Gość: ciekawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:16 Co się dzieje w Traugutcie? Co to za aferana gronie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: $ Re: traugutt IP: *.ats.pl / *.ats.pl 13.03.06, 16:24 Naucz się pisać najpierw po polsku, bo nie wiadomo o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wylniały Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:22 Chodzi o jakieś forum, na którym uczniowie m.in. Traugutta wypisywali uwagi na temat grona nauczycielskiego. Dyrekcja się wściekła, ustaliłaq kto co pisał a teraz do szkoły są wzywani rodzice i ich korzystające z wolnośći słowa pociechy. Kilku zamieszanych w tę aferę uczniów podobno już zabrało ze szkoły papiery, gdyż uświadomiono im, że na maturze może ich spotkać przykra niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: traugutt IP: *.233.udn.pl 13.03.06, 19:11 jaki adres tego forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:21 Ale jakim cudem się dowiedzieli, to raz, przecież na grono trzeba mieć wprowadzającego. Poza tym, uzyskali informacje wchodząć nieproszeniu na nie swoj teren, nieladnie jak na pedagogów. I jeszcze im teraz coś niepasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykniały Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:37 Widocznie jakaś gnida, która lubi się wdzięczyć podała namiary komuś z grona. Tego pedagogicznego. Swoją drogą ciekawe, czy tego typu akcje ścigania ludzi z tego forum prowadzą nauczyciele innych szkół z Polski, którzy mogli się poczuć urażeni wypowiedziami ? Ta akcja ścigania uczniów nadaje do prasy. Myślę, że winno się tą sprawą zainteresować nasze kuratorium. To jakiś absurd. A może grono pedagogiczne Traugutta, do którego były kierowane uwagi a zapewne i inwektywy zadziałało w myśl zasady : uderz w stół a nożyce się odezwą... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:36 nie wiem, myslę, że oni, to cale grono traktuje sie bardzxo poważnie, zbyt powaznie, mlodziez by pewnie powiedziala "wyżej s r a j ą niż doopę maja", wulgarnie, aleprzeciez to tylko slowa, retoryka, nic więcej. ważniejsze od sposobu, jest tu chyba co się chce powiedzieć. Chca powiedzieć, że ich nie lubią, nie szanują. Przecież im wolno kogoś nie lubic i nie szanować. Tereaz odmawia im się do tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzaaaacy Re: traugutt IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:20 a skad wy w ogole wiecie o tym co sie dzieje w trauguttcie ha? ;) widze ze sie info rozeszlo. a swoja droga ktos tu ma racje - niektorzy wyzej sraja niz dupe maja. szczegolnie pewna pani (a.g :P) od przedmiotu ktory uwaza ona za naaaaaaajwazniejszy dla mlodego czlowieka. niby mloda a jednak... szkoda gadac :] ale poinformowani wiedza o kogo chodzi :) dobrze ze mnie to juz nie dotyczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze uczeń Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:49 Co się dzieje w szkole??? Spytajcie tych, którzy wiedzą. Nie nazwałbym tego aferą. Nauczyciele pokazują nam,że wolność słowa ma swoje granice. Nie czepiają sie,że Ktoś Kogoś skrytykował, tylko tego,że Ktoś Kogoś obraził. Szkoda, że najwięcej mają do powiedzenia Ci, którzy dokładnie nie wiedzą o co chodzi. Ja rozumię reakcję belfrów, bo nikt z nas nie chciałby przeczytać wulgaryzów na swój temat. Przecież to są też ludzie i też mają uczucia.... A jestem ciekawy jak by zareagował jeden z drugim uczniem lub absolwentem, gdyby w Internecie o nich takie rzeczy publikowali z podaniem nazwiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPM Re: traugutt IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:56 WOLNOŚĆ SŁOWA – widać jacy ludzie chodzą do Traugutta skoro mylą to pojęcie z chamstwem, prostactwem i brakiem jakichkolwiek zahamowań LUDZIE OBUDŹCIE się bo tylko pokazujecie jak NIE SKOMPLIKOWANĄ mamy dziś młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_k10 Re: traugutt 15.03.06, 00:38 Ale to jest teraz norma, nakłamać, opluć nauczyciela, zrównać z błotem, zrobić pośmiewisko, fałszować fakty, i żyć tanią sensacją. Za kilka lat ta młodzież będzie u władzy, będzie naszymi młodszymi kolegami w pracy i jakie będzie prezentowała wartości? I jeszcze jedno w ilu domach rodzice upajają się wiadomościami anonimowymi, szkalującymi? Tania sensacja ekwiwalentem za brak dobrych ocen i ugruntowanej wiedzy, odtrutką byle jakości życia?. Ale kiedy te biedne dzieci mają czas się uczyć, tylu podłych nauczycieli, którzy chcą nauczyć i mają czelność wymagać, przecież trzeba powymyślać te wszystkie historie, zrobić z igły widły, udowodnić, że są tumanami dręczącymi aniołków. Jednym postem przekreślić wieloletnią pracę. Najczęściej nauczyciel, który niewiele robi, a stawia dobre oceny jest cacy i rodzice są zachwyceni. Zauważam to na zebraniach u córki.Dość zakłamania. Wolność słowa nie oznacza dominacji bezczelności i cwaniactwa. A może się mylę? Szkołę skończyłam już z 15 lat temu, może teraz tak trzeba? Po trupach do celu. Kto mi odpowie? Czy zestresowany, opluty nauczyciel będzie przyjacielem ucznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: traugutt IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.03.06, 04:01 Podajcie adres www gdzie to wszytko zostalo napisane. Sama jestem absolwentka tegoz liceum i jestem ciekawa z czego zrobiono afere. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:44 ocho, powialo jadem i zacietrzewieniem, przybyli nauczyciele :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: traugutt IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.03.06, 15:28 spojz na moj IP i czy w tym wypadku moge byc nauczycielem tegoz liceum ? hmmm chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:22 ale ja nie o tobie, rene, tylko o tych dwoch wyżej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: traugutt IP: *.radom.pl 15.03.06, 18:30 Uczniowie będa mieć proces z powództwa cywilnego.Bardzo słusznie bo jesli publicznie wyzywa sie kogos od k...i p..., poniza , ubliża to trzeba się liczyc z konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:04 Teraz już nic nie znajdziesz. Z tego co pozostało, a nie jest to wszystko pozytywne, nikt nie zrobiłby afery. Każdy normalny człowiek na to co wykasowano zareagowałby oburzeniem i nie godziłby się na poniżanie i ubliżanie. Na szczęście są jeszcze normalni ludzie w VLO i nie chodzi mi tylko o nauczycieli, niektórzy z nas też. Powinni ponieść karę, Ci którzy zasłużyli na to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwnet V LO Re: traugutt IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.03.06, 00:26 gdyby ktos tam pisal konstruktywna krytke a nie tylko wyzywal nauczycieli od chu... to mysle ze nie byloby afery.widac poziom uczniow w traugucie spadl od moich czasow.rozumiem ze Gierwatowska moze wkurzac czlowieka ale my mielismy inne sposoby na dokuczaniu jej a nie jakies prostackie wrzuty w internecie.naprawde dzisiejsza mlodziez nie nadaje sie do niczego.stracone pokolenie bravo i mtv.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 07:10 powiem tak, pelnię dosyć odpowiedzialną funkcję w, nazwijmy to, "sektorze wychowawczym" :))), gdyby swego czasu ukarano mnie sądownie za podobne wystąpienie, bylbym dziś prawdopodobnie na marginesie społeczeństwa. To raz. Dwa, że sąd musialby upaśc na glowę, żeby zmarnować życie tym uczniom. Trzy - ja tu nie widzę relacji pedagog-uczeń, dorosły-dzieciak, ja tu widzę chęc pokazania, kto jest silniejszy, mściwość, zlość, głupotę. Właściwie, zaczynam dziekować Bogu, ze moje dzieci nie chodzą do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: traugutt IP: *.175.udn.pl 16.03.06, 07:20 Co za bzdury pan tu piszesz! Przeciez ci uczniowie wlamali sie na forum, do ktorego potrzebne bylo haslo i ublizali w sposob wulgarny. Nic doadac, nic ujac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 07:39 Włamali się? A czy nie jest tak, że to było forum założone przez uczniów, że włamali się tam nauczyciele? No, jeżeli nie było tak, to może zmienia postać rzeczy, ale nie traktowalbym się tak powaznie, mimo wszystko. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugasi Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:00 W pełni popieram Arthura. To małostkowość ze strony pedagogów. Ściganie na drodze karnej tych głupich i chamskich gó..arzy to nic innego, jak zniżanie się do ich poziomu. Szacunku ze strony uczniów nie zdobędzie się w sądzie. Gdzie tzw. klasa szanowne grono pedagogiczne Traugutta ? Czyżby w ocenach wyrażanych przez uczniów była prawda, która w oczy kole ? Dziwi również to, że dyrekcja najpierw badała sprawę na własną rękę, ustalając numery IP a dopiero teraz zawiadamia prokuraturę. Z chamstwem trzeba walczyć, ale nie poprzez eliminacje ludzi, którzy prezentują takie postawy. Tym bardziej, że w tym wypadku dotyczy to młodych ludzi, uczęszczających do liceum. Gdzie do tej pory było grono pedagogiczne, czyżby przymykało oczy na na chamstwo niektórych wychowanków, jeżeli nie dotykało to ich osobiście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:47 wydaje mi się, że jezeli dochodzi do konfliktu (tego typu, gdzie żadna ze stron nie ma tzw. klasy) miedzy doroslym a dzieckiem, trzeba by na glowę upaść by twierdzić, że wina lezy tylko po stronie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 18:41 Te "dzieci" mają po 17-18 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: traugutt IP: 82.139.48.* 17.03.06, 22:11 Nic im nie zrobią, pod wpływem mediów wyraźnie miękną. Odpowiedz Link Zgłoś