Gość: wyborca IP: *.152.udn.pl 14.10.05, 20:00 wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=676469 ciekawe, czy napisze o tym gazeta, która wchodzi w skład koncernu, do którego nalezy to forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oprawca Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:07 zapewne powie o tym Twoja ulubiona telewizja Trwam, wiec zamiast pisac tu te psuedopolityczne watki nie majace wiele wspolnego z Radomiem, przelej pieniazki na jedynie sluszna telewizje, zmow kilka zdrowasiek, poloz sie krzyzem, odpukutuj dzisiejsze grzechy, zrob cos dobrego, a nie trolluj moherowy berecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: macie waszego Tuska IP: *.netcorp.pl 14.10.05, 21:14 Jedyny kontrargument to jak zwykle wyzywanie od "moherowych beretów".Prawda jest bolesna,że kłamstwo ma krótkie nogi.A jeśli ktoś stroi się w togę Katona musi być w 100 % uczciwym człowiekiem.Z Tuska niestety wyszedł drugi Kwaśniewski.Jedno kłamstwo więcej, jedno mniej, co mu tam.Wyborca i tak wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:29 Droga leno, ja po prostu mam dosc politycznych oszolow, ktorzy najwyrazniej wylegli sie z jajek i zasmiecaja to forum, zwyklych pieniaczy, ktorzy rozpoczynaja watki cokolwiek ulysza w tv czy radio i informuja reszte, jakbysmy zyli w buszu, i nic nie wiedzieli, co sie wokol dzieje, gdzie jedynym srodku kontaktu z cywilizacja jest Internet, polecam zatem wszystkim "politycznie zaangazowanym" pl.soc.polityka, to wlasciwe miejsce na takie dysputy, tam do woli sobie dyskutujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: macie waszego Tuska IP: *.udn.pl 14.10.05, 21:31 O co Ci chodzi oprawco - jedna telewizja "Trwam" na tyle innych stacji, że aż mi się nie chce wymieniać.Daleko do równowagi i pluralizmu, nie masz więc powodu żeby sie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:40 >ciekawe, czy napisze o tym gazeta, która wchodzi w skład koncernu, do którego > nalezy to forum cytujac "wyborce", nawet ow osobnik nie raczyl zajrzec na strone www.gazeta.pl, gdzie widnieje watek na poruszany temat, ale w kraju, gdzie "zewszad atakuja nas Zydzi i masoni" takie watki sa przeciez cenzurowane wedle "wyborcy", dlatego to najzwyklejszy polityczny oszolom, ktory jak zwykle wietrzy spiskowa teorie dziejow. Niech te wybory sie wreszcie skoncza, bo wylapywac sensowane interesujace informacje o tym miescie staje sie coraz trudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdas Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 01:15 Te, uważaj sobie. Twój kandydat właśnie się nawrócił, ochrzcił, bierzmował, ożenił po 27 latach, strzelił sobie fotkę z Dziwiszem i teraz jest żarliwym katolikiem. Nie psuj mu kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: macie waszego Tuska IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 16.10.05, 19:24 -------------------------------------------------------------------------------- W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: macie waszego Tuska IP: *.udn.pl 20.10.05, 17:02 Prezydent Tusk” jest bezimienny. Po prostu wstydzi się swego imienia. Wszędzie tylko „prezydent Tusk” i Pan Tusk. Lech Kaczyński i jego sztab lubią się zwracać do swego oponenta – „Szanowny DONALDZIE”, co działa na Tuska i jego sztab jak płachta na byka. Donald odziedziczył swe imię od ojca. Jego siostra ma też dość egzotyczne imię – Sonia. Heh, śmieszny koleś. Niestety Lech Kaczyński musi gonić Donalda, który ma po swojej stronie niesamowity oręż – większość mass mediów. Gazeta Wyborcza i TVP1 to jedne z wielu podmiotów ewidentnie popierających liberalnego „chemika” („człowieka z zasadami, solami i kwasami”). Oczywiście nie jest to bezinteresowne poparcie. Media jak wiemy są w rękach ludzi z wyższych sfer, bogatych przedsiębiorców, którzy w mniejszym lub większym stopniu powiązani są z PO. Liberalizm jest najbardziej korzystną doktryną właśnie dla ludzi z wyższych sfer, którym się w życiu powiodło. 3x15 jest dla takich osobników wymarzonym rozwiązaniem podatkowym, który pozwoli im się jeszcze bardziej rozwinąć, zdobyć jeszcze więcej kasy. Jak już pisałem, media w dużej części dlatego popierają Tuska. Wiadomo, że trudno jest nie opowiedzieć się za którąś z koncepcji politycznych, ale niech już tak otwarcie nie gloryfikują tego Donalda, Lecha zaś niemal mieszając z błotem. Każdym słowem i obrazem próbuje się wykreować Tuska na prezydenta, a Lecha na radykalnego populistę. Tak na marginesie - kto tu jest prawdziwym populistą wszyscy wiemy, kto obiecuje pełne oddanie się ludowi. Ale wróćmy do tematu. Wiemy jak media mają duży wpływ na społeczeństwo. Mają niesamowitą siłę przebicia. Potrafią zrobić ludziom niemal pranie mózgu. Społeczeństwo, świadomie czy nie, jak pelikany połyka kolejne stwierdzenia i opinie. W ostatnim czasie na ludzi mocno oddziałują telewizyjne debaty prezydenckie, gdzie naprzeciw siebie stają Lech Kaczyński z Donaldem Tuskiem. W tym przypadku gołym okiem widać kto kogo popiera. Częstym widokiem są ataki na Kaczyńskiego. Na Tuska dla niepoznaki też się one pojawiają, ale zdawkowo. Weźmy na przykład na celownik debatę prezydencką w piątkowy wieczór przed I turą w TVP1. Tu już było ewidentne przegięcie – Tusk dostał od redaktorskiej pary Gawryluk-Durczok 12 pytań z czego 2 atakujące, a Lech Kaczyński otrzymał tylko 8 pytań z czego aż 6 było atakujących. Na domiar tego, ja już nie zauważyłem, ale spostrzegli to obiektywni eksperci, Lech Kaczyński był usytuowany w głębi studia, w nieco ciemniejszym miejscu, zaś dla Donalda Tuska znalazło się miejsce na przodzie, dobrze oświetlone, gdzie rzucał się w oczy jako „Prezydent Tusk”. Oto obraz obiektywnych polskich mediów na których opierają się także media zagraniczne i stąd mamy wizje radykalnego populisty Kaczyńskiego z popędami faszystowskimi. Podobnie rzecz ma się z sondażami, których nie należy traktować poważnie, a co najwyżej z przymrużeniem oka. To Lech Kaczyński jest gwarantem dobrej współpracy z rządem oraz gwarantem możliwości zajścia wielkich zmian w naszym państwie. Donald Tusk już teraz oznajmił, że będzie kładł belki pod nogi rządu Marcinkiewicza. I jak tu w Polsce ma dojść do jakichś zmian na lepsze? Donald jest gwarantem dalszego nieładu. Przecież sam Wałęsa, a mniej ostentacyjnie Kwaśniewski, go popierają. Jak wiadomo, są to ludzie spaleni w polityce. Pod koniec września Kwaśniewski powiedział, że zgadza się, iż Tusk chce „kontynuować jego koncepcję prezydentury”. Jak już pisałem, Polsce potrzeba wielkich zmian. Lech Kaczyński – nigdy nie zawiódł, nigdy nie zawiedzie. Tusk niby taki przejrzysty. Z budżetu państwa nie bierze kasy na kampanie. To skąd ją wyciąga? Może z rodzinnej skarpetki-skarbonki? Każdemu Polakowi powinna bliższa być koncepcja Polski patriotycznej, która jest lepsza niż ta, która usiłuje dostosować się do innych. Lech Kaczyński i Prawo i Sprawiedliwość bardziej utożsamiają się z Polską, jej tradycjami, historią, dorobkiem. To właśnie oni są gwarantem silnej polityki, a nie łagodnej polityki, która dostosowuje się do innych. Przy tym należy także sięgać do swoich korzeni, być dumnym z naszej pozycji wypracowanej walką bohaterskich przodków, którzy ginęli, abyśmy teraz mogli żyć w wolnym państwie. Jestem dumny z tego, że mogę być Polakiem. Właśnie PiS i Lech Kaczyński dotrzymali słowa pokoleniu powstańców, następnym pokoleniom i starają się budować Polskę na miarę oczekiwań naszych przodków, ale także na miarę naszych oczekiwań, na miarę wyzwań obecnego stulecia. Jedno muszę Donaldowi przyznać – ma ładną córkę, moja rówieśniczka (w niedzielę obchodziła osiemnaste urodziny), która planuje studiować politologie. Hmm, mamy trochę wspólnego, choć różni nas przede wszystkim wizja Polski no i prezydent :D Dobrze zakończmy to już. Mam nadzieję, że przekonały was powyższe argumenty, wyciągnęliście pozytywne wnioski i zrozumieliście, kto powinien zostać prezydentem Polski. Nie pozostaje nic innego jak tylko powiedzieć - „do zobaczenia w niedzielę”. Może będzie nam dane spotkać się przy urnie, w której będą się rozgrywać dalsze losy naszej Ojczyzny uzależnionej od naszych głosu. Ku chwale Ojczyzny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: macie waszego Tuska IP: *.udn.pl 14.10.05, 23:06 Nikt nie uwierzy by historyk Tusk piszacy, ze brat dziadka był w Wermachcie nie wiedział, ze dziadek też był. Sztab Tuska skompromitowł sie doszczetnie a pan Protasiewicz w szczególności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:41 To jest dobitny przyklad oszolomstwa jakie panuje na tym forum. Osoba "anka" pol godziny, wczesniej zaczyna inny post "Niestety Tusk kłamał" i chyba z powodu braku posiadania zmyslu samodzilnego myslenia, bo jakze inaczej nazwac bezmyslne kopiowanie stworzonej juz wczesniej wypowiedzi, wkleje go (ten sam tekst) teraz tutaj, po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfs Re: macie waszego Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 01:17 żebyś miał na co psioczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca do oprawcy zegarmistrza światła IP: *.152.udn.pl 14.10.05, 23:47 PAP 14-10-2005, ostatnia aktualizacja 14-10-2005 21:42 o tej porze agora umieściła wątek o Tusku interia 'trochę' wcześniej wina researchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca do oprawcy IP: *.152.udn.pl 14.10.05, 23:52 14.10.2005 19:18(aktualizacja 21:08) interia i to jest Fuck't! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: do oprawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:45 CNN - brak jakiejkolwiek informacji ;) A swoja droga, to chyba musisz byc czlowiekiem bardzo mlodym, nie wiesz jak sie pracuje w gazetach, portalach, jakie sa realia, chyba jedyna rzecza jaka w zyciu zrobiles i to nie wiem czy dobrze, to zapewne praca domowa z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: do oprawcy IP: *.152.udn.pl 15.10.05, 11:02 1. praca w gazecie polega na szybkim i rzetelnym przekazywaniu sprawdzonych (sic) newsów. 2. portale internetowe dają możliwość natychmiastowego reagowania w przeciwieństwie do "papierowych" wydań. 3. może oświecisz mnie jak wygląda praca w mediach? 4. sądzę że gw ma bardziej rozbudowaną strukturę dziennikarską niż interia i rmf (posiada przynajmniej więcej oddziałów lokalnych) 5. na koniec - no właśnie, jakie są realia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: do oprawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:13 jezli mierzi Cie szybkosc reakcji GW (czy jakiegokowliek innego medium) na publikacje wszelkich newsow, zmien portal, ktory odwiedzasz, w dobie demokracji i wolnosci wyboru masz nieograniczone mozliwosci, zatem co tu robisz, na tym portalu, skoro twierdzisz, iz jest nierzetelny, a wszelkie watki Twe jak i Tobie podobnych to zwykle trollowanie, bowiem jesli chcesz sie podzielic "swymi" odkryciami na temat GW, Tuska, itp i wykryc kolejna spiskowa teorie dziejow, sa do tego odpowiednie grupy dyskusyjne, pelne podobnych Tobie furiatow, ale zapewne majac oczy teskniace za rozumem ciezko o jakakolwiek wysilek umyslowy by je znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: do oprawcy IP: *.152.udn.pl 15.10.05, 18:42 dużo słów. mało jednak dowiedziałem się na temat pracy w redakcjach i portalach a tego się spodziewałem. No cóż, właśnie ta wolność i demokracja pozwala mi na wolność i demokrację również i w tym miejscu. jakże to typowe - jesli brak logicznych i konstruktywnych argumentów, najprościej wyzwać, pomówić. Lub uciec od dyskusji, co też czynisz sugerąc mi zmianę portalu. Poza tym nie musze niczego odkrywać. Wystaczy zestawić fakty, lub jak wolisz dane pozdrawiam, licząc na dalszą, ale tym razem kreatywną polemikę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: macie waszego Tuska IP: *.chello.pl 15.10.05, 23:11 Jezu ta kampania prezydencka mnie po prostu przeraża..... Ale nie ma się co dziwić - taki jest poziom polityki w Polsce. Ale nawet Kaczyński uznał, że jest to cios poniżej pasa - wywalił Kurskiego z parti. Tak na marginesie przypomnij sobie dzieje obecnego papieża Benedykta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thar Re: macie waszego Tuska IP: *.chello.pl 15.10.05, 23:15 Powiedzcie mi szczerze. Czy to ma jakieś znaczenie, ze czyjś dziadek robił to lub tamto? Owszem, urząd prezydenta RP to poważna sprawa ale przeciez nie można odpowiadać za to co robili nasi przodkowie. To jest w ogóle chore, ze wyciąga sie takie rzeczy. Wazne jest to co sobą prezentuje sam kandydat i jakie ma poglądy. Albo sie z nim zgadzamy albo nie. Natomiast to co robili członkowie naszych rodzin 60 lat temu chyba nie ma wpływu na dzisiejszy stan rzeczy. Jeśli o mnie chodzi to nie dzielę ludzi na żydów masonów i cyklistów. Mogą oni wszyscy rządzic Polską byle robili to dobrze i czuli, ze to jest ich ojczyzna. To mówiłem ja. Jarząbek. Trener 3 kategorii :)) PS. Poltyka to brudna gra. To się rzuca w oczy na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
martakoj Re: macie waszego Tuska - inny przykład!!! 16.10.05, 00:31 Warto przeczytać: www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: macie waszego Tuska - inny przykład!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.10.05, 14:31 Fajne a jaką ma minę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: macie waszego Tuska - inny przykład!!! IP: *.udn.pl 16.10.05, 15:22 ten komputer to fotomontaz,wymyslcie cos bardziej orginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fren Re: macie waszego Tuska IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 10:48 propaganda za Tuskiem jest żałosna media są za Tuskiem bo myślą że on słaby da soba kierować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: macie waszego Tuska IP: *.udn.pl 20.10.05, 08:42 i dobrze myślą... już nim kierują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protazy Re: macie waszego Tuska IP: *.udn.pl 20.10.05, 10:27 Podaję link ocenzurowany przez Tuskowców wejdź tutaj: dl8.rapidshare.de/files/6469770/98047387/tusk_nie_wiedzial...avi NA DOLE NACIŚNIJ klawisz FREE, poczekaj 20 sekund i pojawi sie nazwa pliku TUSK_nie_wiedział Klikasz i ściągasz. Odpowiedz Link Zgłoś