Gość: jac1921 IP: *.udn.pl 09.10.05, 21:10 a moze tal list redakcja zamiesci kibiców Czarnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: je bac jadar kupidura ale ty jestes glupi :) IP: *.udn.pl 09.10.05, 21:14 Na wczorajszym meczu kibice Czarnych Radom mogli się przekonać co znaczą pieniądze. Wszyscy mówią, że żyjemy w demokratycznym państwie gdzie każdy obywatel ma wolność słowa. Ale czy na pewno??? Od dłuższego czasu „cudotwórcy” radomskiej siatkówki zapowiadali, że rozwiążą sprawę dwóch klubów kibica. Najprostszym rozwiązaniem tego problemu było nie wpuszczenie na hale. Wszyscy mówili o pojednaniu, nie wywoływaniu agresji a tym czasem „działacze” tak ową wywołać. Przed wczorajszym meczem „włodarze” jadaru postanowili pokazać swoją „moc” i „potęgę”. Grupa kibiców (około 10 osób) z szalikami Czarnych Radom na szyi nie została wpuszczona na hale... Dlaczego? Kibice Czarnych czekają na wejście podczas gdy inni ludzie wchodzą bez problemu Szef ochrony powiedział krótko - „Mamy zalecenie od prezesa żeby kibiców Czarnych na mecze nie wpuszczać”. Wywołało to dyskusje bo niby jakim prawem jakiś „pan prezes” nie wpuści ludzi na mecz. Przecież to nie jest prywatny cyrk pana Kupidury. To nie jest impreza, na którą wstęp mają zaproszeni goście. To jest impreza sportowa, na którą mogą wejść wszyscy Ci, którzy kupią bilet a to w co będą ubrani nikogo nie powinno obchodzić. Nikt nie nakaże krzyczeć wszystkim nazwy sponsora. Dyskusja przed drzwiami hali trwała blisko 15 minut po czym przyszedł kierownik drużyny p. Mucha i powiedział „Pan prezes pozwolił Wam wejść na halę pod warunkiem, że nie rozwiesicie flag, zdejmiecie szaliki i nie będziecie krzyczeć Czarni”. Ludzie to jakaś paranoja !!! Doszło do tego, że prezes mówi kibicom jak mają przychodzić ubrani na mecze i co im wolno krzyczeć a co nie. Po chwili namysłu kibice postanowili wejść na hale i zamanifestować swoją obecność milczeniem. Tyle, że milczenia nikt nie usłyszy... Miejmy nadzieję, że ta sprawa nie zakończy się szybko i znajdą się ludzie, którzy poprą garstkę młodych ludzi pamiętających i oddanych na zawsze Czarnym Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortis Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 21:16 Właściwie to na jakiej pozycji gra Jurek Owsiak? Ponoć widziano go na trybunach bez stroju sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 09.10.05, 22:33 no moze kupidura znóów cos wymyslil i mysli ze jurka kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popow 1921 WKS CZARNI RADOM IP: *.udn.pl 09.10.05, 22:38 A wy chcieliście Jadarowi wydzierżawiać MOSiR. Dopiero byłaby selekcja kto może tam grac a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: 193.111.144.* 10.10.05, 10:37 byłem na tych dwóch meczach . Nie wiem kiedy pójdę na następny. Chyba muszę odpocząć od bębenów i piszczałek i tego nachalnego zachęcania przez spikera ,do dopingowania. To chyba przez to ,że był przzeze Jadaru na meczach. Więc prośba -albo niech przestanie przychodzić przezes albo niech spiker i klub kibica inaczej zaczną się zachowywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek ben oni są niereformowalni:) IP: *.udn.pl 10.10.05, 11:22 Co im prezes każde oni zrobia.Dla takich ludzi z KKK Jadar liczy się tylko kasa a że robią z siebie małpy jest nie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben bo to wystaje słoma ...z butów IP: 193.111.144.* 10.10.05, 11:59 Cieszę się ,że jest siatkówka w naszym mieście. Zachowanie spikera (takie pod prezesa było zbyt nachalne).A jego komentarze ,że ktoś atakował z podwójnej krótkiej zbyt często chybione.Krzyczenie w mikrofon ? To ja zapłaciłem za bilet żeby sobie pokrzyczeć a nie żeby mi spiker krzyczał do ucha co ja mam robić . Poza tym ,żeby widzieć taki napis obok zegara w stylu ,"to tak rodziła się tradycja .... " to tak jakbym widział wystającą słomę z butów . Pozdrawiam kibiców i sympatyków siatkówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GummiBear Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:32 Jako czestochowianin jestem przyzwyczajony do siatkówki na najwyższym poziomie. Wczoraj jednak wybrałem sie osobiscie do radomia i moim oczom ukazal sie obraz nedzy i rozpaczy - KRUK to kaleka - dramat na rozegraniu wszytskie piłki wysokie i w tym samym tempie o zgrozo , przyjecie porazka - ale bez przyjecia cos mozna jeszcze wymyslec (ale nie rozumiem przyjecia na palce) ale bez rozegrania to z czego atakowac ??? Niech Wagner szybko zaklada mundurek - swoja droga wygladacie kolorystycznie jak puszki RedBull sugar free niezłe ale w tej formie to Chemik i Nysa was zmiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: 193.111.144.* 11.10.05, 09:42 przecież jemu nie jest wstyd .... Robi to co mu każą (ale to już kiedyś przerabialiśmy, nawet ci przekroczyli prawo tak się zawsze tłumaczą ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty jadar Domagała,Stańczuk,Ranecka-pachołki Kupidury IP: *.udn.pl 11.10.05, 11:47 więc nie ma co się dziwić zachowaniu pijaczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 10.10.05, 23:33 Doping od wybranych? Siatkarze Jadaru Radom pokonali Energetyka Jaworzno W meczu 2 kolejki pierwszej ligi siatkarzy JADAR RADOM pokonał Energetyka Jaworzno 3:1 (25:18, 23:25, 25:20, 25:19). Jadar: Makaryk, Kruk, Niedziela, Pawliński, Kokociński, Wiktorowicz - Biliński (libero) oraz Karzow, Staniec, Żaliński, Górski, Pęcherz. Energetyk: Chwastek, Kostecki, Szopa, Macieńczyk, Tepling, Rzędzicki - Warchoł (libero) oraz Nowak, Mogroń. Sędziowali: Czerwiński, Kołodziejczak (Łódź). Widzów - 800. Siatkarze Jadaru Radom udanie zainaugurowali rozgrywki I ligi mężczyzn we własnej hali. Po zwycięstwie awansowali na drugie miejsce w tabeli. Jednak do zwycięstwa zagrzewała ich tylko grupa kibiców, tych w szalikach Jadaru. Kibicom występującym w barwach Czarnych Radom... nie zezwolono na doping. - Zbieraliśmy się przed halą, aby wejść całą grupą, było nas 15 osób - relacjonuje Wojtek z Klubu Kibica Czarnych. - Wszyscy mieli ważne bilety. Szef ochrony poinformował nas, że nie wejdziemy, bo mamy szaliki i koszulki Czarnych. Poinformowano nas, że tak zarządził prezes. Dyskusje trwały kilkanaście minut. Ostatecznie nas wpuszczono, ale zabroniono cokolwiek krzyczeć, ostrzegając, że w przeciwnym razie wyprowadzi nas ochrona. Kibice Czarnych zajęli więc miejsca na trybunach i w ciszy obserwowali mecz. - Nie było wydanego żadnego zakazu wejścia dla kibiców Czarnych - stwierdza Janusz Stańczuk, wicedyrektor Jadaru. - Według przekazanych mi informacji, grupa kibiców weszła na mecz z opóźnieniem, ponieważ sprawdzano zawartość ich toreb. Ostatecznie weszli i siedzieli na trybunach w szalikach. Panie Stańczuk, jak Panu nie wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 11.10.05, 13:11 Na pewno nie wszystkim rządzi kasa . Bo gdyby tak było -to kto człowieku przyszedł by na mecz płacąc za bilet ? Przecież lepiej iść na np. piwko . A jednak ludzie przychodzą na mecze i wydają swoje pieniądze na bilet . Jest grupa która nie wydaje pieniędzy . Co to ich kosztuje ? To ich sprawa. Czy zyskują czy tracą jak również co zyskują i co tracą . Ja np .przychodzę popatrzeć się na widowisko siatkarskie. Na pewno nie rządzi wszystkim kasa ,ale dla niektórych jest to nie pojęte Proszę sobie wyobrazić że pan Kupidura zakłada klub KS Jadar w dowolnej miejscowości. Jest to możliwe ? Tak z pewnością tak .Kosztowałoby to więcej ,ale jest to możliwe. Z tego powodu ,że kosztowałoby to więcej może by tak uszanować ludzi którzy w jakiś sposób utożsamiali się z dawnym klubem . Ale czego tu brak to właśnie brak szacunku dla osób którzy mają inne zdanie. I nie jest to wina pana Kupidury tylko ludzi którzy w jego imieniu zarządzają klubem. Jakby nie było , mogliby oni efektywniej wykorzystywać jego pieniądze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 11.10.05, 15:05 Dziwi mnie wasza zawziętość i brak zrozumienia.Sentymenty są nie na czasie i odeszły w niebytwraz z upadkiem starego systemu.Teraz wszędzie rządzi kasa i tylko kasa.Kto daje ten ma prawo wymagać.To są twarde reguły rynku.Napewno nikt z was nie jest w stanie tego zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty jadar Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 11.10.05, 20:50 Carlsberg Polska, producent piwa Piast, został we wtorek sponsorem wicelidera drugiej ligi piłkarskiej Śląska Wrocław. Umowę zawarto na dwa sezony, nie ujawniono, jaka kwotą firma wesprze klub. Nazwa sponsora będzie promowana na koszulkach zawodników, oraz na banerach umieszczonych na stadionie. Nie zostanie zmieniona natomiast nazwa klubu. Czyli jednak można pogodzic korzyści dla sponsora i zachowac nazwę klubu.BRAWO ZARZĄDZAJACY CARLSBERG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portier Re: Siatkarze Jadaru wygrali w lidze i przegrali IP: *.udn.pl 11.10.05, 20:57 Do Ja i innych kibiców z Ciemnogrodu ---> piszesz niezłe głupoty a za całą sytuacje obwiniasz kibiców Czarnych lub też zwalasz wszystko na system kapitalistyczny oraz zasady wolnego rynku dyktowane przez pieniądz. Fakt takie są realia życia w naszych czasach ale nie do końca mogę się z tym zgodzić. KS Jadar nie jest od początku do końca nowym klubem. Obecne stowarzyszenie powstało na fundamentach wieloletniej działalności WKS CZARNI RADOM uratownie klubu wiązało się z utworzeniem RTSu który był bezpośrednim spadkobiercą tradycji WKSu, potem doszło tylko do zmiany nazwy na walnym zgromadzeniu członków, a raczej pracowników fabryki, którzy głosowali jak pokorne barany na każdy postulat prezesa K. i dyrektora D. to są fakty. Jadar nie zaczynał od najniższej klasy rozgrywek tylko mamiący oczy kibiców prezes mówił o kontynuacji działalności i powrocie do najlepszych czasów radomskiej siatkówki. To tak jak z politykami podczas kampanii wyborczej - nakłamią, nakłamią i tyle. Ten powrót miał wyglądać zgoła odmiennie. Wielu laików w temacie kibicowskim ma nam za złe, że tak upieramy się przy swoim. Ale czy nie pomyśleliście, że my jako najwierniejsi kibice bardzo oddani klubowi i tej dyscyplinie zwyczajnie zostaliśmy oszukani przez nowe władze!!! Nie tak to miało wyglądać, i nie taki obraz klubu przedstawiał pan K. Ale WY tego oczywiście nie pamiętacie bo jako kibice w kapciach nie macie pojęcia o całej sprawie. Za to teraz bardzo łatwo mądrzycie się wypisując głupoty na necie. Zapowiadano po przejsciu odpowiedniej procedury prawnej związanej z przekształceniem stowarzyszenia do powrotu tradycyjnej nazwy klubu oczywiście obok członu sponsora(wilk byłby syty i owca cała)najlepsze rozwiązanie z marketingowego punktu widzenia,ale zachłanność i brak szacunku prezesa i jego doradców podpowiadała im że wszystko trzeba pogrzebać(poza trofeami WKSu którymi można się chwalić). Początkowo mimo że klub nazywał się RTS a potem RTS Jadar nikomu nie przeszkadzały okrzyki WKS i Czarni na trybunach MOSiRu...a to już były czasy rządów rodziny K. Potem przyszedł kolejny sezon i czystki wśród działaczy. Kto był nie po myśli nowych włodarzy został skutecznie usunięty. Przyszedł też czas na rozprawienie się z kibicami. Dlatego postawiono warunek - dostaniecie pomoc sponsora w postaci darmowych wejściówek,darmowych przejazdów na mecze, koszulek,bębnów,czego tylko sobie zażyczycie pod warunkiem skończenia raz na zawsze z okrzykami CZARNI teraz miało zacząć się wychwalanie "zbawiciela" radomskiej siatkówki firmy "J"...oczywiście znalazły się osoby które przystały na te warunki, nasza grupa za nic w świecie nie chciała na to przystać bo tak nie postępują prawdziwi kibice tylko zwykłe szmaty. Jeżeli ktoś ma inne zdanie w tym temacie oznacza to tylko,że gó.. wie na temat zasad wg których żyje świat kibiców.Niepisane kodeksy postępowania takie zachowanie uznają za frajerstwo. Więc niech się nikt nie dziwi że jadarynki są uznawanie za judaszy czy sprzedawczyków to się dotyczy przerzutów czyli osób które zamieniły szal Czarnych ma reklame jadaru noszoną na szyji. Cała reszta to klakiernia zwoływana na mecze-gdy są pieniądze na organizowanie wyjazdów, na mecz się wejdzie za free nie jest problemem zebrać grupe ludzi którzy zaczną grać role klakierów.Ciekawy jestem tylko co się stanie z tą grupą gdy tylko sprawdzi się "czarny" scenariusz który przewiduje tzn. przyjdą niepowodzenia w lidze bo inne drużyny też są mocne i może się okazać,że marzenia o awansie znów pękają jak bańka mydlana a co za tym idzie nie będzie PLS i reklamy podczas transmisji w ogólnopolskiej TV:/ Wtedy to Teddy powie,że już go nie bawi wykładnie kasy na sport którego zasad nawet nie zna (choć usilnie się uczy).Był wielki szum wokół budowy kompleksu sportowego na Zbrowskiego - gdy zobaczyłem projekty i usłyszałem wizje panów K i D powiedziałem że uwierze jak zobacze...mineło wiele czasu a poza płotem z siatki i drewnianych bali nic nie widze. Problem dla prawdziwego fana siatkówki pojawia się wtedy gdy by zobaczyć mecz swojej ukochanej drużyny musi się natrudzić by zdobyć te 10zł na bilet lub skołować 1400zł na wyjazd do Bielska dla całej grupy ludzi. Nikt nam nic nie daje za darmo na tacy, teraz jeszcze większe kłody rzuca nam się pod nogi, ale tak łatwo nie damy za wygraną bo w naszych sercach zawsze pozostaną CZARNI RADOM i żadne pieniądze tego nie zmienią czy wam się to podoba czy nie!!!! Ze sportowym pozdrowieniem dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś