Dodaj do ulubionych

Kino HELIOS szansą dla Radomia!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:37
Moim zdaniem wielosalowe kino HELIOS na ul.Poniatowskiego 5 w Radomiu to duża szansa dla Radomia!Swoje zdanie argumentuje tym , że w tym kinie pracę znalazło prawie 50 osób co przy 27% bezrobociu w Radomiu nie jest bez znaczenia.Ponadto taka budowa kina kosztowała dużo pięniedzy ponad 20 mln PLN co zalicza się do radomskich inwestycji.Ponadto jest to kolejna atrakcja turystyczna Radomia, Radom jest drugim miastem między Warszawą i Krakowem , które ma wielosalowe kino.Takim obiektem nie może się pochwalic np.Lublin cz Białystok miasta dużo większe od Radomia.Poszerza się dzięki temu kinie oferta ciekawego spędzenia wieczoru w Radomiu , a filmy sa puszczane do 24!Tak więc nie trzeba brać taxi by wrócić do domku bo 7 i 9 jeźdza po Radomiu do 1 co w Radomiu też nie jest bez znaczenia.
Oświetlenie na zwnątrz kina jest bardzo profesjonalne , tak jak lokalizacj , blisko dworzec PKP , PKS , 3 hotele , 3 restaracje , klub muzyczny , stacja benzynowa.Jak jeszcze powstanie w 2008r. Muzeum Sztuki współczesnej na ul.Traugutta i Filharmonia Radomska wraz ze Szkołą Muzyczną to Radom nadrobi swoje zaległości w inwestycjach kulturalnych.
Byłęm w kinie 31 grudnia dzień po otwarciu i byłem w cięźkim szoku obiekt po prostu rewelacyjny , nie mogę sie już doczekac wiosny jak do kina będę jeździł na rowerze , bo dzięki grupie zapaleńców rowerowych będa stojaki pod kinem.
PS.Na zakończenie uważąm , że w 2006r. kino to odwiedzi ponad 300 tys. osób , co jak na 227 tys. miasto będzie niezłym wynikiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Konsument drobiu Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:56
      Te "KasandRa!" przestan juz "smolic" te swoje wypociny na tym forum, te
      Twoje "uwazam", "moim zdaniem", te smieszne optymistyczno-futurystyczne wizje,
      az dziw bierze ze nie napisales w tym watku nic o Kielcach, u spowiedzi byles
      czy jak ?
      • Gość: joz Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: 213.199.233.* 08.01.06, 23:18
        A w Kielcach wielosalowe kino (bodajże 7 sal na 2 tys miejsc) jest już od 2 lat
    • Gość: naj Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.01.06, 19:59
      wale konia pod to, aaaaa aaaaaaa
    • Gość: ziomal Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:52
      Zwal sobie konia lepiej KR a nie będziesz gadał takie bzdety.
    • Gość: andrzej Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 00:32
      jutro idziemy z rodzinka na Narnię. dzięki za reklamę
    • Gość: jawa Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internet.radom.pl 07.01.06, 08:55
      Mimo że mam politycznie inne zdanie w wielu sprawach jak KR bo popieram
      Radomian Razem z wyjątkiem Derlatki i ludzi ugodowych oraz zdroworozsądkowych
      to tu KR napisałeś bardzo mądrze. Chyba lepiej tego nie można ująć!
      • Gość: po Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: 213.199.199.* 07.01.06, 16:53
        Skoro taki Helios zainwestował u nas kupę kasy, to widzi i wierzy w rozwój
        Radomia. Więc wierzmy i my.
        • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:40
          Ja też widzę szansę dla Radomia to kino to dobry prezent dla Radomian za dpbry 2005r.Wierzę , że to kino będzie się cieszyło duźą popularnością i odwiedzi je ponad 300 tys.widzów w 2006r.JA byłem dzień po otwarciu 31 grudnia na Harrym Potterze i było 17!!! osób an 400 ups.. wierzę , że to dopiero początek i złe miłego początki.
          • Gość: dziecko Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.06, 19:58
            Przy Pana poziomie,Panie KR!, powinien Pan uczęszczać wyłącznie na niedzielne
            poranki z bajkami. To naprawdę rozwija.
            • Gość: Konsument drobiu Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:28
              To raczej niemozliwe, wowczas oglada poranna transmisje w telewizji Trwam
    • Gość: julka Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:01
      Ja wlasnie wrocilam z seansu Opowiesci z Narni. I nie muszę narzekać na
      frekwencję. Sala była cała pełna. Oby tak dalej.
      • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:12
        Byłaś na Narni?Była pełna sala!Mam pytanie była pełna ta na 200 czy na 400 osób?Jak bys mogła to odpisz pozdrawiam 3mpa
        • Gość: julka Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:23
          Była pełana sala ta na 200 osob.
    • Gość: oj Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:38
      a co mi panie KR! po tej 7demce i 9tce jak do mnie ostatni autobus jedzie o
      21wszej? a wczesniej nie mam mozliwosci isc do kina...
      • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:11
        7 i 9 jeźdzą do 1!Szkoda , że do Ciebie autobusy dojeżdzają tylko do 21 współczuję.Może uda sie jakos pomóc naciśnij na władze miasta aby np. wydłużyły autobusy w wekendy idą wybory władza szuka głosów i opinii radomian.
        • Gość: raa Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.01.06, 19:56
          KR! pozwolisz, że zadam pytanie, czytałam kilka Twoich wypowiedzi na różne
          tematy, jestem Twoją fanką ! Czy Ty robisz sobie jaja, czy jesteś poporostu
          chory ? Pozdrawiam
          • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:01
            J tyklko działam na forum pisze na nim prawdę nie którym to nie odpowiada , ogólnie uważam siebie za zdrowego.Paru oszołomów z Kielc mnie tu mocno atakuje a reszta ludzi mnie popiera na forum a są też niektórzy z którymi w sposób kulturalny można dyskutować!
            • Gość: zorro Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:27
              Chłopie - 300.000 tysiecy widzów rocznie, to jest 25.000 miesiecznie, czyli
              ponad 830 widzow dziennie. Ty chyba naprawdę nie jesteś przy zdrowych zmysłach.
              • Gość: bogna Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 00:26
                miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3178408.html
    • Gość: Jojo LUBLIN!!! IP: *.lublin.mm.pl 09.01.06, 00:57
      Chcę Cię uświadomić że w Lublinie niedługo zostanie otworzone centrum
      rozrywkowa-handlowo-kongresowe tzw. Lublin Plaza. Znacznie większe niż radomski
      Helios, z dyskotekami, barami. Oczywiście masz rację bo jeszcze nie ma ale
      niedługo ma być. O tym że bedzie dużo większe świadczy fakt że budowę
      rozpoczęto prawie w tym samym czasie a w Lublinie trwa to służej. Pozdr
    • Gość: Byko Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.lublin.mm.pl 09.01.06, 10:35
      W RAdomiu jak nie będą wchodzić poważni inwestorzy, nie będą powstawać zakłady
      pracy to nic się nie ruszy i żadne kino go nie uratuje!!! W Radomiu jest 230tys
      ludzi oficjalnie a ile wyjechało za przysłowiowym chlebem do innych miast?
      • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:19
        Ja wierzę , w nowe kino i w to , ze w 2006r. odwiedzi je ponad 300 tys. widzów co bedzie wilekim sukcesem Radomia i firmy HELIOS.A co do Lublina to dziękuję za informacje, a ile tam będzie sal w tym lubelskim multipleksie.Z tego co mi wiadomo to w Lublinie miało być multikino koło Leclerca ale firma francuska sie wycofałą z inwetsycji ze wzgledu na koszty i opłacalność.
        • Gość: kasia Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:39
          ja tez tak uwazam, ale powinni takze troche miejsca poswiecic na kino dla
          bardziej wymagajacych bo akurat za hooliwoodzkimi projekcjami nie przepadam.
          • Gość: Bywlec Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 14:31
            Niestety na te ambitniejsze tytuły nikt nie przychodzi o ile wiem. To chyba tak
            jak z książkami- wszyscy chętnie chwalimy ambitne tytuły- a kupujemy proste
            czytadła. Znak czasów- oczekujemy odpoczynku i relaksu i efekcie mówimy o
            potrzebie ambitnego repertuaru a i tak przy kasie wybieramy "Tylko mnie kochaj"
            etc.
    • gregory_z_radomia Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! 23.02.06, 09:33
      Dzisiejszy artykuł w radpmskiej gazecie
      miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3178408.html a szczególnie zdanie
      "Heliosa odwiedziło już około 70 tys. widzów. Tylko w czasie jednego weekendu
      do radomskiego multipleksu przychodzi ich około 7-8 tys. Nic więc dziwnego, że
      od piątku pozostanie mu już tylko jeden konkurent - kino Hel
      Wyniki radomskiego Heliosa, otwartego pod koniec grudnia, są lepsze niż
      mulitpleksów tej firmy w Krakowie czy w Gdańsku."
      mówią same za siebie. W ciągu dwóch miesięcy działaności kina, odwiedziło go
      już 70 tys widzów. Liczba 300 tys widżów napewno zostanie osiągnięta. Pozatym
      artykuł potwierdza że w Radomiu jest miejsce na jeszcze jedno multikino które
      stworzyłoby konkurencje dla Heliosa. Napewno miałoby swoich bywalców. Miejmy
      nadzieje że kolejne multikino będzie razem z aquaparkiem, kręgielnią i galerią
      handlową.
      • Gość: Crux Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.02.06, 23:30
        To iście wspaniała perspektywa!

Kina pozbawione klimatu, ale za to z klimatyzacją :/ Niech żyje sztampa i
        badziewie! No i nie można zapomnieć o najważniejszej atrakcji - unoszący się
        zapach prażonej kukurydzy...
    • Gość: "nasza ksiegarnia" DO KR IP: 82.139.53.* 23.02.06, 18:58
      helios szansa dla radomia?buahahhaha a dla ciebie szasa jest szpital
      psychiatryczny.
      rozumiem ze jestes studentem i pewnei dlatego snujesz te swoje fantastyczne
      wizje miasta bo nie masz pojecia o prawdziwym zyciu i jego realiach i jescze
      chyba w dupe nei dostales.
      jak ktso juz napisal przde mna:
      te twoje"uwazam" "moim zdaniem" sa zenujaco smieszne i malo kogo obchodza.
      czas sie juz przestac blaznic synku
      • Gość: bugu bugu Re: DO KR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:41
        Twojw "buahahhaha" czyli bulgot taniego wina mówi wszystko o tobie. Jaki to
        jesteś życiowy i konkretny, jak znasz dokładnie realia życia i wszystko wiesz
        najlepiej. A inni. Ich zdanie, fantazje, pomysły się nie liczą. Przecież nikogo
        nie obchodzą. A że w dupę dostałeś nie uprawnia cię do obrażania innych, bo to
        każdy prostak potrafi. Zaproponuj coś, biorąc pod uwagę twoje doświadczenie
        życiowe i realia, co pozwoli temu miastu iść do przodu. synku. Czekam na twoje
        realne i konkretne propozycje.
        • Gość: nasza ksiegarnia do bugu vel kr IP: 82.139.53.* 23.02.06, 23:20
          studenciku kr nie masz odwagi pod tamtym nickiem?:D nie ma to jak IP:D
          skoncz ten zenujacy belkot bo az rzygac sie chce patrioto w rure kopany uczacy
          sie poza "swoim ukochanym miastem"
          • Gość: Crux Dementuję ;-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.02.06, 23:37
            Zdecydowanie dementuję, jako Przewodniczący Jedynego Oficjalnego i Słusznego
            Fanclubu KR!-a, pogłoskę, jakoby obywatel KR! pisał listy pod pseudonimem bugu
            bugu. Nie da się podrobić stylu KR!-a. KR! jest jedyny i niepowtarzalny,
            zupełnie, jak ostatnimi czasy szczególnie popularny - Chuck Noris. Ale to Chuck
            Noris wiele może się nauczyć od KR!-a. Szczególnie w temacie Kielc i Radomia :)))

Pozdrawiam
    • Gość: kierowca Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.135.udn.pl 23.02.06, 22:48
      ALE GUWNO !!! bo samochodu to nie ma gdzie zaparkowac = LIPA WIELKA
      • gregory_z_radomia Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! 23.02.06, 23:03
        Sam jesteś lipa.
    • Gość: REX Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:34
      Kino jest SUPER! Tylko badziewiaki moga narzekać na kino które jest naprawdę z
      pierwszej półki.
      • Gość: KR! Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:18
        Mam nadzieję , ze w Radomiu już niedłygo powstanie 2 multikono np. siecie Kinoplex , koledzy z Kielc już nam zazdroszczą!2 multipleksy w Radomiu to podstawa , nie zgadzam sie , że nie ma sans na 2 takie kino w Radomiu.A co do tych ataków na mnie to po raz kolejny okazuje się , że mam rację 300 tys. widzów będzie już w czerwcu jeśli taki stan jak obecny się utrzyma!
        • Gość: domownik Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:45
          kto takie bzdury opow iada, że Kielczanie nam zazdroszczą ???

chyba tylko Ty

wejdź na forum Kielc i się zapytaj <lol>

pozdrawiam
          • Gość: domownik Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:47
            A tak przy okazji - jakie ataki ??

Nie jesteś w stanie zrozumieć, że opowiadasz bzdury i kłamstwa ????

zastanów się zanim coś napiszesz

pozdrawiam
        • Gość: misiop Re: Kino HELIOS szansą dla Radomia! IP: *.AFL32.vectant.ne.jp 24.02.06, 15:08
          Po pierwsze nikt w Kielcach na pewno nie snuje planów wyjazdu do Radomia żeby
          obejżeć jakiś holywoodzki przebój w multikinie firmy Helios. Po drugie to firma
          Helios ma sie z czego cieszyc bo szybciej zwrócą jej sie nakłady na ten
          przybytek, oczywiście klientów cieszy że mają wybór i nie muszą jeździć do Janek
          czy Kielc ale jak ktoś wcześniej zauważył do rozwoju Radomia to Multikino ma się
          nijak.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka