Dodaj do ulubionych

w sądzie grodzkim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:18
jak to możliwe aby ktoś taki jak p. szczęsna orzekała w jakimkolwiek sadzie -
to kpina.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: w sądzie grodzkim IP: *.104.udn.pl 13.12.05, 23:28
      a co jest na rzeczy bo piszesz o niej w ten sposób jakby ją wszyscy znali.Także
      dlaczego nie powinna ona tam pracować?
      • Gość: Dorota Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:02
        nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją. wyobrażałam sobie, ze sedzia
        to człowiek spokojny, zrownowazony wydający sprawiedliwe wyroki na podstawie
        dowodow. to co dzisiaj przeszlismy trudno mi zrozumiec. poniza swiadkow,
        krzyczy, niepozwala niczego wyjasnic, z gory wie kto zawinil. dyktuje do
        protokolu swoje przemyslenia nie wypowiedzi swiadkow. poczatkowo myslelismy ze
        ma "zly dzien" ale okazalo sie, ze to jest norma. potwierdzilo to kilka
        przebywajacych w korytarzu osob, ktore wczesniej mialy z nia do czynienia.
        jesli mi nie wierzysz mozesz wybrac sie do x wydzialu grodzkiego i posluchac
        pod drzwiami, wrzeszczy tak ze slychac w calym budynku. orzeka we wtorki.
        czy wszyscy sedziowie tak sie zachowuja? jasli tak samo to moim zdaniem sad
        jest instytucja, ktora nie ma nic wspolnego ze sprawiedliwoscia.
        wyrazy wspolczucia dla wszystkich ktorzy trafia do tej pani.
        • Gość: ppp Re: w sądzie grodzkim IP: *.104.udn.pl 14.12.05, 00:08
          ok,przyjąłem przestroge do wiadomości.Pozostaje liczyć abym na nia nie
          trafił.Pozdro
          • Gość: Warto przeczytać Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:33
            Rzeczywiście tak jest.
            • Gość: Edek Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:12
              Miałem wątpliwą przyjemność uczestniczyć w rozprawach prowadzonych przez p.
              szczesną. Brak słów aby opisać jej zachowanie. Dziwię się, że przełożeni tej
              pani pozwalają na ośmieszanie wymiaru sprawiedliwości. Po wielokrotnie pisanych
              wnioskach o wyłączenie udało mi się doprowadzić do tego, że orzeka inny sędzia.
              Po tym co przechodziłem na rozprawach wcześniej trudno mi uwierzyć, że w sądzie
              może być zupełnie normalnie. Nikt na mnie nie krzyczy, nie zastrasza mnie, mogę
              spokojnie odpowiedzieć na zadawane przez sędziego pytania i nie jestem poniżany.
              Dlaczego inni sędziowie pozwalają na to aby tacy jak w/w pani swoim zachowaniem
              kompromitowali środowisko. Przecież wszyscy o tym wiedzą. Czy taki sędzia
              powinien orzekać? Czy nie ma na niego prawa? Przecież to co robi to
              przestępstwo.
          • Gość: l i l a b a j Re: w sądzie grodzkim IP: *.server.ntli.net 28.12.05, 22:49
            a ja bym chetnie na nia trafila...
        • Gość: Dorota Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:05
          dlaczego prełożeni pani Szczęsnej nie reaguja na jej nienormalne zachowanie
          podczas rozpraw. kiedy to sie skonczy. ktos taki nie powinien orzekać. tyle
          skarg było składanych i żadnych konsekwencji. nie jestesmy przeciez w indiach.
          • Gość: Dorota Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:17
            jak długo jeszcze?
            • Gość: l i l a b a j Re: w sądzie grodzkim IP: *.server.ntli.net 28.12.05, 22:27
              trzeba uderzyc wyzej, tzn. skierowac skarge do sadu, ktoremu podlegaja sady
              grodzkie, a jak to nie pomoze, to naglosnic sprawe w mediach,

kazdy ma prawo do jakiejs prywatnosci...
              • Gość: l i l a b a j ciag dalszy... IP: *.server.ntli.net 28.12.05, 22:39
                ...o prawie do nalezytego traktowania przez przelozonych, sedziow czy innych
                jednostek w funkcjonowaniu sektora publicznego tylko napominajac

z tego co przeczytalam, ta sedzina stosuje swoisty mobbing...
        • Gość: l i l a b a j Re: w sądzie grodzkim IP: *.server.ntli.net 28.12.05, 22:47
          jesli sedzina (czy przelozony) ma zly dzien co ewidentnie skutkuje ponizaniem
          lub obrazaniem innych, to jest to wylacznie jej (czy jego) PROBLEM,

nie wolno pozwalac sobie na takie traktowanie!
          nikt nie bedzie nas szanowal, jesli nie bedziemy szanowac siebie samych!
          • Gość: Dorota Re: w sądzie grodzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 00:33
            Lilabaj, Ty chyba nigdy nie byłaś w sadzie? Na pewno nie wszyscy sędziowie są
            tacy jak pani szczęsna. Bardzo Cię proszę, jeśli masz trochę czasu to wybierz
            się do dziesiątego wydziału grodzkiego na ul. grzybowskiej, znajdź salę /chyba
            IV/, w której orzeka ta pani /we wtorek/, stań na korytarzu i posłuchaj - warto.
            Podziel się wrażeniami na forum.
            • angielski_spleen Re: w sądzie grodzkim 08.01.06, 13:20
              Nie wiem czemu lilka jeszcze Pani nie odpisuje. Krew mnie zalewa jak czytam
              takie teksty jak Pani i innych narzekajacych na te babe w sadzie. Nie lepiej
              byloby wziac sie w garsc i napisac jakas oficjalna skarge, nawet do
              Ministerstwa Sprawiedliwosci? Sa przeciez swiadkowie, ktorzy poswiadcza Pani
              zarzuty wobec nieuczciwego postepowania sedziny. Jesli skarge napisze ktos
              jeszcze i powola sie na swoich swiadkow, szanse na szybsze rozwiazanie tego
              problemu wzrosna. Czy to strach przed zawalczeniem o swoje prawa czy czekanie w
              nadziei az stanie sie cud i ktos inny wreszcie cos zmieni? A moze jedno i
              drugie? W tym wieku??
            • angielski_spleen Re: w sądzie grodzkim 08.01.06, 14:07
              Podaje namiary:
              Ministerstwo Sprawiedliwosci
              ul. Ostrobramska 75 c
              04-175 Warszawa

TVP PL
              "Sprawa dla reportera"
              ul. Woronicza 17
              00-999 Warszawa
              • alewita Spleen angielski ale rozum ...radomski. 08.01.06, 21:23
                Nie wpadło Ci do głowy chociaż sprawdzić rzetelność wypowiedzi tej osoby?
                Jeżeli nie możesz nie zabieraj głosu ( nie wiesz jak zachowują się niektórzy
                pieniacze w sądzie ) tym bardziej, że była to wypowiedź odosobniona ( Edek
                wysłał post z tego samego komputera). I tak właśnie powstają "Sprawy dla
                reportera"-wyjątkowo nierzetelny i robiony pod (niewyrobioną ) publiczkę program.
                • Gość: wiedzącywszystko alewita ale rozumu ...brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:36
                  alewita napisała:

> Nie wpadło Ci do głowy chociaż sprawdzić rzetelność wypowiedzi tej osoby?

( Edek
                  > wysłał post z tego samego komputera).

Ludzie, czy wy wreszczie zaczniecie mysleć?
                  Adres IP jaki wyświetla się koło Edka i Doroty ma w samym tylko Radomiu
                  kilkanaście, jesli nie kilkadziesiąt tysięcy ludzi!
                  Na miłość boską nie piszcie takich bzdur!
                  Idż i póknij się w czółko alewita!
                  • angielski_spleen Re: alewita ale rozumu ...brak 09.01.06, 13:03
                    Jak na kogos, kto sie dopiero "urodzil", alewita jest bardzo uzdolniona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka