Gość: mater IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.06, 22:41 bo ja najczęściej spotkałem się ze stwierdzeniem że z zupy chińskiej(wszyscy poddali się autosugestii kabaretu Ani Mru Mru) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szybkaosa Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:45 I TEGO SIĘ TRZYMAJMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: string i tony Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 00:52 Z produkcji serów pleśniowych i nie odśnieżanych zimą ulic może ???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekPapista Re: Radom z ....YODY słynie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:17 który uznaje, że ...< wolność nie znaczy, ze można poruszacać się po niewłaściwej stronie ulicy....> . I tyle i już ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grozzz Re: Radom z ....YODY słynie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:26 do nie dawna było tak ze słynął z rond i supermarketów, teraz to sie moze zmienic na stacje benzynowe haha. kiedys czytalam jakies badania w gazecie w ktorych obliczono: ilu mieszkancow przypada na 1 stacje benzynowa w miescie. nie pamietam dokladnie wynikow. ale Radom przebił Warszawa prawie 3 razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Józiek IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 13:15 O przepraszam! -to nie był cytat ze mnie (przynajmniej nie z materiałów publikowanych), aczkolwiek nie jest całkiem pozbawiony sensu i mogłem coś takiego powiedzieć po pijanemu w Sylwestra. Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: komnen IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 13:56 No nie, ale klucz w bramie garażowej na noc jednak zostawiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
wariag Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 03.01.06, 11:48 niestety sery pleśniowe made in Rolmlecz są bardzo średnie. muszą jeszcze w firmie popracować nad techniką pakowania bo sery szybko wysychają. ale maślanki, sery żółte, serki homogenizowane to palce lizać i obgryzać :-) znane są też wagi z Radwagu no i oczywiście giwery z Łucznika. Odpowiedz Link Zgłoś
gierro Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 03.01.06, 14:27 Z nielegalnych przepompowni gazu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gawii Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 03.01.06, 12:09 z tego, co ja wiem, to faktycznie: z zupki chińskiej z kabaretowego skeczu, poza tym z Rolmleczowskich wyrobów, Orkiestry Świątecznej przerwanej na początku występu gwiazdy wieczoru przez ochrone, bo 22.00 i czas do domu, kojarzony jest z Irą, Carpe Diem, Jamalem (Leilljah)... w sumie moglabym jeszcze wymieniac.... dodam jeszcze, ze na zajeciach na odczytach, seminariach, wykładach radom podawany jest jako przykład wielkiego bezrobocia i skrajnie niskich pensji (nie ja to wymyslilam-zeby nie bylo! :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
radomek2 Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 03.01.06, 12:44 A Air Show to nie? Nikt nie wymienił tej imprezy, która jest przecież w ostatnich latach imprezą, z której słynie Radom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grozzz Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:53 warto tez wspomniec o naszym Teatrze, ktory słynie w Polsce z najwiekszej liczby wystawianych premier. Z frekwencja jest niestety o wiele gorzej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: 82.139.38.* 03.01.06, 13:47 Z Tańca i z KIBICÓW oczywiście , no i jeszcze coś takiego mi się o uszy obiło że w Radomiu jak organizują jakąś imprezę (np. Air Show ) to zrobią to najlepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zarloczek23 Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 03.01.06, 22:22 ...ano slynie z nieudanych sylwestrow... Odpowiedz Link Zgłoś
redsock autosugestia 03.01.06, 13:25 Ja się pleonazmistycznie poddaję autosugestiom wyłącznie własnym, takim jak ta na przykład, że niektórzy ludzie tu piszący powinni wrócić do podstawówki celem nadrobienia poważnych braków w zakresie umiejętności posługiwania się językiem ojczystym. P.S. Forum GwR słynie z wypowiedzi świadczących o tym, że "autosugeruję" słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: autosugestia IP: 82.139.38.* 03.01.06, 13:45 Daj se siana........:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
redsock Re: autosugestia 03.01.06, 14:17 Gość portalu: / napisał(a): > Daj se siana........:-/ A niektórzy do przedszkola. Przykre, że tylko na tyle Cię stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mater Re: autosugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:06 Rzeczywiście z tą autosugestią dałem plamę i przyznaje się do tego,dopiero po fakcie zdałem sobie z tego sprawe.Nie można poddać się czyjejś autosugestii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: autosugestia IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 14:11 ??? To jak z tym pleonazmem? Świadomy, czy nieświadomy un był? Odpowiedz Link Zgłoś
warsawman A mistrzostwa świata ? 03.01.06, 15:24 Pewnie mało z was o tym wie, ale w tym roku Radom zasłynie z Mistrzostw Świata w Akrobacji Samolotowej. Więc niedługo może się okazać, że Radom będzie lotniczą stolicą Polski (imprezy lotnicze). Jestem coraz bardziej dumny z tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A mistrzostwa świata ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.01.06, 17:47 Ostatnio Radom zasłynął tym iż na mecze siatkówki mężczyzn wpuszczani są tylko wybrani kibice.To takie ,,radomskie porządki,,.Zdziwienie całej sporowej Polski wzbudziło określenie meczu siatkówki jako ,,imprezy komercyjno prywatnej,,.Iście historyczne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: A mistrzostwa świata ? IP: 66.207.104.* 03.01.06, 18:20 Slynne jest tez lotnisko, ktorego nie ma! To tzw, groteska radomska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majupa Re: A mistrzostwa świata ? IP: *.udn.pl 03.01.06, 18:45 Jak zwykle każdy potrafi tylko narzekać... :( www.majupa.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: A mistrzostwa świata ? IP: 66.207.104.* 03.01.06, 19:21 Z aqua-parku, ktorego nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mater Re: autosugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:51 pleonazm wyrażenie składające się z dwu a. więcej wyrazów (prawie) to samo znaczących (np. w tym samym rodzaju i gatunku; nadal pozostaje; obaj bliźniacy); por. tautologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: string Re: autosugestia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 20:52 mater dei napławdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:18 Powszechnie znane miasto jako wioska olimpijska. A ze o dresikach nie wspomne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:41 Kieleckeij głupoty o wiosce olimpijskiej sie nasłuchałeś!Radom słynie z bohaterskich postaw patrz.RADOMSKI CZERWIEC 1976r~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixon Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.radom.pilicka.pl 03.01.06, 23:14 Na przykład z tego, że wielkość zatrudnienia i poziom wynagrodzenia w Urzędzie Miejskim są porównywale do dużych i bogatych miast takich jak Wrocław, Gdańsk czy Poznań!!! No i oczywiście u nas jest najwięcej "dresów" w przeliczeniu na mieszkańca. O bezrobociu nie ma co wspominać bo to banał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:18 Kolejne kłamstwo w Radomiu nie ma najwięcej dresów na jednego mieszkańca to bzdury w Radomiu z dresami nie jest tak żle niektóryz wyolbrzymiają ten problem najwięcej dresów w Polsce jest podobno w Wałbrzychu i Łodzi!Radom słynnie tez ze słynnych ludzi np. Tytus Chałubiński,Andrzej Wajda,Leszek Kołakowski,Jacek Malczewski,i inni.Słyniemy tez z nieudolnych polityków , którzy sprzedakli Radom oraz tego , że po 1989r.w sejmie siedziało mało osób z Radomia w sejmie dużo grupę posłow z Radomia stanowili przyjezdni np. Piotr Nowina Konopka , Tomasz Nałećz,Dariusz Grabowski i inni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: 82.139.38.* 03.01.06, 23:16 KR jak miło Cię znowu widzieć gdzieś się podziewał przez tyle czasu?? :-) Masz rację gdyby nie Radom i Ursus to być może do dziś byśmy stali w kolejce za mięsem na kartki. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kram Re: Z czego s?ynie Radom w Polsce? 03.01.06, 23:37 A teraz stoisz Wichajster w kolejce po mieso ... tu zaszla zmiana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarloczek Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:13 slynie na cala Polske z bezinteresownej, troskliwie hodowanej zawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józiekpapista Re: Fakt...i ..+ . z < moralnego oburzania> !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:14 Na co składa się najczęściej: 2 procent moralności, 48 procent oburzenia i 50 procent zawistnej miłości .... wobec bliźniego. Vide: próba imputowania autodiagnozy wnętrzności osobnika.... ksywa < antropolog> na ...bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument drobiu Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:15 rowniez z wielu filmow, a przede wszystkim seriali komediowych, skeczow, itp. tylko ze nie jawi sie tam pozytwny wizerunek tego miasta, raczej podkresla sie jego prowincjonalizm, moze cos w tym jednak jest drodzy Radomianie, czyby autorzy scenariuszy specjalnie jakos "upodobali" sobie Radom ... Odpowiedz Link Zgłoś
kacper29041980 Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 07.01.06, 23:40 Z narzekających studentów próżniaków i tempaków nie sra sie do swojego gniazda,wiele firm próbuje sie tu rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:22 z fabryki Broni, 25 czerwca 76', Radomiaka (ot to), RWT, złodziejstwa, pięknych kobiet. z tym się spotkałem rozmawiając z ludźmi w innych miastach w całej Polsce. Niestety, złodziejstwo to przykra prawda. Kolega przyjechał jednego dnia do Radomia i wrócił bez kamery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybkaosa Re: Z czego słynie Radom w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 08:06 Chyba raczej z tego ostatniego co napisałeś. Z pewnością jest znane jako miasto, które nie jest wyraziste, chatakterystyczne. Jak nie wiele miat w Polsce, Radom dla wielu osób niczym szczególnym się nie wyróżnia, Brakuje mu reklamy pozytywnej, takiej jaką teraz np Kielce konsekwentnie tworzą. Co rusz w Wiadomościach czy innych programach słychać o Kielcach, a to Oratorium, a to piłkarze Korony, szczypiorniści, Kolporter, Pierwsza Kadrowa, festiwal harcerski ect. I to zaczyna przynosić efekty, w Polsce to miasto ma coraz lepszy wizerunek. Podobnie z Toruniem, tyle że Toruń jest już charakterystyczny i rozpoznawalny, ale program kilkugodzinny z rynku mieli. Z Radomiem jest dużo gorzej, nie mamy charakterystycznego obiektu naturalnego - górki czy jeziorka albo rzeczki. Ale możemy mieć dużo innych - wytworzonych przez człowieka. Mnie się marzy(ą) jakiś super nietypowy w skali europejskiej budynek lub obiekt (np wieża widokowa+ coś tam itp), zaprojektowany rzez jakiegoś snobistycznego architekta światowego. Ale różne wydarzenia też powinny kojarzyć się z miastem. Brakuje oddziału TV, który spowodowałby większy udział informacji z naszego regionu. I z pewnośćią ŻADNE maskoteczki typu Radomir czy jakoś tak nie załatwiają sprawy, są poprostu jak dla mnie śmieszne. To jest wymyślanie sobie nowych legend to nowa świecka tradycja. Wydział promocji miasta nie działa, jeśli ktoś tam dostał premie to już to jest skandal. Powinniśmy sami tworzyć jakieś nietypowe rzeczy, dbać o to co już zostało osiągnięte. Mnie się bardzo podobało jak były nasze formacje taneczne Akant itd. świetnie promują Orliki - formacja samolotowa, która wkrótce może przestać istnieć. siadkarze jadaru jak wejdą do ekstaklasy. Teraz jest okazja zapromować miasto jako ośrodek kształcenia lotniczego przy okazji Mistrzostw Świata. Takich okazji jest lub było więcej - Air Show (jedyna impreza, która gościła w tv), rocznica Nihil Novi, teraz 30 rocznica czerwca. Gdyby marcinkowski pobudował jakieś konkretne obiekty sportowe, to byłyby imprezy międzynarodowe. A jako "maskotkę" władze powinny wybrać ŁUCZNIKA - dokładnie tego przy którym stoi multikino. Świetna rzecz. Acha, i najważniejsze - do tych wszystkich spraw oprócz mieszkańców potrzebni są profesjonaliści we władzach misata, a tego niestety NIE MA. Marcinkowski powinien zwrócić wszystkie otrzymane pieniądze, te powyżej płacy minimalnej - i przeznaczyć je na promocję miasta. Przez niego Nasze miasto straciło 500 000zł! To jest nauczka dla mieszkańców kogo wybierać na prezydenta.... serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angielski_spleen Re: Z czego słynie Radom w Polsce? 08.01.06, 00:33 Crime Stoppers... Odpowiedz Link Zgłoś