Gość: Sara 1002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:34 Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dla kogo właściwie są wywieszki "Psom wstęp wzbroniony. Nie dotyczy psów przewodników"? Dla psa czy niewidomego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wichajster Re: CIEKAWE PYTANIA IP: 82.139.38.* 16.12.05, 22:36 Dla niewidomego pies zakupy zrobić może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:42 A jakie jest największe kłamstwo świata? - To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los. W tym tkwi największe kłamstwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:57 Dlaczego tak często ludzie, dla których bardzo dużo zrobiłeś, ciężko się na ciebie obrażają? Może dlatego, że przypominasz im o ich słabościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:59 Dlaczego wszystko, co sprawia nam radość, wszystko, czemu przypisujemy urok piękna, wszystko, co odziewamy w szatę ideału, kończy się czymś brudnym, głupim, nędznym lub śmierdzącym, dlaczego nietrwałość jest cechą absolutu, a wzniosłość i triumf nie są jego finałem? Miłość kona w znudzeniu, upodleniu lub zazdrości, dobroć w spektakularnych filantropiach, książka w składzie makulatury, poezja w ocenach szkolnych belfrów, konie wyścigowe w jatkach rzeźników, demokracja w tłumie, wolność w ZOO, sława w megalomanii, wiedza w pysze, cacka na śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:01 Dzisiaj jesteś starszy niż wczoraj, czy lepszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:13 Pieniądze? Jak ćmy się rozlecą. Sława? Nieraz płakał, kto cię miał. Przyjaźń? Szukaj jej ze świecą ... nocą, na wietrze, wśród skał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara1002 Pomożecie? E.Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:15 ***???*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Dajesz sobie tu radę IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 10:10 i nie widać żebyś gwałtownie potrzebowała pomocy;) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: CIEKAWE PYTANIA IP: *.96.udn.pl 17.12.05, 10:17 Saro - "Od każdego, komu wiele dano, wiele wymagać sie będzie"- tak mówi (Łukasz 12/48) Obdarowując oczekujesz rewanżu, często dzieje się to podświadomie. Nie otrzymujac go, masz żal, który narastajac jest przyczyna konfliktów. Czy z tego wynika, że wogóle nie należy dawać? Nie, ale w ostatecznym rozrachunku szale, daje - biorę powinny być zrównoważone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: GLUPIE PYTANIE IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 12:46 nie martw sie SarUNIU, widzac taki napis, wchodz bez wahania! wstep masz wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: GLUPIE PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:04 Tylko Lilabaj potrafi naprawdę GŁUPIO napisać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: GLUPIE PYTANIE IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 10:02 dziekuje za komplement, ale jestem zdania, ze na forum jest wielu bardzo inteligentnych ludzi...(jeden do stu, ze nie wiesz o co chodzi...) nikt tak jak ty nie potrafi za to naprawde oglupiac...szczescie bedzie ci z pewnoscia potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: GLUPIE PYTANIE IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 10:07 hm...:-), odezwala sie ta od "steerotypu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lilabaj IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 10:20 Lilabaj -święta idą, bądź dobra dla ludzi. Mnie mało co sprawia tyle przyjemności, co przemiana wroga w przyjaciela. Nie z każdym się udaje -bo taka MAriaGuzik, na ten przykład, bez nienawiści do wyimaginowanego wroga żyć nie może, jednak daremnych prób nie żałuję. Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: Lilaba IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 10:44 Yoda, badz powazny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lilabaj IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 10:53 Yeeeeeee tam...:))) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 10:56 napisz no, co u Twojej malej ksiezniczki? to Twoja pierworodna? jak ma na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lilabaj IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 11:46 1. wszystko OK. -dzięki:) -właśnie wybieram do jej pokoju meble na Allegro - będzie w stylu Barock&roll -jak się uda zebrać różne, same w sobie kiczowate detale. 2. Tak. 3. Ja się tu nie będę demaskował, choć już jeden życzliwy je wymienił w pewnym zamierzchłym wątku. Powiem tylko, że jest ładne -o c z y w i ś c i e:) 4. Kurde, -to chyba nie na temat tego wątku...;) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grozzz Re: Lilabaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:59 Yoda, gdzieś czytałam, ze od najmłodszych lat uczysz dziecko wyczycia stylu itd. a ty, juz na wstępie chcesz dać mu dawkę kiczu(jak sam to określiłeś)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Grozzz IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 13:37 Z kiczowatych detali można złożyć inteligentną całość. Tak sie składa, że kicz bazuje zwykle na jakimś historyzmie, którego formy wykorzystuje w sposób uproszczony i przerysowujący, by uzyskać maxymalny efekt emocjonalny. Dlatego kiczowate przedmioty są formalnie interesujące i zawierają spory ładunek znaczenia. Dla dziecka (choć nie tylko) ich blichtr może być zabawny i ciepły. - To po pierwsze. Po drugie: aktualnie nie ma czegoś takiego jak obowiązujący styl lub smak jeden dla wszystkich, którzy mają pretensje do odgrywania wioskowych arbitrów elegancji. W dziedzinie stylu mamy wolność -czy się to komuś podoba -czy nie, bo sztuka jest w zakresie wolności obszarem uprzywilejowanym. I dobrze: jest gdzie sprawdzić swój potencjał i możliwości. Jak się ma możliwości mierne -można też podążać za wybranym kanonem. Na szczęście każdy (lub prawie każdy) może wychowywać swoje dzieci w duchu przez siebie preferowanym -masz więc pole do popisu i możesz się wykazać bez oglądania na gust mój lub mojej rodziny. Ale choć nieco wątpliwa i wyraźnie zbyteczna ona jest -dziękuje Ci za troskę. Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 12:08 no to ja sie mianuje jej kolejna, przyszywana ciocia, ucaluj ja ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lilabaj IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 13:41 Robię to przy każdej okazji (i bez), więc mogę i od Ciebie;) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: father Yoda, :-) IP: *.server.ntli.net 19.12.05, 13:45 ale to, ze szalejesz za swoja mala to tez okazja,:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: father Yoda, :-) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 14:11 W rzeczy samej:) Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Lilabaj 19.12.05, 13:51 Widzę Yodo , że w świątecznym nastroju jesteś. I ten wykład kicz-detal-superprodukcja jestem pod wrażeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: komnen IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 14:09 Mój drogi... Czy nie wiedziałeś, że na Twym własnym uniwersytecie uczęszczałem jako wolny słuchacz na wykłady i konwersatoria z estetyki dla połączonych grup filozofii i historii sztuki? -Nie ukrywam, że najaktywniejszy byłem;) Pzdrwm PS: Wyzdrowiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grozzz Re: komnen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:45 no to pozdrawiam i ja, bo chyba tez należe do tego grona co Ty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grozzz Re: komnen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:49 to "grono" zbyt powaznie brzmi. Powiedzmy, ze chodze na te same wykłady co ty kiedyś (bo jak wynika z postu, jesteś już chyba absolwentem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: grozz IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.12.05, 10:32 Skąd wiesz, że te same? -U kogo? Absolwentem bywam od czasu do czasu (pierwszy raz chyba z 10 lat temu) -a kierunki od sasa do lasa, więc i grona o różnych smakach;) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś