Dodaj do ulubionych

Kurs pierwszej pomocy

IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:09
Witam.

Szukam placówki, w której prowadzony jest kurs pierwszej pomocy. Chętnie bym
sie na taki kurs zapisał. Jeżeli wiecie gdzie taki kurs sie odbywa i jaka może
byc cena byłbym bardzo wdzięczny :-)
Obserwuj wątek
    • rock38 Re: Kurs pierwszej pomocy 05.10.13, 09:40
      U nas w firmie był przeprowadzany taki kurs, robiła go firma przeprowadzająca szkolenia BHP. Wiem, że oferuje ona usługi przedsiębiorcom w skład ktorych wchodzą właśnie szkolenia BHP, a także kurs pierwszej pomocy, instrukcja bezpieczeństwa pożaroweo i ocena ryzyka zawodowego. Możesz się z nimi skontaktować przed stronę www.bhp-sulkowski.pl, na pewno udzielą odpowiedzi na Twoje pytanie.
      • Gość: Czytelnik Re: Kurs pierwszej pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 14:08
        Wszyscy narzekaja, ze ludzie nie chca pomagac poszkodowanym w wypadkach, ze slaba jest znajomosc pierwszej pomocy. Tylko jak zachecic ludzi do takich kursow skoro wszystkie sa platne i to calkiem sporo. Kiedys prowadzona byla taka akcja w Radomiu, niestety dla osob bezrobotnych lub z niskim wykształceniem. Smutna rzeczywistość. :(
        • Gość: nolek Re: Kurs pierwszej pomocy IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.13, 16:03
          U nas w pracy robiliśmy kurs pierwszej pomocy organizowany przez szkołę AP Edukacja. Kurs prowadziła bardzo kompetentna pani, kontaktowa. Zajęcia były typowo praktyczne, na fantomie. Wiem, że moja firma płaciła na jedną osobę 80 zł. Nie powiedziałbym, że to jest dużo. Wiem, że ta szkoła robi takie kursy co dwa tygodnie również dla osób indywidualnych. Więc nie ma co narzekać i marudzić, bo koszt rzędu 100 zł to żaden wydatek a korzyść... bezcenna.
    • fnx1 Re: Kurs pierwszej pomocy 05.10.13, 18:07
      Kursy pierwszej pomocy są bezcenne bo na przykład nauczyciele w liceach potrafią informować młodzież, że aby nie ponosić odpowiedzialności za nieudzielenie pierwszej pomocy nalezy wezwać karetkę! I tyle...
      A większość Polaków boi się udzielić pomocy aby "nie zaszkodzić". Czyli zdychaj - bylebym ja za to nie odpowiadał.
    • Gość: KLAWO JAK CHOLERA Re: Kurs pierwszej pomocy IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.13, 20:28
      Wpadnij do Radomskiego WOPR na Filtrową 4. Będziesz miał możliwość zostania ratownikiem WOPR łącznie z ukończonym kursem KPP (kwalifikowana pierwsza pomoc, zgodnie z Art.14. Ustawy z dnia 8 września 2006 r. o Państwowym Ratownictwie Medycznym.
      Zakres czynności wykonywanych przez ratownika w ramach kwalifikowanej pierwszej
      pomocy obejmuje:
      1) resuscytację krążeniowo-oddechową, bezprzyrządową i przyrządową, z
      podaniem tlenu oraz zastosowaniem według wskazań defibrylatora zautomatyzowanego;
      2) tamowanie krwotoków zewnętrznych i opatrywanie ran;
      3) unieruchamianie złamań i podejrzeń złamań kości oraz zwichnięć;
      4) ochronę przed wychłodzeniem lub przegrzaniem;
      5) prowadzenie wstępnego postępowania przeciwwstrząsowego poprzez właściwe
      ułożenie osób w stanie nagłego zagrożenia zdrowotnego, ochronę
      termiczną osób w stanie nagłego zagrożenia zdrowotnego;
      6) stosowanie tlenoterapii biernej;
      7) ewakuację z miejsca zdarzenia osób w stanie nagłego zagrożenia zdrowotnego;
      8) wsparcie psychiczne osób w stanie nagłego zagrożenia zdrowotnego;
      9) prowadzenie wstępnej segregacji medycznej w rozumieniu art. 43 ust. 2.
    • Gość: lone Re: Kurs pierwszej pomocy IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 14:15
      ja brałem udział w szkoleniach on-line prowadzonych przez sułkowski i wiem że oni też mają w pakiecie kursy pierwszej pomocy, możesz sprawdzić na ich stronie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka