Gość: Ania IP: *.udn.pl 29.01.06, 23:02 Oto nauczyciel! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 01:53 byłem... podobało się, dobra organizacja.. więcej takich imprez.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: label Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:06 duze brawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona herbata Brawo dla Pana Przemka Bednarczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:45 Brawo dla Pana Przemka Bednarczyka,ciesze sie ze jest to nauczyciel z pasja i potrafi ta pasja zarazac innych, przygotowujac widowiska plenerowe.Bardzo tez mi sie podobaly sprzedawane rysunki , Jego autorstwa. Ciesze sie, ze moja corka jest jego uczennica,a ja na wywiadowkach chetnie slucham jego opowiesci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info@arsenal.org.p Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.chello.pl 30.01.06, 15:56 Gratuluję znakomicie zorganizowanej rekonstrukcji i dziękuję w imieniu własnym i kolegów z grup warszawskich za miłe przyjęcie. W cyfrowej galerii na stronie www.arsenal.org.pl zamieściliśmy nasz fotoreportaż, a pełne sprawozdanie zamieścimy przed końcem tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago21 Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:52 Widowisko było wspaniałe! Komentarz Pana P.Bednarczyka b. dobry, także podkład muzyczny. Na uwagę zasługuje też bardzo dobra organizacja imprezy. Mam nadzieję, że za rok zobaczymy równie piękne epizody walk z Powstania Styczniowego. Szkoda, że tak mało mamy w Radomiu dobrych, zaangażowanych nauczycieli historii. Myślę, że z tego powodu tak mało było młodzieży na mszy w sobotę o godz. 18:30 w kościele O.O. Bernardynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola P Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 18:32 Myśle, że nie można obwiniać nauczycieli za to iż frekwencja w kościele była niska, toż to cyyba a nawet na pewno rola rodziców. Nauczycielma inną role do pełnienia. Nie obwiniajmy nauczycieli za coś za conie mogą odpowiadac. A jeśli chodzi o nauczycieli z pasja to również twierdze, że jest ich małoPOZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka 3L.O. Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.06, 00:01 Nie byłam w tym roku!:((( Szkoda, wielka szkoda! Ale byłam rok temu, poza tym byłam uczennica Profesora Bednarczyka i wiem, co potrafi! Gratulacje!!! A rysunki... no cóż.... Jak komuś jest dany talent, to niekoniecznie w jednej dziedzinie;) Wspaniały Człowiek, ale nie zapominam oczywiście też o innych współtwórcach:) Wielkie brawa! Oby wiecej takich lekcji historii... I mature lżej zdać...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Foto z przedstawienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:48 Zapraszam na macierzystą stronę klubową oddziału kozackiego www.cwal.info oraz do fotoalbumu powstania cwal.info/fotoalbum/thumbnails.php?album=47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:23 Brawa dla reżysera, nieprawdopodobne, że są jeszcze ludzie z taka pasją. Niestety nie mogłam przyjechać na inscenizacje bitwy, lecz oglądam zdjęcia i słucham co mówiom ci co byli i z tego wynika,że wszystko dopięte było na ostatni guzik. Mam nadzieje że za rok zobaczymy inscenizacje tej ot bitwy, chodz wiem że jest to bardzo pracochłonne i wyczerpujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche krytyki Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:13 > Brawa dla reżysera, nieprawdopodobne, że są jeszcze ludzie z taka pasją. > chodz wiem że jest to bardzo pracochłonne i wyczerpujące. efekty znakomite, ale skoro tyle pasji i energii wklada sie w przygotowanie inscenizacji. to warto tez przygotowac na przyszly rok plakaty imprezy. Takie WIDOCZNE! z informacja CO, GDZIE, KIEDY (nie mowie, ze wieksze ale widoczne). Bo okazuje sie, ze wydrukowano plakaty. nawet wisza do tej pory, tyle , ze niewidoczne. Do pasji i energi warto dodac szczypte profesjonalizmu. Czego zycze organizatorom na kolejny rok. I warto sprawdzic ortografie przed drukiem. Druk fatalnego i druk profesjonalnego plakatu kosztuje tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: *.ats.pl / *.ats.pl 05.02.06, 15:41 > Bo okazuje sie, ze wydrukowano plakaty. nawet wisza do tej pory, tyle , ze > niewidoczne. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: 82.139.43.* 05.02.06, 16:51 tzn. jakie są te plakaty? za małe? za mało krzykliwe? niezbyt kolorowe? w złych miejscach rozwieszone? inscenizacja to nie festyn, lecz impreza o zabarwieniu podniosłym i patriotycznym. to nie Grunwald, gdzie przyjeżdżają dziesiątki tysięcy widzów. osmielę się stwierdzić że znaczna większość widzów, przybyłych na bitwę to rodzina i znajomi uczestników. tu jest Radom. w naszym mieście zainteresowanie historią jest przerażająco niskie, co nawet widać doskonale na tym forum. wystarczy porównać zainteresowanie tym tematem i tematem o najprzystojniejszych włascicielach restauracji czy o zaginionym piesku. ale tak to jest jak się rzuca perły przed wieprze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche krytyki Re: krytycznie o drobiazgach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:31 > inscenizacja to nie festyn, lecz impreza o zabarwieniu podniosłym i > patriotycznym. IMHO podnioslosc i patriotyzm nie wykluczaja fachowosci. A profesjonalizm nie wyklucza zapalu do pracy i imprezy. Jakby to wyjasnic obrazowo. Moze tak: Podczas inscenizacji na koniach jezdzili ludzie PRZYGOTOWANI DO TEGO. A nie przypadkowi i tylko dlatego, ze byli w nastroju podnioslym i patriotycznym Tak jak jazda konna wymaga przygotowania i podlega pewnym regulom. Tak i praca projektanta (domu, pomnika czy plakatu) wymaga przygotowania. I znajomosci pewnych regul komunikacji wizualnej. PS. Koniarz widzi czy kon wezmie, czy zrzuci przeszkode juz na pare krokow wczesniej. Podobnie projektant, juz wczesniej widzi czy plakat "wezmie" widza. A nie dopiero po wydrukowaniau. Odpowiedz Link Zgłoś
72pp Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie 05.02.06, 18:04 No cóż ... co do krytyki to byłbym nieco bardziej powściągliwy. To że plakaty były rozwieszone tak że ich nie widać to bynajmniej nie wina Pana Bednarczyka. Powinniśmy być zadowoleni i wdzięczni takim ludziom jak Pan Przemek za to co robią i że mają taką pasję. A drobnych błędów nie da się chyba uniknąć nie dysponując hollywodzkim budżetem. Ja osobiście byłem na imprezie jako uczestnik i z organizacji jestem zadowolony w 100 %. Czekam na przyszły rok choć myślę że spotkamy się wcześniej na jakiejś innej rekonstrukcji . Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche krytyki Re: Inscenizacja bitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:18 > No cóż ... co do krytyki to byłbym nieco bardziej powściągliwy. Przeciez nikt nie czepia sie ludzi ktorym sie chce i robia cos pozytywnego. mam szacunek dla zaangazowania. I osobiscie dla uczestnikow. Nie czepiam sie ze kozak ma karbin piechociarza a nie kawaleryjski. Bo to nie ma istotnego znaczenia dla calosci. Ale jesli chodzi o wielkosc komunikatow na plakacie, czy znaku drogowym to juz to jest istotne. Oczywiscie mozna pracowac w tradycji "poszli nasi w boj bez broni". Na konie nie sadzano kogos, kto nie umie jezdzic. Chwala za to organizatorom. Podobnie powinno byc z siadaniem do plakatu. Czego zyczy na rok przyszly. Ale to miasto i skansen ma chyba jakis plastykow? Jesli ma to mozna ich zaangazowac. Odpowiedz Link Zgłoś