Gość: Jurek IP: 82.139.42.* 15.12.05, 17:28 Bigosem będzie dzielił pijany dyr. ZUK nijaki grzegożeski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja nie idę Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.12.05, 18:55 i znów szopka dla "narodu" (wszystko pod publiczkę) w celu podreperowania wątłego wizerunku władzy. Szkoda, że kościół się do tego przyłącza ... . Oby tak troszczono się ludzmi każdego dnia, a nie tylko od święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk31 Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:15 mszy nie można odmówić -ale to klasyczne igrzyska-chodzi o jedno o żarcie a ubogich traktuje sie jak bydło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urania77 Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.12.05, 20:36 mogliby wigilię zorganizowac dla ludzi bezdomnych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam Re: Gwiazdka na deptaku IP: 82.139.46.* 15.12.05, 20:46 Byłam w ubiegłym roku. Najbardziej "głodne" były panie w futrach, z wieku sądząc na emeryturach, jakby nie miały za co i kiedy sobie ugotować. Sądząc po sile z jaką pchały się do stołu (jak świnie do koryta), nie należały do słabych i zmęczonych życiem. Żenujący był widok, aż się odechciało symbolicznego poczęstunku. Do tego to "pole po bitwie". Aż przykro wspominać. Urząd nie jest dla organizacji takich igrzysk, ale dla dzielenia pieniędzy wg potrzeb. Trwonić w taki sposób pieniądze z ledwo ledwo podatników to grzech. Namawiam - nie idźcie, nie bierzcie na swoje sumienie rozpusty urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:08 Te panie w futrach to zazwyczaj samotne emerytki... Ja się cieszę, że mam gdzie i z kim spędzić święta. Niech każdy z nas odpowiada za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.internet.radom.pl 18.12.05, 08:31 A co stać cię na neta a nie stać na żarcie że byłeś tam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.12.05, 22:23 Nie wiem dlaczego wypuszcza się darmowe autobusy? Żeby spędzić jak najwięcej potencjalnych wyborców? W takim razie dlaczego nie wporwadza się darmowych przejazdów podczas Air Show, albo Wszystkich Świętych, albo podczas głównej procesji Bożego ciała? Dlaczego Radomianie Razem mają robić sobie kampanię wyborczą za nasze pieniądze? O Biskupie nie wypowiem się bo jestem wierzącym i nie wypada wypowiadać takich słów wobec duchownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:41 Radomianie Razem partia o mylącej nazwie tam nie ma ludzi z Radomia sami przyjezdni przefarbowani na radomian, sam obecny prezydent Radomia pan Marcinkowski z Radomia nie jest i widać to 3 latami rządów jego w Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.udn.pl 18.12.05, 09:36 Zacytuję tylko wypowiedź ks. bpa Zimowskiego: "chodzi o to, żeby Radomianie byli w tym dniu JEDNĄ WIELKĄ RODZINĄ. Będą dwa stoły - liturgiczny i ten z potrawami. Być może DLA WIELU BĘDZIE TO JEDYNA PRAWDZIWA WIGILIA, BO 24. GRUDNIA BĘDĄ SAMI...." O Was wszystkich, którzy uważacie, że to igrzyska i traktowanie ludzi jak bydło, o tych, którzy uważają, ze to kampania wyborcza czy coś w tym guście mogę powiedzieć tylko jedno: JESTEŚCIE BEZMÓZGIMI BYDLAKAMI, KTÓRZY NIE ROZUMIEJĄ, CO TO ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA. Siedźcie w domu. Od radomskiej RODZINY Wam wara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomek Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.05, 22:40 Jeśli lud bardzo nienawidził cesara za nieudolność i okrucieństwo, organizował igrzyska dla gawiedzi, aby w ten sposób podreperować swoje notowania. Pieniądze podatników powinno się wydać na potrzeby najbardziej potrzebujących, naprawdę biednych ludzi. A tu poczęstunek, darmowa komunikacja. Czy nie można zrobić uroczystości - tylko łamanie się opłatkiem. No i do tego występy, jak w karnawale. Ile ta "uroczestość" kosztuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z onetu Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.udn.pl 18.12.05, 11:23 Nawet na ONecie Radom zauważyli, czyli jest promocja miasta: Do tradycji wieczerzy wigilijnej nawiązuje także spotkanie mieszkańców Radomia, które odbędzie się na deptaku przy ul. Żeromskiego. Po raz trzeci w historii miasta radomianie zgromadzą się przy blisko 100-metrowym stole, aby podzielić się opłatkiem, złożyć sobie życzenia i spróbować wigilijnych potraw. Uroczysta kolacja wigilijna jest głównym punktem imprezy "Gwiazdka na deptaku". Od kilku dni stoi tam bożonarodzeniowa choinka i drzewka, które będą strojone przez mieszkańców. Przed wieczerzą odbędzie się msza w kościele garnizonowym i przekazanie światełka pokoju. Życzenia mieszkańcom złożą prezydent Radomia Zdzisław Marcinkowski i ordynariusz diecezji radomskiej bp Zygmunt Zimowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.udn.pl 18.12.05, 11:36 wiadomosci.onet.pl/1214557,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
up77 Re: Gwiazdka na deptaku 18.12.05, 13:23 oj ludzie! nie chcecie, nikt was pistoletem zmuszac nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Gwiazdka na deptaku 18.12.05, 13:38 pomysł świetny. niektórzy wprawdzie do niego jeszcze nie dorośli (ci to pryzchodzą z reklamówkami i łupią co się da) ale garstka takich odszczepieńców to jeszcze nie powód by rzeszy radomian pozbawiac wspólnej wigilii .... pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Gwiazdka na deptaku IP: 82.139.38.* 18.12.05, 14:05 Powiem rzecz jedną TO MA BYĆ SYMBOL!! Nie wszystko można na pieniądze przeliczyć jak robią to niektórzy. a jak się iść nie podoba to patrzcie se w monitor euro-soft.com.pl/kamera/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybkaosa Re: Gwiazdka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:10 Smacznego i Wesołych Świąt. A Prezydentowi rózgę.... Odpowiedz Link Zgłoś