Gość: dziadek IP: *.krakow.dominikanie.pl 10.03.06, 22:07 To naprawdę świetny pomysł! Gratuluję Pani Dłuskiej i całym sercem popieram! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wspolnota samorzad Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:49 Inicjatywa uchwalodawcza przysluguje prezydentowi i radnym,pani Metzger ogladala pismo, wie ze projekrt zostal zlozony 8 marca jako projekt Klubu Radnych wspolnoty Samorzadowej na wniosek Pani Janiny Dluskiej, relacja z konferencji tendencyjna, Oj Pani redaktor ale zlosliwa Kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek M. Aleja dla biskupa Jana Chrapka - uchwała Wspólnoty IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.03.06, 09:34 Szanowna Pani Redaktor. Dziwię się pani nierzetelności. Przedmówca ma jak najbardziej RACJĘ! Zastanawia mnie tylko dlaczego ostatnio tak bardzo diametralnie zmieniła pani front na PROPREZYDENCKI? A może to tylko "niedopatrzenie", które ostatnio często gości na łamach Gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.244.udn.pl 11.03.06, 09:40 Będzie następne miejsce z tą koszmarną kostką?!? To badziewie się tylko na parkingi przy marketach nadaje! Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka 11.03.06, 12:40 Tylko nie kostka, proszę... Myślę, że taka wyremontowana asfaltowa alejka w połączeniu z resztą alejek w parku mogłaby być bardzo przyjemnym miejscem dla dzieci do jazdy na rolkach (letnia forma podtrzymania zainteresowania/pasji/treningu w perspektywie lodowiska w Radomiu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: 82.139.40.* 11.03.06, 13:44 pod warunkiem że ptaki z góry nie będą bombardowały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: 82.139.48.* 11.03.06, 10:51 Przewodniczący Derlatka Ma też na oku popiersie biskupa, A ja mam tramwaj w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bax Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.03.06, 12:46 Pan Derlatka już miał na oku kopiec JP, więc niech się wstrzyma ze swoimi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:19 Moim zdaniem powninno się zmienić nazwę ulicy Waryńskiego na bp Jana Chrapka , a ulicy Traugutta na Jacka Kuronia a ulicę Rodziny Wiśniewskich na Obozisku na ulice wielkiego opozycjonisty Jacka Jerza.To są moje autorskie pomysły na nasze ulice!A co do tej alei to pomysł niezly nawet dobry ale bp Chrapek załuguje na ulice a nie na aleję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaweł Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:13 Niedługo w Radomiu będziemy chodzic slalomem pomiędzy pomnikami i tablicami pamiątkowymi.Ludzie w mieście nie mają pracy może nad tym trzeba pomyślec. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka 11.03.06, 22:16 Gość portalu: KR! napisał(a): > Moim zdaniem powninno się zmienić nazwę ulicy Waryńskiego na bp Jana Chrapka , > a ulicy Traugutta na Jacka Kuronia a ulicę Rodziny Wiśniewskich na Obozisku na > ulice wielkiego opozycjonisty Jacka Jerza.To są moje autorskie pomysły na nasze > ulice! chcesz wprowadzać w Radomiu sowiecki zwyczaj strącania z piedestału? ja jestem stanowczo przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Przejście alejką będzie kosztowało 1 gr za krok IP: *.internet.radom.pl 11.03.06, 15:12 od katolika i 1,5 gr od niewiernego. Bramki pobierające opłaty ustawione zostaną na koszt miasta a opłaty będą pobierać alumni w ramach praktyk w zbieraniu kasy. Jadar na wyłożenie nawierzchni przeznaczy swój najnowszy wyrób tzw. radiokostkę produkowaną z materiałów promieniotwórczych, która pozwoli automatycznie rejestrować ilość zrobionych na świetlistym szlaku kroków. Piesi zobowiązani są do zakupu elektronicznych przystawek do butów posiadających homologację jasnogórską. Respektowanie zasad nadzorować będzie straż miejska, która przy okazji przypilnuje ptaki aby nie paskudziły w obrębie świątobliwie zatytułowanego obszaru. Dla usprawnienia nadzoru powołana została w straży funkcja kapelana, który dostępny będzie dla potrzebujących przez 24 godziny na dobę (ponieważ przewidziano 3 etaty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bax Re: Przejście alejką będzie kosztowało 1 gr za kr IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.03.06, 22:11 Pomysł świetny, jestem za.Należy go opatentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: Przejście alejką będzie kosztowało 1 gr za kr IP: *.udn.pl 12.03.06, 01:41 Chyba moi poprzednicy mają nierówno pod sufitem.Z nazwaniem alei to wyśmienity pomysł ale z kostką chyba nie najlepszy .Pewnie ktoś ze znajomych p.prezydenta wygra przetarg na wykonanie prac i znowu ją s...... A komuchy z ul.Waryńskiego wstydźćie się ,jeśli ta aleja zostanie nazwana im.bpa Chrapka to powinniście tę aleję omijać bo was bedzie parzyć w stopy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedsiębiorca Re: Przejście alejką będzie kosztowało 1 gr za kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 09:22 Ja tyle już dla naszego miasta zrobiłem bezinteresownie,że chyba wystąpie do Rady Miejskiej o nazwanie jakiejś ulicy moim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.06, 11:42 brawo,brawo.brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:21 Pawinno się jak najszybciej zmienić nazwę ul.Waryńskiego na ul. bp Jana Chrapka.Dlaczego miasto daje się terroryzować grupie paru mieszkańców tej ulicy wiem , że jest rok wyborczy i lepiej nie podskakiwać mieszkańcom ale ul.Waryńskiego w Radomiu to obciach!!! i duży wstyd dla miasta bo Waryński to socjalista a socjalizm to system obciachu! Duże koszty wymiany dokumentów to żaden argument , mnie on śmieszy miasto powinno się dołożyć do wymiany dokumentów , a może 28 radnych i prezydent i 4 wiceprezydentów da po np. 200 zł ze swej miesięcznej pensji i zafunduje mieszkańcom zmianę dokumentów. Wciąz czekam też tak jak liczna grupa radomian na ulicę w radomiu tak zasłuzonych Polaków jak : Jacek Kuroń , Jan Józef Lipski , czy wybitnych organizacji mam na myśli Komitet Obrony Robotników i aleję Solidarności!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewicowy isox Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.06, 13:34 KR to nie jest tak, że miasto daje się terroryzować grupie paru mieszkańców tej ulicy. To jest przewrót lewicy z Radomian Razem i SLD, którzy od dawna byli przeciwni zmiany nazwy komunisty na Jego Ekscelencję buiskupa. Ktoś chodził i podburzał mieszkańców mówiąc fałszywie ile to będą musieli zapłacić za zmianę nazwy ulicy a kiedy zrobili już wodę z mózgu podsuwali list protestacyjny do podpisu. Bandytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Aleja dla biskupa Jana Chrapka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:38 Jak w radzie miejskiej będą siedzieć nadal ludzie z radomian razem ( nazwa bardzo myląca w tej partyjece jest bardzo mało rodowitych radomian ) to nie takei kwiatki bdą się działy w Radomiu. W przyszłej radzie miejskiej widze miejsce tylko dla PiS,PO,Samoobrony,LPR,wspólnoty Samorządowej i SLD.Żle dla Radomia będzie jak w Radzie Miejskiej będą ludzie z Radomian Razem,Radomskiego Samorządu Obywatelskiego i SDPL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Bandytyzmem jest to co kościół wyrabia w Polsce IP: *.internet.radom.pl 12.03.06, 15:03 Prowadzi niekontrolowaną zbiórkę kasy, korumpuje polityków, współpracuje z mafią, indoktrynuje małe dzieci, stosuje przymus ekonomiczny i szantaż na biednej biednej społeczeństwa, grabi majątek państwowy zarówno gotówkowy jak i nieruchomości, szerzy ciemnotę i jeszcze każe się po łapach całować za to. Taka excelencja kiedyś nazywała się doradcą ds. politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś