Dodaj do ulubionych

TV"VECTRA- ----pytanie ?????

23.10.05, 09:03
Czy kiedykokwiek bedzie telegazeta w tej znienawidzonej przez radomian
tv"Vectra " i kiedy za tak "pięknie " opracowany program będzie następna
podwyżka.Ciekawe jaki to naukowiec z tej telewizji przewidział 5% inflacji co
znalazł się drugi prof.Balcerowicz ? a ostatnio podniesiono opłaty. Zadałem
sobie mały trudzik i obliczyłem że opłaty za tv-kablówka od chwili gdy
założyłem zwrosły 400 razy (słownie czterysta ) ,początkowo płaciłem 1 zł
(jeden złotych )Co wy na to - jak okradać to okradać ....
Obserwuj wątek
    • Gość: korben Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.udn.pl 23.10.05, 11:58
      A jest w Radomiu TV Vectra.

Z tego co sie orientuje to jest TV Dami - a to sa dwie oddzielne firmy.
      • Gość: Edward Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: 82.139.42.* 23.10.05, 12:10
        Vectra kupiła Dami, posługują się często starą nazwą, aby ludziom mieszać w
        głowach. Jak widać skutecznie. Telewizji Dami już nie ma
        • Gość: Nurek Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.udn.pl 23.10.05, 12:36
          A co wiecie o nowej usłudze w "Wectra" tj. telefon stacjonarny za 1
          grosz/minutę.
        • Gość: korben Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.udn.pl 23.10.05, 17:02
          TVK Vectra kupila TVK Dami - A TV Dami to co ogladacie w "telewizorze" to
          zupelnie inna bajka
    • olo1033 Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? i sprostowanie 23.10.05, 14:33

• Gość: Jaś Fasollasido Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? i sprostowanie IP: 193.111.144.* 23.10.05, 17:48
        Początkowo to przez pierwsze (chyba) 4 lata nie płaciło się NIC, tylko za
        instalację, ale były tylko 4 programy. 1,2 RTL,SAT1. Pożniej dodali Eurosport i
        MTV, a jeszcze później Polsat jak powstał.
        • darek_radom Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? i sprostowanie 24.10.05, 18:24
          Gość portalu: Jaś Fasollasido napisał(a):

> Początkowo to przez pierwsze (chyba) 4 lata nie płaciło się NIC, tylko za
          > instalację, ale były tylko 4 programy. 1,2 RTL,SAT1. Pożniej dodali Eurosport
          i MTV, a jeszcze później Polsat jak powstał.

Chyba Kolego mylisz się. Kiedy zakładano u mnie w domu "kablówkę" DAMI (na
          Plantach, ul. Solskiego), to sami monterzy byli zdziwieni, że w kablu już jest
          sygnał (tak więc były to początki budowy sieci w Radomiu - wydaje mi się, że
          było to ok. 1990 roku). Na 100% było to więcej stacji niż ty podajesz - TVP-1,
          TVP-2, SKY ONE (!!!), niemieckie TELE-5, SAT-1, RTL, + MTV i chyba Eurosport. W
          sumie coś około 20 stacji.

A może ktoś z byłych (pierwszych) pracowników TVK DAMI wypowie się na ten temat
          i trochę powspomina o początkach radomskiej telewizji kablowej (choćby Pan
          Mariusz Pyrka - obecny Dyrektor Resursy Obywatelskiej).

Pozdrawiam!
          darek_radom

PS. Nasza Kochana VECTRA już ogłosiła podwyżkę abonamentu za korzytanie z
          telewizji (powód: inflacja, brak podwyżek od 2 lat, zmiany organizacyjne itp.
          itd. ble ble ble). Nie pamiętam wszytkich kwot, ale pakiet pełny drożeje z 45
          na 46 zł., a więc o całą złotówkę :-). Pozostałe pakiety również zdrożały.
    • Gość: xxx Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.udn.pl 23.10.05, 18:19
      Olo- jak nigdy teraz masz racje Vectra to złodzieje
      Ten telefon w Vectra to kosztuje 35złbrutto za miesiąc
    • Gość: xxx Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.udn.pl 23.10.05, 18:20
      ten program dami na Vectrze to Grupa medialna sami siebie finansują z reklam i
      maja swoją czestotliwość w tej ......
    • Gość: radomiak Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.radom.pilickanet.pl 24.10.05, 08:57
      cóz, Vectra to żenująca jakość sygnału, słaba oferta programowa za całkiem nie
      małe pieniądze. Szakoda, ze w radomiu nie moze powstać inna konkurencyjna sieć
      kablowa
    • Gość: gregor13 Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:16
      A ja trochę o internecie - w połowie września udałem się do siedziby przy
      Grzecznarowskiego i mówię do panienki z okienka, że chcę zrezygnować z
      internetu (powód - sprzedaż mieszkania). Pytam więc panią, czy muszę pisać
      jakieś podanie czy coś w tym stylu, a pani do mnie, że nie, zaznaczy tylko u
      siebie w komputerze, że rezygnuję. Ponieważ termin wypowiedzenia umowy to
      miesiąc czasu, więc internet będę miał odcięty od listopada i muszę oddać modem
      do 5 listopada. Spytałem jeszcze raz - żeby się upewnić - czy muszę pisać
      podanie. Odpowiedź powtórna - nie muszę. No to czekam sobie przez październik
      na fakturki, przyszły - coś ok. osiemnastego - patrzę na listopad - a tu
      rachunek za internet, patrzę na grudzień - również!! No i co to za robienie w
      balona? Muszę się znowu tam wybrać i wyjaśnić sprawę. I pewnie okaże się, że
      jakiś tam papier jest wymagany i za listopad będę musiał zabulić!! CDN...
    • Gość: fffffff Re: TV"VECTRA- ----pytanie ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:49
      ffffffffffffffffff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka