Dodaj do ulubionych

Fałek kandydatem na Prezydenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:08
Wspolnota Samorzadowa wystawi kandydature Ryszarda Fałka na Prezydenta Miasta
Radomia lub ...???????
Obserwuj wątek
    • Gość: KR! Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:36
      Kolejny kandydat na prezydenat Radomia!Radomianin kandydatura warta rozpatrzenia.Kandydywać mają też zamiar Zdzisław Marcinkowski obecny prezydent z Radomian Razem,Józef Nita lub Kazimierz Woźniak z Radomskiego Samorządu Obywatelskiego!
      • Gość: esoes Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 21.01.06, 19:12
        KR! twój tropicielski nos zawodzi. Fałek urodził się na ziemiach odzyskanych a
        Kopacz w Radomiu. Pokręciło ci się wszystko. Bądż bardziej dokładny i ucz się i
        pytaj starszych.
      • Gość: LP Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 13:17
        Zgroza! Jak Wspólnota może być tak bezczelna. Za dywersję dokonaną na mieście
        dywersanta na prezydenta. Nie liczcie na krótką pamięć mieszkańców. J.Rejczak
        ze Wspólnoty głosuje w sejmie za likwidacją woj. radomskiego, Fałek nie
        podejmuje z Kielcami rozmów, aby Radom mógł być siedzibą wojewody lub sejmiku
        samorządowego, ale tłumaczy, że przecież będziemy w najbogatszym województwie w
        kraju. Dziś wiemy co to znaczy. Fałek, Wlazło,Rejczaki,Marcinkowski,i wielu z
        Rady Miejskiej na taczki i out z Radomia. Jeżeli w nadchodzących wyborach
        samorządowych znów wybierzemy nieudacznika typu Marcinkowski lub dywersanta jak
        Fałek to Radomianie muszą zacząć myśleć o zmianie miejsca zamieszkania!
        • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:22
          Dokładnie to samo wygałaszam na tym forum. Tym ludzom dziękujemy, tak samo jak
          i innym dotychczas rządzącym w Radomiu.
          Pozdrawiam, mam nadzieję że będzie coraz mniej naiwniaków którzy dadzą się
          omamić tym pseudorządzącym. Oni sprowadzili Radom do rangi miasta powiatowego,
          a ci co teraz rządzą uprawiają zarządzanie miastem na zasadzie wieś tańczy i
          śpiewa.
      • Gość: ziomek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 03.02.06, 09:24
        siemka ziomki
    • Gość: stary Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:42
      Falek? A co on robie teraz? Klotliwa bestia, ktora nie ma pomyslu na polityke a
      tym bardziej racjonalne promowanie Radomia i poprawe sytuacji mieszkancow. To
      tyczy sie rowniez i Marcinkowskiego z jego kolesiem Banasiewiczem. Chociaz dam
      glowe, ze o ile "pierwzy" sie zmieni to Banasiewicz bedzie wiecznie zywy :)
      Falek nie ma szans, to pieniacz. Wlodarczyk? wszyscy o nim zapomnieli -
      ostatnio nie robi nic. Ktos z PISu? A kto? Suski, ktory nawet na rzecz Radomia
      nie lobbuje? Wrobel, ktora w Radzie Miejskiej byla "twardzielem" a teraz jest
      szara myszka w parlamencie? Wisniewska, ktora zapominiala o sluzbie zdrowia? A
      moze PO? Gesiak...?
      Gdyby ktokolwiek poprzedstawil plan dla Radomia... mozna by sie zastanawiac,
      ale teraz? Mlodych nikt nie dopusci, mieszkancy miasta sami sobie sa winni...
      to nie politycy ksztaltuja to miasto, to my sami... a ze nie umiemy, to
      politycy tez nie
      • Gość: Veslav Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.06, 19:17
        W poszukiwaniach kandydata na prezydenta Radomia postawmy na Wojtka Gęsiaka.
        Prezydentem miasta już był i były to dla Radomia chyba najlepsze lata. W 1990
        r. samorządności trzeba było się uczyć, a on pojął to szybko...
        Jako architekt potrafi na wiele spraw patrzeć inaczej i to
        jest bardzo cenne. Ma też swoją klasę i wysoka kulturę osobistą.
        U prezydenta miasta są to wartości nie bez znaczenia1
        • Gość: KR! Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:36
          Gesiak z PO to dobry kandydat moim zdaniem.A co do pani Kopacz to ona na pewno nie jest z Radomia ani się w Radomiu nie urodziła mnie przynajmniej nic o tym nie wiadomo.Na stronie www.sejm.gov.pl nie pisze ,aby pani poseł , ktorą szanuję i cenię urodziła sie w Radomiu.Jako miejsce urodzenia podano Skaryszew.Pozdrawiam tych którzy tropią moje błędy na forum!
          • Gość: z daleka Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.bulldogdsl.com 21.01.06, 22:44
            niech " vvy pierda Ia ja" do prasowania kostki brukowej a nie na prezydenture..
            miernoty umyslowe.
        • Gość: Ewa Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: *.udn.pl 22.01.06, 08:19
          Chyba znasz innego Wojciecha Gęsiaka. Bo ten, którego ja znam to zadufany w
          sobie pyszałek. Tak jak większość z PO zresztą.
        • Gość: niestety Re: Postawmy na Tolka Banana IP: 82.139.48.* 22.01.06, 16:13
          Gęsiak jako prezydent to więcej zleceń dla architekta Gęsiaka.
        • iuslex Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka 26.01.06, 10:25
          Gęsiak za co? Chyba żartujesz!!! Nigdy, dlaczego wyjaśniałem w innym poście
        • Gość: makry Re: Postawmy na Wojtka Gęsiaka IP: 80.51.248.* 31.01.06, 09:14
          pamiętam W.Gęsiaka - jak został prezydentem to powiedział że za takie grosze
          nie będzie pracował i albo mu dadzą więcej albo będzie musiał tłuc "fuchy" tj.
          zjmie się projektowaniem mkosciołów i nie będzie miał za dużo czasu na takie
          pierdoły jak np. zarzadzanie miastem. O ile wiem to nawet trafił do rubryk
          satyrycznych.
      • Gość: KIBIC Plan juz jest, tylko realizacja! IP: *.dc.dc.cox.net 22.01.06, 02:32
        Spis priorytetowy postulatow

- NOWYCH INWESTOROW (79)
        - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: LÓDZ - LUBLIN (75)
        - LOTNISKA CYWILNEGO (75)
        - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom czyli dobrej i szybkiej
        komunikacji ze stolica (75)
        - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY (72)
        - Dobrego gospodarza dla miasta (70)
        - Madrych radnych i zarzadu miasta (70)

- MIEJSC PRACY (69)
        - Obwodnicy Poludniowej (69)
        - PROMOCJI RADOMIA, Promowania Produktow Radomskich Producentów (69)
        - Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie Starówki, Centrum, Placu
        Konstytucji 3 Maja i Placu Malgorzatki (64)
        - Miejsc do ciekawego spedzania wolnego czasu (61)
        - Madrego prezydenta (60)

- Pozytywnego rozglosu w Polsce: na przyklad: “Zorganizowanie Ruchu
        Obywatelskiego aby Radom stal sie najmilszym miastem w POLSCE” albo “ Pokory,
        szacunku i milosci do blizniego” (59)
        - Lobbingu na rzecz miasta (58)
        - Podniesienia rangi kulturalnej miasta: nowy teatr, muzea oraz szkola muzyczna
        (58)
        - Funduszy z Unii Europejskiej (57)
        - Imprez na ogólnopolskim poziomie (57)
        - POKAZY LOTNICZE, kontynuacja (55)
        - PROGRAMU NA ISTOTNE OBNIZENIE RADOMSKIEGO BEZROBOCIA (55)
        - Nowoczesnego stadionu sportowego (54)
        - Lepszych drog i parkingow (53)
        - Restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi (53)
        - Sciezek rowerowych (53)
        - Restrukturyzacji urzedu miejskiego, odchudzie, uproszczenie, otworzenie na
        klienta (52)
        - KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI (50)
        - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (50)

- Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic (49)
        - Biblioteki nowoczesnej i bogato wyposazonej zaangazowania w projekty lokalne,
        w rozwoj lokalnej spolecznosci (47)
        - Strony Internetowej WWW o inwestycjach radomskich (47)
        - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum) (45)
        - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru (42)
        - Parkingu przy deptaku (42)
        - Pozbycie sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i innych (42)
        - Wyszukiwanie ludzi z inicjatywa i promowanie entuzjazmu obywateli (42)
        - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych (41)

- Multikino, nowe kino wieloekranowe (37)
        - Organizacji Pozytku Publicznego, aktywnosci obywateli na rzecz miasta (37)
        - Park Wodny, kompleksu basenow (37)
        - Filharmonii (36)
        - UNIWERSYTETU RADOMSKIEGO (33)
        - Wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i
        innymi osrodkami(33)
        - Alternatywnego teatru (32)
        - ODDZIALU TVP (32)
        - Centrum logistycznego warzyw i owocow (30)

- Przystanku kolejowego na Golebiowie (29)
        - Wszystkiego co jest zwiazane z rozwojem duchowym i artystycznym (29)
        - Koszy na smiecie (28)
        - Muzeum sztuki wspolczesnej (28)
        - Szkoly z wykladowym jezykiem angielskim (28)
        - Województwa Radomskiego (28)
        - Domu dziecka (27)
        - Konserwatora zabytków (27)
        - Lawek (na Ustroniu) (26)
        - Ogrodu botanicznego (26)
        - SZKOLY MUZYCZNEJ (22)
        - Wojewódzkiego Sadu Administracyjnego i Sadu Apelacyjnego (odzialow} (20)

- UTWORZENIA ODDZIALU TVP (18)
        - Dworzeca linii podmiejskich (17)
        - Wiat przystankowych na peryferiach miasta (16)
        - Wspolpracy z Kielcami (16)
        - Trasy N-S odciazajacej ul. 25 Czerwca (14)
        - TVP Kultury w Vectrze (12)
        - ZOO (12)
        - Szpitala Specjalistycznego (11)
        - Drogi odbarczajacej na tylach ul. Zeromskiego (10)
        - Krytego lodowiska (10)

- Okregowej Izby Radców Prawnych (9)
        - Tramwaju (9)
        - WiMaxu w Radomiu (3)
    • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 22.01.06, 03:17
      Typowanie 24ch osob wskazuje na potencjalnych kandydatow na Prezydenta Radomia.
      Ta wstepna ocena niech bedzie przestroga dla tych co marza byc prezydentem,
      szczegolnie dotyczy tych z Lewicy, juz jest ponad 40stu chetnych. Beda raczej
      sie liczyc kandydaci z poparciem PiSu and PO, dlatego ja juz nie mam zadnych
      szans. Bede sie ubiegal jedynie o wirtualnego Prezydenta chociaz isox i KR!
      mnie chyba rowniez zdystansuja, chcialbym aby bylo wiecej kandyadatow na
      wirtualego prezydenta takich jak jdk, iuslex, czy szybka.osa.

Powtarzam wiec statystyke, aby uzmyslowic, ze pan Falek ma niewielkie szanse
      jezeli zglosza sie ludzie, ktorzy sa w tej statystyce przed nim.

Pierwsze punkty wsakzuja na popularnosc, drugie kawlifikacje na Prezydenta.
      Trudno byc prezydentem bez popularnosci i sprawdzonych czy zdobytych
      kwalifikacji!

Wydra, Tadeusz (39)-(16)

Kutkowska, B. (23)-(10)

Rejczak, Jan (24)-(7)

Włodarczyk, Adam (13)-(4)
      Pisarek, R. (12)-(4)

Gogacz, T.(15)-(3)
      Słupek, Jacek (15)-(3)

Gęsiak, Wojciech (13)-(3)
      Byzdra, H.(11)-(3)
      Ruszczyk (9)-(3)
      Tatarek (7)-(3)

Banaszkiewicz, S. (14)-(2)
      Łopuszanski, J. (14)-(2)

Wlazlo, K. (13)-(2)

Bak, Dariusz (11)-(2)
      Gołębiowski, Dariusz (9)-(2)
      Wędzonka, Wiesław (9)-(2)

Klodzinski, L. (15)-(1)

Surma, D. (11)-(1)
      Derlatka, Tadeusz (10)-(1)
      Radomska, Magdalena (9)-(1)
      Rejczak, Mirosław (9)-(1)
      Balcerowski (8)-(1)
      Fałek, Ryszard (7)-(1)
      Korpetta-Zych, Jolanta (7)-(1)
      Noga, Marcin (7)-(1)
      Woźniak, Kazimierz (7)-(1)
    • Gość: pora Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:56
      Pora na Ryszarda Fałka- popieram bo oswiata i szkolnictwo bedzie kwitlo, za
      jego prezydentury rozwinelo sie najbardziej!
      • Gość: ok Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 22.01.06, 16:58
        POra na telesfora. Lepszy znacznie jest J. Rejczak.
        • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:31
          No nie jak czytam takie dyrdymały to mnie krew zalewa. Temu miastu nie potrzeba
          nauczyciela prezydenta tylko prezydenta menadzera. Co nam po rozwiniętej
          oświacie jeżeli wykształcona młodzież i tak pójdzie na studia do innego ośrodka
          a nie powróci do Radomia bo nie będzie miejsc pracy, kultury i obiektów
          sportowych. Pozdrawiam tych nauczycieli!! Pewnie zaraz odezwą się lekarze i
          milicjanci oraz lokalnie "przedsiębiorcy" dla których promocja oznacza
          festwiwal jabłka i papryki.
          • Gość: wk Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:00
            Masz same racje!!
            Dość nauczycieli, lekarzy i ..dinozaurów. To miasto ginie nie z racji jakiejś
            zemsty Kielc czy Warszawy ale dlatego,że nigdy tu nie było warstwy mieszczan!!
            To młode miasto na biedzie wyrosłe, jeśli młodzi nie wezmą... zginie!
            Obserwuję niespotykany gdzie idziej - skundlone zachowania, serwilizm po czystą
            nieskazitelną głupotę. Reakcje nieliczną na forum można odczytać dobrze ale
            często jest to frustracja. Popatrz tylko - Radomianie Razem,
            Wspólnota..Rozważni.. itp same nazwy to warcholstwo!! Założę chyba "Zdrowych i
            Bogatych"
            • Gość: o.k. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 07:35
              Koszalin szybciej stanie sie i tak miastem wojewodzkim niz radommmm - tak
              twierdzi j. kaczynski
    • Gość: spol Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:26
      Sprawy Spoleczne sa przedmiotem troski Wspolnoty Samorzdaowej i Fałka tez
      • Gość: wałek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 22:56
        Gdy będzie kandydował to napewnie dostanie mój głos spoko koles przynajmniej
        nie był czerwoną szmatą jak obecni Towarzysze którzy rządzą miastem czyli CPN-y
        i LIDLE i nic więcej.
    • Gość: popieram Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:16
      Popieram te kandydature- jest konkretny
      • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:32
        co konkretnego zrobił dla miasta?
        • Gość: aga Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 16:49
          Za jego przyczyną na ulicy Ceglanej - gdzie mieszka - zainstalowano dużą ilość
          znaków drogowych i zbudowano kilka progów zwalniających.
    • Gość: PiS Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 06:32
      Moze dogadajmy sie ze Wspolnota Samorzdaowa a bedziemy mieli Prezydenta!!!!
    • szybka.osa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 24.01.06, 07:04
      A może Pana Romana Kluskę? Mimo, że nie z Radomia, ale może wyprowadziłby to
      wszystko na prostą? Trzeba starać się o takiego kandydata.
      • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 24.01.06, 07:17
        Interesujacy kandydat, co PiS go szykuje?
        • szybka.osa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 24.01.06, 08:04
          Chciałoby się. Na razie pogłoski, że jest kandydatem na premiera. Ale gdyby mu
          zaproponować? Kto wie?
          • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 26.01.06, 05:32
            Chyba zartujesz. Wpisz cos do watka o liderach Zaniechania, niezaleznie od
            innych czy nawet podobnie. Czy znasz nazwiska przedstawicieli Radomia w sejmiku
            mazowieckim?

Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Wspolnota Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:23
      Wspolnota Samorzadowa jest najbardziej doswiadczonym ugrupowaniem w Radzie
      Miejskiej
      • Gość: look Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 24.01.06, 22:36
        Doświadczonym przez los. Nawet z własną wiceprezydent walczyli.
      • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 26.01.06, 10:36
        doświadczenie destrukcyjne, doświadczenie w dyrdymałach i demagogii. Zrozumcie
        oni już rządzili i wyrządzili to co mamy. Czyli widać!
    • Gość: smiech Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:42
      Nie rozmieszja mnie, ha,ha,ha
    • Gość: ja Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 06:22
      dzieki
    • Gość: ok Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:29
      ok i niech rzadzi
    • Gość: pisowiec Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 06:31
      widzialem,ze byl u Suskiego, pewnie sie dogadali co do wspolnego kandydata na
      prezydenta i to jest pewnie ON!!!!Nie wiem czy to dobrze dla PiSU?????????!Na
      ch.. my tyle lat pracowalismy w partii jak teraz to wszystko jest spijane przez
      kogos z ulicy!Mam to w d.....!!!Mocno w d....
      • Gość: . TYLKO WYDRA IP: 82.139.48.* 26.01.06, 10:05
        • Gość: KR! Re: TYLKO WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:25
          Tadeusz Wydra rodowity radomianin to dobry kandydat na prezydenta Radomia!
          • iuslex Re: TYLKO WYDRA 26.01.06, 10:38
            Przestań z tymi rodowitymi, dla mnie to może być i Afroamerykanin byle by miał
            pojęcie o zarządzaniu i promocji np. Szybka osa wskazała Kluskę i ok.
          • Gość: . Re: TYLKO WYDRA IP: 82.139.48.* 26.01.06, 10:39
            Synku, on ma znacznie więcej zalet niż tylko miejsce urodzenia. Wielkie
            doświadczenie w administracji, korpusie służby cywilnej itd itd. Lepszego
            kandydata nie ma. Trzeba go tylko przekonać aby do Radomia wrócił.
        • iuslex Re: TYLKO WYDRA 26.01.06, 10:39
          a możesz przybliżyć sylwetkę tego gościa?
          • Gość: KR! Re: TYLKO WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:41
            Co to znaczył wrócił on musi sam chcieć być prezydentem swego rodzinnego miasta!W Krakowie kandydowac będzie Ziobro a on jest rdzennnym krakowiakiem w Lublinie Pruszakowski też rdzenny Lubliniak, w kielcach Lubawski też rdzenny kielczanin.
            Nikt go nie będzie zmuszał.dla mnie on jest świetnym kandydatem ale nie wiem czy chce.Ja wiem , ze by podołał tej funkcji.Radom potrzebuje prezydenta urodzonego w Radomiu anie jakiegoś obcego w stylu Marcinkowski,Nita,Pyrcioch,Woźniak oni dla Radomia nie zrobia nic nie będą walczyc o nie swoje miasta.
            Musimy się nauczyć w Ardomiu wybierać do sejmu , senatu,rady miejskiej tylko ludzi urodzonych w radomiu!
            ręcemi opadają jakludzie się mnie pytają na uniwerku ilu jest posłów z RAdomia a ja mówię 2 rdzennych.Taki Lublin ma 8 , Kielce 5 a my tylko 2!
            Ja nie wyobrażam sobie aby prezydentem moje miasta została osoba nie będąca z Radomia.Kandydat musi mieć takie walory i spełniaćtakie kryteria : ( to moje osobiste wymagania )
            - urodzić się w Radomiu!
            - być znanym w Radomiu!
            - mieć niezłe wykształceni !
            - żonę i dzieci ( najlepiej aby też były w Radomiu urodzone )
            - znać jezyki obce
            - znac historię Radomia
            - mieć szerokie kontakty
            - mieć niezłe wykształcenie
            • Gość: zbychost Re: TYLKO WYDRA IP: 80.249.0.* 30.01.06, 14:29
              Natyle dobry, że jak się dorwał do koryta w Warszawce to o Radomiu zapomniał, a
              teraz mamy go nagradzać?
    • Gość: Who is who Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 26.01.06, 15:30
      Wydra, Tadeusz
      cig 13-02-2004 , ostatnia aktualizacja 13-02-2004 10:34

Urodził się 8 czerwca 1958 w Radomiu. Jest absolwentem Zespołu Szkół
      Elektronicznych oraz Wydziału Transportu Wyższej Szkoły Inżynierskiej (obecnie
      Politechnika Radomska). Skończył studia podyplomowe na wydziałach: Prawa i
      Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Geodezji i Kartografii
      Politechniki Warszawskiej. Był pracownikiem działu łączności i automatyki PKP
      Radom, nauczycielem ZSE, od początku lat 90. do 1996 roku dyrektorem Urzędu
      Wojewódzkiego w Radomiu. Potem został prezesem Miejskiej Agencji Rozwoju "Radom
      2001". W 1998 roku wygrał wybory do sejmiku Mazowsza z listy AWS. Oddał mandat
      radnego w lutym 1999 roku bo objął stanowisko dyrektora generalnego
      Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego. Zwolniony gdy do władzy doszedł SLD.
      Obecnie dyrektor departamentu zarządzania kadrami Urzędu Służby Cywilnej.
      Żonaty, dwoje dzieci.
      • Gość: 1 Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:56
        Pan Wydra jest odpowiednim kandydatem i ma mój głos.
    • Gość: wyborca ReTADEUSZ WYDRA IP: *.udn.pl 26.01.06, 17:47
      BARDZO DOBRY KANDYDAT
      • Gość: KR! Re: ReTADEUSZ WYDRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:56
        Moim zdaniem pan wydra miałby duze szanse aby wygrać mój głos też by oczywiscie dostał.Może by tak wystartował z listy PiS , poparcie rodowitych radomian by miał bo to nasz człowiek rdzenny a nie przyjezdny.
    • Gość: mexxx Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:50
      bez przesady
      mimo ze jestem z prawej strony - nie będę glosować na tego Pana!!!
      butny i arogancki człowiek
      • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 27.01.06, 02:34
        Co oczekujesz milosci od Prezydenta? Widocznie ma powody byc takim. On dobrze
        uzywa jezyka polskiego wiec moze Ci sie wydawac, ze za madrze gada. Wszystko
        wskazuje, ze jak zastartuje w wyborach z list PiS lub PO to wybory wygra.
        Pierwszy raz slysze tu na forum, ze TW komus sie nie podoba.
        • Gość: do kibica Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 27.01.06, 11:59
          Ale mexxx pisał o Fałku a nie o Wydrze.
        • Gość: M. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 08:43
          O, przepraszam. Ja zawsze i wszędzie powtarzałem i będę powtarzał, że Wydra
          może jest i dobrym ale TYLKO urzędnikiem a nie prezydentem! Nigdy nie zapomnę
          mu, że nie zatrudniał ludzi z Radomia w Urzędzie Wojewodzkim, którego był
          dyrektorem (nie liczę kilku przydupasów). Sam tego doświadczyłem choć mam
          wykształcenie wyższe i świetnie znam 2 języki obce (angielski i hiszpański).
          Z resztą to jest niezły lawirynt. Zawsze niby w drugim szeregu ale po
          wygrywanych wyborach przez komunistów potrafił zakamuflować się w swoich
          urzędniczych obowiązkach zapominając m.in. o zwalnianych z przyczyn
          politycznych lokalnych działaczy (np. Fałek, którego Włodarczyk łapami SLD
          pozbawił środków do zycia. Wówczas taki Wydra nie podał mu ręki tylko załatwiał
          pracę innym, np. w MSWiA dla Pisarka). Wydra pochodzi z układu Wlazło,
          Kłodziński, Pisarek, itp. Przypomnę, że dwaj pierwsi byli skazani prawomocnymi
          wyrokami sądowymi ale nadal stojąc z boku probują pociągać za sznurki, który
          jeden koniec jest w rękach Wydry. Dlatego Fałek jak najbardziej. Za jego
          kadencji nastapił rozkwit radomskiego sportu. Przyznają to nawet komunistyczni
          nauczyciele wf powtarzając wciąż: tak jak było dobrze za Fałka tak nigdy
          wcześniej ani potem. Szkoda, że był prezydentem tylko 7 miesięcy.
          • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 30.01.06, 14:36
            Ciekawe spojrzenie ale brak argumentow na to, ze jak ktos jest dobrym wysokim
            urzednikiem to nie moze byc takze dobrym prezydentem.

Zatrudnia sie tak jak sie uwaza, ze ktos ma kwalifikacje a nie, ze ktos jest z
            Radomia ale "załatwiał pracę innym, np. w MSWiA dla Pisarka" to znaczy jak mial
            zaufanie do kogos to mu zalatwil, widocznie nie mial do Ciebie zaufania a do
            objecia stanowiska widocznie nie byly potrzebne "2 jezyki" a tym wyksztalceniem
            to sie nie zastawiaj, to moze niewiele swiadczyc o Twoich kwalifikacjach
            urzedniczych.

"Z resztą to jest niezły lawirynt." A to tylko dobrze swiadczy o nim, bo w
            polityce nalezy lawirowac caly czas, a to o czym napisales jest jednostronne bo
            on tez zostal w koncu odwolany ze stanowiska przez komunistow, tak, ze bilans
            jest chyba na zero.

"Włodarczyk łapami SLD pozbawił (Fałeka) środków do zycia." Od kiedy to
            stanowiska polityczno-urzednicze sa do konca zycia. Koles musisz sie liczyc z
            tym, ze bedac poslem, senatorem, radnym, czy urzednikiem "politycznym", tracisz
            prace jak gora sie zmienia. Tak jest w calym demokratycznym systemie. Jak jest
            dyktatura to wtedy jest "stabilizacja" wiec mozesz utrzymywac stanowiska tak
            dlugo jak chcesz!

"Wydra pochodzi z układu Wlazło, Kłodziński, Pisarek, itp." Koles w polityce nie
            ma ukladow na zycie, to zmienia sie z niemal z dnia na dzien. Bo zgodnosc
            interesow decyduje a nie "milosc" czy dluga znajomosc, ktore moga ale nie musza
            byc pomocne. Znow teza bez argumentow.

"Dlatego Fałek jak najbardziej. Za jego kadencji nastapił rozkwit radomskiego
            sportu."

To jest jeden Twoj sensowny argument z ktorym sie zgadzam, ze moze byc brany na
            serio pod uwage przy poparciu Fałka, to znaczy, ze potrafil cos waznego
            zalatwic. Piszmy wiec cos dobrego o kandydatach a nie wyciagajmy "pierzmy tylko
            brudow", ktore zawsze nasuwaja mase watpliwosci..
            • Gość: redaktorek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 22:10
              Kibic jesteś dla mnie frajerem i śmieciem którego mogę porównać tylko do
              czerwonych bandytów!!! Tfu
              • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:26
                Jak takich obroncow ma pan Fałek do dobrze mu nie wróże. Poziom rzeczywiscie
                zenujacy.
            • Gość: wnerwiony Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 00:57
              Kibic nie tylko nie jesteś w temacie ale naginasz do własnych potrzeb.
              "Włodarczyk łapami SLD pozbawił (Fałeka) środków do zycia." Od kiedy to
              stanowiska polityczno-urzednicze sa do konca zycia. Koles musisz sie liczyc z
              tym, ze bedac poslem, senatorem, radnym, czy urzednikiem "politycznym", tracisz
              prace jak gora sie zmienia".
              Otóż nie pozbawił pracy Fałka w urzędzie! Pozbawił w prywatnej, wydawałoby się
              całkiem niezależnej firmie jaką była Beta. Fłek był tam dyrektorem generalnym.
              Właściclem dostał warunek od czerwonych bandytów: zwolnisz Fałka my
              zalegalizujemy ci nielegalnie wybudowaną stadninę koni. Nie udawaj takiego
              znawcy zza oceanu. A co do Wydry coniektórzy mają rację. NIE NADAJE SIĘ DLA
              MNIE BO JEST ZBYT ZACHOWAWCZY. Odwraca się d.pą od potrzebujących bojąc się o
              swoją. Niech sobie siedzi w tej Wwie i nie wraca. Tak jak i ty.
              • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:22
                "Fałek był tam dyrektorem generalnym. Właściciel dostał warunek od czerwonych
                bandytów: zwolnisz Fałka my zalegalizujemy ci nielegalnie wybudowaną stadninę koni."

Kolego, jezeli to prawda, to prokuratora winna tym sie zajac, a nie tak
                "obronna" pisanina na Forum, albo ciebie pod sad za pomownienia.

"A co do Wydry coniektórzy mają rację. NIE NADAJE SIĘ DLA MNIE BO JEST ZBYT
                ZACHOWAWCZY. Odwraca się d.pą od potrzebujących bojąc się o swoją. Niech sobie
                siedzi w tej Wwie i nie wraca. Tak jak i ty."

Na powyzsze zarzuty pan Wydra napewno Ci odpowie gdy bedzie sie ubiegal o
                Prezydenture. Z tym Zachowawczy to jak kij, ma dwa konce, moze to byc dobre lub
                zle, musialby sie TW wypowiedziec co bedzie dla niego Zachowawcze a co nie gdyby
                ubiegal sie o urzad w Radomiu.

O ile mi wiadomo to tez zostal przez bylych komunistow usuniety ze stanowiska,
                wiec nie pomoglo mu jego Zachowawczosc i lek o swoja ...

Jezeli chodzi o "potrzebujacych" to tylko wtedy sie zgodze, gdy byli to ludzie
                co chcieli "cos zrobic dla Radomia", chcialbym ich wysluchac jezeli tacy sa.

Widzisz, "problem" TW pojawil sie tu na Forum gdy on latwo "wygrywal" male
                sadaze. Okazuje sie, ze nie ma wielu chetnych w Radomiu tej klasy co TW, czy
                nawet takiej klasy jak ja. Poajwilismy sie tylko z powodu brakow jakie widac
                golym okiem jezeli chodzi o kadre polityczna oraz brak zanagazowania obywateli
                na rzecz tego czy innego kandydata.

Jestem dosc zdziwiony jezeli chodzi o Pana Falka, ze jest was kilku lub ten sam
                co tak go popiera. W moich sonazach nie wychodzil dobrze i czytasz z pewnoscia
                ostra i rzeczowa jego krytyke. Natomiast TW prezentuje sie znacznie lepiej
                chociaz pewne Twoje zarzuty moga miec jakis sens.

Twoja rada czy uciecha, ze powinnismy z Panem Wydra pozostac tam gdzie jestesmy
                jest nie na miejscu z puntu widzenia interesow miasta Radomia, to raczej my
                chcielibysmy pomoc Radomiowi a nie miasto Radom nam, dlatego jak nie ma woli
                obywateli Radomia to nas tam nie bedzie. Co oczywiscie moze zagwarantowac Tobie
                i twojemu protegowanemu dalej miasto Radom dolowac, a wiec a good luck!
          • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:00
            Z całym szacunkiem dla Ciebie ale Ty mylisz miasto ze szkołą. Na temat Wydry
            nie polemizuję z Tobą bo go nie znam, ale co do osoby Fałka to nigdy się z Tobą
            nie zgodzę. Sport jest ważny ale to nie zahamuje migracji młodych
            wykształconych ludzi z Radomia, sport nie da ludziom pracy i chleba, sport nie
            przyczyni się do tego że ranga Radomia jako duże ośrodka będzie wzrastać. Radom
            owszem potzrebuje sportu na wyskoim szczeblu ale w pierwszej kolejności
            potzrebuje inwestycji. Zapewnim cię że jak będą inwestycje i inwestorzy to też
            sport w Radomiu będzie na wyższym poziomie. Tak samo jak i kultura w szerokim
            znaczeniu tego słowa. Dlatego nie kompromituj się więcej takimi uzasadnienami
            kompetencji Fałka, bo kompromitujesz również jego.
            • Gość: M. Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 22:12
              Jak na 7 miesięcy prezydentury zrobił więcej niż Włodarczyk z całą czerwoną
              bandą i panią sekretarz na czele przez 4 lata
              • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 31.01.06, 12:16
                Co zrobił? Odpowiedz
                Zresztą to samo kierowane jest do Włodarczyka?
    • Gość: echo Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.32.radom.pilicka.pl 27.01.06, 16:49
      To dobry kandydat, potwirerzda to dzisejszy sondaz w echu, Wspolnota
      Samorzdaowa super wypada w tych sondazach
      • Gość: , Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 27.01.06, 16:55
        O dupe potłuc ten sondaż. Kto i gdzie to robił?

> To dobry kandydat, potwirerzda to dzisejszy sondaz w echu, Wspolnota
        > Samorzdaowa super wypada w tych sondazach
        dlaczego pirzes po chnińksu?
    • Gość: rada Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 06:57
      Ryszrad Falek ma bardzo dobre notowania w sondazach, chyba bylby dobrym
      prezydentem, zawsze byl blisko zwyklych ludzi i ich zywotnych spraw,
      parcy,szkoly, pomocy spolecznej,sluzby zdrowia
      • Gość: polon Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 28.01.06, 10:33
        Ale kaleczy polszczyznę, nie umie mówić po polsku.
      • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:05
        Twierdzisz że był blisko żywotnych spraw, dlatego proszę podaj konkrety, chodzi
        mi szcególnie o kwestię "pracy". Co takiego zrobił, aby w Radomiu była praca?
        Konkrety!!!
        Dlaczego ponownie zaczynacie wychwalanie Fałka jako prezydenta bez konkretów.
        Dlaczego wszyscy wychwalający Fałka nie odpowiecie na wsześniejsze moje posty.
        Jeżeli ta dyskusja ma gdzieś prowadzić to rozmawiajmy o konkretach.
    • Gość: oswiata Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.01.06, 12:31
      Taki kandydat napewno by reprezentowal nasza oswiate i nie zalowqal pieniedzy
      na nia!Wspolnota Samorzadowa bronila placowek oswiatowych przed likwidacja!
      Pamietamy to.
      • Gość: ? Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: 82.139.48.* 29.01.06, 12:49
        No i po co broniła jakiejś zapyziałej ósemki?
      • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 30.01.06, 16:13
        No tak oświata. Wcześniej już pisałem co nam po oświacie jeżeli wykształceni
        młodzi ludzie na studia wyjeżdzają i nie wracają bo nie ma szans aby dostali tu
        dobrze płatna pracę.
        I Ty jak podejrzewam nauczyciel powinieneś się martwić aby w tym mieście
        zaczeli się wreszcie pojawiać inwestorzy którzy dadzą tym młodym wykszrałconym
        ludziom pracę, bo inaczej niedługo i ty nie będziesz miał co robić w tej
        rozwiniętej dziąki Fałkowi oświacie.
        Rozwój oświaty, czyli podwyższanie standartu nauki w radomskich szkołach ma ten
        sens, jeżeli ci dobrze wykształceni ludzie zostaną w Radomiu bądź wrócą po
        studiach do Radomia. A to sięanie jeżeli będzie tu praca i szeroko pojęty
        rozwój. Jeżeli tak się nie stanie to inwestcja w oświatę jest krótkowzroczna i
        jest marnowaniem pieniędzy. NASZYCH PIENIĘDZY!!!!!!
    • Gość: Krzysztof Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:22
      Ryszrad, jak to dobrzez ze zyjesz!!Boze co Ty bys mi narobil!!!
    • Gość: ck Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:19
      To nasz Bohater
    • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 06:38
      Polecam i prosze o komentarze czy zarzuty maja podstawe.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=35515525&a=35515525
      • Gość: znajomek Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 08:54
        Walnij sobie gruchę to ci lepiej zrobi niż zaśmiecanie tu wydrami. Mam zdjęcie
        gdzie widać Fałka jak stoi z planszą RĘCZE PRECZ OD RADOMIA na wiecu
        zorganizowanym przez Stowarzyszenie Na Rzecz Ratowania Województwa Radomskiego
        przed Urzędem Wojewódzkim (wiedziałeś chociaż że coś takiego istniało i kto był
        członkiem tego stowarzyszenia?). A gdzie był wtedy Wydra? Siedział cichutko
        w... Urzędzie Wojewódzkim! Gó.. zjesz, gó.. wiesz. Spadaj. Dla mnie nie
        jesteś już żadnym partnerem do rozmów ty kłamliwa szumowino. Kiedyś myślałem,
        że coś sobą reprezentujesz. Zakładając wątek dotyczycący ZJEDNOCZENIA
        RADOMSKIEJ PRAWICY wówczas twój głos należał do tych bardziej racjonalnych. Co
        się stało od tamtego czasu trudno mi dociekać. Są dwie mozliowści. Albo
        czerwone śmiecie kupili cię do jątrzenia albo... uderzyłeś się mocno w głowę :>
        • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 31.01.06, 12:26
          W odpowiedzi na Twój post nie użyję takiego języka jakim Ty sie posługujesz i
          dlatego mam obawy czy zrozumiesz to co napiszę poniżej.
          Właściwie nie będą z Toba polemizował ale mam jedno pytanie, które powtarzam od
          dawna t.j. Co konkretnego Fałek zrobił dla Radomia? I proszę tu nie wciskać
          kitu że miał tylko 7 miesięcy ponieważ dużo dłużej był wice prezydentem.
          Co do tej planszy to ludzi i ich kompetencji i skuteczności nie ocenia się po
          zamiarach, tylko po konkretach. W takiej ocenie Fałek wypada miernie bądź
          niedostatecznie, poniżej można nawet wyczytać że swojej kompetencji w
          zarządzaniu i kretywności nie potrafił udowodnić ani w mieście ani w BETA Meble
          (zresztą aktualnie w upadłości?)
          • Gość: Klakier Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 12:46
            Ty gościu w ogóle nie masz pojęcia o samorządzie! Wiesz jaki był samorząd do
            2002 roku? To były ZARZĄDY czyli kolegialne decyzje, które zapadały większością
            głosów! Tylko w PZPR a później SLD co powiedział prezydent reszta tylko
            przytakiwała i akceptowała przez aklamację ;) Wcześniej była demokracja. A teraz
            mamy jeszcze gorzej bo WSZECHWłADZTWO JEDNOOSOBOWE! I tu dyskusja z tobą powinna
            się urwać znawco samorządu z czerwonym zabarwieniem.
            • iuslex Re: Fałek kandydatem na Prezydenta 01.02.06, 09:34
              No chyba żartujesz "gościu"? To mają być argumenty? To że prezydent kiedyś nie
              był wybierany bezpośrednio usprawiedliwia brak kompetencji? To jest Twój pogląd
              na samorząd, do którego masz prawo, to nie zmienia faktu że Fałek jako
              prezydent a wcześniej jako wce prezydent nie zasługuje aby był kolejny raz
              prezydentem Radomia. Przecież on nawet nie potrafił wybudować głupiego
              wiaduktu, co przyczyniło sie do wyłączenia całej dzielnicy na ładnych parę lat.
              Jeśli chodzi o samorząd to zapewnim cię że wiele o nim wiem zarówno w teorii
              jak i w praktyce.
              Jeszcze raz podkreślam Radom potrzebuje człowieka kreatywnego rozumiejącego
              zasady promocji, zarzadzania. Prezydenta potrafiącego (rozumiejącego) co to
              jest rozwój, potrafiącego patrzeć w przyszłość nie tylko w perspektywie
              kolejnycg wyborów ale w perspektywie 10,20 30 lat. Genaralnie potrzeba
              człowieka pracy i madrości. I niezależnie od tego czym obrzucicie mnie taka
              jest prawda. I choć nie jestem to mogę dla Was być "czerwonym", który krytykuje
              Fałka tylko dlatego że jest z prawicy. Tylko przy tym jak zaczniecie ponownie
              na mnie "pluć" zauważcie w porzednich moich postach że nie krytykuję tylko
              Fałka lecz również i Marcinkowskiego, Włodarczyka, Wlazłego, Gęsiaka.
              Niezależnie od opcji jaka reprezentują uważam że czas ich rządów był czasem
              straconym dla Radomia i Radomian. Miasto nie ruszyło nawet na krok do przodu,
              wręcz przeciwnie pogrązyło się w stagnacji.
              Dlatego nie ma co się tu obrzucać inwektywami, należy porozmawiać o konkretach,
              należy się zastanowić kto może być dobrym prezydentem. I na litość Boską nie
              mówcie że dobry prezydent to może być nauczyciel bo zadba o oświatę, że dobry
              prezydent to może być lekarz bo zadba o służbę zdrowia, że dobry prezydent to
              może być ksiądz bo zadba o kościoły, nie mówcie że dobry prezydent to może być
              lewicowiec lub prawicowiec. Z punktu widzenia przyszłości Radomia dobry
              prezydent to człowiek który wyrwie go z zaścianka w jakim się znalazł. To
              człowiek który zadba o promocję i inwestycje zrówno na polu infrastruktury jak
              i na polu pozyskiwania zewnętrznych inwestorów. Inwestorów nie w zakresie
              marketów, ale inwestorów którzy wydatnie przyczynią się do rozwoju mioasta. I
              wbrew temu co mówią aktualne władze oraz co mówiły poprzednie to niezależy
              tylko od polityki Państwa, ale to zależy w głównej mierze od operatywności
              samorządów. Teraz jest koniunktura, to można wykorzystać, chociaż i tak wiele
              już straciliśmy.
              Czy zawsze dyskusja na tym forum musi być sprowadzona do polityki, inwektyw i
              nierzeczowej dyskusji nie wnoszącej żadnej treści.
              • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 01.02.06, 14:23
                Dobrze sformulowałes kryteria na przyszłego Prezydenta Radomia. Moze uda mi sie
                zebrac wypowiedzi innych na ten temat i przygotowac mała publikacje aby ja
                rozsyłac dookoła.
                Ciagle mnie atakuja, ze promuje pana Wydre, ale tak mi wyszło z moich rankingow
                a nowych dobrych nazwisk nie ma, natomiast jak widac z wypowiedzi wielu osob
                "stara gwardia" nie prezentuje sie dobrze, taka masa zarzutow pod jej adresem, i
                ktorych nikt nie dementuje.

Walka teraz o pana Fałka, ja mam takie wrazenie, ze w Radzie Miejskiej to moze i
                jest on OK, ale jego "walka" o pierdoły z byłymi komunistami czy Prezydentem
                swiadcza, ze na Prezydenta sie nie nadaje. Jakby walczył o sprawy Radomia,
                przeciez jakis tam program opracowalalismy, to byłaby inna sprawa, miał pomysły
                na lotniska, drogi i kolej, promocje, nowe inwestycje, bezrobocie, czy
                podniesienia rangi Radomia w jego dalszym czy blizszym otoczeniu to byłoby co
                innego. To prawda, ze ma troche poparcia u gniewnych, krytykujacych obecne
                rzady w Radomiu, ludzi, ale brak mu "jakiegos" doswiadczenia oraz manier jakie
                posiada Tadeusz Wydra, dlatego w konfrontacji wyborczej z Wydra przegra debaty a
                takze głosowanie, stad taki agresywny atak na TW, ktory według mnie jest nie do
                pokonania prze pana Fałka. Wydaje mi sie, ze nawet obecny prezydent moze z
                Fałkiem wygrac, dlatego nalezy przeciwko panu Marcinkowskiemu znalezc lepszego
                kandydata.
        • Gość: KIBIC Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.06, 15:09
          "... zaśmiecanie tu wydrami." A to nawet intersujace. Nie mozna pisac o TW bo
          to sie Tobie nie podoba. A ja chce tylko slyszec dobre rzeczy o kandydatach i je
          porownywac czy kandydat mogl "cos zrobic" dla Radomia i tego nie zrobil i
          dlaczego oraz czy kandydat moze cos zrobic wiecej dla Radomia bo ludzie go
          popieraja, ma kontakty, ma wyobraznie, dobrze sie prezentuje i ladnie sie wyslawia.

Ja analizuje wasze wypowiedzi jaks tam staystyke i chcialbym wyciagac racjonalne
          wnioski. Ludzie to czytaja i zastanawiaja sie a potem beda glosowac. Tak na
          zimno porownaj "obroncow" obu kandydatow i pomysl kto sie lepiej prezentuje.
          Obaj sa po Prawej stronie, mieli zle doswiadczenia z bylymi komunistami wiec
          dlaczego taka wscieklosc na jednego? Ja jestem za oboma, ja tylko przedstawiam
          dodatkowe informacje i analyzuje innych oceny, czy nie mozesz tego zrozumiec?

Ale ostateczna decyzja bedzie nalezec do glosujacych, my tylko podajemy material
          do zastanowienia, ktory nie powinien wzbudzac tyle emocji czy obelg.

Tobie podoba sie ten kto krzyczy, chodzi na demonstracje a nie cicho siedzi z
          dala od wydarzen. A co to ma do kwalifikacji bycia Prezydentem Radomia?

"Mam zdjęcie gdzie widać Fałka jak stoi z planszą RĘCZE PRECZ OD RADOMIA"
          A ja mam zdjecie na torach w Ursusie podczs strajku w 1976 roku, wiec mam
          kwlifikacje byc dyrektorem Ursusa.

No co za intersujaca logika. Co poza staniem z plansza pan Falek zrobil dla
          wojewodztwa Radomskiego w ciagu ostatnich kilku latach? A co zrobil w tym czasie
          isox? Mozesz to porownac? Jezeli popieranie woj. Radomskiego ma byc argumentem
          bycia dobrym prezydentem Radomia oraz wykorzystywanie siedziby wojewodztwa do
          rozwoju miasta ktore moze sie juz skonczyly jak Kaczynscy sa przy wladzy, mimo
          wszystko taka polityka moze juz byc nieaktualna wiec lepiej szukac innych metod
          na poprawe sytuacji a nie popieranie metod bylych komunistow.

"Dla mnie nie jesteś już żadnym partnerem do rozmów ty kłamliwa szumowino."

Jak ja moge klamac jak ja nie znam faktow? Jakie to sa moje klamstwa? Cos Ci sie
          miesza. Ja tylko wnioskuje z przytoczonych przez was "faktow" i rozmow jakie
          przeprowadzilem w Polsce gdy bylem dosc krotko. Wnioski nie musza byc sluszne
          wiec nalezy je zdementowac czy poprawic uzywajac argumentow a nie epitetow.
          Nigdy nikt mnie w zyciu nie nazwal szumowina, o ile pamietam, to cos nowego w
          moim zyciu.

"Zakładając wątek dotyczycący ZJEDNOCZENIA RADOMSKIEJ PRAWICY wówczas twój głos
          należał do tych bardziej racjonalnych."

I co z tego zostalo PRAWICA? Czy jest zjednoczona czy nie? Jak beda tacy jak Ty
          prawicowcy co kazdemu ktory ma inne zdanie bedzie sie przypisywac niestworzone
          rzeczy i obrzucac epitetami, to ta PRAWICA nigdy nie bedzie zjednoczona a
          Komunisci znow ta wladze wezma, na tym chyba Tobie ale nie mnie zalezy.
    • Gość: Kazimierz Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 09:09
      Witam szanownych czytelników gazety.
      Miałem w swoim zyciu nieprzyjemność kontaktowania się z p. Fałkiem. Swego czasu
      pracował dla firmy ZAKłADY MEBLOWE "BETA". Pracowałem w tym czasie w tym
      zakładzie. Moim zdaniem pan Fałek dał sie poznać jako człowiek niekompetentny
      swoich obowiązków.Nie byłem odosobniony w swoich poglądach.Wraz z pracownikami
      firmy opinie i oceny wyrażalismy często bezposrednio właścicielowi zakładu. Z
      uwagi jednak na jego kontakty i znajomości był on "nietykalny". Zreszta koniec
      pracy w tymże zakładzie był dla p.Fałka tylko jeden. Odszedł "na porozumieniu
      stron" (!)
      Krew mnie zalewa kiedy czytam, że p.Fałek może zostać prezydentem mojego
      Radomia. Jak może byc prezydentem człowiek, który nie jest zdyscyplinowany w
      pracy, nie szanuje podległych mu pracowników, jest ignorantem w sprawach
      zawodowych. Jego dewiza "Liczę sie tylko JA". Jeżeli jednak p.Fałek zostałby
      prezydentem to znak ze Radom zatrzymał sie w rozwoju.Pod rządami p. Fałka mój
      Radom straci perspektywy dalszego rozwoju gospodarczego i ekonomocznego.
      Zastanówmy się czy nie ma innych lepszych kandydatów na to stanowisko.
      Pozdrawiam Redakcę i czytelników.
      • Gość: zapas Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 10:34
        Ale zapaśników lubi oglądać w akcji.
      • Gość: też tam pracowałem Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.06, 12:43
        Jesteś tym dupkiem z SLD pzyjętym przez bankruta, który do tej pory niepooddawał
        pieniędzy wierzycielom? Czy może jego kolesiem od pokerka? Znany jest jego
        sposób opłacania się politykom pewnej partii. Zasiadają do pokerka a on... daje
        im wygrywać poakźne kwoty. Dobry sposób na łapówki.
      • Gość: Ewa Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 23:14
        Wydawało mi sie, że R.Fałek ma wykształcenie pedagogiczne. Więc na jakim
        stanowisku mógł pracować w zakładzie stolarskim?
        Natomiast jeśli chodzi o T.Wydrę to słyszałam opinię, że jest świetnym
        urzędnikiem. Może przestańmy się nabierać na obietnice, a postawmy na sprawnego
        administratora. I wcale nie musi nim być T.Wydra.
    • Gość: wyborca Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.udn.pl 31.01.06, 15:12
      Pan Fałek już rozpoczął kampanię wyborczą. Bohater "z Katowic" w programie pana
      Tyczyńskiego. Wszystkie chwyty dozwolone?
      • Gość: obywatel Re: Fałek kandydatem na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:29
        gdyby to był zwykły X biłbyś brawo chodźby z refleks, skoro polityk odmawiasz
        mu tego czy to nie pokręcone ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka