Dodaj do ulubionych

Nowe kino na Gwiazdkę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:29
To świetna informacja i duży prezent dla Radomian na gwiazdkę.Bardzo się cieszę , że wreszcie w RAdomiu zostanie otwarte multikino.Narzekają często niektórzy na Radom i wogóle ale np. w lublinie multikina w mieście liczącym 330 tys. mieszkańców nie ma i ma powstać dopiero w 2007r. a u nas będzie juz w 2005r.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo Nerwowi budowlańcy IP: 82.139.44.* 14.11.05, 22:14
      Witam! Ja też się cieszę. Nareszcie jakiś fajny obiekt, w świetnym miejscu! A
      swoją drogą, dziś (14 listopada), widziałem jak omal nie pobili się na placu
      budowy dwaj panowie, którzy zabierali się do rozpakowania kostki do podjazdu
      pod kino. Tylko czekałem jak jeden "walnie" drugiego. Zdążyłem zobaczyć
      szarpanie i odpychanie się wzajemnie i... tyle. Jechałem autobusem, a ten
      ciężko zatrzymać z byle powodu. Ciekawe o co im poszło? Pozdrawiam!
      • Gość: kkkk Re: Nerwowi budowlańcy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.11.05, 22:29
        Jestem ciekawa czy nasze multikino będzie miało taką frekwencję, żeby mogło
        przynosić zyski? Kto będzie chodził i jakie będą ceny biletów.
        • gregory_z_radomia Mulitikino 14.11.05, 23:03
          Nie mart się. "Klienci" się znajdą. Radom jest, przykro to mówic "pustynią"
          kulturalną i rozrywkową. Każda inwestycja związana z kulturą i rozrywką
          znajdzie swoich amatorów. Pozatym Radom jest atrakcyjnym miastem dla inwestrów
          z "tej" branży. Przykładem moze być kompleks "nowego centrum" (rejon Kelles
          Krauza Chrobregow) w którym także ma zostać wybudowany mulipleks obok innych
          oboektów m.in aquaparku. Czekamy na kolejne inwestycje.
        • Gość: w Re: Tanie... wtorki? IP: *.internet.radom.pl 16.11.05, 10:54
          pewna siec kin wprowadzila jakis czas temu tanie wtorki i bilety po 10pln!! to
          juz jest w miare rozsadna cena bo przeciez malo kto liczy wypad do kina 2x10 - a
          jak wrocic z kina, po filmie podyskutowac w kawiarni... moze bilard lub kregle?
        • Gość: ona Re: Nerwowi budowlańcy IP: 80.249.4.* 17.11.05, 15:28
          napewno powodzeniem bedzie sie cieszyc sporym; ja z dziecmi bądź grupą
          znajomych jeździlismy do tej pory do W-wy i ...bilety w cenie porównywalnj a w
          wakacje masa promocji; ja jestem zadowolona, ze nie bede wydawała na paliwo po
          to by móc obejrzeć dobry film w dobrym kinie
      • Gość: string Re: Nerwowi budowlańcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 21:55

Witaj Pablo
        Cieszę się że nareszcie powstanie kino z prawdziwego zdarzenia,fajny masz nick
        kogoś mi przypomina ale nic to,nic to...
        Odpowiadając na Twoje pytanie pt.,,o co im poszło - to jak nie wiesz o co chosi
        to zazwyczaj chosi o kasę.
        Pewnie budowlańcy na akord pracują i chcą dotrzymać terminów.
        Co z tego jak najwyższe kierownictwo wdrożyło system ISO 9001;2000,ale miast
        wyposażenia stanowisk pracy w postaci 20 taczek do rozładunku cementu zarząd
        kupił jedną - aaaaa.a....majster patrzy kto się ochrzania,a o robotę trudno.

Drugie pytanie jak zatrzymać autobus - szczerze odpowiadam nie wiem.
        Może zaśpiewać nalezałoby piosenkę;Panie Szofer gazu bo półlitra jest w garażu,
        odpalając dwie ramki szlugów jednocześnie.
        Kerowca siem wkurzy i zaczyma autobus,spróbuj następną razą...

Na trzecie pytanie edzia odpowiadam ;
        nawet jeśli to na pewno nie market,tych już jest wbród i ciut ciut.
    • Gość: leny Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:28
      jak graja Opowiesci z narni, to napewno mnie tam zobacza.
      no i cieszyc sie trzeba ze w koncy cos sie robi w tym miescie po kinie moze jakis dobry klub -DOBRY- zbuduja
      • Gość: nn Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.udn.pl 14.11.05, 22:45
        Ale architektonicznie to kaszana, a mówiło się o jakimś spodku latającym.
        • Gość: :) Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.com / *.com 14.11.05, 22:57
          jeszcze prace trwają to nie ma co oceniać zobaczymy juz za 1,5 miesiąca efekty :)
    • Gość: ole! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: 82.139.35.* 14.11.05, 23:07
      wiedziałem wiedziałem wiedziałem!!! musiał sie ktos doczepić do forum kto
      będzie narzekał! od razu czytając artykuł wiedziałem że ktoś będzie marudził!
      ja osobiście mam dosyć jechania dowawy albo kielc żeby zobaczyć premierowy
      film! co do tej pory grają w Radomiu?: Atlantic - bajki dla dzieci lektury albo
      filmy które miesiąc nawet dwa wcześniej leciały w innych miastach w faktycznie
      premierowych datach; Hel - kino ambitne ale nie na każdą okazję i nie na
      każdego o odświeżanie "żywności" jeszczelepsze np 3 miesiące po... Mega - byłem
      tam raz na "almodowarze" fajne miejsce na kameralne imprezy kilka foteli ale
      najlepsza stylistyka miejsca... WRESZCIE Multikono w radomiu gratulacje i
      podziękowania dla inwestora!
      • Gość: res Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: 82.177.98.* 14.11.05, 23:53
        to kino to blizniacze do tego co jest od 2,5 lat w Rzeszowie, a wiec beedzie
        wygladało tak slavres.rzeszowiak.pl/061138.jpg
        • Gość: Lizak Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.05, 09:25
          Jakby od zewnatrz nie wygladalo, to chyba bardziej chodzi o stylistyke wnetrza,
          wygodsne fotele, ogrzewanie itp, prawda?
          Sa miejsca rozrywki - zle, bo nieladne z zewnatrz, niema - tez zle, bo szaro
          buro i niema gdzie pojsc.. Ludzie, z takimi narzekaniami to za 100 lat bedziemy
          w tym samym miejscu gdzie teraz ;] troche wyrozumialosci...
    • isoxazolidine Re: Nowe kino na Gwiazdkę 15.11.05, 09:30
      Gość portalu: KR! napisał(a):

> To świetna informacja i duży prezent dla Radomian na gwiazdkę.Bardzo się cieszę
      > , że wreszcie w RAdomiu zostanie otwarte multikino.Narzekają często niektórzy
      > na Radom i wogóle ale np. w lublinie multikina w mieście liczącym 330 tys. mies
      > zkańców nie ma i ma powstać dopiero w 2007r. a u nas będzie juz w 2005r.

na placu budowy centrum plaza lublin ogromy ruch. pomijam podziemne parkingi (przypominam ze nam chcieli wlepic naziemne - nie dajmy sie...). ponad wszelka watpliwosc bedzie tam multipleks. i sadzac z tempa robót skoncza chyba w 2006.
    • Gość: tola Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: 82.139.40.* 15.11.05, 10:30
      fajnie...tylko trochę nie odpowiada mi lokalizacja..stukot pociągów nie będzie
      przeszkadzał w odbiorze filmu?
      • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:55
        W Lublinie multikino dopiero otworzą w 2007r. napewno nie zdążą na 2006r.A co do naszego multikina to trzeba się tylko cieszyć.W Radomiu będą już 4 kina , w Kielcach sa np. tylko 2.Ludzie nie narzekajcie tylko sie cieszcie ta inwestycja na 100% się zwróci warto było budować.Z tego co mi wiadomo otwarcie 16 grudnia!To jets informacja nieoficjalna.
        • marcmal Re: Nowe kino na Gwiazdkę 15.11.05, 12:14

cyt "W Radomiu będą już 4 kina , w Kielcach sa np. tylko 2".
          Tylko, że w Kielcach mutlipleks jest od 2003 r. i wcale nie dzięki
          Kwaśniewskiemu:)
          www.kinoplex.pl/kinoplexy_kielce.php
          To oficjalna informacja :)
          Myślę, żepo pewnym czaie proporcje w Radomiu będą podobne, czas pokaże :)
          • gregory_z_radomia Re: Nowe kino na Gwiazdkę 15.11.05, 14:12
            Następne multikino będzie zlokalizowane w planowanym nowym "Centrum Radomia".
            • Gość: :) Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.com / *.com 15.11.05, 15:38
              Kielce budowa hali która już jest oddana stadion który niedługo będzie oddany
              hmmm teraz chcą budować basen olimpijski a moze u nas by zamiast modernizować
              wybudować od podstaw stadion lub jakąś hale sportową ??
    • Gość: edek Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.udn.pl 15.11.05, 19:33
      A mnie ciekawi co tam będzie mieścić się za rok?
    • Gość: Adaś Atlantic dostanie po tyłu :) IP: *.rrserwis.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:44
      Za niewygodne siedzenia!
      Za to że tylko dwa ostatnie rzędy zapewniają dobrą widoczność!
      Za fatalny dźwięk!
      ZA BRAK KLIMATYZACJI!!!! Latem to powinni dopłacać do biletów!
      I za wysokie ceny biletów przy tak żałosnych warunkach!
    • Gość: Ziutek Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:51
      a wyobrazacie sobie 1500 osob w kinie w radomiu ?? hahaha... w tym miescie kto
      tam bedzie chodzil za 20 zl? no to chyba oczywiste ze inne kina do zamkniecia,
      nie maja szans.A ja i tak nie pojde w radomiu do kina bo nic nie pomoze miekki
      fotel i duzy ekran jak wokola beda dzwonic komorki a lyse paly gadac rechotac i
      przeszkadzac wszystkim
      • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:37
        Co za prymitywne rozumowanie uczestników forum.Świetna idea ten pomysł - multikino.Nie wiadomo po ile bilety a już narzekacie , inwetsycja na 100% się zwróci w Radomiu jest miejse na 3 multikina i 2 normalne kina.Moim zdaniem niedługo w ciągu 2 lat zamkną kino Atlantic bo na pewno nie zamkną kina Hel i kina Mega.A z tymi komórkami to przesadzacie trzeba wyłączyć przed wejściem do kina chyba tak pisze przed salą>uprzedzenie niektórych na forum jest wprost odrzucające.Ja osobiscie wierzę w powodzenie tego multikina firmy HELIOS.
    • Gość: pan samochodzik Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:44
      Przeczytałem, że będzie parking na 90 samochodów. Czyli razy 4 osoby = 360 osób. A gdzie zostawią samochody pozostali widzowie (pojemność kina 1500 osób !!!) ???
      • isoxazolidine Re: Nowe kino na Gwiazdkę 17.11.05, 10:01
        są autobosy, są rowery ....
        • Gość: mm Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.11.05, 13:15
          po 1 to Lublin ma 350 000 mieszkanców a po drugie Cinema City bedzie w sierpniu
          2006 r (inf oficjalna) w Centrum Handlowym PLAZA.
        • Gość: rejf1 Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.11.05, 13:58
          Witam

> isoxazolidine napisał:
          > są autobosy, są rowery ....

wlasnie - ciekawe czy wlasciciel/projektant/inwestor pomyslael i wziął pod
          uwage "zroweryzowanych" kino-widzów. Czyli inaczej mówiąc, czy bedzie gdzei
          spokojnei zostawić rower na czas seansu (srednio okolo 2h) bez obawy, ze po
          wyjściu z kina ni ebędzie już go....na miejscu ?

darz bór
          Rafin
          • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:37
            W Lublinie mieszka 330 tys. ludzi.Poza tym Lublin to bardzo ładne miasto śmiem twierdzić że jedno z ładniejszych w Polsce.A to multikino to z tego co mi wiadomo otworzą w 2007r. na wiosnę.
            • Gość: Wichajster Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: 82.139.38.* 17.11.05, 21:57
              KR wiesz cos może na temat co ma się w końcu budować tam gdzie kiedyś miała
              stanąć Plaza??
            • Gość: mm Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.11.05, 21:58
              masz stare dane jakies, no ale nie bede sie kłucił, a Plaza powstanie w sierpniu
              2006 :) pozdrawiam
              • Gość: mm Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.11.05, 21:59
                a raczej juz powstaje, parkingi podziemne juz gotowe :)
              • Gość: Wichajster Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: 82.139.38.* 17.11.05, 22:01
                Jak bym miał nowe dane to bym nie pytał nie praw dasz ??
                pozdro
          • pitagor Re: Nowe kino na Gwiazdkę 17.11.05, 22:08
            Może zróbmy akcję, każdy komu są bliskie sprawy rowerowe i ma ochotę się wykazać
            nich napisze @ do Heliosa z prośbą o zamontowanie stojaków przed kinem. W liście
            warto zaznaczyć miejsce instalacji tzn. blisko wejścia oraz w zasięgu kamer,
            oraz rodzaj stojaków tzn. odwrócone U
            Zatem piszcie:
            kontakt@heliosnet.pl
    • Gość: t-pw Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 18.11.05, 14:40
      Nowe kino -Może nowe stojaki rowerowe?i wydzielone miejsca do parkaowania dla
      rowerzystów bo inaczej beda tam parkować interesanci,którzy omijają płatny
      parking obok dworca PKP.
      • isoxazolidine Re: Nowe kino na Gwiazdkę 18.11.05, 17:49
        zdjecie stojaka jak rowniez sugerowane lokalizacje mozna ogladac na fotkach pod informacja zamieszczoną tutaj: Nasz Region - Ziemia Radomska

do boju!
        • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:12
          Popieram pomysł ze stojakami na rowery choć wydaje mi się , ze firma Helios jest porządną firmą i zadba o klinetów rowerzystów.Bardzo się cieszę że powstaje to multikino.
          • isoxazolidine Re: Nowe kino na Gwiazdkę 18.11.05, 18:16
            porządną firmą jest, ale o stojakach może zapomnieć w nawale zadań inwestycyjnych. nie zawadzi przypomniec ;-)
            • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:35
              Oczywiście trzeba przypominać bo te stojaki to ważna rzecz choc ja sobie nie wyobrażam w styczniu w śniegu pod multikino z mojej dzielnicy jak jestem czasowo w Radomiu jechać.Nie jestem samobójcą ale tak od kwietnia pod multikino do listopada na rowerze cóż to czysta przyjemność.Już nie mogę się doczekać inauguracji multikina w Radomiu wykupię chyba bilet na 5 seansów pod rząd choć dla studenta to spory wydatek.Pozdro
              • isoxazolidine Re: Nowe kino na Gwiazdkę 18.11.05, 18:42

> choc ja sobie nie wy
                > obrażam w styczniu w śniegu pod multikino

jak znam pitagora to do kina jeżdzi nie inaczej ale właśnie rowerem niezależnie od pory roku ...
                zatem ja sobie wyobrażam że można, jakkolwiek nie próbowałem nigdy.
                • pitagor Re: Nowe kino na Gwiazdkę 18.11.05, 19:19
                  :-)
                  • Gość: REJF1 Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.11.05, 22:16
                    Witam

Jak znam Pitagora, i z tego co wiem - ona ma blisko/bedzie miał do tego kina bo
                    mieszka (chyba) na ustroniu. Tak więc nawet jesli byłaby sniezyca, zawieje,
                    zamiecie, gradobicie czy co jeszcze innego to moze sie nawet "poswięcić dla
                    dobra...sprawy" i przyjechać na rołwerze do kina.
                    Oczywiście jesli będzie miał gdzie go zostawić ;-)

Darz bór
                    Rafin
    • Gość: Maczeta10 Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.bakonet.com / *.bakonet.com 19.11.05, 12:39
      Do KR! jesteś chyba lekko niedouczony Lublin ma ok360 tyś a nie 330. Przez takie
      pomyłki Radom miałby poniżej 200 tyś i wątpie żeby było ci miło skoro widze że
      wszędzie agitujesz za Radomiem!
      • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:03
        Lublin ma ponad 330 tys. mieszkańców ale nie 360 tys. w Lublinie jest 100 tys,. studentów i stąd może twoja pomyłka!A ja nie uważam siebie za niedouczonego.
        • Gość: dziadek Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.krakow.dominikanie.pl 20.11.05, 22:24
          No niestety, KR, ale Lublin ma nieco ponad 360 tys. mieszkańcow. Nie licząc oczywiście przyjezdnych, takze studentów. Warto to wiedzieć, zeby potem nie dziwić się, że dla większości mieszkańców Polski Radom jest gdzieś daleko za Rzeszowem, Opolem czy Olsztynem. Pozdrawiam.
          • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:47
            Masz trochę racji poziom wiedzy Polaków o wielkośći polskich miast jest zatrważająco niski.Sam wielokrotnie musiałem mówić moim zdajomym z innych miast , że między Warszawą i Krakowem największym miastem jest Radom ( 227 tys. ludzi) a nie Kielce ( 208 tys.) jest parę osób winnych takiemu stanowi rozumowania.Tak jak większość Polaków mysli , że 200 tys. Toruń jest większy od Bydgoszczy ( 376 tys. ludzi) inne przykłady to Zielona Góra ( 116 tys.) i Gorzów miasto obecnego premiera z PiS ( 125 tys. ludzi).
            Dla wszystkich zainteresowanych lista największych Polskich miast:
            1.Warszawa
            2.Łódź
            3.Kraków
            4.Wrocław
            5.Poznań
            6.Gdańsk
            7.Szczecin
            8.Bydgoszcz
            9.Lublin
            10.Katowice
            11.Białystok
            12.Gdynia
            13.Częstochowa
            14.Sosnowiec
            15.Radom
            16.Gliwice
            17.bytom
            18.Kielce
            19.Zabrze
            20.Toruń
            Natomiast miasta inne to Opole( 130 tys.) , Rzeszów ( 170 tys.) , Olsztyn ( 165 tys.),Bielsko-Biała( 187 tys.)
          • Gość: r Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.227.udn.pl 20.11.05, 22:52
            Lublin:
            Liczba mieszkańców: 354 026
            Struktura populacji:
            – mężczyźni: 164,933
            – kobiety: 189,093
            Gęstość zaludnienia: 2400 os. /km kw.
            Struktura demograficzna ludności:
            – przedprodukcyjny: (wiek 0-17) 20,2
            – produkcyjny: (wiek 18 - 64 - mężczyźni, 59 - kobiety) 65,3 %
            – poprodukcyjny: (powyżej: 64 - mężczyźni, 59 - kobiety) 14,5 %

Radom:
            Ludność ogółem - stan w dniu 31 marca 2005r. 227 309
            Mężczyźni 108 688
            Kobiety 118 621
            Ludność na 1 km2 2 035
            Kobiety na 100 mężczyzn 109
            Ludość w wieku:
            -przedprodukcyjnym 46 699
            -produkcyjnym 147 126
            -poporodukcyjnym 33 788
            -ludność w wieku nieprodukcyjnym na 100 osób w wieku produkcyjnym 55

To tyle o multikinie multikino.pl/
            • Gość: KR! Re: Nowe kino na Gwiazdkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:05
              Zwracam honor pomyliłem się mówiąc o tych 330 tys. mieszkańców co niby miał mieć Lublin.Padłem ofiarą nieprawdziwych danych jakie uzyskałem od kumpla z Lublina smsem.A mam pytanie te 354 tys. mieszkańców Lublin ma na ... brak danych w Radomiu 227 tys. ludzi na marzec 2005r.Z góry dzięki za info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka