Dodaj do ulubionych

Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewicy

IP: *.ats.pl / *.ats.pl 07.03.06, 17:55
Jestem młodym członkiem SLD i chciałem za pomocą netu podzielić się swoimi
uwagami na temat działalności niejakiego Łukasza Molendy, który jest obecnie
sekretarzem tej partii. To właśnie on był autorem komromitującego listu
wysłanego do działaczy lewicy, po którym do partii z prawie 600 osób zapisało
się stokilkadziesiąt, z czego i tak połowa , co najmniej jest obrazona
treścią i formą. Ale to jeszcze nic. Dzieciak ma 22 lata a ubzdurał sobie,że
niczym Olejniczak będzie lewicą dowodził (tyle,ze Olejniczak skończył 30) i
lata teraz po członkach partii, składając różne obietnice, głównie proponując
miejsca w nowym zarządzie. 90 procent rozmówców śmieje się z gościa, ale robi
dobra minę do złej gry. Śmiejąc się z obecnego zarządu (ma ich za palantów i
betonów) koleś bawi się w swoje szczeniackie gierki mając wielką wizję. Ja
działając blisko niego widzę,że mimo młodego wieku nie ma zupełnie skrupułów
i utpiłby w łyżce wody nawet swojego protektora posła Wikińskiego. Facet ma
plan że zostanie szefem i z 1 miejsca zdobędzie mandat do Rady Miasta niczym
Marcin Noga. Na jego tanią propagandę nabierają się nieliczni naiwni, tacy co
to nigdy nie zaistnieją, ale warto ich zdaniem postawić na gó..arza , bo
może mu wyjdzie. Molenda w młodzieżówce został sam ze swoją koleżanką, teraz
ma jeszcze ze 3 - 4 osoby, przed którymi roztoczył wizję szybkiej
kariery.Wiem co wygaduje na kolegów z partii i aż włos mi się jezy.Dziwię
się,że "starszaki" pozwalają mu na tak wiele, bo się rozpanoszył całkowicie.
A co się dzieje w samym biurze to się nadaje do gazety "Fakt". Warto
przypatrzeć się temu co się dzieje przy Żeromskiego 31. Nie mam nic do
dodania poza tym, że ja odszedłem najpierw z młodzieżówki a teraz nie mam
ohcoty działac w SLD. Z tego co rozmawiałem z jednym z kolegów ze starszej
generacji powiedział mi,że celowo Molendzie pozwalają na takie harce, bo i
tak się skompromitował i wystarczy na zjeździe ogłosić ,że to on był autorem
słynnego listu i pies z kulawą nogą na niego nie zagłosuje. Ale ja się
boje,że on do zjazdu spowoduje nieodwracalne szkody i skompromituje
lewicę.PS.Moja dziewczyna, zktórą pracowałem w kampanii SLD mysli tak samo.
Ma dość gó..arza i dziwi się Wikińskiemu który go promuje. Modlę się aby
były wybory samorządowe, Wikiński jak nie wejdzie do Sejmu to zrozumie jaka
zmiję wyhodował!
Obserwuj wątek
    • Gość: starszy Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internet.radom.pl 07.03.06, 21:17
      Marnie skończy młodzian widziałem go w tiwi rozbudzone do przesady ambicje i
      chora wyobraxnia jak był szefem parlametu młodzieży wysoko nosił głowę i nic
      nie miał do zaproponowania.
      • Gość: mickey Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internet.radom.pl 08.03.06, 07:33
        ...dobra ocena starszy - celna!;)))
        • Gość: Bolek Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 08:06
          Niestety - wszystko płynie. Kiedyś z przyjemnością chodziło się na żeromskiego,
          teraz już nic mnie nie zmusi żeby tam pójśc. Zmarnowali tyle lat ciężkiej pracy
          wielu społeczników. Ja wiem, że większośc forumowiczów ma negatywny stosunek do
          lewicy, ale jedno trzeba przyznać: zawsze była to sprawnie działajaca
          organizacja z ludźmi, którzy chcieli coś zrobić dla sld. Szkoda, że to
          zaprzepaszczono. A jeśli chodzi o molende, to zwyczajnie szkoda strzępić język
          na tego głupka.
    • Gość: łotr Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 10:46
      Wy wszyscy nadajecie się do tarcia chrzanu
      • Gość: lucek Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 11:17
        I wice wersal, debilu ...
        • Gość: kacporanny Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:31
          Chodzi ci o Versailles, inteligencie młodej lewicy?
          Pwenie tak, bo już teraz jesteście formacją wersalkową: (vide: założyciel wątku
          i jego dziewczyna oraz bohater wątku i jego koleżanka):)))
          -To był taki wic (z ciebie) -gdybys miał kłopoty ze zrozumieniem...
          • Gość: lucek Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 11:54
            To miała być taka gierka słowna, jakbyś nie zrozumiał ...
            • Gość: kacporanny Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:56
              Teraz, po konsultacjach ze słownikiem -każdy członek młodzieżówki SLD może tak
              powiedzieć, hehehe
              • Gość: lucek Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 12:07
                O widzisz i chwała Ci za to, że zmusiłeś mnie do tego by się "skonsultować ze
                słownikiem", choć z przykrością stwierdzam, ze moja metryka nie daje mi szansy
                bycia czlonkiem młodzieżówki sld. Chociaz nie, chyba nie jest mi przykro, bo w
                takiej młodziezówce, z takim szefem, nie chciałbym być.
    • Gość: gosć Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.06, 14:01
      wy wszyscy sie nadajecie do tarcia chrzanu
      • Gość: starszy Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.udn.pl 08.03.06, 14:19
        Molendzidzia
        • Gość: dragon Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.03.06, 07:53
          Molenda do zsypu. Mam nadzieję, ze ten słynny list zakończy wreszcie
          jego "karierę polityczną". On nie jest żaden pampers, zwykła terowa pielucha.
        • Gość: lewiatan Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:17
          Wal się Włodarczyk
          • Gość: mania Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.03.06, 09:22
            Ale masz szeroki zasób słownictwa.
            • Gość: esteta Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.03.06, 07:55
              Molenda umyj se łeb. Może Ci sie pory rozszerzą i trochę rozumu do głowy
              wpadnie.
    • Gość: acotam Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.udn.pl 03.05.06, 01:12
      Jak to napisał młody lewicowiec to ja jestem król Anglii. Ciekawe jaki 40-50
      letni frustrat się za tym kryje? Aż dziw bierze, że skoro taki słaby to aż tak
      dużo o nim piszą. Stare sbeckie metody.
      • Gość: mlody Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 03:25
        Znając życie jakiś stary beton, bądź inny niereformowalny typ z kółka wzajemnej
        adoracji Kaczmarskiego. Molenda wreszcie zrobił porządek ze starym burdelem.
        Dziadki się burzą, bo przez reorgaznizację kół stracili swoje "intratne" posady
        przewodniczących i vice. Tyle tylko,. że i tak nigdy nic nie znaczyli.
        Reorganizacja struktur była niezbędna. Ktoś się ładnie wysilił by takiego
        paszkwila na Molende napisać.
        • Gość: rozsądny Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internet.radom.pl 03.05.06, 10:37
          Każdy ma prawo napisać tu co myśli. Każdy ma prawo oceniać osoby publiczne, czy
          jest to Łukasz Molenda czy inny polityk występujący w mediach. Polityka ma to
          do siebie i demokracja również, że każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy. Jako
          szeregowy członek SLD mogę powiedziec tylko tyle, że teraz atmosfera bardzo się
          poprawiła i mam nadzieję, że kolega Molenda skoszony na zjeździe
          przez "dziadków kaczmarskiego" zrozumie, że szacunek dla ludzi tro zwłaszcza w
          partii lewicowej powinna być norma. Jeśli to młodzi ludzie zrozumieją, kariera
          przed nimi, jesli nie, to dziadki będą was kosic na każdym zjeździe. A ty
          Łukaszu masz szczęśćie, że w ostatniej chwili na zjeździe parę osób się ciebie
          ulitowało i tylkoz e względu na młody wiek i nadzieję, że może zrozumiesz
          zagłosowało na ciebie dzięki czemu w ogóle jesteś jeszcze w grze. W biurze zaś
          byłem od zjazdu raz i muszę powiedzieć,że klimat jest zupełnie inny skończyło
          się szemranie po kątach i gierki prau betonów z którymi - mam nadzieję -
          nieopatrznie młodzi ludzie założyli spółdzielnię. Życzę młodemu czlowiekowi
          powodzenia i wyciągnięcia wniosków. W innym wypadku twa kariera potoczy się tak
          jak wielu za bardzo chorobliwie ambitnych, przekonanych o swej niemylności oraz
          stosujących tanie gierki młodych ludzi Idź prostą drogą a na pewno wygrasz!
    • Gość: mlody Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 03:31
      I tak apropos. Od Twojego odejścia w młodzierzówce pojawiło się gros nowych
      osób. Widzę, ze już dłuuuugo nie gościłeś na Żeromskiego 31.

> A co się dzieje w samym biurze to się nadaje do gazety "Fakt".
      Prosze bardzo o przykłady. Cholerny łgarzu i jątrzycielu!!!!
      • Gość: Józek Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:17
        Lukaszu jak ja zaczynałem działalnośc polityczną to ciebie jeszcze na świecie
        nie było.Proponuje Ci,tochę pokory.Jesteś za bardzo pewny siebie i nie
        docierają do ciebie żadne dobre rady, a to już nie dobrze.Staraj się uczyc i
        sam się przekonasz,że będzie to z korzyścią dla ciebie.
        • Gość: mlody Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 12:39
          Faktem jest, że Łukasz Molenda zrobił ogromy polityczny lapsus rozsyłając ten
          ostro sformułowany list do członków. Była to chyba bezpośrednia przyczyna jego
          porażki na zjeździe. Sam zawsze powtarza, że polityka to sztuka kompromisu i
          umiejętność słuchania ludzi. Tak czy inaczej uważam, że w perspektywie czasu
          posunięcie to okarze się słuszne. Wyobraźcie sobie teraz,że te kilkaset betonów
          nie zostało urażonych i dalej trwa w zreorganizowanej już partii. Wtedy porażka
          Molendy byłaby jeszcze dotkliwsza, bo betony i tak miałyby za złe to, że
          naruszono ich kameralne kółka wzajemnej adoracji jakimi były stare koła
          sldowskie. Przez to niefortunne posunięcie średnia wieku przeciętnego członka
          sld znacznie się obniżyła. Jezeli Molenda nie zaniedba teraz młodzieżówki i
          będzie charował na to by jak najwięcej osób wprowadzić do młodzieżówki, a potem
          do samego sld, reorganizacja wreszcie osiągnie swój cel, a sam Łukasz jeśli
          tylko nie zniszczy go chora ambicja ma szanse osiągnąć sukces. Tak, że to co
          teraz okrzyknięto porażką Molendy, może być podbudową i zaczątkiem jego
          sukcesu...wykoszenie kilkuset betonów w końcu kiedyś zaowocuje:)
        • Gość: andrzejLewandowski Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.06, 12:45
          Miałem przyjemność pracować z Łukaszem Molendą w Parlamencie Młodzieży M.
          Radomia. Łukasz jest naprawdę wspaniałym politykiem. Cóż to za polityk bez
          ambicji??? To on zaraził mnie sympatią do lewicy. Nie jestem członkiem żadnej
          partii lewicowej, ale od paru lat sympatyzuje z SLD.
          Jako naoczny świadek tego co się dzieje w radomskim SLD, uważam że wreszcie
          zaczęła się wyczekiwana od dawna transformacja lokalnego środowiska lewicowego.
          Tą transformację rozpoczął właśnie Łukasz Molenda.
          "Idzie nowe" takie właśnie hasło przyświeca działaniom Łukasza. Z tym hasłem
          powinni pogodzić się starzy członkowie SLD posiadający jeszcze gdzieś w
          szufladach legitymacje PZPR. Wszystkich zasłużonych działaczy Łukasz szanuje,
          ale nie może tolerować sytuacji, gdzie środowisko SLD jest tak rozdrobnione -
          ilość kół. Koła tworzone są dla lepszego działania partii, a nie dla funkcji
          poszczególnych działaczy. To czego trzeba dzisiaj radomskiej lewicy to
          konsolidacja. Tylko zwarte szeregi partii umożliwią dotarcie do władzy. Dlatego
          apeluję do wszystkich działaczy SLD, nie blokujcie naturalnych ruchów. Dajcie
          szanse swym następcą.
          Co do wypowiedzi pierwszego mówcy. Uważam, że jesteś osobą która ma urażone
          ambicje. Twa wypowiedź to atak zawiści na to co robi Łukasz Molenda.
          ŁUKASZ MOLENDA TO PRZYKŁAD NOWEJ LEWICY WYKSZTAŁCONEJ CAŁKOWICIE ODCIETEJ OD
          POPRZEDNIEGO SYSTEMU. A PRZECIEŻ TAKIEJ LEWICY TERAZ POTRZEBUJE POLSKA.
          • Gość: mlody Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 12:59
            Wszystkimi członkami ciała podpisuję się pod tym co napisałeś. Trzeba iść do
            przodu, a ludzie w wieku 60 lat i więcej muszą w koncu zostać zastapieni. To
            jest naturalna rzeczy kolej. Jeżeli sld nie przejdzie wymiany pokoleniowej,
            którą Łukasz forsuje, staniemy sie partią nieatrakcyjna dla młodego człowieka.
            A przecież na młodym elektoracie zalezy nam najbardziej. Starzy działacze
            często nie mysla perspektywicznie i nie potrafią zrozumieć, że to co proponują
            nie jest atrakcyjne dla nikogo prócz nich samych. To co zaczął Olejniczak
            molenda w Radomiu kontynuuje. I słusznie, bo tylko tak mozna wypracować klucz
            do zwycięstwa. Tkwiąc w starej strukturze lewica ugrzązłaby w stereotypie, jako
            by sld było partią ludzi starych. Cieszy mnie to, że w radomskiej lewicy coraz
            częściej pojawiają się ludzie młodzi pałający chęcią działania i ogromnym
            zapałem. My młodzi na pamiętamy nawet PZPR nie jesteśmy umoczeni w żadne
            układy, nikt nie okrzyknie nas komuchami czy UBekami, PZPR znamy tylko z
            podręczników i opowiadań. Nadchodzi nowa odmłodzona, zreformowana lewica.
            Pozdrawiam wszystkich sympatyków.
          • Gość: młody inaczej Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.internet.radom.pl 03.05.06, 15:45
            A cóż on takiego u si9ebie wykształcił?Brak szacunku dla starszych? To ma być
            lewicowiec? A ty co w ramach toleraancji laskę mu robisz?
          • Gość: nonna Re: A. Lewandowski IP: 82.139.60.* 03.05.06, 17:42
            Podziwiam młodych ludzi, którzy odważnie biorą się do działalności na rzecz
            wszystkich, czyli do polityki. Nie znam tego młodego człowieka tyle co z
            telewizji gdzie wychodzi nie najgorzej. Co do powyższych opini to Polacy są jak
            przysłowiowy pies ogrodnika.Więc Andrzeju, a przede wszystkim Łukaszu nie
            przejmujcie się. Róbcie swoje.Idee lewicowe są tego warte.
    • Gość: starszy Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic IP: *.ats.pl / *.ats.pl 03.05.06, 15:50
      Z kim z lewicy nie gadam to nikt go nie lubi a wszyscy lubią Marcina Nogę? Skąd
      się to bierze? Chyba to nie przypadek a do Molendy i jego kumpli mam prośbę -
      nie piszcie już tu nic o facecie bo potęgujecie jedynie niechęć do tego
      reformatora o cwaniakowatych łapkach i główce. Ale długo się będzie u czył tych
      gierek zanim do czegoś dojdzie, bo w lewicy jak kogoś nie lubią to już na
      długie lata. A jak się ludzi po 60 tce na śmierć polityczną skazuje to wszyscy
      będą przeciwko niemu bo 5o latkom nie wiele już brakuje, a 40 latkowie też
      wiedzą,że lata szybko lecą . A z tego co wiem to te posty co on jego kumple tu
      piszą mają być odczyztane w sld publicznie więc niech się koleś szykuje do
      pakowania powoli.
    • Gość: vip71 czerwoni się leją-robią z siebie bydło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:57
    • darek_liryk Re: Ł.Molenda młody prowokator i kombinator lewic 04.05.06, 00:36
      PRECZ Z KOMUNĄ !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka