Dodaj do ulubionych

"DEKADA" - nowa kawiarnia

26.05.06, 09:29
Dzisiaj zerknąłem przez otwarte drzwi do tego nowego lokalu i jestem bardzo
pozytywnie zaskoczony. Wreszcie żywe barwy i fajny klimat. Z tego co wiem to
otwarcie planowane jest na jutro, 27.05. Jest i telewizor, więc mistrzostwa w
dobrym lokalu, wśród miłego towarzystwa i z kuflem w ręku będą udane ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: be Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:53
      A jakiś adres?
      • Gość: janserce Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: 213.199.233.* 26.05.06, 12:49
        Klub czynny od poniedzialku do piatku
        od godz. 19-stej
        w soboty klub czynny od godz. 20.00
        w niedziele klub nieczynny.

W srody i czwartki od godziny 21
        obowiazuja bilety wstepu w cenie: 10 zl
        w piatki i soboty od godziny 20 obowiazuja
        bilety wstepu w cenie: 20 zl panie, 25 zl panowie.

www.dekada.pl

KLUB DEKADA
        Warszawa, ul. Grójecka 19/25,
        tel. 022 668 97 77, 022 823 55 58, 0-602 68 58 05, fax. 022 823 69 97

• Gość: jan bez serca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.internet.radom.pl 26.05.06, 17:36
          Ale fajne laski tam są ;)))))))))))
      • Gość: Baca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.05.06, 01:05
        Be, kawiarnia mieści się na ul. Rwańskiej 10 w nowym budynku po remoncie,
        otwarcie jutro po południu a od 18 godz. właścicielka p. Marta zaprasza na
        darmową kawusię prosto z ESPRESSO ale tylko dla pierwszych 30-tu osób.
        • Gość: baca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.05.06, 22:50
          No i doczekałem się, wreszcie otwarta a co plecają to tylko palce lizać, dużo
          i tanio a w szczególności kawę z ESPRESSO lecz również znakomite ciasta w tym
          "radomiankę", taka jak kiedyś w Stylowej ale też można zjeść coś oryginalnego
          jak np. "Jodło drwala" - ciekawe co to takiego?, podobno to rarytas szefa
          kuchni. Narazie mnie nie stać, ale może kiedyś.
          • Gość: consultingf Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.05.06, 22:52
            Byłyśmy dziś w tej kawiarni i jesteśmy mile zaskoczone tak obsługą jak i
            wystrojem wnętrza ceny jak wszędzie ale tu przynajmniej jest spokój no i można
            palić w lokalu bez wychodzenia na ulicę. Kawa jedyna taka w Radomiu, prawdziwa
            mielona świeżo i co za zapach!!!!!!!!!
            • Gość: Anty-palacz Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.05.06, 07:00
              "...no i można palić w lokalu bez wychodzenia na ulic" - to moja noga tam nie
              wstapi!!! ZAKAZ PALENIA powinien obowiązywać we wszystkich lokalach
              gastronomicznych!!! Lubimy przypodabniać się do Zachodu, ale w tym co jest nam
              wygodne prawda? Nienawidzę palenia!!! Dlaczego mam wdychać te śmierdzące opary
              tylko dlateho, że jakaś cizia nauczyła się jarać w ukryciu przez "starymi" żeby
              dodać sobie dorosłości? Ktoś napisze "to nie musisz tam chodzić". Owszem, ale
              gdzie w takim razie? Nawet wielkie akcje (m.in. GW) zdane są na niepowodzenie
              bo robione są doraźnie, przypadkowo, przy okazji. A propo GW. Przypomina mi się
              ich "ogromna" akcja STOP PALENIU. Artykuły, wywiady itp. OK. ale zaraz na
              kolejnej styronie jej redaktor naczelny z papierochem w ręku i kłębach dymu
              pisze felieton o jakimś swoim przyjacielu. Ale to tak na marginesie.
              STOP PALENIU W LOKALACH GASTRONOMICZNYCH!!!
              • Gość: consultingf Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.05.06, 09:54
                "anty-palaczu" nie masz się co tym tak denerwować gdyż jest sala klimatyzowana
                a i wentylacja jest b.dobra, że nawet nie poczujesz dymu papierosowego.
                • niedojdaa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia 29.05.06, 10:30
                  consulting ma racje, jest świetna wentylacja.
                  Byłam wczoraj na kawie :) o ja cie!!!!!!! jaka pyszna!
                  • Gość: Waldi Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.05.06, 22:28
                    Nie tylko kawa jest znakomita ale również ciacha. Jadłem dziś jodło drwala i
                    muszę powiedzieć że jest pyszne, a jutro chyba się skuszę na kieszeń zbójnicką.
                    Szefowa tak trzymaj!
              • Gość: lolo Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.05.06, 20:49
                palą też chłopcy pragnąc dodac sobie dorosłości, nie tylko cizie, więc jeżeli
                przeszkadzają ci palący to nie pisz tylko o dziewczynach
                • Gość: Waldi Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.06, 22:32
                  A jednak nie jadłem "kieszeni zbójnickiej" ponieważ kątem oka zauważyłem jak
                  jakiś gość jadł bardzo wykwintny obiad, zafundowałem sobie. Jadałem w wielu
                  restauracjach ale czegoś tak wspaniałego jeszcze nie jadłem, to danie nazywa
                  się "śląskie niebo". Po prostu niebo w gębie a te pampuchy, 3 gały na 3/4
                  talerza.
    • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.06, 22:39
      no ale jak tam w końcu jest bo nie wiem.Leją tam piwo?p,łaci się za wstęp w
      weekendy?Będą mecze na mistrzostwa transmitować?Czy co to w końcu
      jest,kawiarnia?Dzieki za odpowiedź...
      • Gość: ło3k Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.internet.radom.pl 30.05.06, 23:37
        Może się mylę, ale dziwnie mi tu jakoś autoreklamą zajeżdża - tyle tych ochów i
        achów.I te dania wymieniane w kolejnych postach- to działa na wyobraźnię ;)
        • Gość: karola Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:57
          trzeba sie przekonac, zajrzec i sprawdzic:)
      • Gość: dziki Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.radom.pilickanet.pl 31.05.06, 08:17
        Piwo leją, za wstęp się nie płaci. Mistrzostwa będą. I jest to kawiarnia.
        • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.06, 17:18
          spox odpowiedz.Dzięki
        • Gość: zonk Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.06, 20:03
          kawiarnia z piwem? i ogladaniem pilki? hmmm
          • Gość: baca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.06, 23:30
            Zonk, przecież nie musisz pić piwa a np. czekoladę na gorąco tylko trzeba za
            nią zapłacić i to mniej niż za piwo.
            • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.06.06, 00:09
              o ja rozumiem Zonka..tzn. wg. mojego pojęcia w kawiarnii lejo kawe, i lekko
              dziwnym jest że piwo tam leją.Może przy okazji zapytam jakie piwko tam leją z
              kija?Tyskie,Warkę,Okocim czy Lecha?...
              • Gość: baca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.06.06, 08:53
                aa, nie zgadłeś, przyjdż to zobaczysz.
              • Gość: dziki Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.radom.pilickanet.pl 01.06.06, 08:56
                Tyskie z kija, a inne z butli.
              • niedojdaa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia 01.06.06, 10:18
                aa lejo kawe, lejo piwo, dajo jodło, nastawiajo mecze w TV, puszczajo fajną
                muze, wiec chyba wszystko w jednym. Jednym słowem supcio nie? :)))
                • n.michal Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia 01.06.06, 12:53
                  a karta mozna placic??
                • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.06.06, 00:16
                  no to co tygrysy po robocie lubio najbardziej..:)
                  Pozdro dla wszystkich Tygrysów
                  • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.06.06, 00:18
                    ..no i już wiem gdzie mistrzostwa(tzn.Polski mecze) będe oglądał...
                    • Gość: consultingf Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.06.06, 23:58
                      Jestem mile zaskoczony tak dużą frekwencją i dziś po południu był problem z
                      miejscem. Jak widać taka placówka kulturalna w tym miejscu była potrzebna. Z
                      tego co usłyszałem to jako jedyni w mieście przyjęli dzieci z rodzinnego domu
                      dziecka z okazji ich święta i właścicielka zafundowała dla nich słodki
                      poczęstunek. BRAWO!!!!!!
                      • Gość: baca Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 22:03
                        A ja myślałem że jak jesteśmy ludżmi wierzącymi to powinnimy sobie pomagać a
                        jak widać to są tylko wyjątki. Tym bardziej mnie upewniło że Kierowniczka
                        lokalu jest osobą na którą można liczyć. Bardzo dziękuję za tak wspaniały gest
                        w imieniu dzieci.
    • Gość: qot Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.radom.pilickanet.pl 07.06.06, 09:32
      Bardzo podoba mi się wystrój lokalu i muzyka. Obsługa miła, a kawa super. Na
      pewno tam jeszcze wrócę.
      • n.michal Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia 07.06.06, 12:09
        macie jakis telefon do tego raju ;-))zeby zarezerwowac stoik i ponawiam pytanie
        czy karta mozna placic??
        • Gość: gość Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 12:53
          można, ale w banku.
          • Gość: dziki Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.radom.pilickanet.pl 07.06.06, 13:12
            Kartą nie zapłacisz, ale co za problem mieć w kieszeni parę złotych? Telefonu
            (jeszcze) nie ma.
            • n.michal Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia 07.06.06, 14:44
              z zasady nie nosze ze soba w gotowce wiecej niz 10zl, a poza tym to jak ide do
              lokalu to nie wiem jak "dobrze' bede sie bawil i jak wieczor sie rozwinie wiec
              i ciezko zaplanowac ile kasy bedzie potrzebne
              a moze mozna przez net zarezerwowac stolik jak nie ma telefonu??
              • Gość: robi Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.06, 15:48
                No prosze jak latwo robi sie autoreklame!Lokal otwarty dopiero co a juz tyle
                pochwal wystarczy personelowi zlecic napisanie kilku postow i reklama gotowa!
                • Gość: aa Re: "DEKADA" - nowa kawiarnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 16:45
                  ameryki to ty nie odkryłeś, reklama dźwignią handlu przecież jest...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka