Gość: Wspolnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:08 Wspolnota Samorzadowa wystawi kandydature Ryszarda Fałka na Prezydenta Miasta Radomia lub ...??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KR! Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:36 Kolejny kandydat na prezydenat Radomia!Radomianin kandydatura warta rozpatrzenia.Kandydywać mają też zamiar Zdzisław Marcinkowski obecny prezydent z Radomian Razem,Józef Nita lub Kazimierz Woźniak z Radomskiego Samorządu Obywatelskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esoes Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 21.01.06, 19:12 KR! twój tropicielski nos zawodzi. Fałek urodził się na ziemiach odzyskanych a Kopacz w Radomiu. Pokręciło ci się wszystko. Bądż bardziej dokładny i ucz się i pytaj starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 13:17 Zgroza! Jak Wspólnota może być tak bezczelna. Za dywersję dokonaną na mieście dywersanta na prezydenta. Nie liczcie na krótką pamięć mieszkańców. J.Rejczak ze Wspólnoty głosuje w sejmie za likwidacją woj. radomskiego, Fałek nie podejmuje z Kielcami rozmów, aby Radom mógł być siedzibą wojewody lub sejmiku samorządowego, ale tłumaczy, że przecież będziemy w najbogatszym województwie w kraju. Dziś wiemy co to znaczy. Fałek, Wlazło,Rejczaki,Marcinkowski,i wielu z Rady Miejskiej na taczki i out z Radomia. Jeżeli w nadchodzących wyborach samorządowych znów wybierzemy nieudacznika typu Marcinkowski lub dywersanta jak Fałek to Radomianie muszą zacząć myśleć o zmianie miejsca zamieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:22 Dokładnie to samo wygałaszam na tym forum. Tym ludzom dziękujemy, tak samo jak i innym dotychczas rządzącym w Radomiu. Pozdrawiam, mam nadzieję że będzie coraz mniej naiwniaków którzy dadzą się omamić tym pseudorządzącym. Oni sprowadzili Radom do rangi miasta powiatowego, a ci co teraz rządzą uprawiają zarządzanie miastem na zasadzie wieś tańczy i śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 03.02.06, 09:24 siemka ziomki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:42 Falek? A co on robie teraz? Klotliwa bestia, ktora nie ma pomyslu na polityke a tym bardziej racjonalne promowanie Radomia i poprawe sytuacji mieszkancow. To tyczy sie rowniez i Marcinkowskiego z jego kolesiem Banasiewiczem. Chociaz dam glowe, ze o ile "pierwzy" sie zmieni to Banasiewicz bedzie wiecznie zywy :) Falek nie ma szans, to pieniacz. Wlodarczyk? wszyscy o nim zapomnieli - ostatnio nie robi nic. Ktos z PISu? A kto? Suski, ktory nawet na rzecz Radomia nie lobbuje? Wrobel, ktora w Radzie Miejskiej byla "twardzielem" a teraz jest szara myszka w parlamencie? Wisniewska, ktora zapominiala o sluzbie zdrowia? A moze PO? Gesiak...? Gdyby ktokolwiek poprzedstawil plan dla Radomia... mozna by sie zastanawiac, ale teraz? Mlodych nikt nie dopusci, mieszkancy miasta sami sobie sa winni... to nie politycy ksztaltuja to miasto, to my sami... a ze nie umiemy, to politycy tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veslav Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.06, 19:17 W poszukiwaniach kandydata na prezydenta Radomia postawmy na Wojtka Gęsiaka. Prezydentem miasta już był i były to dla Radomia chyba najlepsze lata. W 1990 r. samorządności trzeba było się uczyć, a on pojął to szybko... Jako architekt potrafi na wiele spraw patrzeć inaczej i to jest bardzo cenne. Ma też swoją klasę i wysoka kulturę osobistą. U prezydenta miasta są to wartości nie bez znaczenia1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:36 Gesiak z PO to dobry kandydat moim zdaniem.A co do pani Kopacz to ona na pewno nie jest z Radomia ani się w Radomiu nie urodziła mnie przynajmniej nic o tym nie wiadomo.Na stronie www.sejm.gov.pl nie pisze ,aby pani poseł , ktorą szanuję i cenię urodziła sie w Radomiu.Jako miejsce urodzenia podano Skaryszew.Pozdrawiam tych którzy tropią moje błędy na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.bulldogdsl.com 21.01.06, 22:44 niech " vvy pierda Ia ja" do prasowania kostki brukowej a nie na prezydenture.. miernoty umyslowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.udn.pl 22.01.06, 08:19 Chyba znasz innego Wojciecha Gęsiaka. Bo ten, którego ja znam to zadufany w sobie pyszałek. Tak jak większość z PO zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Postawmy na Tolka Banana IP: 82.139.48.* 22.01.06, 16:13 Gęsiak jako prezydent to więcej zleceń dla architekta Gęsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka 26.01.06, 10:25 Gęsiak za co? Chyba żartujesz!!! Nigdy, dlaczego wyjaśniałem w innym poście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makry Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: 80.51.248.* 31.01.06, 09:14 pamiętam W.Gęsiaka - jak został prezydentem to powiedział że za takie grosze nie będzie pracował i albo mu dadzą więcej albo będzie musiał tłuc "fuchy" tj. zjmie się projektowaniem mkosciołów i nie będzie miał za dużo czasu na takie pierdoły jak np. zarzadzanie miastem. O ile wiem to nawet trafił do rubryk satyrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Plan juz jest, tylko realizacja! IP: *.dc.dc.cox.net 22.01.06, 02:32 Spis priorytetowy postulatow - NOWYCH INWESTOROW (79) - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: LÓDZ - LUBLIN (75) - LOTNISKA CYWILNEGO (75) - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom czyli dobrej i szybkiej komunikacji ze stolica (75) - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY (72) - Dobrego gospodarza dla miasta (70) - Madrych radnych i zarzadu miasta (70) - MIEJSC PRACY (69) - Obwodnicy Poludniowej (69) - PROMOCJI RADOMIA, Promowania Produktow Radomskich Producentów (69) - Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie Starówki, Centrum, Placu Konstytucji 3 Maja i Placu Malgorzatki (64) - Miejsc do ciekawego spedzania wolnego czasu (61) - Madrego prezydenta (60) - Pozytywnego rozglosu w Polsce: na przyklad: “Zorganizowanie Ruchu Obywatelskiego aby Radom stal sie najmilszym miastem w POLSCE” albo “ Pokory, szacunku i milosci do blizniego” (59) - Lobbingu na rzecz miasta (58) - Podniesienia rangi kulturalnej miasta: nowy teatr, muzea oraz szkola muzyczna (58) - Funduszy z Unii Europejskiej (57) - Imprez na ogólnopolskim poziomie (57) - POKAZY LOTNICZE, kontynuacja (55) - PROGRAMU NA ISTOTNE OBNIZENIE RADOMSKIEGO BEZROBOCIA (55) - Nowoczesnego stadionu sportowego (54) - Lepszych drog i parkingow (53) - Restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi (53) - Sciezek rowerowych (53) - Restrukturyzacji urzedu miejskiego, odchudzie, uproszczenie, otworzenie na klienta (52) - KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI (50) - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (50) - Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic (49) - Biblioteki nowoczesnej i bogato wyposazonej zaangazowania w projekty lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci (47) - Strony Internetowej WWW o inwestycjach radomskich (47) - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum) (45) - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru (42) - Parkingu przy deptaku (42) - Pozbycie sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i innych (42) - Wyszukiwanie ludzi z inicjatywa i promowanie entuzjazmu obywateli (42) - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych (41) - Multikino, nowe kino wieloekranowe (37) - Organizacji Pozytku Publicznego, aktywnosci obywateli na rzecz miasta (37) - Park Wodny, kompleksu basenow (37) - Filharmonii (36) - UNIWERSYTETU RADOMSKIEGO (33) - Wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i innymi osrodkami(33) - Alternatywnego teatru (32) - ODDZIALU TVP (32) - Centrum logistycznego warzyw i owocow (30) - Przystanku kolejowego na Golebiowie (29) - Wszystkiego co jest zwiazane z rozwojem duchowym i artystycznym (29) - Koszy na smiecie (28) - Muzeum sztuki wspolczesnej (28) - Szkoly z wykladowym jezykiem angielskim (28) - Województwa Radomskiego (28) - Domu dziecka (27) - Konserwatora zabytków (27) - Lawek (na Ustroniu) (26) - Ogrodu botanicznego (26) - SZKOLY MUZYCZNEJ (22) - Wojewódzkiego Sadu Administracyjnego i Sadu Apelacyjnego (odzialow} (20) - UTWORZENIA ODDZIALU TVP (18) - Dworzeca linii podmiejskich (17) - Wiat przystankowych na peryferiach miasta (16) - Wspolpracy z Kielcami (16) - Trasy N-S odciazajacej ul. 25 Czerwca (14) - TVP Kultury w Vectrze (12) - ZOO (12) - Szpitala Specjalistycznego (11) - Drogi odbarczajacej na tylach ul. Zeromskiego (10) - Krytego lodowiska (10) - Okregowej Izby Radców Prawnych (9) - Tramwaju (9) - WiMaxu w Radomiu (3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 22.01.06, 03:17 Typowanie 24ch osob wskazuje na potencjalnych kandydatow na Prezydenta Radomia. Ta wstepna ocena niech bedzie przestroga dla tych co marza byc prezydentem, szczegolnie dotyczy tych z Lewicy, juz jest ponad 40stu chetnych. Beda raczej sie liczyc kandydaci z poparciem PiSu and PO, dlatego ja juz nie mam zadnych szans. Bede sie ubiegal jedynie o wirtualnego Prezydenta chociaz isox i KR! mnie chyba rowniez zdystansuja, chcialbym aby bylo wiecej kandyadatow na wirtualego prezydenta takich jak jdk, iuslex, czy szybka.osa. Powtarzam wiec statystyke, aby uzmyslowic, ze pan Falek ma niewielkie szanse jezeli zglosza sie ludzie, ktorzy sa w tej statystyce przed nim. Pierwsze punkty wsakzuja na popularnosc, drugie kawlifikacje na Prezydenta. Trudno byc prezydentem bez popularnosci i sprawdzonych czy zdobytych kwalifikacji! Wydra, Tadeusz (39)-(16) Kutkowska, B. (23)-(10) Rejczak, Jan (24)-(7) Włodarczyk, Adam (13)-(4) Pisarek, R. (12)-(4) Gogacz, T.(15)-(3) Słupek, Jacek (15)-(3) Gęsiak, Wojciech (13)-(3) Byzdra, H.(11)-(3) Ruszczyk (9)-(3) Tatarek (7)-(3) Banaszkiewicz, S. (14)-(2) Łopuszanski, J. (14)-(2) Wlazlo, K. (13)-(2) Bak, Dariusz (11)-(2) Gołębiowski, Dariusz (9)-(2) Wędzonka, Wiesław (9)-(2) Klodzinski, L. (15)-(1) Surma, D. (11)-(1) Derlatka, Tadeusz (10)-(1) Radomska, Magdalena (9)-(1) Rejczak, Mirosław (9)-(1) Balcerowski (8)-(1) Fałek, Ryszard (7)-(1) Korpetta-Zych, Jolanta (7)-(1) Noga, Marcin (7)-(1) Woźniak, Kazimierz (7)-(1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pora Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:56 Pora na Ryszarda Fałka- popieram bo oswiata i szkolnictwo bedzie kwitlo, za jego prezydentury rozwinelo sie najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 22.01.06, 16:58 POra na telesfora. Lepszy znacznie jest J. Rejczak. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:31 No nie jak czytam takie dyrdymały to mnie krew zalewa. Temu miastu nie potrzeba nauczyciela prezydenta tylko prezydenta menadzera. Co nam po rozwiniętej oświacie jeżeli wykształcona młodzież i tak pójdzie na studia do innego ośrodka a nie powróci do Radomia bo nie będzie miejsc pracy, kultury i obiektów sportowych. Pozdrawiam tych nauczycieli!! Pewnie zaraz odezwą się lekarze i milicjanci oraz lokalnie "przedsiębiorcy" dla których promocja oznacza festwiwal jabłka i papryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:00 Masz same racje!! Dość nauczycieli, lekarzy i ..dinozaurów. To miasto ginie nie z racji jakiejś zemsty Kielc czy Warszawy ale dlatego,że nigdy tu nie było warstwy mieszczan!! To młode miasto na biedzie wyrosłe, jeśli młodzi nie wezmą... zginie! Obserwuję niespotykany gdzie idziej - skundlone zachowania, serwilizm po czystą nieskazitelną głupotę. Reakcje nieliczną na forum można odczytać dobrze ale często jest to frustracja. Popatrz tylko - Radomianie Razem, Wspólnota..Rozważni.. itp same nazwy to warcholstwo!! Założę chyba "Zdrowych i Bogatych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.k. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 07:35 Koszalin szybciej stanie sie i tak miastem wojewodzkim niz radommmm - tak twierdzi j. kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spol Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:26 Sprawy Spoleczne sa przedmiotem troski Wspolnoty Samorzdaowej i Fałka tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 22:56 Gdy będzie kandydował to napewnie dostanie mój głos spoko koles przynajmniej nie był czerwoną szmatą jak obecni Towarzysze którzy rządzą miastem czyli CPN-y i LIDLE i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:16 Popieram te kandydature- jest konkretny Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:32 co konkretnego zrobił dla miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 16:49 Za jego przyczyną na ulicy Ceglanej - gdzie mieszka - zainstalowano dużą ilość znaków drogowych i zbudowano kilka progów zwalniających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 06:32 Moze dogadajmy sie ze Wspolnota Samorzdaowa a bedziemy mieli Prezydenta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 24.01.06, 07:04 A może Pana Romana Kluskę? Mimo, że nie z Radomia, ale może wyprowadziłby to wszystko na prostą? Trzeba starać się o takiego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 24.01.06, 07:17 Interesujacy kandydat, co PiS go szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 24.01.06, 08:04 Chciałoby się. Na razie pogłoski, że jest kandydatem na premiera. Ale gdyby mu zaproponować? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 26.01.06, 05:32 Chyba zartujesz. Wpisz cos do watka o liderach Zaniechania, niezaleznie od innych czy nawet podobnie. Czy znasz nazwiska przedstawicieli Radomia w sejmiku mazowieckim? Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspolnota Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:23 Wspolnota Samorzadowa jest najbardziej doswiadczonym ugrupowaniem w Radzie Miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 24.01.06, 22:36 Doświadczonym przez los. Nawet z własną wiceprezydent walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:36 doświadczenie destrukcyjne, doświadczenie w dyrdymałach i demagogii. Zrozumcie oni już rządzili i wyrządzili to co mamy. Czyli widać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:42 Nie rozmieszja mnie, ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 06:22 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:29 ok i niech rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowiec Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 06:31 widzialem,ze byl u Suskiego, pewnie sie dogadali co do wspolnego kandydata na prezydenta i to jest pewnie ON!!!!Nie wiem czy to dobrze dla PiSU?????????!Na ch.. my tyle lat pracowalismy w partii jak teraz to wszystko jest spijane przez kogos z ulicy!Mam to w d.....!!!Mocno w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: TYLKO WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:25 Tadeusz Wydra rodowity radomianin to dobry kandydat na prezydenta Radomia! Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: TYLKO WYDRA 26.01.06, 10:38 Przestań z tymi rodowitymi, dla mnie to może być i Afroamerykanin byle by miał pojęcie o zarządzaniu i promocji np. Szybka osa wskazała Kluskę i ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: TYLKO WYDRA IP: 82.139.48.* 26.01.06, 10:39 Synku, on ma znacznie więcej zalet niż tylko miejsce urodzenia. Wielkie doświadczenie w administracji, korpusie służby cywilnej itd itd. Lepszego kandydata nie ma. Trzeba go tylko przekonać aby do Radomia wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: TYLKO WYDRA 26.01.06, 10:39 a możesz przybliżyć sylwetkę tego gościa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: TYLKO WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:41 Co to znaczył wrócił on musi sam chcieć być prezydentem swego rodzinnego miasta!W Krakowie kandydowac będzie Ziobro a on jest rdzennnym krakowiakiem w Lublinie Pruszakowski też rdzenny Lubliniak, w kielcach Lubawski też rdzenny kielczanin. Nikt go nie będzie zmuszał.dla mnie on jest świetnym kandydatem ale nie wiem czy chce.Ja wiem , ze by podołał tej funkcji.Radom potrzebuje prezydenta urodzonego w Radomiu anie jakiegoś obcego w stylu Marcinkowski,Nita,Pyrcioch,Woźniak oni dla Radomia nie zrobia nic nie będą walczyc o nie swoje miasta. Musimy się nauczyć w Ardomiu wybierać do sejmu , senatu,rady miejskiej tylko ludzi urodzonych w radomiu! ręcemi opadają jakludzie się mnie pytają na uniwerku ilu jest posłów z RAdomia a ja mówię 2 rdzennych.Taki Lublin ma 8 , Kielce 5 a my tylko 2! Ja nie wyobrażam sobie aby prezydentem moje miasta została osoba nie będąca z Radomia.Kandydat musi mieć takie walory i spełniaćtakie kryteria : ( to moje osobiste wymagania ) - urodzić się w Radomiu! - być znanym w Radomiu! - mieć niezłe wykształceni ! - żonę i dzieci ( najlepiej aby też były w Radomiu urodzone ) - znać jezyki obce - znac historię Radomia - mieć szerokie kontakty - mieć niezłe wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychost Re: TYLKO WYDRA IP: 80.249.0.* 30.01.06, 14:29 Natyle dobry, że jak się dorwał do koryta w Warszawce to o Radomiu zapomniał, a teraz mamy go nagradzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Who is who Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 26.01.06, 15:30 Wydra, Tadeusz cig 13-02-2004 , ostatnia aktualizacja 13-02-2004 10:34 Urodził się 8 czerwca 1958 w Radomiu. Jest absolwentem Zespołu Szkół Elektronicznych oraz Wydziału Transportu Wyższej Szkoły Inżynierskiej (obecnie Politechnika Radomska). Skończył studia podyplomowe na wydziałach: Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej. Był pracownikiem działu łączności i automatyki PKP Radom, nauczycielem ZSE, od początku lat 90. do 1996 roku dyrektorem Urzędu Wojewódzkiego w Radomiu. Potem został prezesem Miejskiej Agencji Rozwoju "Radom 2001". W 1998 roku wygrał wybory do sejmiku Mazowsza z listy AWS. Oddał mandat radnego w lutym 1999 roku bo objął stanowisko dyrektora generalnego Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego. Zwolniony gdy do władzy doszedł SLD. Obecnie dyrektor departamentu zarządzania kadrami Urzędu Służby Cywilnej. Żonaty, dwoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:56 Pan Wydra jest odpowiednim kandydatem i ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca ReTADEUSZ WYDRA IP: *.udn.pl 26.01.06, 17:47 BARDZO DOBRY KANDYDAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: ReTADEUSZ WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:56 Moim zdaniem pan wydra miałby duze szanse aby wygrać mój głos też by oczywiscie dostał.Może by tak wystartował z listy PiS , poparcie rodowitych radomian by miał bo to nasz człowiek rdzenny a nie przyjezdny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexxx Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:50 bez przesady mimo ze jestem z prawej strony - nie będę glosować na tego Pana!!! butny i arogancki człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 27.01.06, 02:34 Co oczekujesz milosci od Prezydenta? Widocznie ma powody byc takim. On dobrze uzywa jezyka polskiego wiec moze Ci sie wydawac, ze za madrze gada. Wszystko wskazuje, ze jak zastartuje w wyborach z list PiS lub PO to wybory wygra. Pierwszy raz slysze tu na forum, ze TW komus sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kibica Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 27.01.06, 11:59 Ale mexxx pisał o Fałku a nie o Wydrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 08:43 O, przepraszam. Ja zawsze i wszędzie powtarzałem i będę powtarzał, że Wydra może jest i dobrym ale TYLKO urzędnikiem a nie prezydentem! Nigdy nie zapomnę mu, że nie zatrudniał ludzi z Radomia w Urzędzie Wojewodzkim, którego był dyrektorem (nie liczę kilku przydupasów). Sam tego doświadczyłem choć mam wykształcenie wyższe i świetnie znam 2 języki obce (angielski i hiszpański). Z resztą to jest niezły lawirynt. Zawsze niby w drugim szeregu ale po wygrywanych wyborach przez komunistów potrafił zakamuflować się w swoich urzędniczych obowiązkach zapominając m.in. o zwalnianych z przyczyn politycznych lokalnych działaczy (np. Fałek, którego Włodarczyk łapami SLD pozbawił środków do zycia. Wówczas taki Wydra nie podał mu ręki tylko załatwiał pracę innym, np. w MSWiA dla Pisarka). Wydra pochodzi z układu Wlazło, Kłodziński, Pisarek, itp. Przypomnę, że dwaj pierwsi byli skazani prawomocnymi wyrokami sądowymi ale nadal stojąc z boku probują pociągać za sznurki, który jeden koniec jest w rękach Wydry. Dlatego Fałek jak najbardziej. Za jego kadencji nastapił rozkwit radomskiego sportu. Przyznają to nawet komunistyczni nauczyciele wf powtarzając wciąż: tak jak było dobrze za Fałka tak nigdy wcześniej ani potem. Szkoda, że był prezydentem tylko 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 30.01.06, 14:36 Ciekawe spojrzenie ale brak argumentow na to, ze jak ktos jest dobrym wysokim urzednikiem to nie moze byc takze dobrym prezydentem. Zatrudnia sie tak jak sie uwaza, ze ktos ma kwalifikacje a nie, ze ktos jest z Radomia ale "załatwiał pracę innym, np. w MSWiA dla Pisarka" to znaczy jak mial zaufanie do kogos to mu zalatwil, widocznie nie mial do Ciebie zaufania a do objecia stanowiska widocznie nie byly potrzebne "2 jezyki" a tym wyksztalceniem to sie nie zastawiaj, to moze niewiele swiadczyc o Twoich kwalifikacjach urzedniczych. "Z resztą to jest niezły lawirynt." A to tylko dobrze swiadczy o nim, bo w polityce nalezy lawirowac caly czas, a to o czym napisales jest jednostronne bo on tez zostal w koncu odwolany ze stanowiska przez komunistow, tak, ze bilans jest chyba na zero. "Włodarczyk łapami SLD pozbawił (Fałeka) środków do zycia." Od kiedy to stanowiska polityczno-urzednicze sa do konca zycia. Koles musisz sie liczyc z tym, ze bedac poslem, senatorem, radnym, czy urzednikiem "politycznym", tracisz prace jak gora sie zmienia. Tak jest w calym demokratycznym systemie. Jak jest dyktatura to wtedy jest "stabilizacja" wiec mozesz utrzymywac stanowiska tak dlugo jak chcesz! "Wydra pochodzi z układu Wlazło, Kłodziński, Pisarek, itp." Koles w polityce nie ma ukladow na zycie, to zmienia sie z niemal z dnia na dzien. Bo zgodnosc interesow decyduje a nie "milosc" czy dluga znajomosc, ktore moga ale nie musza byc pomocne. Znow teza bez argumentow. "Dlatego Fałek jak najbardziej. Za jego kadencji nastapił rozkwit radomskiego sportu." To jest jeden Twoj sensowny argument z ktorym sie zgadzam, ze moze byc brany na serio pod uwage przy poparciu Fałka, to znaczy, ze potrafil cos waznego zalatwic. Piszmy wiec cos dobrego o kandydatach a nie wyciagajmy "pierzmy tylko brudow", ktore zawsze nasuwaja mase watpliwosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktorek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 22:10 Kibic jesteś dla mnie frajerem i śmieciem którego mogę porównać tylko do czerwonych bandytów!!! Tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:26 Jak takich obroncow ma pan Fałek do dobrze mu nie wróże. Poziom rzeczywiscie zenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 00:57 Kibic nie tylko nie jesteś w temacie ale naginasz do własnych potrzeb. "Włodarczyk łapami SLD pozbawił (Fałeka) środków do zycia." Od kiedy to stanowiska polityczno-urzednicze sa do konca zycia. Koles musisz sie liczyc z tym, ze bedac poslem, senatorem, radnym, czy urzednikiem "politycznym", tracisz prace jak gora sie zmienia". Otóż nie pozbawił pracy Fałka w urzędzie! Pozbawił w prywatnej, wydawałoby się całkiem niezależnej firmie jaką była Beta. Fłek był tam dyrektorem generalnym. Właściclem dostał warunek od czerwonych bandytów: zwolnisz Fałka my zalegalizujemy ci nielegalnie wybudowaną stadninę koni. Nie udawaj takiego znawcy zza oceanu. A co do Wydry coniektórzy mają rację. NIE NADAJE SIĘ DLA MNIE BO JEST ZBYT ZACHOWAWCZY. Odwraca się d.pą od potrzebujących bojąc się o swoją. Niech sobie siedzi w tej Wwie i nie wraca. Tak jak i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:22 "Fałek był tam dyrektorem generalnym. Właściciel dostał warunek od czerwonych bandytów: zwolnisz Fałka my zalegalizujemy ci nielegalnie wybudowaną stadninę koni." Kolego, jezeli to prawda, to prokuratora winna tym sie zajac, a nie tak "obronna" pisanina na Forum, albo ciebie pod sad za pomownienia. "A co do Wydry coniektórzy mają rację. NIE NADAJE SIĘ DLA MNIE BO JEST ZBYT ZACHOWAWCZY. Odwraca się d.pą od potrzebujących bojąc się o swoją. Niech sobie siedzi w tej Wwie i nie wraca. Tak jak i ty." Na powyzsze zarzuty pan Wydra napewno Ci odpowie gdy bedzie sie ubiegal o Prezydenture. Z tym Zachowawczy to jak kij, ma dwa konce, moze to byc dobre lub zle, musialby sie TW wypowiedziec co bedzie dla niego Zachowawcze a co nie gdyby ubiegal sie o urzad w Radomiu. O ile mi wiadomo to tez zostal przez bylych komunistow usuniety ze stanowiska, wiec nie pomoglo mu jego Zachowawczosc i lek o swoja ... Jezeli chodzi o "potrzebujacych" to tylko wtedy sie zgodze, gdy byli to ludzie co chcieli "cos zrobic dla Radomia", chcialbym ich wysluchac jezeli tacy sa. Widzisz, "problem" TW pojawil sie tu na Forum gdy on latwo "wygrywal" male sadaze. Okazuje sie, ze nie ma wielu chetnych w Radomiu tej klasy co TW, czy nawet takiej klasy jak ja. Poajwilismy sie tylko z powodu brakow jakie widac golym okiem jezeli chodzi o kadre polityczna oraz brak zanagazowania obywateli na rzecz tego czy innego kandydata. Jestem dosc zdziwiony jezeli chodzi o Pana Falka, ze jest was kilku lub ten sam co tak go popiera. W moich sonazach nie wychodzil dobrze i czytasz z pewnoscia ostra i rzeczowa jego krytyke. Natomiast TW prezentuje sie znacznie lepiej chociaz pewne Twoje zarzuty moga miec jakis sens. Twoja rada czy uciecha, ze powinnismy z Panem Wydra pozostac tam gdzie jestesmy jest nie na miejscu z puntu widzenia interesow miasta Radomia, to raczej my chcielibysmy pomoc Radomiowi a nie miasto Radom nam, dlatego jak nie ma woli obywateli Radomia to nas tam nie bedzie. Co oczywiscie moze zagwarantowac Tobie i twojemu protegowanemu dalej miasto Radom dolowac, a wiec a good luck! Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:00 Z całym szacunkiem dla Ciebie ale Ty mylisz miasto ze szkołą. Na temat Wydry nie polemizuję z Tobą bo go nie znam, ale co do osoby Fałka to nigdy się z Tobą nie zgodzę. Sport jest ważny ale to nie zahamuje migracji młodych wykształconych ludzi z Radomia, sport nie da ludziom pracy i chleba, sport nie przyczyni się do tego że ranga Radomia jako duże ośrodka będzie wzrastać. Radom owszem potzrebuje sportu na wyskoim szczeblu ale w pierwszej kolejności potzrebuje inwestycji. Zapewnim cię że jak będą inwestycje i inwestorzy to też sport w Radomiu będzie na wyższym poziomie. Tak samo jak i kultura w szerokim znaczeniu tego słowa. Dlatego nie kompromituj się więcej takimi uzasadnienami kompetencji Fałka, bo kompromitujesz również jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 22:12 Jak na 7 miesięcy prezydentury zrobił więcej niż Włodarczyk z całą czerwoną bandą i panią sekretarz na czele przez 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 31.01.06, 12:16 Co zrobił? Odpowiedz Zresztą to samo kierowane jest do Włodarczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.32.radom.pilicka.pl 27.01.06, 16:49 To dobry kandydat, potwirerzda to dzisejszy sondaz w echu, Wspolnota Samorzdaowa super wypada w tych sondazach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 27.01.06, 16:55 O dupe potłuc ten sondaż. Kto i gdzie to robił? > To dobry kandydat, potwirerzda to dzisejszy sondaz w echu, Wspolnota > Samorzdaowa super wypada w tych sondazach dlaczego pirzes po chnińksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 06:57 Ryszrad Falek ma bardzo dobre notowania w sondazach, chyba bylby dobrym prezydentem, zawsze byl blisko zwyklych ludzi i ich zywotnych spraw, parcy,szkoly, pomocy spolecznej,sluzby zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polon Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 28.01.06, 10:33 Ale kaleczy polszczyznę, nie umie mówić po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:05 Twierdzisz że był blisko żywotnych spraw, dlatego proszę podaj konkrety, chodzi mi szcególnie o kwestię "pracy". Co takiego zrobił, aby w Radomiu była praca? Konkrety!!! Dlaczego ponownie zaczynacie wychwalanie Fałka jako prezydenta bez konkretów. Dlaczego wszyscy wychwalający Fałka nie odpowiecie na wsześniejsze moje posty. Jeżeli ta dyskusja ma gdzieś prowadzić to rozmawiajmy o konkretach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oswiata Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.01.06, 12:31 Taki kandydat napewno by reprezentowal nasza oswiate i nie zalowqal pieniedzy na nia!Wspolnota Samorzadowa bronila placowek oswiatowych przed likwidacja! Pamietamy to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 29.01.06, 12:49 No i po co broniła jakiejś zapyziałej ósemki? Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:13 No tak oświata. Wcześniej już pisałem co nam po oświacie jeżeli wykształceni młodzi ludzie na studia wyjeżdzają i nie wracają bo nie ma szans aby dostali tu dobrze płatna pracę. I Ty jak podejrzewam nauczyciel powinieneś się martwić aby w tym mieście zaczeli się wreszcie pojawiać inwestorzy którzy dadzą tym młodym wykszrałconym ludziom pracę, bo inaczej niedługo i ty nie będziesz miał co robić w tej rozwiniętej dziąki Fałkowi oświacie. Rozwój oświaty, czyli podwyższanie standartu nauki w radomskich szkołach ma ten sens, jeżeli ci dobrze wykształceni ludzie zostaną w Radomiu bądź wrócą po studiach do Radomia. A to sięanie jeżeli będzie tu praca i szeroko pojęty rozwój. Jeżeli tak się nie stanie to inwestcja w oświatę jest krótkowzroczna i jest marnowaniem pieniędzy. NASZYCH PIENIĘDZY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:22 Ryszrad, jak to dobrzez ze zyjesz!!Boze co Ty bys mi narobil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:19 To nasz Bohater Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:38 Polecam i prosze o komentarze czy zarzuty maja podstawe. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=35515525&a=35515525 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 08:54 Walnij sobie gruchę to ci lepiej zrobi niż zaśmiecanie tu wydrami. Mam zdjęcie gdzie widać Fałka jak stoi z planszą RĘCZE PRECZ OD RADOMIA na wiecu zorganizowanym przez Stowarzyszenie Na Rzecz Ratowania Województwa Radomskiego przed Urzędem Wojewódzkim (wiedziałeś chociaż że coś takiego istniało i kto był członkiem tego stowarzyszenia?). A gdzie był wtedy Wydra? Siedział cichutko w... Urzędzie Wojewódzkim! Gó.. zjesz, gó.. wiesz. Spadaj. Dla mnie nie jesteś już żadnym partnerem do rozmów ty kłamliwa szumowino. Kiedyś myślałem, że coś sobą reprezentujesz. Zakładając wątek dotyczycący ZJEDNOCZENIA RADOMSKIEJ PRAWICY wówczas twój głos należał do tych bardziej racjonalnych. Co się stało od tamtego czasu trudno mi dociekać. Są dwie mozliowści. Albo czerwone śmiecie kupili cię do jątrzenia albo... uderzyłeś się mocno w głowę :> Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 31.01.06, 12:26 W odpowiedzi na Twój post nie użyję takiego języka jakim Ty sie posługujesz i dlatego mam obawy czy zrozumiesz to co napiszę poniżej. Właściwie nie będą z Toba polemizował ale mam jedno pytanie, które powtarzam od dawna t.j. Co konkretnego Fałek zrobił dla Radomia? I proszę tu nie wciskać kitu że miał tylko 7 miesięcy ponieważ dużo dłużej był wice prezydentem. Co do tej planszy to ludzi i ich kompetencji i skuteczności nie ocenia się po zamiarach, tylko po konkretach. W takiej ocenie Fałek wypada miernie bądź niedostatecznie, poniżej można nawet wyczytać że swojej kompetencji w zarządzaniu i kretywności nie potrafił udowodnić ani w mieście ani w BETA Meble (zresztą aktualnie w upadłości?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klakier Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 12:46 Ty gościu w ogóle nie masz pojęcia o samorządzie! Wiesz jaki był samorząd do 2002 roku? To były ZARZĄDY czyli kolegialne decyzje, które zapadały większością głosów! Tylko w PZPR a później SLD co powiedział prezydent reszta tylko przytakiwała i akceptowała przez aklamację ;) Wcześniej była demokracja. A teraz mamy jeszcze gorzej bo WSZECHWłADZTWO JEDNOOSOBOWE! I tu dyskusja z tobą powinna się urwać znawco samorządu z czerwonym zabarwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 01.02.06, 09:34 No chyba żartujesz "gościu"? To mają być argumenty? To że prezydent kiedyś nie był wybierany bezpośrednio usprawiedliwia brak kompetencji? To jest Twój pogląd na samorząd, do którego masz prawo, to nie zmienia faktu że Fałek jako prezydent a wcześniej jako wce prezydent nie zasługuje aby był kolejny raz prezydentem Radomia. Przecież on nawet nie potrafił wybudować głupiego wiaduktu, co przyczyniło sie do wyłączenia całej dzielnicy na ładnych parę lat. Jeśli chodzi o samorząd to zapewnim cię że wiele o nim wiem zarówno w teorii jak i w praktyce. Jeszcze raz podkreślam Radom potrzebuje człowieka kreatywnego rozumiejącego zasady promocji, zarzadzania. Prezydenta potrafiącego (rozumiejącego) co to jest rozwój, potrafiącego patrzeć w przyszłość nie tylko w perspektywie kolejnycg wyborów ale w perspektywie 10,20 30 lat. Genaralnie potrzeba człowieka pracy i madrości. I niezależnie od tego czym obrzucicie mnie taka jest prawda. I choć nie jestem to mogę dla Was być "czerwonym", który krytykuje Fałka tylko dlatego że jest z prawicy. Tylko przy tym jak zaczniecie ponownie na mnie "pluć" zauważcie w porzednich moich postach że nie krytykuję tylko Fałka lecz również i Marcinkowskiego, Włodarczyka, Wlazłego, Gęsiaka. Niezależnie od opcji jaka reprezentują uważam że czas ich rządów był czasem straconym dla Radomia i Radomian. Miasto nie ruszyło nawet na krok do przodu, wręcz przeciwnie pogrązyło się w stagnacji. Dlatego nie ma co się tu obrzucać inwektywami, należy porozmawiać o konkretach, należy się zastanowić kto może być dobrym prezydentem. I na litość Boską nie mówcie że dobry prezydent to może być nauczyciel bo zadba o oświatę, że dobry prezydent to może być lekarz bo zadba o służbę zdrowia, że dobry prezydent to może być ksiądz bo zadba o kościoły, nie mówcie że dobry prezydent to może być lewicowiec lub prawicowiec. Z punktu widzenia przyszłości Radomia dobry prezydent to człowiek który wyrwie go z zaścianka w jakim się znalazł. To człowiek który zadba o promocję i inwestycje zrówno na polu infrastruktury jak i na polu pozyskiwania zewnętrznych inwestorów. Inwestorów nie w zakresie marketów, ale inwestorów którzy wydatnie przyczynią się do rozwoju mioasta. I wbrew temu co mówią aktualne władze oraz co mówiły poprzednie to niezależy tylko od polityki Państwa, ale to zależy w głównej mierze od operatywności samorządów. Teraz jest koniunktura, to można wykorzystać, chociaż i tak wiele już straciliśmy. Czy zawsze dyskusja na tym forum musi być sprowadzona do polityki, inwektyw i nierzeczowej dyskusji nie wnoszącej żadnej treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 01.02.06, 14:23 Dobrze sformulowałes kryteria na przyszłego Prezydenta Radomia. Moze uda mi sie zebrac wypowiedzi innych na ten temat i przygotowac mała publikacje aby ja rozsyłac dookoła. Ciagle mnie atakuja, ze promuje pana Wydre, ale tak mi wyszło z moich rankingow a nowych dobrych nazwisk nie ma, natomiast jak widac z wypowiedzi wielu osob "stara gwardia" nie prezentuje sie dobrze, taka masa zarzutow pod jej adresem, i ktorych nikt nie dementuje. Walka teraz o pana Fałka, ja mam takie wrazenie, ze w Radzie Miejskiej to moze i jest on OK, ale jego "walka" o pierdoły z byłymi komunistami czy Prezydentem swiadcza, ze na Prezydenta sie nie nadaje. Jakby walczył o sprawy Radomia, przeciez jakis tam program opracowalalismy, to byłaby inna sprawa, miał pomysły na lotniska, drogi i kolej, promocje, nowe inwestycje, bezrobocie, czy podniesienia rangi Radomia w jego dalszym czy blizszym otoczeniu to byłoby co innego. To prawda, ze ma troche poparcia u gniewnych, krytykujacych obecne rzady w Radomiu, ludzi, ale brak mu "jakiegos" doswiadczenia oraz manier jakie posiada Tadeusz Wydra, dlatego w konfrontacji wyborczej z Wydra przegra debaty a takze głosowanie, stad taki agresywny atak na TW, ktory według mnie jest nie do pokonania prze pana Fałka. Wydaje mi sie, ze nawet obecny prezydent moze z Fałkiem wygrac, dlatego nalezy przeciwko panu Marcinkowskiemu znalezc lepszego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 15:09 "... zaśmiecanie tu wydrami." A to nawet intersujace. Nie mozna pisac o TW bo to sie Tobie nie podoba. A ja chce tylko slyszec dobre rzeczy o kandydatach i je porownywac czy kandydat mogl "cos zrobic" dla Radomia i tego nie zrobil i dlaczego oraz czy kandydat moze cos zrobic wiecej dla Radomia bo ludzie go popieraja, ma kontakty, ma wyobraznie, dobrze sie prezentuje i ladnie sie wyslawia. Ja analizuje wasze wypowiedzi jaks tam staystyke i chcialbym wyciagac racjonalne wnioski. Ludzie to czytaja i zastanawiaja sie a potem beda glosowac. Tak na zimno porownaj "obroncow" obu kandydatow i pomysl kto sie lepiej prezentuje. Obaj sa po Prawej stronie, mieli zle doswiadczenia z bylymi komunistami wiec dlaczego taka wscieklosc na jednego? Ja jestem za oboma, ja tylko przedstawiam dodatkowe informacje i analyzuje innych oceny, czy nie mozesz tego zrozumiec? Ale ostateczna decyzja bedzie nalezec do glosujacych, my tylko podajemy material do zastanowienia, ktory nie powinien wzbudzac tyle emocji czy obelg. Tobie podoba sie ten kto krzyczy, chodzi na demonstracje a nie cicho siedzi z dala od wydarzen. A co to ma do kwalifikacji bycia Prezydentem Radomia? "Mam zdjęcie gdzie widać Fałka jak stoi z planszą RĘCZE PRECZ OD RADOMIA" A ja mam zdjecie na torach w Ursusie podczs strajku w 1976 roku, wiec mam kwlifikacje byc dyrektorem Ursusa. No co za intersujaca logika. Co poza staniem z plansza pan Falek zrobil dla wojewodztwa Radomskiego w ciagu ostatnich kilku latach? A co zrobil w tym czasie isox? Mozesz to porownac? Jezeli popieranie woj. Radomskiego ma byc argumentem bycia dobrym prezydentem Radomia oraz wykorzystywanie siedziby wojewodztwa do rozwoju miasta ktore moze sie juz skonczyly jak Kaczynscy sa przy wladzy, mimo wszystko taka polityka moze juz byc nieaktualna wiec lepiej szukac innych metod na poprawe sytuacji a nie popieranie metod bylych komunistow. "Dla mnie nie jesteś już żadnym partnerem do rozmów ty kłamliwa szumowino." Jak ja moge klamac jak ja nie znam faktow? Jakie to sa moje klamstwa? Cos Ci sie miesza. Ja tylko wnioskuje z przytoczonych przez was "faktow" i rozmow jakie przeprowadzilem w Polsce gdy bylem dosc krotko. Wnioski nie musza byc sluszne wiec nalezy je zdementowac czy poprawic uzywajac argumentow a nie epitetow. Nigdy nikt mnie w zyciu nie nazwal szumowina, o ile pamietam, to cos nowego w moim zyciu. "Zakładając wątek dotyczycący ZJEDNOCZENIA RADOMSKIEJ PRAWICY wówczas twój głos należał do tych bardziej racjonalnych." I co z tego zostalo PRAWICA? Czy jest zjednoczona czy nie? Jak beda tacy jak Ty prawicowcy co kazdemu ktory ma inne zdanie bedzie sie przypisywac niestworzone rzeczy i obrzucac epitetami, to ta PRAWICA nigdy nie bedzie zjednoczona a Komunisci znow ta wladze wezma, na tym chyba Tobie ale nie mnie zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 09:09 Witam szanownych czytelników gazety. Miałem w swoim zyciu nieprzyjemność kontaktowania się z p. Fałkiem. Swego czasu pracował dla firmy ZAKłADY MEBLOWE "BETA". Pracowałem w tym czasie w tym zakładzie. Moim zdaniem pan Fałek dał sie poznać jako człowiek niekompetentny swoich obowiązków.Nie byłem odosobniony w swoich poglądach.Wraz z pracownikami firmy opinie i oceny wyrażalismy często bezposrednio właścicielowi zakładu. Z uwagi jednak na jego kontakty i znajomości był on "nietykalny". Zreszta koniec pracy w tymże zakładzie był dla p.Fałka tylko jeden. Odszedł "na porozumieniu stron" (!) Krew mnie zalewa kiedy czytam, że p.Fałek może zostać prezydentem mojego Radomia. Jak może byc prezydentem człowiek, który nie jest zdyscyplinowany w pracy, nie szanuje podległych mu pracowników, jest ignorantem w sprawach zawodowych. Jego dewiza "Liczę sie tylko JA". Jeżeli jednak p.Fałek zostałby prezydentem to znak ze Radom zatrzymał sie w rozwoju.Pod rządami p. Fałka mój Radom straci perspektywy dalszego rozwoju gospodarczego i ekonomocznego. Zastanówmy się czy nie ma innych lepszych kandydatów na to stanowisko. Pozdrawiam Redakcę i czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapas Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 10:34 Ale zapaśników lubi oglądać w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też tam pracowałem Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 12:43 Jesteś tym dupkiem z SLD pzyjętym przez bankruta, który do tej pory niepooddawał pieniędzy wierzycielom? Czy może jego kolesiem od pokerka? Znany jest jego sposób opłacania się politykom pewnej partii. Zasiadają do pokerka a on... daje im wygrywać poakźne kwoty. Dobry sposób na łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 23:14 Wydawało mi sie, że R.Fałek ma wykształcenie pedagogiczne. Więc na jakim stanowisku mógł pracować w zakładzie stolarskim? Natomiast jeśli chodzi o T.Wydrę to słyszałam opinię, że jest świetnym urzędnikiem. Może przestańmy się nabierać na obietnice, a postawmy na sprawnego administratora. I wcale nie musi nim być T.Wydra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 15:12 Pan Fałek już rozpoczął kampanię wyborczą. Bohater "z Katowic" w programie pana Tyczyńskiego. Wszystkie chwyty dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:29 gdyby to był zwykły X biłbyś brawo chodźby z refleks, skoro polityk odmawiasz mu tego czy to nie pokręcone ? Odpowiedz Link Zgłoś