Dodaj do ulubionych

Inscenizacja bitwy w skansenie

IP: *.udn.pl 29.01.06, 23:02
Oto nauczyciel!
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 01:53
      byłem... podobało się, dobra organizacja.. więcej takich imprez..
      • Gość: label Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:06
        duze brawa!!!
        • Gość: Zielona herbata Brawo dla Pana Przemka Bednarczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:45
          Brawo dla Pana Przemka Bednarczyka,ciesze sie ze jest to nauczyciel z pasja
          i potrafi ta pasja zarazac innych, przygotowujac widowiska plenerowe.Bardzo tez
          mi sie podobaly sprzedawane rysunki , Jego autorstwa.
          Ciesze sie, ze moja corka jest jego uczennica,a ja na wywiadowkach chetnie
          slucham jego opowiesci:)
    • Gość: info@arsenal.org.p Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.chello.pl 30.01.06, 15:56
      Gratuluję znakomicie zorganizowanej rekonstrukcji i dziękuję w imieniu własnym i
      kolegów z grup warszawskich za miłe przyjęcie. W cyfrowej galerii na stronie
      www.arsenal.org.pl zamieściliśmy nasz fotoreportaż, a pełne sprawozdanie
      zamieścimy przed końcem tygodnia.
    • Gość: mago21 Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:52
      Widowisko było wspaniałe! Komentarz Pana P.Bednarczyka b. dobry, także podkład
      muzyczny. Na uwagę zasługuje też bardzo dobra organizacja imprezy. Mam nadzieję,
      że za rok zobaczymy równie piękne epizody walk z Powstania Styczniowego.
      Szkoda, że tak mało mamy w Radomiu dobrych, zaangażowanych nauczycieli historii.
      Myślę, że z tego powodu tak mało było młodzieży na mszy w sobotę o godz. 18:30 w
      kościele O.O. Bernardynów.
      • Gość: Jola P Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 18:32
        Myśle, że nie można obwiniać nauczycieli za to iż frekwencja w kościele była
        niska, toż to cyyba a nawet na pewno rola rodziców. Nauczycielma inną role do
        pełnienia. Nie obwiniajmy nauczycieli za coś za conie mogą odpowiadac. A jeśli
        chodzi o nauczycieli z pasja to również twierdze, że jest ich małoPOZDRAWIAM
    • Gość: Absolwentka 3L.O. Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.06, 00:01
      Nie byłam w tym roku!:((( Szkoda, wielka szkoda! Ale byłam rok temu, poza tym
      byłam uczennica Profesora Bednarczyka i wiem, co potrafi! Gratulacje!!! A
      rysunki... no cóż.... Jak komuś jest dany talent, to niekoniecznie w jednej
      dziedzinie;) Wspaniały Człowiek, ale nie zapominam oczywiście też o innych
      współtwórcach:) Wielkie brawa! Oby wiecej takich lekcji historii... I mature
      lżej zdać...;)
    • Gość: Izydor Foto z przedstawienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:48
      Zapraszam na macierzystą stronę klubową oddziału kozackiego
      www.cwal.info oraz do fotoalbumu powstania
      cwal.info/fotoalbum/thumbnails.php?album=47
    • Gość: Klaudia Re: Inscenizacja bitwy w skansenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:23
      Brawa dla reżysera, nieprawdopodobne, że są jeszcze ludzie z taka pasją.
      Niestety nie mogłam przyjechać na inscenizacje bitwy, lecz oglądam zdjęcia i
      słucham co mówiom ci co byli i z tego wynika,że wszystko dopięte było na
      ostatni guzik. Mam nadzieje że za rok zobaczymy inscenizacje tej ot bitwy,
      chodz wiem że jest to bardzo pracochłonne i wyczerpujące.
      • Gość: troche krytyki Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:13
        > Brawa dla reżysera, nieprawdopodobne, że są jeszcze ludzie z taka pasją.
        > chodz wiem że jest to bardzo pracochłonne i wyczerpujące.

efekty znakomite,
        ale skoro tyle pasji i energii wklada sie w przygotowanie inscenizacji.
        to warto tez przygotowac na przyszly rok plakaty imprezy.
        Takie WIDOCZNE! z informacja CO, GDZIE, KIEDY (nie mowie, ze wieksze ale
        widoczne).
        Bo okazuje sie, ze wydrukowano plakaty. nawet wisza do tej pory, tyle , ze
        niewidoczne.
        Do pasji i energi warto dodac szczypte profesjonalizmu.
        Czego zycze organizatorom na kolejny rok.

I warto sprawdzic ortografie przed drukiem.
        Druk fatalnego i druk profesjonalnego plakatu kosztuje tyle samo.
        • Gość: abc Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: *.ats.pl / *.ats.pl 05.02.06, 15:41
          > Bo okazuje sie, ze wydrukowano plakaty. nawet wisza do tej pory, tyle , ze
          > niewidoczne.

?
        • Gość: radomianin Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie IP: 82.139.43.* 05.02.06, 16:51
          tzn. jakie są te plakaty? za małe? za mało krzykliwe? niezbyt kolorowe? w złych
          miejscach rozwieszone?
          inscenizacja to nie festyn, lecz impreza o zabarwieniu podniosłym i
          patriotycznym. to nie Grunwald, gdzie przyjeżdżają dziesiątki tysięcy widzów.
          osmielę się stwierdzić że znaczna większość widzów, przybyłych na bitwę to
          rodzina i znajomi uczestników. tu jest Radom. w naszym mieście zainteresowanie
          historią jest przerażająco niskie, co nawet widać doskonale na tym forum.
          wystarczy porównać zainteresowanie tym tematem i tematem o najprzystojniejszych
          włascicielach restauracji czy o zaginionym piesku.
          ale tak to jest jak się rzuca perły przed wieprze
          • Gość: troche krytyki Re: krytycznie o drobiazgach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:31
            > inscenizacja to nie festyn, lecz impreza o zabarwieniu podniosłym i
            > patriotycznym.

IMHO podnioslosc i patriotyzm nie wykluczaja fachowosci.
            A profesjonalizm nie wyklucza zapalu do pracy i imprezy.

Jakby to wyjasnic obrazowo. Moze tak:

Podczas inscenizacji na koniach jezdzili ludzie PRZYGOTOWANI DO TEGO.
            A nie przypadkowi i tylko dlatego, ze byli w nastroju podnioslym i patriotycznym

Tak jak jazda konna wymaga przygotowania i podlega pewnym regulom.
            Tak i praca projektanta (domu, pomnika czy plakatu) wymaga przygotowania.
            I znajomosci pewnych regul komunikacji wizualnej.

PS.
            Koniarz widzi czy kon wezmie, czy zrzuci przeszkode juz na pare krokow
            wczesniej. Podobnie projektant, juz wczesniej widzi czy plakat "wezmie" widza.
            A nie dopiero po wydrukowaniau.
        • 72pp Re: Inscenizacja bitwy - krytycznie 05.02.06, 18:04
          No cóż ... co do krytyki to byłbym nieco bardziej powściągliwy.
          To że plakaty były rozwieszone tak że ich nie widać to bynajmniej nie wina Pana
          Bednarczyka.
          Powinniśmy być zadowoleni i wdzięczni takim ludziom jak Pan Przemek za to co
          robią i że mają taką pasję.
          A drobnych błędów nie da się chyba uniknąć nie dysponując hollywodzkim budżetem.
          Ja osobiście byłem na imprezie jako uczestnik i z organizacji jestem zadowolony
          w 100 %. Czekam na przyszły rok choć myślę że spotkamy się wcześniej na jakiejś
          innej rekonstrukcji .

Pozdr
          M
          • Gość: troche krytyki Re: Inscenizacja bitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:18
            > No cóż ... co do krytyki to byłbym nieco bardziej powściągliwy.

Przeciez nikt nie czepia sie
            ludzi ktorym sie chce i robia cos pozytywnego.
            mam szacunek dla zaangazowania. I osobiscie dla uczestnikow.
            Nie czepiam sie ze kozak ma karbin piechociarza a nie kawaleryjski. Bo to nie
            ma istotnego znaczenia dla calosci.

Ale jesli chodzi o wielkosc komunikatow na plakacie, czy znaku drogowym to juz
            to jest istotne.
            Oczywiscie mozna pracowac w tradycji "poszli nasi w boj bez broni".
            Na konie nie sadzano kogos, kto nie umie jezdzic. Chwala za to organizatorom.
            Podobnie powinno byc z siadaniem do plakatu. Czego zyczy na rok przyszly.
            Ale to miasto i skansen ma chyba jakis plastykow? Jesli ma to mozna ich
            zaangazowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka