Dodaj do ulubionych

ankieta dla radomia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 00:23
siemano. przeprowadzam krotka ankiete. ktore z miast bydgoszcz czy torun
uwazacie za lepiej rozwiniete? dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wichajster Re: ankieta dla radomia IP: 82.139.38.* 25.11.05, 00:40
      A co to ma z nami wspólnego??
      • Gość: z kuj pom Re: ankieta dla radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 00:43
        a to ze jestescie teoretycznie obiektywni a nam zalezy na bezstronnej ocenie
    • Gość: Gerwazy Re: ankieta dla radomia IP: *.internet.radom.pl 25.11.05, 00:49
      Akurat znam świetnie, więc się wypowiem. Zdecydowanie Bydgoszcz! Toruń ma
      walory turystyczno zabytkowe oraz szczęście do polityków, którzy dbaja o jego
      promocję. Dlatego mogą w ogóle powstać takie dylematy. Ale to tak, jakby
      porównywać Koszalin ze Słupskiem, albo Zieloną Górę z Gorzowem. Zawsze liderem
      regionu jest ten pierwszy.
      Nasuwa się oczywiste pytanie - Kielce czy Radom?... Ale ja odpowiedź tu
      umieściłem, a wojnę pozostawię forumowiczom typu KR! & Co.
    • Gość: oli Re: ankieta dla radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:07
      Toruń -Bydgoszcz teren rydzykowski ....
      • Gość: KR! Re: ankieta dla radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:35
        Znam dobrze i Toruń i Budgoszcz!Wielu ludzi w Polsce mylnie mysli , ze Toruń ( 200 tys. ludzi) jest większy od Bydgoszczy ( 370 tys. ludzi) , tak jak wielu ludiz błędnie mysli , że Kielce ( 208tys.ludzi) są większe od Radomia ( 227 tys. ludzi).Toruń ogólnie jak dla mnie jest małym miastem choc nawet dobrze rozwiniętym ma tramwaje i bardzo dobry Uniwerek ( UMK) i piękną starówkę.A co do Bydgoszczy to takie typowe moim zdaniem robotnicze miasto choć mi sie bardziej podoba od Torunia.Szkoda , ze województwo Kujawsko -Pomorskei podzieliło sie władzą między Toruniem a Bydgosczą.Wszystko powinien wziąść robotniczy Bydgoszcz a tak sejmik w Toruniu załatwiła pani marszałek Alicja Grześkowiak z Torunia dla swoich politycy wiadomo zrobią wszystko.
        • redsock Re: ankieta dla radomia 25.11.05, 13:56
          Gość portalu: KR! napisał(a):

"(...)wielu ludiz błędnie mysli , że Kielce ( 208tys.ludzi) są większe od
          Radomia ( 227 tys. ludzi)."

Jeszcze ze 3 dni temu pisałeś, że Radom ma 232 tysiące mieszkańców. Widać
          topnieje w oczach, szkoda, tym sposobem za jakieś 2 tygodnie faktycznie będzie
          mniejszy niż Kielce, tylko CO Z TEGO? Jakby liczba mieszkańców decydowała o
          jakości ich życia to Dhaka byłaby rajem na ziemi.
          • eifl Re: ankieta dla radomia 25.11.05, 14:04
            Daj spokój, dyskutujesz z chorym na obsesję człowiekiem. Jemu wszystko kojarzy
            się od razu z porównaniami Radomia do Kielc i na odwrót. To można tylko leczyć,
            choc pewnie łatwe by to nie było.
    • Gość: sołtys Re: ankieta dla radomia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.11.05, 13:29
      "...dla swoich politycy wiadomo zrobią wszystko" może to i prawda ale nie u
      nas! U nas jest odwrotnie! pokaż który polityk, poseł, senator z ziemi
      Radomskiej coś dobrego dla tego regionu zrobił? mieliśmy wydawałoby się ze taki
      mocny desant (przew. Klubu PSL, Kuźmiuk, marszałek Sejmu Nałęcz i pozostali z
      frakcji rządzących a nie załatwili głupiej serwerowni. A zobaczcie ile Struzik
      wali do Płocka! Jeśli się tyczy Torunia i Bydgoszczy zawsze jestem za miastami
      NIE-komunistycznymi a Bydgoszcz to typowy komuch. W tych zestawieniach miast
      tylko para Zielona Góra-Gorzów Wlkp są zestawione dwa komunistyczne miasta. A
      już gorzów bije wszystkich na głowe! (zawsze wygrywa tam komuna z 80% poparcia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka