Dodaj do ulubionych

Coraz więcej studentów

IP: *.internet.radom.pl 23.09.02, 21:49
!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja mam pytanie: dlaczego za kazdym razem
GAZETA WYBORCZA poruszajac watek wyzszychuczelni radomskich
pomija moja uczelnie!!!!!!!! jest to instytucja panstwowa i
irytuje mnie fakt ze szkoly prywatne sa stawiane przed moja
placowka oswiatowa.Moja uczelnia to NKJO RADOM - NAUCZYCIELSKIE
KOLEGIUM JEZYKOW OBCYCH!!!!!!!! Domagam sie by w koncu moja
uczelnia zostala zauwazona!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktoś Re: Coraz więcej studentów IP: 212.244.146.* 24.09.02, 12:33
      Bo radomska gazeta wyborcza jest do d...
      A autor tego artykułu to jej największa porażka
      • Gość: :) Re: Coraz więcej studentów IP: 212.191.8.* 24.09.02, 14:18
        Waw .....
      • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 26.09.02, 12:58
        Jedyne co wiem to to, ze wiecej taka sytucja nie powinna sie powtorzyc!!!!!!
        Czuje sie urazony.... bedac studentem uczelni panstowej a tak jakby mnie nikt
        NIE WIDZIAL i nikt NIE CHCIAL!!!
        Wstyd!!!! Powtarzam raz jeszcze: NKJO RADOM przewyzsza poziomem nie jedna
        POlska uczelnie!!!!!i warto to sobie zapamietac na przyszlosc!!!!
        :)
        • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 26.09.02, 13:44
          No wlasnie, nasze kochane NKJO :). W zimie mozna tam zamarznac ale JEST i nie
          powinno sie go pomijac przede wszystkim dlatego ze ksztalci kupe fajnych
          ludzi :)
          • Gość: MENiS Re: Coraz więcej studentów IP: 213.25.138.* 26.09.02, 14:07
            Tak jest. Kaształci kupę.
            • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 26.09.02, 15:50
              kupe = mnostwo (wytlumaczenie dla malo inteligentnych)
              a jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej sie nie wypowiadaj w
              ogole.
              • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 26.09.02, 18:09
                nonO!:D
                czy my sie znamy?:) ehhehe
                NKJOwiczko?
                heheehe
                prosze o kontakt hehehe jesli to mozliwe :)))
                • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 26.09.02, 21:42
                  NO !!! wreszcie ktos mnie poparl :) No znac sie znamy przynajmniej z
                  widzenia :) Takiej fryzury sie nie zapomina :) No a poza tym kto sie nie zna w
                  NKJO ... :) Pozdrawiam
                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 27.09.02, 09:51
                    Hmmm :)
                    Coz..... A propos fryzury: teraz wrocilem od fryzjera i paskudnie wgaldam :(
                    hehe
                    Ale i tak wlosy zapusczam heheh
                    Zdrowko!!!
              • Gość: MENiS Re: Coraz więcej studentów IP: 213.25.138.* 27.09.02, 10:33
                Gość portalu: NKJOwiczka napisał(a):

> kupe = mnostwo (wytlumaczenie dla malo inteligentnych)
                > a jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej sie nie wypowiadaj w
                > ogole.
                naprawdę to to oznacza ? nie wiedziałem :-) Dziekuję.
                • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 27.09.02, 14:42
                  a no nie ma za co.polecam sie na przyszlosc
                  a co do fryzury cermit, to nie martw sie nie jestes sam ... :(
                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 27.09.02, 18:15
                    to jak?zobaczymy sie 1go w szkole?:)) hehehee
                    COz.....wracamy do szarej rzeczywistosci......
                    • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 27.09.02, 18:23
                      ehhh no na to wyglada ze niestety sie zobaczymy (niestety ze wzgledu na koniec
                      wakacji oczywiscie) :) ale coz... juz niedlugo swieta :) haha
                      • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 29.09.02, 10:58
                        Mam pewien plan co do "zagospodarowania" kulturalnie naszej
                        uczelni...zobaczymY! :)
                        • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 29.09.02, 13:52
                          no przydaloby sie, przydalo ... zycze tylko powodzenia w realizacji :)
                          • mea_ Re: Coraz więcej studentów 29.09.02, 14:35
                            Hihi, ja tez jestem juz, no prawie, studentka NKJO:)))
                            Moze sie spotkamy, to troszke mi poopowiadacie:))
                            Poki co zauwazylam, ze boje sie Dyrektora, bo ma czerwone oczy i dziwnie sie
                            patrzy.... Bede na pierwszym roku niemieckiego. Tak mi sie wydaje, ze to Nasze
                            (juz moge tak powiedziec) Kolegium, to taka mala wioska i predzej, czy pozniej
                            i tak sie poznamy:)) Dzieki za pyszny temacik:)
                            • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: 217.97.156.* 29.09.02, 22:45
                              he no to gratulacje :) i pewnie sie spotkamy bo o to nie trudno :) szczegolnie
                              w bibliotece :) haha.
                              • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 01.10.02, 15:24
                                heheehe
                                No mnie nie da sie nie poznac heeheh :) wezme w Piatek bongosy i bede gral :)
                                heheh pamietajcie! hehe w piatek rozpoczecie :P
                                A najlepiej wlasnie sie spotkac w bibliotece i w xero :) hehehe ew. na
                                drabinkach w parku hihi :))
                                zdrowko!
                                Niech zyje NKJO RADOM ... jakie by niebylo..... :D

• mea_ Re: Coraz więcej studentów 01.10.02, 21:00
                                  jejku, jejku, zaczelo sie....
                                  mialam dzis pierwsze zajecia...
                                  min. z panem dyr. Kwiatkowskim.....
                                  jejku, jejku...
                                  jejku, jejku...
                                  • Gość: jabluszko Re: Coraz więcej studentów IP: *.wat.waw.pl 01.10.02, 21:34
                                    czy Wasza uczelnia ma strone internetowa ?
                                    • isoxazolidine Re: Coraz więcej studentów 02.10.02, 10:31
                                      mam to samo pytanie ...
                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 02.10.02, 15:45
                                    Oj wspolczuje!!!!!
                                    Dyr. kwiatkowski to ma jazdy!!!! zobaczysz jakie zdania bedzie dyktowal Wam do
                                    przetluimaczenia :D
                                    A nasza strona ma taki oto adres:
                                    www.nkjo.radom.pl/Zapraszam!
                                    • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 02.10.02, 17:31
                                      booooooooooooooooooooooze po dzisiejszych zajeciach nie chce mi sie nawet nic
                                      napisac ......
                                      • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 03.10.02, 17:18
                                        Az tak zle?:DDD hehehe
                                        Wyobraz sobie jaka ja musze miec masakre na 2gim roku :)) praktykli w PSP 42!
                                        hehehe
                                        • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 10.10.02, 18:29
                                          no :) to bylo dobre :) ale ja tez jestem na drugim roku i myslalam ze praktyki
                                          to my mamy w szkole 32 ????? :) nie ??? :)pozdrawiam
                                          • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 12.10.02, 19:29
                                            No masz racje! :P
                                            hehee blad sie wkradl z mojej strony>faktycznie!mamy w 32 ;((
                                            :))
                                            Czyli ze moge zgadywac ze sie znamy jesli jestes na 2gim roku :)) hehehe
                                            zdrowko!
                                            • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 13.10.02, 10:19
                                              :) aha no to dobrze ze rozwiazalismy ten problem :) ...wiesz w takiej szkole to
                                              sie chyba wszyscy znaja...przynajmniej z widzenia :)
                                              • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.internet.radom.pl 13.10.02, 13:28
                                                Hehehe no moze.....
                                                A moze porownamy kiedys "na zywo" nasze spostrzezenia dot. naszego NKJO i
                                                Gazety Wyborczej? :)) hehehe

Gość portalu: NKJOwiczka napisał(a):

> :) aha no to dobrze ze rozwiazalismy ten problem :) ...wiesz w takiej szkole
                                                to
                                                > sie chyba wszyscy znaja...przynajmniej z widzenia :)
                                                • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 13.10.02, 17:58
                                                  powiem tak... :) NO PROBLEM :) hihi
                                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 15.10.02, 15:43
                                                    :))))))
                                                    A moze zalozmy osobny watek: NKJO Radom :) hehe bo widze ze tutaj juz nikt nic
                                                    nie pisze ;(
                                                    A co do spotkania sie to, hmmmm tez jestem ZA :) mnie latwo poznac! hehe po
                                                    prostu zaczep mnie kiedys na korytarzu i tyle hehe :P
                                                    Chociaz nie powiem!ostatnio jestem zabiegany...... i nauki tez nie za malo.
                                                    Zdrowko! :P
                                                  • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 15.10.02, 22:11
                                                    Ha :) a po co nam nowy watek i tak nikt sie nie odezwie :)))) A co do nauki
                                                    to ......... yhhhh :) cos tak czuje ze bedzie ciekawie w tym roku i chyba mniej
                                                    zabawnie niz na zeszlorocznych mokach...poprawkach...poprawkach
                                                    poprawek... :))))))
                                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 18.10.02, 15:14
                                                    Ok.WPisuje sie w TYM watku osttani juz raz. :D
                                                    JAkby co,to wiadomo gdzie mnie szukac hehee :)))))
                                                    POzdrawiam!!!
                                                  • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 18.10.02, 18:18
                                                    Ok :) powodzenia z dzieciakami :)
                                                  • mea_ Re: Coraz więcej studentów 01.11.02, 20:22
                                                    jak to ostatni raz....
                                                    Ja tu sobie przychodze ( co prawda po dosc dlugim czasie, ale dopiero teraz
                                                    ochlonelam) i czytam, ze po raz ostatni....
                                                    o nie! :)))
                                                    Dostalam indeks z wyroznieniem i juz jestem sluchaczka pelna geba:)))
                                                    Oj, podoba mi sie, podoba bardzo w tej Naszej szkolce...
                                                    Co prawda mam kolosa za kolosem i tak troszke malo czasu dla siebie, ale widze
                                                    to wszystko, jak zwykle z reszta, w zielonym kolorze:)))
                                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 01.11.02, 22:41

> Dostalam indeks z wyroznieniem i juz jestem sluchaczka pelna geba:)))
                                                    Z wyroznieniem? noono :D hehe to tak jak ja w zeszlym roku :) a w ktorej jestes
                                                    grupie?

> Oj, podoba mi sie, podoba bardzo w tej Naszej szkolce...
                                                    Zobaczysz poroku hehe :))
                                                    > Co prawda mam kolosa za kolosem i tak troszke malo czasu dla siebie, ale
                                                    widze
                                                    > to wszystko, jak zwykle z reszta, w zielonym kolorze:)))
                                                    nono!!!!!! Zielone......hmm wiedzialem ze wasz rocznik jest bardziej wylozowany
                                                    heheh :))) zdrowko!
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 03.11.02, 19:17
                                                    Jestem w 1A z niemiecki, a Ty?
                                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 03.11.02, 19:41
                                                    JA?????? :))))) hehehe
                                                    Zgaduj zgadulA! ;))))
                                                    Popytaj sie w szkole o Cermita to bedziesz wiedziec hihi :)) starszy niemiecki
                                                    moze ci pomoc.....hihihi ;P
                                                  • mea__ Re: Coraz więcej studentów 04.11.02, 21:15
                                                    Oz Ty :)))
                                                    Juz sobie wyobrazam, jak bede chodzila po szkole i pytala "yy,aa,oo,
                                                    przepraszam, czy moze cermita znasz..." Jasne! hih Predzej to Ty bdziesz pytal
                                                    o mnie :P
                                                  • rycz Re: Coraz więcej studentów 05.11.02, 10:20
                                                    Witajcie studenci NKJO!
                                                    Mam już za sobą te niezwykłe trudy związane z ogólnie pojętą edukacją. Ale
                                                    Wasze posty mnie zaciekawiły. I pozwole sobie na jedną (pewnie niestosowną)
                                                    uwagę. Strasznie przeładowane są ... emocjami??? Zaczęło to byc męczące -
                                                    podobnie jak słuchanie w autobusie nastolatek używających w każdym zdaniu
                                                    k..wa. Pozwoliłem sobie wynotować część(!) Waszych wypowiedzi:
                                                    ":))) hihihi ;P ;)))) :))))) hehehe hihi :)) heheh :))) nono!!!!!!
                                                    :))) noono :D hehe :) ))) :))) :))) hehee :))))) :D :))))))
                                                    ......... yhhhh :) :))))Ha :)
                                                    :P :)))))) :) hihi
                                                    :)) hehehe Hehehe
                                                    :) ;(( :)) hehehe :DDD hehehe
                                                    hihi :)):) hehehe
                                                    :) haha. Hihi, ?:)) hehehee heheh
                                                    hehehe ?:) ehhehe nonO!:D"
                                                    Ujednoliciłem to w jednym ciągu bo inaczej mój list byłby strasznie długi.
                                                    Uczycie się w NAUCZYCIELSKIM Kolegium JĘZYKÓW Obcych??? Czyli będziecie
                                                    NAUCZYCIELAMI??? At szkoda gadać - czepiam się. Gratuluję Wam... energii,
                                                    zaangażowania, emocji... i może szkoły. Rysiek

• Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 07.11.02, 08:27
                                                    Spoko RYsiu.
                                                    ZApewniam Cie, iz tak czy owak musimy (chcemy)uzywac innych "zwrotow" (o ile
                                                    to mozna tak nazwac hehe).A to juz tak jest na kazdym FORUM.KAzdy wyraza swoje
                                                    emocje.To tyle.
                                                    Zdrowko i dzieki za opinie.
                                                    P.S.tez nie lubie nastolatek w busach mowiacych co 2 slowo Ku*** ;)

MEA!
                                                    No nie wiem nie wiem :P to zalezy!heehe
                                                    Mnie latwo poznac osttanio.Ufarbowalem sobie wlosy.Wczesniej mialem dredy...
                                                    ale to juz inna historia.pa!
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 07.11.02, 08:59
                                                    CERMIT!

Ja wczesniej nie mialam dredow, ale tez ufarbowalam wlosy, z tym, ze po wlosach
                                                    raczej mnie nie poznasz:)) A i Twoich dredow okazji pamietac nie mialam, wiec
                                                    raczej sie nie znajdziemy :P
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 07.11.02, 08:55
                                                    rycz napisał:

> Witajcie studenci NKJO!
                                                    > Mam już za sobą te niezwykłe trudy związane z ogólnie pojętą edukacją. Ale
                                                    > Wasze posty mnie zaciekawiły. I pozwole sobie na jedną (pewnie niestosowną)
                                                    > uwagę. Strasznie przeładowane są ... emocjami??? Zaczęło to byc męczące -
                                                    > podobnie jak słuchanie w autobusie nastolatek używających w każdym zdaniu
                                                    > k..wa.

Witaj, Ryszardzie:))) hahahaahhohhohihih
                                                    Zuwazylam w Twoim poscie, oprocz niekonsekwencji, bardzo nieciekawa tendencje.
                                                    Nie wiem z jakich powodow (szczerze mowiac, niezbyt cieszy sie to moim
                                                    zainteresowaniem) laczysz pozytywne cyt. "....emocje???" z chamstwem.
                                                    Nie wiem, czy to tylko moje spostrzezenia, ale wynika to niejako z Twojego
                                                    posta.. Moja niewiedza, zwiazana z Twoja wypowiedzia, nie konczy sie jednak na
                                                    dosc egzotycznych, nazwijmy to w ten sposob, polaczeniach..
                                                    Czemy, skoro powyzsze posty tak Cie, Ryszardzie, zmeczyly, znudzily, etc. na
                                                    milosc boska je tak namietnie czytasz?? Czy zajmowanie sie meczacymi,
                                                    naladowanymi emocjami wypowiedziami jest dla Ciebie niezbedne, niczym
                                                    poruszanie sie srodkami transportu miejskiego?!

Pozwoliłem sobie wynotować część(!) Waszych wypowiedzi:
                                                    > ":))) hihihi ;P ;)))) :))))) hehehe hihi :)) heheh :))) nono!!!!!!
                                                    > :))) noono :D hehe :) ))) :))) :))) hehee :))))) :D :))))))
                                                    > ......... yhhhh :) :))))Ha :)
                                                    > :P :)))))) :) hihi
                                                    > :)) hehehe Hehehe
                                                    > :) ;(( :)) hehehe :DDD hehehe
                                                    > hihi :)):) hehehe
                                                    > :) haha. Hihi, ?:)) hehehee heheh
                                                    > hehehe ?:) ehhehe nonO!:D"

Brawo, wynotowanie, jakze naladowanej emocjami, czesci (!) zajac Ci musialo
                                                    strrasznie duzo czasu i przyspozyc ogromnego trudu. Czy wypisywanie, tudziez
                                                    wyliczanie jest Twoim hobby, podobnie jak dogladanie cyt. "w autobusie
                                                    nastolatek używających w każdym zdaniu k..wa " ?

> Ujednoliciłem to w jednym ciągu bo inaczej mój list byłby strasznie długi.
                                                    > Uczycie się w NAUCZYCIELSKIM Kolegium JĘZYKÓW Obcych??? Czyli będziecie
                                                    > NAUCZYCIELAMI??? At szkoda gadać - czepiam się. Gratuluję Wam... energii,
                                                    > zaangażowania, emocji... i może szkoły. Rysiek

W tym miejscu, Ryszardzie, spotkalo mnie ogromne zaskoczenie, bo......
                                                    doszedles do konstruktywnych wnioskow!!:))))))
                                                    ujednoliciles, skrociles... Tego samego, nie ukrywam, zycze Tobie ( i innym
                                                    forumowiczom) w innych Twoich postach.
                                                    Ale to jeszcze nic... Z krzesla nieomal spadlam, kiedy przeczytalam cyt."At
                                                    szkoda gadać - czepiam się". Otoz tak, Ryszardzie, czepiasz sie strasznie,
                                                    szczegolnie tych, wymyslonych na poczekaniu (w inny sposob nie potrafie tego
                                                    wytlumaczyc)
                                                    niedoskonalosci. To nieladnie...

Z calym szacunkiem, Ryszardzie, ale czy nie uwazasz, ze wytykanie nam pogody
                                                    ducha, jest mocno przesadzone?!
                                                    Kiedys bedziemy uczyli, mozliwe, Twoje dzieci i oby one tez mialy tyle energii
                                                    i pozytywnych emocji, co my :)

Z powazaniem,
                                                    Natalia
                                                  • rycz Re: Coraz więcej studentów 07.11.02, 11:47
                                                    Witaj MEA! (może nawet CULPA)
                                                    Naprawdę nie znalazłaś w moim liście merytorycznych uwag?
                                                    > Zuwazylam w Twoim poscie, oprocz niekonsekwencji, bardzo nieciekawa tendencje.
                                                    > Nie wiem z jakich powodow (szczerze mowiac, niezbyt cieszy sie to moim
                                                    > zainteresowaniem) laczysz pozytywne cyt. "....emocje???" z chamstwem.
                                                    > Nie wiem, czy to tylko moje spostrzezenia, ale wynika to niejako z Twojego
                                                    > posta.. Moja niewiedza, zwiazana z Twoja wypowiedzia, nie konczy sie jednak
                                                    na
                                                    > dosc egzotycznych, nazwijmy to w ten sposob, polaczeniach..
                                                    > Czemy, skoro powyzsze posty tak Cie, Ryszardzie, zmeczyly, znudzily, etc. na
                                                    > milosc boska je tak namietnie czytasz?? Czy zajmowanie sie meczacymi,
                                                    > naladowanymi emocjami wypowiedziami jest dla Ciebie niezbedne, niczym
                                                    > poruszanie sie srodkami transportu miejskiego?!

No cóż Mea... Temat mnie zainteresował. Natomiast w połowie wątku zaczęły mnie
                                                    drażnić Wasze epatowanie się nawzajem Hihami, hehami i różnymi ;>>))).
                                                    Bo wiesz tak z boku to jest... ciężkostrawne. Chamstwo w autobusach też dla
                                                    osób biorących w nim czynny udział jest normalne i zrozumiałe jak przecinek w
                                                    zdaniu. A forum jest jak najbardziej publiczne.
                                                    No a dalej czytam już z rozpędu - jak brazylijski serial. No te emocje!!! Pozna
                                                    ją czy nie! Ona go rozpozna? Będzie chciała na żywo pogadać? A może stwierdzą,
                                                    że w necie jest ciekawiej. I nakręcą nowe "Masz wiadomość". Mam nadzieję, że
                                                    jesteś równie sympatyczna jak Meg Ryan.
                                                    A niekonsekwencja... cóż... pomimo jak widać zapędów moralizatorskich jest moją
                                                    wadą. Ale nauczycielem nie jestem. I nie zamierzam być. A Wy zamierzacie
                                                    przecież JĘZYKÓW uczyć. Więc hihiii pielęgnujcie swój własny coraz mniej ważny
                                                    w świecie język.
                                                    No ale muszę przyznać MEA, że jak już masz w sobie te jakieś negatywne emocje
                                                    to wypowiadasz się bardzo zdecydowanie, składnie, konsekwentnie, precyzyjnie,
                                                    konstruktywnie i potoczyście. Zawsze zresztą kobitki umiały mnie przegadać.
                                                    Chociaż ich logiki nie bardzo potrafię zrozumieć. Ale u faceta to ponoć
                                                    normalne.
                                                    > Brawo, wynotowanie, jakze naladowanej emocjami, czesci (!) zajac Ci musialo
                                                    > strrasznie duzo czasu i przyspozyc ogromnego trudu. Czy wypisywanie, tudziez
                                                    > wyliczanie jest Twoim hobby, podobnie jak dogladanie cyt. "w autobusie
                                                    > nastolatek używających w każdym zdaniu k..wa " ?
                                                    Taki już zawzięty jestem jak coś mnie w... zmęczy. Poza tym miałem chwilę
                                                    wolnego czasu i pomyślałem sobie "A co mi tam". Dzięki Bogu i kredytom poruszam
                                                    się swoją bryką i nie muszę już cierpieć w MPK.
                                                    > W tym miejscu, Ryszardzie, spotkalo mnie ogromne zaskoczenie, bo......
                                                    > doszedles do konstruktywnych wnioskow!!:))))))
                                                    > ujednoliciles, skrociles... Tego samego, nie ukrywam, zycze Tobie ( i innym
                                                    > forumowiczom) w innych Twoich postach.
                                                    > Ale to jeszcze nic... Z krzesla nieomal spadlam, kiedy przeczytalam cyt."At
                                                    > szkoda gadać - czepiam się". Otoz tak, Ryszardzie, czepiasz sie strasznie,
                                                    > szczegolnie tych, wymyslonych na poczekaniu (w inny sposob nie potrafie tego
                                                    > wytlumaczyc)niedoskonalosci. To nieladnie...
                                                    Czepiam się. A Ty mogłabyś zrozumieć i uszanować samokrytykę. Na którą Ciebie
                                                    zresztą zdaje się nie stać. Nic to Mea, nic to... Zresztą tak znowu strasznie
                                                    się nie czepiam. Ale przy Waszych stosunkowo krótkich wypowiedziach -
                                                    ilość "emocji" jest przejawem przerostu formy nad treścią.:(
                                                    > Z calym szacunkiem, Ryszardzie, ale czy nie uwazasz, ze wytykanie nam pogody
                                                    > ducha, jest mocno przesadzone?!
                                                    > Kiedys bedziemy uczyli, mozliwe, Twoje dzieci i oby one tez mialy tyle
                                                    > energii i pozytywnych emocji, co my :)
                                                    > Z powazaniem,
                                                    > Natalia
                                                    Naprawdę sądzisz, że chodzi o wytykanie pogody ducha??? Widocznie jednak piszę
                                                    fatalnie, bez koncepcji i konsekwencji. Wydawało mi się, że chodzi mi o coś
                                                    zupełnie innego. No ale mogłem się mylić. Gdzie mi tam do Twojego analitycznego
                                                    umysłu. Jak odstawiam łopatę to ino na piwko i spać. A tego interneta to tylko
                                                    przez tego... no... dekodera dopadłem.
                                                    Życzę Ci Natalio nawet znacznie więcej pogody ducha i radości z życia. No i
                                                    skoro podałaś już swoje imię to Cermit będzie miał łatwiejsze zadanie!!! I może
                                                    jednak Cię wyśledzi.
                                                    Trzymajcie się.
                                                    PS Mam nadzieję, że to o moich dzieciach (no, że być może będziecie je uczyć)
                                                    to nie była groźba! ;>>> (no dobra napiszę -z mojej strony to był żart...
                                                    hihihihihiiii) No i musicie się pośpieszyć ze studiami bo możecie nie zdążyć!
                                                    Chociaż szanse są.
                                                  • rycz Re: Coraz więcej studentów 07.11.02, 12:12
                                                    Witaj MEA/Natalio!
                                                    Ponieważ zauważyłem u siebie bardzo nieciekawą tendencję do pisania w sposób
                                                    niekonsekwentny, rozwlekły i mało precyzyjny - charakterystyczny chyba dla
                                                    uczniów podstawówek do 5 klasy włącznie postanowiłem odpisać Ci jeszcze raz w
                                                    sposób klarowny i skrótowy.
                                                    1. Piszecie na wątek publiczny
                                                    2. Piszecie w dużej mierze o sprawach prywatnych - typu pozna mnie czy nie?
                                                    3. W Waszych listach więcej jest hihów, hahów i emotikonów (8> ;)) (:-> niz
                                                    merytorycznej treści
                                                    4. Zdaję sobie sprawę, że problem jest błachy a Wasz wiek może być
                                                    usprawiedliwieniem dla takiego a nie innego wyrażania emocjii. Dlatego
                                                    napisałem "czepiam się". Jako Wasz nauczyciel oceniałbym to inaczej.
                                                    5. Jeśli nie odpowiada Ci krytyka jakiej poddałem Wasze listy - przenieś swoją
                                                    korespondencję na bardziej intymny poziom (e-mail)
                                                    6. Podoba mi się Wasza - jak to napisałaś "Pogoda ducha" i dlatego mimo
                                                    wszystko wróciłem do tego wątku i nie chciałbym żeby moje zgredowskie uwagi w
                                                    jakiś sposób psuły Ci nerwy. Lub powodowałyby pisanie listów typu Twojej
                                                    odpowiedzi na mój list. Bo wtedy okazuje się, że nawet anioł ma pazurki. I
                                                    niestety traci wiele ze swojej anielskości.
                                                    7. Dobrze jest kiedy krytyka zostaje potraktowana jako chęć pomocy lub rada na
                                                    przyszłość. W Twoim przypadku potraktowałaś to jako czepianie się. Bez
                                                    jakiejkolwiek analizy problemu. Natomiast starannie przeanalizowałaś brak
                                                    konsekwencji w moim liście i moje nieciekawe tendencje. A co będzie jeśli Twoi
                                                    przyszli uczniowie zaczną traktować Twoje uwagi tak samo? Zgred się czepia -
                                                    olewka. A jeszcze Ci napsują nerwów. Czego Ci nie życzę.

Można by te punkty mnożyć ale po co.
                                                    Pozdrawiam.
                                                    Rysiek (PSP1 kl.4a)
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 07.11.02, 14:53
                                                    Ryszardzie, to mozliwe (nawet pewne), ze Twoja krytyka naszego wyrazania
                                                    emocji nie spotkala sie z moja aprobata. Powiem Ci nawet dlaczego...
                                                    Sam celnie nazwales swoja krytyke zrzedzeniem. Jak z najnormalniejszego
                                                    zrzedzenia moglam wyciagnac merytoryczne tresci? Fakt jest faktem, w nastepnych
                                                    postach wyliczyles braki/wady/niedociagnieci. Mialam napisane czarno na bialym,
                                                    moj "analityczny umysl" mogl sie uporac z sensem tresci posta.Jednak w
                                                    poprzedniej wypowiedzi bylo sporo niescislosci, klebek mysli...
                                                    Moze i nie potrafie przyznac sie do bledu, ale bardzo szanuje krytyke..
                                                    Krytyke KONSTRUKTYWNA, nie zrzedzenie...
                                                    Z powazaniem, Natalia
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 07.11.02, 15:02
                                                    I jeszcze jedna sprawa, Ryszardzie, nie napsules mi nerwow. Najzwyczajniej w
                                                    swiecie tak jak i wyrazam emocje w mlodzienczy sposob tak i mlodziencze
                                                    zacietrzewienie posiadam...
                                                    z wyrazami szczerego szacunku,
                                                    aniolek_co_swojej_anielskosci_nieco_stracil
                                                  • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 07.11.02, 20:31
                                                    Aniolek ktory swojej anielskosci troche stracil.... hihihi poodoba mi sie to! :D
                                                    i nie kloccie sie!prosze......
                                                    Dzis jestem po pierwszej leckji z dzieciakami. PREZYLEM! hehe :D
                                                    zdrowko wszystkim Wam!

;)
                                                  • rycz Re: Coraz więcej studentów 08.11.02, 07:59
                                                    Cześć Aniołku!
                                                    Widocznie w tym "kłębku myśli" przegapiłem tą myśl w której pisałem
                                                    o "zrzędzeniu". Wydawało mi się, że napisałem, że się czepiam. Ale oczywiście
                                                    napewno Ty masz rację. A to, że się czepiam wynikało tylko i wyłącznie z
                                                    błachości problemu. A nie z tego, że to mój wymysł. No ale skoro nie
                                                    zauważyłaś "konstruktywnej" krytyki to nie mam o czym Ci więcej pisać. Tak na
                                                    marginesie - Cermit, który używał dużo więcej emotikonów i hahów od Ciebie -
                                                    odpowiedział całkiem spokojnie i na poziomie. Czemu więc Ty uznałaś to za
                                                    obrazę? Ale dłużej już nie będę kontynuował tego wątku (EOT) - napiszcie
                                                    kiedyś... poznaliście się czy nie!
                                                    Zacietrzewiony-na-progu-kryzysu-wieku-średniego-Ryszard
                                                  • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 08.11.02, 13:24
                                                    Napisalam Ci, ryczu, czemu sie zdenerwowalam.. Cermit, owszem, zareagowal w
                                                    delikatniejszy sposob, ale na tym piekno polega, ze nie wszyscy maja te same
                                                    odczucia jesli chodzi o rozne sytuacje... dokladnie o tym wiesz...
                                                    Nie chce sie z Toba klocic, ale tez, jesli mnie ktos zdenerwuje, nie wysylam
                                                    "laurek".. Sam powiedziales, EOT, wiec niech sie stanie wola nieba, ups...
                                                    rycza :))))
                                                    Z wyrazami nieudawanego szcunku,
                                                    anielska
    • Gość: zdzicho Re: Coraz więcej studentów IP: *.radom.pilickanet.pl 08.11.02, 15:28
      Przeczytałem ten wątek do końca; odnoszę wrażenie, że się zapętlił i kręci się
      za problemami wyrażania emocji jak pies za własnym ogonem. Natomiast ciekawy
      jest temat pierwotny, tzn. obecność NKJO w naszej prasie a szczególnie G.W.
      Znacznie częściej pojawia się kolegium konkurencyjne. Ostatnio w artykule o
      Starym Mieście była mowa, że jedyna nowość na Placu Stare Miasto to
      odrestaurowany kościół św. Wacława a nawet zdjęcie było zrobione tak, że NKJO
      zostało pominięte. Odnoszę wrażenie, że autorzy tych tekstów od lat tam nie byli
      • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 08.11.02, 18:38
        DOKLADNIE!
        Zgadzam sie ze ZDZICHEM!
        Gazeta Wyborcza powinna wziasc te uwagi pod uwage. JAKby nie bylo jest to
        placowka PUBLICZNA!SZkolaca nauczycieli Jezykowych,ktorzy prawdopodobnie w
        przylosci (albo nawet juz obecnie!)naucza pociechy czlonkow Radomskiego dodatku
        do Gazety Wyborczej.
        Apeluje raz jeszcze!! Jesli poruszony zostanie ponownie watek wyzszych uczelni
        radomskich a przy tym moja (i nie tylko!)uczelnia zostanie pominieta, to po
        prostu skontaktuje sie z ludzmi pracujacymi w redakcji w Warszawie(ktorzy
        odpowiedzialni sa za wszystkie tresci w calej Gazecie Wyoborczej i niektorych z
        nich znam osobiscie!) i sprawa zostanie naglosniona! NIe jest to zadengo
        rodzaju grozba.
        Po prostu WYborcza straci kilku stalych czytelnikow, czego nie zyczze zadnej
        szanujacej sie gazecie.

P.S.Musze do powiedziec do tego wtaku to -ze konkurencja w tym temacie
        wyakazala wieksze zainteresowanie!
        P.S.2 ZDZICHU! TEmat zdjecia przemilcze ;(
      • Gość: mea_ Re: Coraz więcej studentów IP: 81.15.184.* 09.11.02, 22:07
        Gość portalu: zdzicho napisał(a):

> Przeczytałem ten wątek do końca; odnoszę wrażenie, że się zapętlił i kręci
        się
        > za problemami wyrażania emocji jak pies za własnym ogonem.

Mea podnosi z niesmialoscia raczke do gory.....Przyznaje sie do tego, ze sie
        nieco zapedzilam i odbieglam od, jakze waznego, tematu...

Za zaistniale niedogodnosci przepraszam,
        z powazaniem

Tusia
      • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 11.11.02, 17:14
        Po dlugiej debacie z udzialem aniolka_co_swojej_anielskosci_nieco_stracil oraz
        zacietrzewionego-na-progu-kryzysu-wieku-średniego-Ryszarda ktos wreszcie
        napisal cos na temat. I chwala ci Zdzichu za to !!! Pozdrawiam hihihihi
        hahahaha hehehehe :)))))))))) uhahaha
        PS: Kazdy ma prawo do wyrazania swoich emocji w taki sposob w jaki tylko mu sie
        to podoba.
        • rycz Re: Coraz więcej studentów 12.11.02, 08:11
          O naiwności ludzka!
          "Kazdy ma prawo do wyrazania swoich emocji w taki sposob w jaki tylko mu sie
          to podoba." Super pogląd - tylko z gruntu nieprawdziwy. Może jednak to
          przemyśl. Bo ja np pamiętam takich "artystów", którzy emocje wyrażali pokazując
          gołą d..e do widzów. No ale pewnie jesteś za "Nic co ludzkie nie jest mi obce".
          Ale jak napisałem wcześniej tematu ciągnąć nie będę. Tym bardziej, że zdania
          nie zmienię.
          • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 12.11.02, 12:22
            Nie mieszajmy w to naiwnosci. A poglądy, zarówno te prawdziwe jak i
            nieprawdziwe, to również prywatna sprawa każdej osoby. A problemem
            tego "artysty", który pokazał to co pokazał do widzów, nie są emocje tylko
            kutura, a właściwie jej brak. No to tyle. A tak ogółem rzecz biorąc to jak
            przeczytałam Twoje wypowiedzi to wywnioskowałam, że jestes stasznie
            pesymistycznie nastawiony do życia i nie umiesz sie cieszyć chociażby z
            niczego. A to, że ktoś do kogoś się uśmiechnie czy trochę sie "pohaha i pohiha"
            to chyba nic złego w tym dzisiejszym ponurym świecie...
            • rycz Re: Coraz więcej studentów 13.11.02, 09:37
              > A poglądy, zarówno te prawdziwe jak i nieprawdziwe, to również prywatna
              > sprawa każdej osoby.
              No ale... to chyba jednak publiczne a nie prywatne forum?
              > A problemem tego "artysty", który pokazał to co pokazał do widzów, nie są
              > emocje tylko kutura, a właściwie jej brak.
              No ale... napisałaś "KAŻDY MA PRAWO..." a niestety nie wyklucza to osób
              kulturalnych "inaczej"
              > No to tyle. A tak ogółem rzecz biorąc to jak
              > przeczytałam Twoje wypowiedzi to wywnioskowałam, że jestes stasznie
              > pesymistycznie nastawiony do życia i nie umiesz sie cieszyć chociażby z
              > niczego. A to, że ktoś do kogoś się uśmiechnie czy trochę sie "pohaha i
              > pohiha" to chyba nic złego w tym dzisiejszym ponurym świecie...
              Nie wiem czy to wynika z moich postów. Być może ale... może nie potrafię
              cieszyć się z "niczego". Natomiast potrafię cieszyć się z drobiazgów. Z każdej
              chwili spędzonej z córkami. Z każdego dnia kiedy nie boli mnie gardło (tak jak
              dzisiaj). Z każdej chwili kiedy nie muszę myśleć o tym co przyniesie jutro. A
              nawet z tych postów. Chociaż przyczepiliście się do moich uwag o emocjach co
              najmniej tak jak ja do tychże. A przecież wątek zszedł na manowce o wiele
              wcześniej.
              Ciekawa byłaby dyskusja gdybym napisał: " Uważam, że sprawa niepublikowania we
              wszelkich gazetach, informacji o istnieniu tak ważnej i potrzebnej -
              szczególnie w chwili kiedy prawie wchodzimy do UE, uczelni jaką niewątpliwie
              jest Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych jest poważnym nieporozumieniem.
              Jest to sprawa wręcz karygodna. A przecież chwalimy się przeróżnymi uczelniami,
              z których część może nie mieć większego znaczenia dla Radomia czy też może
              gospodarki. Natomiast w żaden sposób nie można przecenić znaczenia nauczania
              języków obcych. Jakich teraz wykształcimy nauczycieli - tacy będą uczyli nasze
              dzieci." ITD... ITP...? Zgoda - takie są moje poglądy. Ale nie uważałem za
              istotne przedstawianie jeszcze jednego poglądu, który jest powieleniem
              poprzednich a wspomniałem o moich odczuciach przy czytaniu "ciurkiem" całego
              wątku. Zresztą wydaje mi się, że mógłby z tego powstać całkiem ciekawy nowy
              wątek... Np o wolności wypowiedzi w internecie, o netykiecie, kulturze
              osobistej itp.
              Acha! Potrafię się śmiać z najgłupszych dowcipów (sorki - czasami nawet
              wulgarnych)! Muszę poszukać - dla Was jako studentów NKOJ pewnie zabawny byłby
              list (po angielsku) ze skargą Włocha do recepcji hotelu w którym mieszkał w
              Londynie. Jak znajdę to wcisnę do posta.
              Pozdrowienia Rysiek.
              • Gość: NKJOwiczka Re: Coraz więcej studentów IP: *.com.pl 13.11.02, 22:12
                Ok. Emocje są prywatne, forum jest publiczne, szkoła jest ważna i potrzebna.
                Nic wiecej nie zamierzam napisać bo forum nie jest po to żeby komuś udowadniać
                swoje racje. Każdy ma swoje zdanie i niech tak pozostanie. Pozdrawiam.
                • Gość: cermit Re: Coraz więcej studentów IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 14.11.02, 08:44

> Ok. Emocje są prywatne, forum jest publiczne, szkoła jest ważna i potrzebna.
                  > Nic wiecej nie zamierzam napisać bo forum nie jest po to żeby komuś
                  udowadniać
                  > swoje racje. Każdy ma swoje zdanie i niech tak pozostanie. Pozdrawiam.

WLASNIE!!!!! :))
                  KONIEC KLOTNI I DEBATY! :D NIe ma watku szkolnego?Proponuje wiec :zalozcie
                  sobie POSTa o nazwie: DEBATA-UCZUCIA vs EMOCJE!!:) zareczam ze wiecej ludzi
                  sie wtedy wypowie.......ppozdrawiam!
                  • Gość: Raptus NKJO to nie uczelnia - to szkoła IP: *.*.*.* 14.11.02, 12:14
                    Tak to jest niestety. Mówmy o uczniach, a nie
                    o studentach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka