matrix1333 06.02.06, 14:18 Co o tym tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobra311 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 06.02.06, 21:08 ....matrix wirtualny cieniu - nie demokracja tylko religje tego świata są przyczyną wszystkich konfliktów na świecie. widzisz co sie dzieje u arabów.a co wyprawiała święta inkwizycja - wojny krzyżowe i nne .. sssspadam cze! Odpowiedz Link Zgłoś
nimitz4 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 08.02.06, 17:49 kobra311 ma racje. Najwieksze zagrożenie dla świata to sa własnie fanatycy religijni. Wracając do tematu matrixa to uważam, że demokracja nie jest najlepszą formą spawowania władzy. Jednak na razie nie wymyslono niczego lepszego od demokracji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek748 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.02.06, 12:23 ...i prawdopodobnie nie wymyślą.cześ! Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:42 Cześć misiek748. Nie potrzeba wymyślać niczego lepszego już to jest znane tylko trzeba do tego wrucić. Jest to monarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
ikar11 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.02.06, 12:26 wymyślono nimitz4 monarchie już pare tyśecy lat temu i się sprawdzała dopuki niejaki Lenin nie zrobił swojego Demokracja to żądy głupów WRUĆMY DO KORZENI Odpowiedz Link Zgłoś
nimitz4 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.02.06, 18:38 Jesli Lenin byl demokrata, to ja jestem krolowa angielska. sir ikar11. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.02.06, 21:23 Cze <ikar11> Myślę, że mylisz pojęcia dotyczące monarchii . Wprawdzie również w Europie są monarchie, to jednak nie są to monarchie, w których rzeczywistą władzę sprawuje król. Ciekaw jestem jak to sobie wyobrażasz „powrotu do korzeni”. To co minujemy sobie Króla- Władcę Absolutnego, który ....... ROZWIŃ DALEJ TEN TEMAT. Jest takie stare przysłowie „Błądzenie jest rzeczą ludzką. Dopiero uporczywe trwanie w tym jest głupotą”, dlatego przyjmij do wiadomości stanowisko kobry311, miśka748 i nimitz4, bo rzeczywiście to nie demokracja (kiedyś Ci wytłumaczę znaczenie i historię tego słowa) ale fanatycy religijni są rzeczywistym zagrożeniem dla świata. To że możesz tu pisać i wygłaszać swoje poglądy to też jest demokracja, bo w przeciwnym razie to by Ci ucięli ........ . To na razie tyle . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.02.06, 21:35 <<<o tuz to ucięli by mu jaja po samej szyi i rzucili lwą na pożarcie. ale matrix dobrze że rzucasz takie tematy zawsze to jakaś odskocznia od naszych miejscowych problemów. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:59 Dzięki fakir991. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:58 Cześć nemne. Może by go nie ucieli tak od razu może by go nie ucieli w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
ikar11 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 14.02.06, 11:50 cze nemne ja tak jestem za tym żeby mianować sobie króla ktury bedzie odpowiadał przed Bogiem i historią uwżam równierz że prawo wyborcze powinni posiadać ludzie ktuży mają majątki firmy lub ludzie dobrze wykształceni poniewarz ludzie bbiedni zawsze bęndą chcieli sociałizmu uważam również że ludzie powinni dbać o państwo a nie państwo o ludzi jak jest teraz Jestem za tym żeby państwo brało w opieke tylko dzieći do pewnego okresu życia a o wszystko inne powinien zadbać człowiek sam w prywatnej ubespieczalni JESTEM POPROSTU ZA TYM ZEBY PAŃSTWO DBAŁO TYLKO O BESPIECZEŃSTWO OBYWATELI (policja,sąndy)iBESPIECZEŃSTWO ZEWNĘTRZNE(wojsko)a wszystko inne powinien organizować sektor prywatny nara Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 14.02.06, 13:06 ikar11 jesteś tam Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 14.02.06, 18:50 Witaj <ikar11> To forum jest coraz mniej przejrzyste. Dlatego mam prośbę abyś skopiował swój wpis z dnia dzisiejszego tj. 14.02.2006 z godz. 11.50 (poprzedni) na sam koniec, to chętnie dalej podyskutuję z Tobą. Zaproponowany przez Ciebie temat jest super i szkoda byłoby go tak zakończyć. Pozdrawiam Cię - (nemne). Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 15.02.06, 11:17 Cześć nemne. To nie jest forum ikara11 lecz moje jeśli masz jakieś pretensje to kieruj je do mnie. To nie ikar11 na daje w tym temacie ton i to nie on zaproponował ten temat lecz matrix1333. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 15.02.06, 11:33 Witaj <matrix1333> Rzeczywiście to jest Twój temat. No cóż nie dokładnie przeczytałem. Co do ikara11, to jest oczywiste, że nie mam do niego żadnej pretensji, bo i o co. Chciałem tylko, aby już może „nie skakać” po forum i „przenieśmy się” na koniec. Co do tematu to nie ulega wątpliwości, że jest o.k. Pozdrawiam Cię - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:44 Tak nimitz4 Lenin nie był demokratą. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:35 Cześś nimitz4. Człowieku zastanów sie nad tym co piszesz. Przeanalizujmy twoją wupowiedz o demokracji. Skoro demokracja nie jest najlepszą formą sprawowania władzy to znaczy że istnieje inna lepszaa jeśli istnieje inna lepsza to dlaczego twierdzisz że jej nie wymuślono. A jeśli przez tyle setek czy nawet tysięcy lat nie wymyślono innej, lepszej formy sprawowania wladzy to można śmiało twierdzić że już jej nit nie wymyśli, a nawt że jej nie ma, a jeśli nie ma to dlaczego twierdzisz że nie jest ona najlepsza , jeśli nie ma innej lepszej to ta forma musi być najlepsza. Powtarzasz jakieśslogany wypowiadane przez demokratycznych politykow a ty im wierzysz czy nie wiesz że oni nam prawie bezustannie wciskają kit, czy nie wies że oni chcą demokracji bo mogą sie przy tym nachapać i wlaśnie o to chodzi w demokracji żeby się móc dorwac do koryta. A co do fanatykówe religijnych to żeczywiście są oni wielkim zagrożeniem (tylko co rozumiesz pod pojęciem "fanatyk religijny")ale jeszcze większym zagrożeniem są fanatycy antyreligijni bo fanatycy religijni zabijają ciało a fanatycy antyreligijni zabijają duszę. Jezus Chrystus powiedzał: "bójcie się tych którzy zabijają duszę a nie tych którzy zabijają ciało". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 13:25 Witaj <matrix1333> Bardzo to filozoficzne to co napisaleś. Przypomina mi dysputę: "co bylo pierwsze, jajko czy kura". Tez podzielam poglad nimitz4, że na razie nie wymyslono jeszcze nic lepszego od demokracji. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
heralder Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 11.02.06, 17:27 > zagrożeniem są fanatycy antyreligijni bo fanatycy religijni zabijają ciało a > fanatycy antyreligijni zabijają duszę. Jezus Chrystus powiedzał: "bójcie się > tych którzy zabijają duszę a nie tych którzy zabijają ciało". > Pozdrawiam. Trzeba odróżnić władzę na ziemii od władzy nadprzyrodzonej - nie wolno w polityce błąkać w niebiosach... żyjemy na ziemii, gdzie demokracja = godność każdego człowieka, nie zapominaj o tym. Religia to tylko twoje własne odczucie. Nie wiem czemu widzisz zagrożenie dla siebie patrząc na wiarę (lub jej brak) innych osób... Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 11:10 Cześć kobra311.Po pierwsze nie napisałem, że demokracja jest jedynym źródlem nieszczęść dzisiejszego świata (program nie chciał przyjąć więcej znaków)a po drugie nie są to religie lecz fanatyzm nie tylko religijny(Lenin z tego co mi wiadomo nie był fanatykiem religijnyma przecież zgotował milionom wiele nieszczęść. Chociaż Lenin nie był demokratą to jednak coś dla budowy systemów demokratycznych zrobił. Coś tam gadał o władzy dla ludu mniej wiecej o to chodzi w demokracji że władza należy do narodu i narud sprawuje ją przez swoich przedstawicieli) i dlaczego wspominasz o Arabach czyżby wszyscy Arabowie byli muzułmanami i fanatykami religijnymi a nawet jeśli tak by było to co z tego wydaje ci się że ja chcę ludzi nawraczać na islam i szeżyć fanatyzm islamski. Zresztą z tegoco mi wiadomo fanatyzm islamski pojawia się tam gdzie jest odstępstwo od tej religii. A co do Świętej Inkwizycjito co jej zarzucasz? i jakie masz dowody przeciwko niej? może palenie na stosach? z tego co mnie wiadomo to Ś.I.nie paliła ludzi na stosach (tu pewnie pojawi sie u ciebie zdziwienie)robiła to tylko władza świecka. Przestępcy często uciekali pod sąd Ś.I. ponieważ Ś.I. była łagodniejsza niż wladza świecka. Ś.I. najczęściej skazywała ludzi na kary pokutnicze.To co sie mówi o świętej inkwizycji to są w większości wymysły komunistów, nienawidzących Kościoła.Ajeśli chodzi o wojny krzyżowe to cóż przykro mi że były wiele na nich wyrządzano niegodziwości, nie wszyscy dziś uważają że one były niesłuszne. Dlaczego nie podajesz dzisiejszych przykładów fanatyzmu w Kościele Katolickim? czy ich nie ma? dlaczego podajesz przyklady z przed kilkuset lat dotyczące Kościoła Katolickiego? jaki masz w tym cel? Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 13:17 Witaj <matrix1333>. Ponieważ poddajesz w wątpliwość poglądy innych dotyczące demokracji, dlatego mam taką prośbę, abyś napisał: · jaka forma sprawowania władzy, (czy też „rządzenia”) byłaby wg Ciebie najbardziej wskazana w Polsce i dlaczego. · Ewentualnie wskaż Państwo w którym to się już sprawdziło. Pozdrawiam Cię – Sławek G. (nemne) P.S. Pamiętam z czasów gdy odbywałem „zaszczytną służbę wojskową”, że było takie powiedzenie: „nigdy nie posprzątasz rejonów tak, abyś nie mógł zrobić tego jeszcze lepiej” Odpowiedz Link Zgłoś
alpen39 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 17:41 Witam <matrix1333> Uważasz, że demokracja nie jest najlepszym sposobem sprawowania władzy. Jeżeli masz jakiś lepszy pomysł to podziel się nim z nami. Ja natomiast chciałbym przytoczyć słowa mojego profesora, którego bardzo szanuje: "Demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów, ale lepszego nie wymyślono". Według mnie to szczera prawda i nic tego nie zmieni.Nawet ty i twoje "kosmiczne" poglądy (chodzi tu o demokracje i o legalizacje narkotyków). Dlatego zgadzam się z nemne i innymi forumowiczami.I to tyle co miałem na ten temat do powiedzena. Z wielkim poważaniem alpen39 Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 18:36 nemne sprawdź pocztę jest tam wiadomość dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 10.02.06, 19:05 Sprawdziłem. Ktoś sie bardzo niecierpliwi. Dzięki tajnośagentos2. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 14.02.06, 17:57 Witaj <ikar11> To forum jest coraz mniej przejrzyste. Dlatego mam prośbę abyś skopiował swój wpis z dnia dzisiejszego tj. 14.02.2006 z godz. 11.50 na sam koniec, to chętnie dalej podyskutuję z Tobą. Zaproponowany przez Ciebie temat jest super i szkoda byłoby go tak zakończyć. Pozdrawiam Cię - (nemne). Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 15.02.06, 11:35 Jeszcze raz witaj <matrix1333> Rzeczywiście to jest Twój temat. No cóż nie dokładnie przeczytałem. Co do ikara to jest oczywiste, że nie mam do niego żadnej pretensji, bo i o co. Chciałem tylko, aby już może „nie skakać” po forum i „przenieśmy się” na koniec. Co do tematu to nie ulega wątpliwości, że jest o.k. Pozdrawiam Cię (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 16.02.06, 14:07 Cześć nemne. Też myślę że jest OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 20.02.06, 10:42 UPS! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 28.02.06, 15:59 Witaj <matrix1333> Moze byś tak rozwinął twoj poprzedni wpis, ktory zakonczyłes jako "UPS". Pozdrawiam Cię- (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 07.03.06, 12:42 nemne napisał: > Witaj <matrix1333> > > Moze byś tak rozwinął twoj poprzedni wpis, ktory zakonczyłes jako "UPS". > > Pozdrawiam Cię- (nemne) To UPS miało na celu postawienie na pierwszym miejscu tego tematu by więcej ludu zechciało wypowiedzieć się na ten temat widzę że ten zabieg się nie udał bo jak widzę nie ma wiele wpisów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 07.03.06, 12:51 nemne napisał: > Witaj <matrix1333>. > > Ponieważ poddajesz w wątpliwość poglądy innych dotyczące demokracji, dlatego > mam taką prośbę, abyś napisał: > · jaka forma sprawowania władzy, (czy też „rządzenia”) była > by wg Ciebie > najbardziej wskazana w Polsce i dlaczego. > · Ewentualnie wskaż Państwo w którym to się już sprawdziło. > > Pozdrawiam Cię – Sławek G. (nemne) > > P.S. > Pamiętam z czasów gdy odbywałem „zaszczytną służbę wojskową”, że by > ło takie > powiedzenie: > „nigdy nie posprzątasz rejonów tak, abyś nie mógł zrobić tego jeszcze lep > iej” > > Cześć nemne. Wg mnie niajlepsza byłaby monarchia a najlepiej monarchia dziedziczna gdyż jest ona mniej narażona na korupcję, a to dlatego, że monarcha ma zapewniony dostatek do końca życiai nie musi nigdzie krę cić żeby go mieć, a gdy już go ma może zająć się tworzeniem przyjaznego obywatelom prawa i sprawnym rządzeniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 15.03.06, 11:21 nemne napisal > by wg Ciebie > najbardziej wskazana w Polsce i dlaczego. > · Ewentualnie wskaż Państwo w którym to się już sprawdziło. > > Pozdrawiam Cię – Sławek G. (nemne) > > P.S. > Pamiętam z czasów gdy odbywałem „zaszczytną służbę wojskową”, że by > ło takie > powiedzenie: > „nigdy nie posprzątasz rejonów tak, abyś nie mógł zrobić tego jeszcze lep > iej” > > Jwszcze raz powtarzam -MONARCHIA, a sprawdziła się np. w Lichtensztajnie czy w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gargli Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 15.03.06, 15:37 i myślisz że jeśli w tak niewielkich państwach sie sprawdziła to i u nasz się sprawdzi?? Smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 16.03.06, 11:18 gargli napisał: > i myślisz że jeśli w tak niewielkich państwach sie sprawdziła to i u nasz się > sprawdzi?? Smiech na sali. A dlaczego mialo by się nie sprawdzić u nas wielkość państwa ma małe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gargli Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 16.03.06, 17:33 to powiedz mi, w jaki sposób wyłoniłbyś tą jedną rodzinę, która by rządziała i dziedziczyła... to se ne da u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 11.12.06, 11:20 gargli napisał: > to powiedz mi, w jaki sposób wyłoniłbyś tą jedną rodzinę, która by rządziała i > dziedziczyła... to se ne da u nas... Jakoś by to zrobiono .Nie byłoby z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 20.06.07, 10:15 kobra311 napisała: > ....matrix wirtualny cieniu - nie demokracja tylko religje tego świata są > przyczyną wszystkich konfliktów na świecie. widzisz co sie dzieje u arabów.a co > wyprawiała święta inkwizycja - wojny krzyżowe i nne .. sssspadam cze! A co wlaściwie wyprawiała Święta Inkwizycja. Czyżby to były jakieś złe rzeczy jakie bo ja nie wiem. Do tej pory myślałem, że Św. Inkwizycja nie robiła nic złego, co by to miało być. Oświeć mnie proszę. Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 02.06.08, 14:17 Podtrzymuję, że demokracja jest fuj, monarchia the best a inkwizycja cool. Odpowiedz Link Zgłoś
ikar11 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 28.02.06, 16:10 tak zgadzam się z matrix1333 demokracja to zrudło nieszczęść swiata Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 28.02.06, 16:18 Witaj <ikar11> Moze byś tak jakoś to uzasadnił. Dlaczego tak uważasz i co proponujesz w zamian? Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
feniks111 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 03.04.06, 13:56 Kolejny beznadziejny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Demokracja ...... i nie ma alternatywy 11.12.06, 11:38 matrix1333 napisał: > gargli napisał: > > > to powiedz mi, w jaki sposób wyłoniłbyś tą jedną rodzinę, która by rządzi > ała i > > dziedziczyła... to se ne da u nas... > > Jakoś by to zrobiono .Nie byłoby z tym problemu. Witaj matrix<1333> Moim skromnym zdaniem, to <gargli> ma rację, że "to se ne da u nas..." Podobnie było już we Francji, że w zasadzie monarchia skończyła się po "skróceniu o głowe" Ludwika XVI. Wprawdzie pózniej chcieli i starali się do tego wócić,(nawet przez jakiś czas sie udalo) to jednak ostatecznie ..... REPUBLIKA, która do tej pory funkcjonuje i jakoś nie słychać, aby chieli króla. (odwrotnie niż w Wielkiej Brytani, gdzie co jakoś czas odzywają się głosy, aby znieść monarchię, mimo że Elżbieta II ma uprawnienia ....... do reprezentacji i to nie wszędzie). Wracając do Polski, to byc może, że jest to moje subiektywne zdanie, ale wszelkie DYKTATORSKIE zakusy napawają mnie obrzydzeniem. (znacie moje na ten temat zdanie z forum). Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo26 Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 11.12.06, 16:50 NEMNE Odrzywół to nie Francja!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 11.12.06, 17:03 yahoo26 napisał: > NEMNE Odrzywół to nie Francja!!!!!!!!!!!!!!! Witaj <yahoo26> Też to potwierdzam i mam nadzieję, że nikt w to nie wątpi, że : Odrzywół to nie Francja!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo26 Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 12.12.06, 15:13 Nemne dzięki,że się ze mną zgadzasz i co nie którzy dają takie porównania.Tylko można się uśmiać hehehe pozdrawiam pa pa ;-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 12.12.06, 16:06 Witaj <yahoo26> Ok - nie ma sprawy i zawsze do usług;)) Też uważm, że smiech to zdrowie :)) Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 09.01.07, 13:26 Cześć jahoo. Nie wiem czy była to jakaś forama poparcia moich prpozycji ale chyba coś ci się pokićkalo(chyba że mnie) bo nie proponuje monarchi tylko w Odrzywole ale w calej Polsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 09.01.07, 13:58 To czego chcą czy nie chcą Francuzi mniej mnie interesuje. Może Francuzi nie chcą monarchi ale przecież nie proponuje wprowadzenia monarchi we Francji ale w Polsce. Poza tym ludzie są głupi, nie wiedzą co jest dla nich dobre i mając wybór zazwyczaj wybiorą do władz różnych oszustów lub głupców. Poszlaką na to ,że wybory Ludu są błędne jest czesta zmiennośćc jego wyborów . Co wybory rządzi inna partia. Co do drugiej zabawniejszej części twojej wypowiedzi to nie wiesz na pewno czy dyktatorskie zakusy napawająciebie obrzydzeniem skoro sam przyznajesz, że to jest tylko twoje subiektywne zdanie. Może więc dyktatura nie budzi w tobie obrzydzenia a więc byłbyś sklonny poprzeć monarchię wg. moich propozycji. Liczę i mam nadzieję na to. Podobno nadzieja umiera ostatnia a może nigdy nie umiera Nie wiem jak to się mówi. Byćmoże jest to mój jeden z ostatnich lub nawet ostatni wpis jeśli nie to szykuję sie już do kolejnego tematu- INKWIZYCJA. Pozadrawiam i może żegnam przynajmniej na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik.123 Re: Demokracja ...... i nie ma alternatywy 10.01.07, 11:31 matrix1333 napisał: > To czego chcą czy nie chcą Francuzi mniej mnie interesuje. Może Francuzi nie > chcą monarchi ale przecież nie proponuje wprowadzenia monarchi we Francji ale w > > Polsce. Poza tym ludzie są głupi, nie wiedzą co jest dla nich dobre i mając > wybór zazwyczaj wybiorą do władz różnych oszustów lub głupców. Poszlaką na > to ,że wybory Ludu są błędne jest czesta zmiennośćc jego wyborów . Co wybory > rządzi inna partia. > Co do drugiej zabawniejszej części twojej wypowiedzi to nie wiesz na pewno czy > dyktatorskie zakusy napawająciebie obrzydzeniem skoro sam przyznajesz, że to > jest tylko twoje subiektywne zdanie. Może więc dyktatura nie budzi w tobie > obrzydzenia a więc byłbyś sklonny poprzeć monarchię wg. moich propozycji. Liczę > > i mam nadzieję na to. Podobno nadzieja umiera ostatnia a może nigdy nie umiera > Nie wiem jak to się mówi. > > Byćmoże jest to mój jeden z ostatnich lub nawet ostatni wpis jeśli nie to > szykuję sie już do kolejnego tematu- INKWIZYCJA. > Pozadrawiam i może żegnam przynajmniej na forum. Co a głupi temat. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 09.01.07, 13:21 To zaproponuj lepszy. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Tylko Demokracja 09.01.07, 14:16 Witaj <matrix1333> Doskonale wiesz, że jak na razie "monarchia w Polsce" to utopia. Dlatego uważam, że w sprawach "demokracji" należy rozpocząć od podstaw. Tymi podstawami powinna być świadomość Obywateli, że TAK WCALE NIE MUSI BYĆ, a jakiś lokalny despota, to nie Miłościie Nam Panujący "Car i Bóg", tylko wszyscy Obywatele są suwerenami. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Tylko Demokracja 21.03.07, 11:01 nemne napisał: > Witaj <matrix1333> > Doskonale wiesz, że jak na razie "monarchia w Polsce" to utopia. Dlatego > uważam, że w sprawach "demokracji" należy rozpocząć od podstaw. > Tymi podstawami powinna być świadomość Obywateli, że TAK WCALE NIE MUSI > BYĆ, a jakiś lokalny despota, to nie Miłościie Nam Panujący "Car i Bóg", tylko > wszyscy Obywatele są suwerenami. > Pozdrawiam - (nemne) Nie monarchia to nie utopia jest potrzebna i możliwa w odróżnieniu od demokracji,która jest systemem głupim i kłamliwym bo niezgodnym z pismem świętym ponieważw piśmie świętym jest mowa że władza pochodzi od Boga a demokracje twierdzą ,że władza pochodzi od narodu co oczywiście dla każdego katolika powinno dyskwalifikować demokrację.To tylko to tylko jeden z argumentów przeciw demokracji a jest ich więcej. W związku z tym demokracje należy jak najszybciej wysłać nna śmietnik historii i zastąpić dobrym i spradzonym i najlepszym jaki wymyślono czyli monarchią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Tylko Demokracja 21.03.07, 11:06 Dobrze, że to tylko Twoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Tylko Demokracja 22.03.07, 10:15 prywaciarz2 napisał: > Dobrze, że to tylko Twoje poglądy. Najprawdopodobniej nie tylko moje. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek007 Mamy monarchię 21.03.07, 11:07 W takim razie nie ma o czym dyskutować, bo my w naszym minipaństwie mamy już monarchię i swojego JaśnieNamPanującego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Mamy monarchię 22.03.07, 10:17 filutek007 napisała: > W takim razie nie ma o czym dyskutować, bo my w naszym minipaństwie mamy już > monarchię i swojego JaśnieNamPanującego. > Pozdrawiam. Tak? Kto to taki? Nie wiedzałem że mamy kogoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Mamy monarchię 22.03.07, 10:19 filutek007 napisała: > W takim razie nie ma o czym dyskutować, bo my w naszym minipaństwie mamy już > monarchię i swojego JaśnieNamPanującego. > Pozdrawiam. Ja nie mówię o naszej gminie ale o Polsce. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek007 Mamy monarchię 22.03.07, 12:25 Jeśli chodzi o mnie to jestem Filutek a nie Filutka. A co do monarchii to uważam, że teraz to co się dzieje w Polsce to bardziej mi przepomina dyktaturę monarchy pod dwiema postaciami (braci K.). O monarchii pisałem myśląc o naszej gminie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Mamy monarchię 22.03.07, 12:39 To powiedz dlaczego tak sądzisz i co jest gorszego w tym rządzie od wcześniejszych rządów po 89 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek007 Rząd ludu? 22.03.07, 13:24 Po tym rządzi spodziewałem się naprawdę czegoś lepszego. Już mam dosyć ciągłego powrotu do przeszłości. Owszem trzeba to robić, bo jeśli nie zlikwidujemy agentów to dalej będą oni tkwić na stołkach i robić swoje. Ale dobrze by było, żeby obok tego robili coś więcej dla ludzi, którzy ich wybrali. Nie chcę komentowć postępowania panów Giertycha czy Leppera. Ale nie uważam tej koalicji za najlepszą. Ich wspólpraca z rządem trochę wygląda jak zabawa dzieci: jak mi dasz zabawkę, to ja dam ci cukierka itp. Brak odpowiedzialnych decyzji. Oni sami sobie momentami zaprzeczają, co prowadzi do nieporozumień i wzajemnego się obrażania. Wiem, że mój komentarz ograniczył się do narzekania. Proszę was od podpowiedzi o tym, co jest w tym rządzie dobrego. Szukanie złych stron zaciemniło mi wskazania na te lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Rząd ludu? 22.03.07, 15:24 Ten rząd dla ludzi zrobił w tak krótkim czasie więcej niż wszystkie wczesniejsze razem. Ma swoje bolączki bo kto by ich nie miał jakby miał w swoich szeregach Leppera-populistę i Giertycha, który jeżeli już cos robi to tylko pod swoją partię. Niestety te rodzynki muszą być inaczej PIS nie mogłoby rządzić bo nie mogli sie dogadać z PO. Pozytywy jak dla mnie: 1.Ministerstwo Sprawiedliwości 2.Ministerstwo Zdrowia 3.Polityka zagraniczna Tam wg mnie widać znaczną poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
sior Re: Rząd ludu? 22.03.07, 18:38 Szczególnie w polityce zagranicznej....Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Rząd ludu? 19.04.07, 09:27 prywaciarz2 napisał: > Ten rząd dla ludzi zrobił w tak krótkim czasie więcej niż wszystkie > wczesniejsze razem. Ma swoje bolączki bo kto by ich nie miał jakby miał w > swoich szeregach Leppera-populistę i Giertycha, który jeżeli już cos robi to > tylko pod swoją partię. Niestety te rodzynki muszą być inaczej PIS nie mogłoby > rządzić bo nie mogli sie dogadać z PO. Pozytywy jak dla mnie: > 1.Ministerstwo Sprawiedliwości > 2.Ministerstwo Zdrowia > 3.Polityka zagraniczna > Tam wg mnie widać znaczną poprawę. O co ci chodzi z tym Ministerstwem Zdrowia?! O jakiej poprawie mówisz?!! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Rząd ludu? 19.04.07, 09:22 filutek007 napisała: > Po tym rządzi spodziewałem się naprawdę czegoś lepszego. > Już mam dosyć ciągłego powrotu do przeszłości. Owszem trzeba to robić, bo jeśli > > nie zlikwidujemy agentów to dalej będą oni tkwić na stołkach i robić swoje. Ale > > dobrze by było, żeby obok tego robili coś więcej dla ludzi, którzy ich wybrali. > Nie chcę komentowć postępowania panów Giertycha czy Leppera. Ale nie uważam tej > > koalicji za najlepszą. Ich wspólpraca z rządem trochę wygląda jak zabawa > dzieci: jak mi dasz zabawkę, to ja dam ci cukierka itp. Brak odpowiedzialnych > decyzji. Oni sami sobie momentami zaprzeczają, co prowadzi do nieporozumień i > wzajemnego się obrażania. > Wiem, że mój komentarz ograniczył się do narzekania. Proszę was od podpowiedzi > > o tym, co jest w tym rządzie dobrego. Szukanie złych stron zaciemniło mi > wskazania na te lepsze. Jeśli chodzi o to co ten rząd robi dobrego to to że nie wielerobi wogóle a jeśli chodzi o złe rzeczy to to że nie wiele robi konretnych dobrych rzeczy. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
chudybyk.2 Re: Rząd ludu? 29.08.08, 23:02 ...tacy jak kaczor i dyrektorek od moherów gotowi są nas wplątać w jakąś wojnę z ruskimi.. dobrze że go powstrzymano od jakiejś głupoty w Brukseli, chodzi mi tu o prezydentów Litwy i Estonii i USA.... Odpowiedz Link Zgłoś
matrix1333 Re: Demokracja źródłem nieszczęść dzisiejszego ś 22.09.08, 13:32 feniks111 napisał: > Kolejny beznadziejny temat. To twoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś