : było mineło...ale ja za rok nie bede probował

Pozdrawiam
    • Gość: g Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 07:39
      gdzie można ściągnąć ten filmik z trasą toru przeszkód?
      • Gość: czemu za rok Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 13:25
        czemu za rok jest na to jakis przepis czemu nie przy nastepnym naborze.
        przeciez to nie jest psychotest czy zdrowie ktore mozna leczyc czy cos takiego
        To wiedza ktora mozna sie nauczyc i sprawnosciowy test ktory trenujac mozna
        poprawic bardzo sszybko. Kto wymysla takie przepisy..
        • Gość: woman Re: Nabór do policji IP: *.udn.pl 12.10.05, 19:45
          ja mam cala rekrutacje za soba, nie bylo prostacko, ale tez zaden wyczyn.
          jestem sprawna kobieta, ale nie wyczynowcem, o niezlym poziomie wiedzy ogolnej
          i wyksztalceniu. i co najwazniejsze - nie znam zadnego wysokiego ranga
          funkcjonariusza :)
          • Gość: Adekom Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:57
            hm, a ja biegam tor przeskod w 1,21 i robie sobie 270 pompek dziennnie, hm ,
            ale tylko na treningu na sali , ciekawe jak bedzie na egzaminie.
            • Gość: Lp Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 17:46
              Jesli niemasz ukladow to napewno nieprzejdziesz, jesli nawet zdasz test i
              sprawnosciowe to poloza cie psychotesty a jesli uda sie i przejdziesz dalej
              komisje lekarska itd to i tak na koncu jest rozmowa z komendantem a to on
              decyduje.......i sie niedostaniesz z braku ....miejsc.....Powodzenia
      • Gość: stachu dla g - skąd ściągnąć filmik IP: *.e-lider.pl 17.10.05, 13:55
        Filmik jest na stronie www.policja.pl. Po otwarciu strony w prawej górnej
        części powinien być odnośnik "Rekrutacja 2005". Na tamtej stronie bedą filmiki
        i teksty do ściągnięcia. Filmik jest dobry, aby obejrzeć jak wygląda tor
        przeszkód - na pewno nie jak robic tor przeszkód. Dużo zależy od osób
        oceniających. Są to instruktorzy walk, wf itp. Jeżeli trafisz źle, to bardzo
        szybko zrobisz "błędy techniczne" i do domu. Dwa razy wypłakałem się na tym
        forum, podobnie jak inne osoby, które są za burtą. Poczytaj sobie dokładnie te
        posty, aby mieć pogląd na formę egzaminu. Najpierw jednak musisz zdać test z
        wiedzy ogólnej. Zakres tej wiedzy jest podany w oficjalnym policyjnym
        dezinformatorze. Miałem szczęscie, że jestem absolwentem Wydziału Prawa, więc
        na pytania na "poziomie wiedzy ze szkoły średniej" z konstytucji, które można
        spotkać na egzaminie końcowym z prawa konstytucyjnego na 1-szym roku Prawa,
        zaliczyłem.
        Policja jest firmą państwową, więc zapewne rekrutacja odbywa się na podobnych
        zasadach jak do innych państwowych firm np. do ZUS, urzędu miasta, urzędu
        gminy, skarbówki. Ja próbowałem i nie zaliczyłem.
        Zapominałem o tradycyjnych pozdrowieniach dla policmajstrów cenzorów. Więc
        pozdrawiam.
    • Gość: tola Re: Nabór do policji IP: 82.139.40.* 14.10.05, 17:59
      lekka przesada przecież to nabór na najniższe stanowiska w Policji a nie do
      kadry oficerskiej czy grupy antyterrorystycznej..wystarczyłyby psychotesty i
      testy sprawnościowe jak na AWF :)
      • Gość: prawda Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 15:41
        Na dzien dzisiajszy bardzo ciezko dostac sie do policji. Testy sa trudne
        wypowiedzi rzecznikow policyjnych sa beznadziejne tlumacza sie ze tam jest
        tylko wiedza ogolna z zakresu szkoly sredniej.To nieprawda obeznie najlatwiej
        maja osoby konczace administracje prawo. Sma skonczylem AWF w szkole sredniej
        bylem uczniem srednim i nieposiadam tak dokladnej wiedzy Np ktory wladca
        przeniosl stolice z gniezna do krakowa w ktorym to bylo roku itd Posiadam
        wieiedze na temtay zwiazane z wychowaniem fizycznym i zdrowotnym, bylem na
        wydziale nauczycielskim wiec mialem takie przedmioty jak pedagogika
        psychologiaitd.Mysle ze posiadam odpowiednie predyspozycje i wiedze do pracy w
        policji ale niestety niedalem rady na testach z wiedzy ogolnej. Osobiscie
        uwarzam ze te zasady naboru sa beznadziejne przeciez w policji jest wiele
        wydzialow i sa potrzebni ludzie o roznych predyspozycjach i roznym zakrsie
        danej wiedzy. Mam nadzieje ze niebawem cos sie zmieni Pozdrawiam
        • Gość: tola Re: Nabór do policji IP: 82.139.40.* 16.10.05, 16:10
          no masz racje..wystarczyłoby przecież świadectwo maturalne po co te testy z
          wiedzy ogólnej..porąbany kraj gdzie na sprzątaczkę potrzebny doktorat z chemii
          • Gość: gucio Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:29
            Niektórzy plują ,obrzucają mięsem Policję i jej intrewncje a pchają się do
            pracy w niej jak osy do słodkiego ... a tam takich nie potrzebują i mają rację
            że cymbałów odrzucają.Ciekawe czy biorą opinę z miejsca zamieszkania bo o ile
            nie to moą trafić naprawdę na debila który może narobić wstydu i bałaganu
            podczas służby ..
            • Gość: tola Re: Nabór do policji IP: 82.139.40.* 18.10.05, 11:12
              niech wprowadzą jeszcze testy z języka polskiego policjanci będą recytować
              wiersze wystawiając mandaty...koniecznie niech sprawdzą także znajomość trzech
              języków obcych przecież to wstyd by w ojczystym języku zwracali się do
              cudzoziemców za kółkiem...mądrze prawisz :)
              • Gość: były mundurowy Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 20:37
                Ja jako obywatel tego kraju proszę was - nie nabieracie rożnych debili i
                oszołomów do policji bo to póżniej wejdzie nam wszystkim bokiem...Też nosiłem
                mundur dziesiatki lat, ale nie waszego koloru ale oszołomy mają inne zdanie
                ,na debilizm i oszołomizm nie ma lekarstwa - taka jest prawda ......
    • Gość: Jarek Re: Nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:10
      Oblałem bo za wolno chodzę na czworaka!
    • Gość: odpowiedz2 Re: Nabór do policji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 19:53
      Powiedzcie czy to prawda jesli ktos oblal teraz to moze przystapic dopiero za
      rok???Czy tak jest i gdzie to jest napisane?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka