bystrzycanieklodzka Chcemy UB40 w G2 !!! 18.07.06, 12:14 Co na to wlasciciele? Pomysl realny czy jeszcze za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_25 Re: Chcemy UB40 w G2 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:14 No wam to dogodzić. Wszyscy by tylko krytykowali a nikt nie zdaje sobie sprawy ile pieniędzy i trudu ktoś włożył by otworzyć ten lokal. Ludzie czepiacie się takich pie..że szkoda gadać. Może w końcu zaczniecie chodzić do tych Radomskich lokali przez co podniesiecie renomę i średnią wieku a nie tylko biadolicie. Dodam jedynie że znam trochę jednego współwasciciela który nie jest z Radomia i człowiek ma pojecie o prowadzeniu tego typu lokali poza tym ma również szerokie znajomości i z czasem się przekonacie że będzie to lokal nie dla chołoty. Co do sobotniego otwarcia to było to raczej przed otwarcie w którym właściciele chcieli sprawdzić jak zachowa się ochrona i kelnerzy oraz jakie są niedosciągniecia przed głównym otwarciem które będzie miało miejsce dopiero 21 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:32 super ze wreszcie cos zaczyna sie dziac. ktos wie jaki rozklad jazdy jest na kolejne dni? co sie bedzie dzialo? chetnie sprawdze ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:42 Strefa G2 będzie duża konkurencja dla radomskich loklai jeszcze jak będzie kręgielnia.To dobrze bo to wymusi zmiany an innych radomskich klubach.Kiedyś były Katakumby , Deja Vu , Bohema , Piwinica , Royal teraz juz tyhc lokali nie ma.Są nowe czy lepsze kto co woli , rzecz gustu.Ja bym chciał by w Strefie G2 było dużo koncertów.Marzę , zeby tam zagrali m.in Hey , Kombii , Kult , rockowe inne grupy.Żeby program był ambitny mało muzy takiej jak w Maliszewie,Zwoleniu,Ostrowcu(nie byłem tam nigdy ale nie odpowiadają mi style tych lokali ) nie lubię muzy typu Manieczki mam nadzieję że tam tacy dj nie będą zapraszani.Lokal musi sobie wyrobić markę.Otawrcie oficjalne dopiero w ten wekend!Ja wierzę że ten lokal w Radomiu wypali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.55.* 18.07.06, 21:41 www.wradomiu.pl/index.php?option=com_zdjecia&id=59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:44 325 zdjeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy jest super IP: *.152.udn.pl 18.07.06, 23:17 www.wradomiu.pl/przegladaj.php?f=3&m=324&s=g2-07-15-&nr=131 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłydres Re: jest super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:49 Lysy - jednak zdjecia mowia prawde.. na fotkach jest masa nieletnich i lysych dresków :) poszli na masówke, byłem tam wtedy ale na szczeście wczesnie wyszedlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jest super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.07.06, 03:49 www.wradomiu.pl/przegladaj.php?f=3&m=324&s=g2-07-15-&nr=129 ci panowie wcale nie wygladaja jakby zjedli pigulki ekstazy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucha Nie Siada Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:54 Odkąd ludzkośc wynalazła narkotyki towarzyszą im zawsze dyskoteki. Dyskoteki- narkotyki jakby jedno słowo połączone poziomą kreską tak jak usypana amfetaminy ścieżka. Dla niektórych ich zdrowie nie jest ważne liczy się natomiast tylko muzyka wywalająca bębenki z czaszki i stan odurzenia ponarkotykowego. Jakby ćpunów było mało to takie wielkie ubojnie młodzieży będą ściągały dresów i clubersów z okolic, może nawet z Przytyka. Muzyka techno to nieudolna próba pokolenia do uwydatnienia swojego buntu i oryginalności ale tak naprawdę to gó.. nie muzyka i ćpajta, dupy dawajta i sie ramy trzymajta. Jesteście super wyluzowani. RADOM-JADOM napełnij spodnie czekoladom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:17 W klubie Strefa G2 musi ale to musi !!!! być porzadna selekcja żadnych osób poniżej 18 i w żadnych strojach sportowych.Choć w garniturach wpadać na balet jak to paru robi do Czarenj owcy to też przesada!w klubie jak njamniej techno manieczke dużo muzyki klubowej i koncertów wtedy lokal wypali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:03 mam prośbe.. czy ktoś mógłby wstawic na stronke link ze zdjęciami z imprezki?? dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:07 juz mam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaS Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 213.195.149.* 20.07.06, 14:13 Patrzac na te fotki to nie wyglada to za ciekawie, GÓWNIARSTWO o lysych prostaczkach nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 213.195.149.* 20.07.06, 14:18 Ogladalem zdjecia z imprezy i ludzi na parkiecie, wniosek jest jeden- wies tanczy i spiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.06, 19:21 Powiem tak byłam na otwarciu w sobotę i nawet mi sie podobało.Moje spostrzeżenia są takie.W takich clubach gdzie sie miesci ok 1,5 tys osób nie można robić za wielkiej selekcji z prostego powodu.W końcu do lakalu wejdzie tylko 200-300 osób , których nie będzie w nim widać i wtedy każdy powie , że była lipa bo mało ludzi i wiecej juz tam nie przyjdzie.Ludzie są tam tacy jacy są obok nas na ulicy.Sami jesteśmy tacy sami jak inni więc nie krytykujmy innych!!!Trochę więcej tolerancji!!!!Co do wystroju clubu jest OK.Tylko pamietajcie o jednym lokal to nie wszystko.Wazny jest klimat w nim i muzyka.Chcielibyście coś innego inną muzę clubową itp.Jest tylko jedno ale....Gdzie taka muza jest grana>>>????Zobaczcie co się gra w Scenium , w Maliszewie w Białobrzegach w Błotnicy....Jak myślicie czemu tam się tak gra? Ano taka muza przyciąga jak największą ilość ludzi!!!Oni muszą zapełnić parkiet by właściciele zarabiali.Jest wiele ładnych clubów , które już są zamknięte np Manchatan.G2 w porównaniu z Manchatanem marnie wypada.Wystrój w Manchcatanie jest 3 razy lepszy światła i nagłośnienie też!!!!Cóż z tego ale lokal już zamknięty!!!!Scenium i Błotnica się trzyma....Moim zadaniem najlepsze w okolicy są cluby Scenium , zawsze się w nich coś dzieje.To jest podstawa!!!!! Na otwarciu było mowine , że już we wrześniu Safri Duo...tylko kto z młodych ludzi ich słucha ja mam 24 lata i jakoś nie slucham , a starsi nie przyjdą na impreze gdzie jest 1000 osób.Co do Dj , którzy grali to znam Dj Radiego co grał w Rodeo.Muza ogólnie w Rodeo była lipna: na otwarciu też nic nowego nie zagrał tylko stare piosenki.Drop zagrał nawet w miarę to co w radio i na Vivie.Pamietam go jeszce ze Zwolenia.Kiedyś tam jeździłam przez rok.Nawet całkiem całkiem gra.Mario jest niesamowity gra dysko polo :)))))To już lekka przesada.W dodatku strasznie krzyczy do mikrofonu z echcem.To juz chyba niemodne:)))Ktoś napiasał że przdali by się Dj z Warszawy...Tylko , że wtedy bedzie przychodzić 40-50 osob napalonych na muzykę taką co grają.Byłam też w niedzielę w G2 , ale nie wchodziłam bo za co mam zapłacić 10 zł jak nic się nie dzieje i ludzi było z 60 ozób .Poszłam do Czarnej Owcy było ponoć prawie 800 osób:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 82.139.51.* 20.07.06, 19:40 Wiocha wiocha wiocha ,tak mozna ocenic nowy Radomski klub, ale nie spodziewalm sie za wiele w koncu jak ktos robi "club" na 1500 osob to odrazu wiadomo ze bedzie wiocha bo w Radomiu trudno jest znalezc 300 osob ktore by sie nadawaly do porzadnego klubu chociazby warszawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:23 W Radomiu znalazłoby się parę tysiecy osób które by się nadawały do tych warszawskcih klubów a nie 300!Nie pisz bzdur , byłem w około 10 klubach w wawce i tylko Paprotka mi się podobała.W stolycy jest sto klubów!A w 1,2 mln Pradze jest 240 a np. w takim Talinie około 150 jednym z najlepszych klubowych miast Europy! PS.W niedzielę w Czarnej owcy nie było 800 osób a 1000! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 82.139.34.* 11.08.06, 11:50 W jakie dni wdo G2 jest wstęp za darmo? Słyszałam, że w niedziele i czwartki, czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.07.06, 03:57 tu kolega ma racje :/ (dzisiaj smaczna impreza hard acid byla) :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ony Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:38 koleżanko Karino, proszę nie porównuj blotnicy do maliszewa czy scenium! i żeby było jasne: w taboo nie gra sie juz od dawna techno!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaS Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 213.195.149.* 21.07.06, 10:46 Jezeli porownuje sie ten klub do dancbud w Maliszewie to sorry ale poziom i towarzystwo niesterty podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARIO Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 82.139.41.* 21.07.06, 13:46 Droga Karino jeśli uważasz że Stachursky jest gatunkiem disco polo to chcę Cię uświadomić, że jest to muzyka dance. Stachurskiego z tego co wiem grają też w Warszawskich klubach a poza tym jest jedynym wykonawcą który występuje podczas wszystkich mistrzostw Polski w miksowaniu (chociażby tych organizowanych przez DEE JAY MIX CLUB). Nie wiem też gdzie ty słyszałaś żebym krzyczał do mikrofonu z echem (za dużo wzięłaś chyba dropsów i miałaś zwidy albo ktoś kazał ci to napisać). Z tego co czytałem to dobrze bawisz się w Scenium chyba właśnie przy disco polo bo to tam ostatnio był koncert grupy BOYS. A jeśli chodzi o G2 to jest to klub który ma przyciągnąc szerokie spektrum ludzi (od miłośników jazzu po zwolenników house). W tygodniu jest pięć imprez i każdego dnia inny gatunek muzyki jest motywem przewodnim. Z tego co wiem w G2 dla techno nie ma miejsca (właściciele nie chcą żeby ich lokal był kolejną jazdownią)więc jadąca dziewczynko zostaje ci tylko Scenium. Pozdrowienia dla całej ekipy STREFY G2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARIO Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 82.139.41.* 21.07.06, 14:26 Droga Karino jeśli w G2 gra się disco polo (czyli Stachurskiego) a najlepsze są kluby Scenium to chcę Cię poinformować że 27 sierpnia w Scenium Zwoleń o godz 19 zagra zespól BOYS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Jaka cena wejsciówki i piwa ??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.07.06, 22:28 Kobiety i faceci taka sama cena? jakie piwo i jaka cena jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:12 jak jesr strona dyskoteki G2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QREK Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 01.08.06, 12:45 Wies bo jeden z wspolwlascicieli jest ze wsi.Prosty chlop Marek Puk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: 82.139.55.* 03.08.06, 03:14 ty!!! qurek, siurek czy jak ci tam!!! odp.ierd.ol się od Marka Puka zasra.ńcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co tak naprawdę zaczyna się dziać... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.07.06, 03:53 jakie techno manieczkowe ? przeciez techno to techno , a manieczki to trance a nie zadne techno , skoro sie nie znasz na gatunkach muzyki elektronicznej to sie nie wypowiadaj bo twierdzac ze manieczki to techno wystawiasz sie na posmiewisko :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:49 Najlepsi są ci ochraniarze z Psami:)) fajny widok:)) normalnie jak jakaś "Twierdza":):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.07.06, 23:24 Wie ktoś jaka jest cena wejściówki i jaka cena browara jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_25 Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:09 Ten piest jest przeszkolony w wyszukiwaniu narkotyków a jak jest w rzeczywistosci tego nie wiem ale napewno z czasem się to okaże. Bynajmniej tak twierdzi własciciel klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 19:43 Wstęp dziś do klubu muzycznego Strefa Ga kosztuje 10 zeta mają grać dj z warszawy jakiś dj duet!Takie info podało Echo Dnia wczoraj w piątkowym wydaniu.Ja sie dziś do Strefy G2 nie wybieram!Czekam aż minie bumm na ten lokal.Czekam też na koncerty rockowe , wczoraj było podobno oficjalne otwarcie z koncertemm i było ponad 500 osób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARIO Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.41.* 22.07.06, 23:41 Ludzie co wy piszecie!!! Manieczki to nie gatunek muzyki tylko wieś pod Poznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.07.06, 04:51 właśnie wróciłam.Lipa straszna!!!Muza słaba i ludzi mniej niż w ubiegłą sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 61.235.140.* 23.07.06, 22:32 Ludzie to zenada w czwartek mial byc BLACK !!!! Tymczasem bylo zagrane przez calą impreze moze ze 3 kawalki.Po co wiec te plakaty??? Poszedlem w sobote ale gral ten sam co w czwartek i tez zamulal.Zmienilismy cub na.....No wlasnie moze bez reklamy:)))Gral tam MATUSCH !!!Imprezka spoko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARIO Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.41.* 24.07.06, 03:31 Do Artura i innych. Nie piszcie, że G2 jest takie czy owakie tylko przedstawcie konkretnie swoje propozycje (jaką muzykę byście w tym lokalu chcieli i jakich wykonawców lub dj'i mają zapraszać). Po części to Wy będziecie ten lokal tworzyć (jako goście). Wydaje Mi się że właściciele też trochę czytają wasze komentarze i konkretne propozycje dobrze by ich nakierunkowały. Jak na razie z tego co czytam to mam wrażenie jakby ktoś chciał na siłę zdyskredytować ten lokal. Piszcie wasze propozycje rozkładu imprez, jaka muzyka, jacy wykonawcy i w które dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trance to nie Tech Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.06, 03:12 pożądane gatunki muzyczne w Radomiu to :] Acid Techno, Hard Acid , Pounding , Drum & Bass , Latino Techno , Progresive , Funky , Electro i inne ambitne elektroniczne twory a nie jakieś tandetne komercyjne i monotonne telewizyjne trancy i manieczkowa muzyka :D , nie ma nic gorszego jak białe rękawiczki i gwizdki. a w pl mamy mnóstwo utalentowanych grajkow , przyklad ponizej tech-nikum.lub.pl/djs.php?kto=g ktorzy bezblednie serwuja muzyke z winyli , a nie z jakis skladanek na cd :D ps. proponuje zamienic trance na angielskie techno , jezeli sciagniecie do G2 z anglii: Ant-a albo Drummer-a (drodzy nie są), do tego z polski Groovelikera i jego ekipe to śmiało wpadne na piwko i podrygać do rytmów hard acid :] ps2. co do lajtowych klimatow to tak w ogóle to przydałby się żeby dj operował w klimacie labeli np. (Primate Rec., Bush ,Primevil , Ape , Beatdisaster , It ,Ill , Intec , Reloop , Sway , Zync itd.) mam nadzieje że kiedyś G2 osiągnie zbliżony poziom do dawnego Ubota czy początkowych imprez w P51. (ech ale to były czasy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.06, 00:37 Gościu (a jednak tak) jutro składam doniesienie za wyłudzanie kasy z abonamentu telefonicznego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.55.* 26.07.06, 02:04 No i widzisz Mario jaka cisza? Oni sami nie wiedzą czego chcą od tego klubu. A taaaacy napinacze, że zaraz pęęęękną. Żałosna manifestacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARIO Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.41.* 26.07.06, 02:39 CIEKAWY JESTEM TYLKO KTO TĄ "MANIFESTACJĘ" NAKRĘCAŁ. ALE TEGO TO JUŻ CHYBA SIĘ NIE DOWIEMY. MASZ RACJĘ "SPOKOJNY", ŻE ONI SAMI NIE WIEDZĄ CZEGO CHCĄ. KRYTYKOWAĆ JEST BARDZO ŁATWO. A POTEM TO TUMAN JEDEN Z DRUGIM WYPISUJE ŻE RADOM TO WIOCHA I NIE MA GDZIE SIĘ POBAWIĆ. A JEŚLI COŚ POWSTANIE TO ZACZYNA SIĘ MIESZANIE Z BŁOTEM. DOBRZE KTOŚ NAPISAŁ NA TYM FORUM, ŻE W RADOMIU TO NAWET PRZESZCZEPY SIĘ NIE PRZYJMUJĄ. RADOM CHCE MIEĆ KLUBY I KULTURĘ KLUBOWĄ TYLKO, ŻE NIEKTÓRZY MIESZKAJĄCY W TYM MIEŚCIE DO NIEJ NIE DOROŚLI. POZDROWIENIA DLA CAŁEJ EKIPY STREFY G2. POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:33 czy jest juz oficjalna strona klubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REJF1 Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.06, 17:41 Witam Strona już jest (od jakiegos czasu) niestety nieco gorzej jest z jej aktualnością. Zainteresowanym podaję adres: www.g2.radom.pl/ Darz bór Rafin === "Chcieliśmy bardzo dobrze a wyszlo jak zwykle" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolus20 Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:13 Jak dla mnie to extra nareszcei co nowego tak trzymac wiecej inwestorów :D ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:43 Dla mnie osobiście lepsze wraźenie robi klub muzyczny CZRANA OWCA niż Strefa G2 ale to chyba wynika z tego , że w czarnej owcy grają lepsi dj-e i jest inna muzyka.A co do Strefy G2 ja bym tam widział dużo koncertów może właściciele pójdą w tym kierunku właśnie zamiasta na amse pójdą na wyźszą kulturę koncertową w Radomiu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.06, 23:40 Mua rzeczywiście lepsza w Czarnej Owcy.Przynajmniej grane jest to co jest na listach przebojów ina Vivie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucid Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.06, 07:21 ktoś tu napisał ze manieczki to trance...buahaha kolego skoro to trance to posłuchaj sobie Astral Projection albo Hallucinogena i powiedz czu takie cos to manieczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.06, 13:58 już wyjaśniam twoje wątpliwości "Terminem Wixa określane jest zjawisko istniejące w dużych polskich dyskotekach na przestrzeni lat 1998-2005. Złoty wiek i szczytowa popularność nurtu przypada na lata 2000-2003. Muzyka grana na imprezach "wixiarskich" to nieskomplikowane połączenie hard house'u i dance'u nazywane club house. Za pionierów club house uznaje się zespół Klubbheads, który wylansował charakterystyczne brzmienie i układ linii basu. Imprezy "Wixiarskie" odbywały się głównie w dużych klubach na przedmieściach, przy udziale kilku tysięcy bawiących się. Imprezie przewodził DJ motywując okrzykami do zabawy tłum. Pierwszym polskim promotorem tego typu zabawy był DJ Kris, rezydent wielkopolskiego klubu "Ekwador" w Manieczkach pod Poznaniem. Wixa jako zjawisko jest połączeniem zachodnioeuropejskich zwyczajów obserwowanych na wielkich imprezach typu Love parade z elementami holenderskiego Stupid House. Bawiący przebierali się za robotników, roboty, kosmitów, malowali ciała czy zakładali maski chirurgiczne, odblaskowe i fluorescencyjnych stroje, a także używali takich akcesoriów jak gwizdki, świecące w UV rękawiczki, glowsticki, mrugające bransoletki. Przez wzgląd na intensywność świateł i muzyki, sporą popularnością cieszyły się także niedrogie narkotyki pobudzające - extasy oraz amfetamina. Słowo "wixa" (pierwotnie pisane vixa, wulgaryzm zaczerpnięty z języka niemieckiego) wywodzi się z okrzyków wznoszonych przez didżejów oraz uczestników imprez, głównie w wielkopolsce. O ile "wixa" w gradacji uczestników imprez oznacza maksymalną zabawę, następnym określeniem jest "luta" - oznaczające chwilową, mocniejszą wixę. Ostatnim z gradacji określeniem jest "huta" oznaczające zbyt mocną wixę, najczęściej wiążące się ze zbyt mocną (techniczną) muzyką nie niosącą już przyjemności z zabawy. Charakterystycznym elementem imprez typu wixa są rodzaju okrzyki, takie jak "jazda!", "lecimy!" czy inne, często też o podtekście seksualnym. W różnych regionach Polski funkcjonują także inne określenia wixy jak jazda, rurka czy belka. O ile geneza tego pierwszego jest podobna, to dwa pozostałe określenia odnoszą się do muzyki kojarzonej z wixą i charakterystycznego "rurowatego" metalicznego basu obecnego w co drugiej ósemce pomiędzy Beat'ami.Zjawisko to zwane jest też niekiedy "manieczkami". Głównymi promotorami vixy w Polsce, w jej złotej erze byli DJ Kris, Dj Alien, Dj Hazel, Clubbasse, oraz Dj Noiserr . Aktualnie czołówkę stanowią K-Tronic, C-Bool oraz MBrother. Wixa powoli zanika, choć nadal ma wielu zwolenników. Jednak, w wyniku dużej nagonki i fali stron internetowych szydzących z tego typu zabawy, wielu DJów którzy zaczynali od wixy, zmieniło muzykę i image nastawiając się na bardziej aktualne trendy. Imprezy wixy ewoluowały w kierunku masowych eventów z muzyką trance oraz rzadziej techno i schranz. Próby ewolucji w kierunku Funky house i progressive house kończyły się fiaskiem, gdyż muzyka ta była na to zbyt wolna." znalezione na pl.wikipedia.org/wiki/Wixa , głupio teraz co :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.06, 14:57 i żeby bardziej Cie zdołować to uświadomie Cie że gatunki grane w tancbudach typu manieczki to hard trance i hardstyle , to tyle jakbyś nie wiedział znafco muzyki , muhahaha :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucid Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.07.06, 23:56 Morda pokemonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucid Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.07.06, 23:57 To jest Technodisco i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.07.06, 11:48 widać odrazu że jesteś znafcom rodem z remizy strażackiej :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:54 i zaczeli juz wpuszczać od 21 lat ciekawe ile bedzie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.07.06, 02:00 jak bedzie gral dalej ten dj co grał w Rodeo to będzie tak samo jak w Rodeo.Czyli niedłógo się zamknie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucid Re: Super IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.07.06, 06:41 jestem znawcą rodem z Montego Bay... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:39 No no widze,że OCHRONA szaleje.Widziałem jak wyprowadzili klijeta i jeden z nich przystawił mu pistolet do głowy krzyczac,że wiecej tu nie wejdzie!Coś mi sie wydaje,że nieładnie sie zachował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:46 No i zapomniałem o najważniejszym.Co by było jak by ten pistolet niechconco mu wypalił?bo zabawkowy to on niebył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krom Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:55 komus sie chyba wydaje ze na dzikim zachodzie jest!wydawalo mi sie ze ochrona jest (jak sama nazwa wskazuje) od ochrony,a nie od popisywania sie bronia i strugania twardziela!securitas sie nie popisal- kolejny bezmozg z klamka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:45 Popisuje sie bo stoi za nim pare policjantów niech przystawi komuś z chopakow z miasta to wtedy zobaczymy,a nie zwykłemu leszczykowi ciekawe jak by poszedł na niego na policje hahaha.Mysle że nawet by mu nie pomogli oni ani pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 222.99.195.* 31.07.06, 20:57 Tak naprawde to fajny club .Szkoda tylko , że nie ma w nim pożądnego dj.Dj Radi powinien odświeżyć swoje nagrania i zobaczyć co jest na listach przebojów oraz co się gra w Radomiu i w okolicach ,Teraz jeżeli chodzi o muzę jest straszna lipa.Jeszce jedno nie powinien mówic nic do mikrofonu.Ma śmieszny głos i zero w nim akcentu.Smieszne jak na dj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 211.213.18.* 31.07.06, 21:01 Olcia tu masz akurat rację ten klub z tym DJ daleko nie pociągnie.Dla mnie też muzycznie LIPA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 00:20 no nie,znow jakies leszcze na ochronie.W dodatku pistoletem strasza,nie maja juz czym? smiac mi sie chce z tych "kozakow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:33 Teraz jest rozkozaczony bo ma 2 pistolety przy sobie i pokazuje żeby wszyscy widzieli że on jest gośc,a jeszcze tak niedawno chował sie za plecami innych żeby mu sie nic nie stało.Chodzi sobie teraz WIELKI ochroniarz ze swoim ochroniarzem bo tak naprawde to sie własnego cienia boi. A propo kto dał tak słabemu psychicznie człowieczkowi pozwolenie na broń chyba poszła niezła kasa tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:35 Ta "ochrona" tudzież "SELEKCJONERZY" jest benzadziejna... Nie wpuscili nas bo nie spełniamy wymagan lokalu, ale neistety nie potrafili nam powiedziec jakie sa te wymagania... Najpierw chodziło im o dowody, a kiedy pokazałysmy, okazało się ze wyglądam na 16 lat mimo ze 18 skończyłam daaawno i nie moge zostac wpuszczona... A muzyka rockowa, która (jak to jest napisane na stronie G2) miała być dzisiaj grana zostala zastąpiona karaoke... A ochroniarzom radzę iśc do psychologa bo jakis kompleks wyższości rozpoznaje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.08.06, 12:42 Ten post jest fatalnie zaczęty - "wreszcie coś się zaczyna dziać" -. W Radomiu dzieje się bardzo dużo rzeczy. Chcąc obskoczyć wszystkie imprezy weekendowe trzeba sobie zrobić dokładna rozpiskę żeby się nie pogubić. Ale jak ktoś cały dzień stoi przed klatką schodową, albo w siedzi ogródku piwnym, to skąd ma o tym wiedzieć? Nuda i już... Jeśli ktoś chociaż jeden dzień przpracował w Zakładach Metalowych, to do tego dyskotekowego kombinatu nie wejdzie, bo mu na to godność nie pozwoli. W tym miejscu powinien stać wielki pomnik przypominający o dziele zniszczenia polskiej gospodarki i przemysłu. Ale dzieciaki mogą sobie teraz potańczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:05 W Radomiu naprawdę z rozrywką nie jest źle.W ostatnich lata powstało wiele fajnych lokali m.in Katakumby w 2002r.,Deja Vu w 2004r.,Royal w 2005r., źaden z tych klubów juź nie istnieje.W miejsce Katakumb jest Sothis a w miejsce Deja Vu jest najlepszy radomski klub muzyczny CZARNA OWCA!Pozostałe niezłe radomskie kluby to studenckie Aula i Atrium.Ponadto warte uwagi są Imperium,Jack Rocks,Bordo,Europejska,Akwarium.A co do G2 to ciekawe jaki profil będzie miał lokal.Na razie imprezy tam nie powalają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 211.153.44.* 02.08.06, 15:14 Jak mają powalać.....Kto tam gra ? Kto to jest dj Radi?On gdzies grał jeszce ?Z tego co czytałem posty to tylko w Rodeo.Goście tez są mało znani.Wolę Czarna Owcę:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwy Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 82.139.55.* 03.08.06, 03:10 Z tego co słyszałem to G2 na razie się testuje. Na maxa mają ruszyć od jesieni i nie będzie to jak mówicie teraz drugi Maliszów, zwoleń czy Pierdziszów jak kto woli. Luuuudziska!!!! Luzu trochę i cierpliwości. Mnie sie tam podoba, nie ze wzgledu na muzę (bo widać, że testowa), ale na możliwości i pomysły właścicieli, które oni mają na rozchulanie tej tańcbudy. OCHłOńCIE!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Mini Klub w pofabrycznej hali :] IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.08.06, 21:26 żeby rozruszać taki lokal to potrzebny jest inny klimat muzyczny który przyciągnie normalnych ludzi z kielc , piotrkowa itd , muzyka nie komercyjna grana z winyli [tech-house , latino-techno , latino-house , house i inna muzyka z duszą] przez ambitnych ludzi a nie jakiegos byle grajka z remizy typu Dj Radzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mini Klub w pofabrycznej hali :] IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.08.06, 00:05 Co tu do rozruszania jak na samym poczatku jest lipa.Jest za darmo na tygodniu i nie ma ludzi.Zobaczcie ze maja mniej ludzi niz w Czarnej Owcy.Muza tez lipana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Mini Klub w pofabrycznej hali :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:05 maja mniej ludzi bo robia selekcje a nie jak w owcy wpuszczaja wszystko co leci (ku.., zlodziei, ćpunów). Tak ma byc !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mini Klub w pofabrycznej hali :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:35 z tego co widziałem to w owcy przychodzą normalni ludzie ale w g2 to dopiero jest sped patoli gangsterow i złodzieji i niema tam zadnej selekcji poprostu jak ktoś zapomnie dowodu lub jest w spodenkach to nie wchodzi to jest selekcja zobaczcie na zdjeciach co tam sie dzieje niechce wymieniac ksywami kto tam przychodzi ale do owcy oni sa nie wpuszczani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mini Klub w pofabrycznej hali :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:50 jesli ci sie nie podoba nie musisz tam chodzic. Nikt na sile nie bedzie cie tam ciagnal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 25 Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.08.06, 14:03 ale wy farmazony sadzicie czy wy uważacie że tylko w klubach ma lecieć techno- house-itp!!!a gdzie normalna muzyka nie dla ćpunów!ja tam byłem raz i jest tak samo jak wszędzie w radomiu muzyka do d..y!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:33 W klubie taki jak Strefa G2 musi być grana ciut ,, ambitniejsza muzyka klubowa" a nie rytmy ordem z remiz straźackich wiadomo o co chodzi.To czy Strefa G2 się przyjmnie zaleźy tylko od mieszkańćów jak będzie okay klub to się okaźe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.06, 14:26 witam. teraz ja sie wypowiem na temat tego klubu:) bylam 2 razy w inne dni za kazdym razem malo osob i muzyka troche slaba a jak poszlam do owcy bylo multum ludzi. wiec jesli nie zamkna owcy ten klub nie ma szans. a owcy nie zamkna bo za duzo ludzi tam chodzi. zaczynacie narzekac na kolejna ochrone? scorpiony zle tamci zle wam dogodzic to na prawde!!!!zastanowcie sie czego chcecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.06, 18:45 Dj ALAN WHITE to inaczej Dj Boombel :)) Zmienil ksywe bo pod tamta nikt juz go nie chcial już nigdzie zapraszac.Brak informacji o nim nawet na FTB.Dj , który nie brał udziału w żadnych poważniejszych imprezach i nie grał w żadnych prawie klubach.Widze , ze coraz cieekawsi goscie sa zapraszni.Tacy , ktorych nikt nie zna lub co nigdzie nie graja.Ale moze wlasciciele maja w tym sen zeby szybko polozyc klub:)))) I tak jest coraz mniej osob na tygodniu:) Bylem 3 razy i lipa straszna.Szkoda , a naprawde ciekawie sie zapowiadalo.Gdyby chociaz w sobote gral ktos inny a nie ten co zawsze bylo by fajnie.Powinien pojeździc po imprezkach i cobaczyc co ludzi wkreca:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:35 Gwiazdy to są dj adamus,angelo mike,diana d rouze ale oni grają w Radomiu tylko w Klubie Muzycznym Czarna Owca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portier Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.08.06, 14:31 KR - co Ty tak się czepiłeś tej Owcy ??? Płacą Ci za pisanie o niej w każdym wątku na forum czy jak ??? Do tego lamenty na RSO czy jakieś inne polityczne wynalazki w każdym możliwym temacie. Człowieku tego już się nie da czytać, zmień płyte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: 80.51.246.* 17.08.06, 15:51 muzyka - faktycznie slaba liczylem na cos bardziej ambitnego i te dziwne przerwy cos jak by sie dj rozkrecal tak czy inaczej o prawdziwym miksowaniu to on chyba tylko slyszal, ze jest ochrona - popierwsze zero dyskrecji powinni byc prawie niewidoczni i zwracac uwage jesli cos sie dzieje, a tu tanczymy sobie w 4 osoby, a pan ochrona przez nas przezsam srodek naszego kolka jak mu zwrocilem uwage to przeprosil, ale i tak za 15 min. zrobil to samo...ale moze zapomnial ;-)) ludzie - parkujesz rozgladasz sie a tu same rejestracje z poza radomia nie zebym mial cos przeciwko, ale niestety niedomyte rece wyciagniete po "browara" mowia same za siebie, a poza tym to slyszalem ze ma byc to ambitny klub dla wymagajacych, a jak narazie to "imprezka" dla max 21 latkow i to bez klasy i z drobnymi od mamy w kieszeni. oczywiscie nie mam co porownywac do klubow w ktorych bylem w stanach i europie...daleka jeszcze droga niestety ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:15 Potwierdzam za duźo tych samochów z rejestracjami spoza Radomia.Trochę niektózry przesadzają na 10 aut moze 2 czy 3 są z Radomia a reszta wachlarz środowisk od Skarźyska,Starachowic,Pionek po Iłżę a nawet Grójec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.08.06, 23:28 Klub robi takie sobie wrazenie.Widzialam ładniejsze.Muzyka jest słaba.Dee jay słabo gra.Kumpela mowila , ze tam grają jako rezydenci ci co jeszce nie grali w klubach .Widocznie dopiero sie uczą.Ochrona rzeczywiście mało dyskretna.Ale to pokaz radomskich ochroniarzy , ze oni są najważniejsi.Czy temu klubowi do zagranicznych klubow brakuje?Jemu brakuje dużo do lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:05 nawet fajna stronka klubu www.g2.radom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portier Re: Klub-gigant w pofabrycznej hali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.08.06, 11:34 strona może i fajna ale numer telefonu jest błędny :/ Odpowiedz Link Zgłoś