Dodaj do ulubionych

Nasz uniwerek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:51
www.rzeczpospolita.pl/dodatki/praca_060419/praca_a_17.html
Świetna robota chłopaki. Kiedy likwidacja?
Obserwuj wątek
    • Gość: gf Re: Nasz uniwerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:19
      czemu likwidacja? mamy zbyt unikatowe kierunki ;)
    • jdk Re: Nasz uniwerek 19.04.06, 23:44
      Smutna statystyka, ale chyba bardzo prawdziwa.

W ciagu pieciu lat, od 2001 roku, z i tak niskiego 69. miejsca "awansowalismy"
      na 80.

W kategorii Politechnik jestesmy zdecydowanie na ostatnim miejscu. Zreszta,
      malo jaka uczelnia jest za nami. Wlasciwie nalezy sie cieszyc, ze w ogole
      zostalismy sklasyfikowani :(

Dokladniejsza analiza punktacji pokazuje, ze jedyne sensowne punkty uzyskujemy
      w kategorii "Komputeryzacja zasobow bibliotecznych" oraz "Wsparcie
      absolwentow". Nikle pocieszenie.

Kolejne nikle pocieszenie, ze Akademia Swietokrzyska, majaca rzekomo ambicje
      uniwersyteckie, tez jest na "wysokim" 72. miejscu...

No coz. Mizeria...
      • Gość: KR! Re: Nasz uniwerek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:07
        Kielce z tym grajdołkiem Akademią Świętokrzyska to nie ma się co dziwić poziom tam żałosną ,a le z tą naszą polibudą to trochę przesadzili!Wsty gdzie są władze uczelni , rektor , rada wydziału interweniować!
        • Gość: sadek Re: Nasz uniwerek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.04.06, 20:19
          buhahahaah zlikwidowac to radomskie dziadostwo, nadaje sie toto jedynie do
          tarcia chrzanu
          • Gość: Felek Re: Nasz uniwerek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:25
            Zlikwidować takich jak ty w tym mieście! Wtedy bedzie na pewno wiekszy pozytek
            dla miasta.
            • Gość: 9pm Re: Nasz uniwerek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.04.06, 20:36
              Szkoda gadac bo 'uczelnia wyzsza' to za duzo powiedziane jak na takie dno.
              • Gość: KR! Re: Nasz uniwerek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:40
                Zlikwidować Akademie Świetokrzyska w Kielcach jestem jak najbardziej!
    • Gość: muniekos Re: Nasz uniwerek IP: 82.139.36.* 20.04.06, 20:45
      Jaka uczelnia tacy studenci. I w drugą stronę też...
      Lepsza kadra naukowa - czyt. pasjonaci potrafiący zarażać entuzjazem i lepsze
      przygotowanie do zawodu (nauka PRAKTYCZNYCH, przydatnych w pracy umiejętności)
      i problem będzie rozwiązany.
      Po żadnej uczelni nie jest łatwo poradzić sobie później w pracy. Skonczylem
      uczelnię z "czołówki" rankingu, a i tak 90% umiejętnosci nabytych przez 5 lat
      jest mi nieprzydatnych. W ich miejsce musialem uczyc się nowych o których
      istnieniu dowiedziałem się dopiero pracując (a pracuję w zawodzie
      odpowiadającemu w 100% mojemu wykształceniu - na studiach nie było o pewnych
      sprawach ani słowa...) Zresztą, kto jest ambitny i ma jakiś życiowy CEL, to po
      każdej uczelni da sobie w życiu radę. Także głowa do góry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka