Dodaj do ulubionych

Radomskie forum

IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 30.12.05, 19:38
Nigdy wcześniej nie zabierałam głosu na tym forum, ale często na nie
zaglądam. Nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale wyraźnie widać na nim brak
życzliwości, niezadowolenie z czegoś co powstaje lub nie, sporadycznie trafia
się ktoś, kto cieszy się nawet z małych zmian na lepsze. Nie pochodzę z
Radomia, mieszkam tu od 10 lat i to co mnie na początku zaskoczyło, to smutek
i szarość na twarzech ludzi na ulicy. Nie spotkałam się z czymś takim w
rejonie, z którego pochodzę. Było tam wielu ludzi biednych, ale często
żartowali i byli otwarci na drugiego człowieka. Ciekawa jestem, czy inni mają
podobne odczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wichajster Re: Radomskie forum IP: 82.139.38.* 30.12.05, 19:49
      Bo wiesz w radomiu jest taka tendencja nawet jak byśmy byli w czymś najlepsi w
      Polsce to i tak Radom jest zły. Nie wiem kiedy to minie mam nadzieję że nie
      długo ale póki co jest jak jest :-(
      Za to mogę powiedzieć rzecz jedną że ja wole cieszyć się z jednego „zwycięstwa”
      niż płakać nad setkom „porażek”
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Balbina Re: Radomskie forum IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 30.12.05, 20:10
        Dziękuję, trzymaj tak dalej, mam tylko madzieję, że więcej jest w Radomiu ludzi
        myślących podobnie jak Ty
      • Gość: mag Re: Radomskie forum IP: *.96.udn.pl 30.12.05, 20:11
        Zgadzam się z panią co do objawów, co do Radomia. Moge porównać do Południa
        Polski i Europy.Co do Forum, jest teraz zdominowane przez PIS. Zaglądam tutaj
        coraz rzadziej, bo poziom dyskusji jest słaby. Niemniej jednak do niedawna było
        kilka interesujących wątków.Sama mam na koncie takie, które przekroczyły setkę
        wpisów. Twierdzi pani, że tu zagląda. Jakie wątki według pani były w ostatnim
        czasie ciekawe?
    • pitagor Re: Radomskie forum 30.12.05, 20:10
      Niestety masz rację, ale trzeba robić swoje i się nie załamywać :)
      Dziś np. była kolejna Masa Krytyczna było 13 osób i było wyśmienicie.
      Pozdrawiam i życzę jeszcze lepszego roku 2006.
      • Gość: jmbeam Re: Radomskie forum IP: *.152.udn.pl 30.12.05, 20:14
        A ja mimo wszystko lubię to miasto. Pracuję w wawie, tam jedziemy na sylwestra,
        ale coś w tym mieście jednak jest.
        • Gość: Balbina Re: Radomskie forum IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 30.12.05, 20:37
          Widzę, że jest jednak trochę ludzi pozytywnie zakręconych:-). Mag pyta mnie o
          wątki, które czytywałam, i mnie interesowały. Szczerze mówiąc mało, które wątki
          mnie zainteresowały, ze względu na wymianę zdań poiędzy osobnikami, którzy
          chyba lubują się w prawieniu złośliwości i wbijaniu szpilek. Interesuję się
          ogólnie wątakmi traktującymi o tym, co się dzieje, szczególnie pozytywnego w
          Radomiu. Jak chociażby tym, mówiącym o zlocie Aniłów na Rwańskiej. Szkoda, że
          było ich tylko 13, ale za to padajacy śnieg dodał im bieli. Jmbeam pisał, ze
          Radoma ma pewien urok. Myślę, że ma rację, miasto to ma ciekawe zabytki i
          urokliwe miejsca, tylko niestety zaniedbane przez ludzi, ale te miejsca mogą
          ożyć tylko ludzie muszą tego chcieć.
    • zet20 Re: Radomskie forum 30.12.05, 20:28

Mysle podobnie jak ty.Czasem tu zaglądam ale glosu nie zabieram bo poziom dyskusji jest zenujacy , zieje jadem.
    • Gość: string i tony Re: Radomskie forum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 20:33

Czeszcz Balbyna czo porabiasz
      Nicz?
      To czymaj szę czepło.

Ptyś
      • Gość: Wichajster Re: Radomskie forum IP: 82.139.38.* 30.12.05, 20:35
        String daj spokój... :-/
        • Gość: string i tony Re: Radomskie forum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 20:41

oki;)
          • heniek_z_lasu Re: Radomskie forum 30.12.05, 21:32
            Może pomyślmy co zrobić i jak, żeby zmienić podejście radomiaków do swojego
            miasta i w ogóle do ludzi:)
            • Gość: Balbina Re: Radomskie forum IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 31.12.05, 16:31
              Obawiam się, że nie możemy wiele zrobić poza uświadomieniem ludziom, jak są
              odbierani. Nikogo nie można zmienić, jeżeli sam tego nie chce.
              • Gość: wakarpl Re: Radomskie forum IP: *.devs.futuro.pl 31.12.05, 16:49
                Ja zawsze kochalem i kocham Moj Radom - niestety musialem sie z niego
                wyprowadzic, mieszkam sobie teraz w Zaglebiu i tesknie za moim miastem i zawsze
                bede chlopakiem z Radomia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka