Dodaj do ulubionych

Hipermarket w Centrum

IP: *.33.radom.pilicka.pl 08.07.06, 14:35
Wspolnota Samorzadowa miala racje mowiac i publikujac plakaty,ze w centrum
miasta kosztem rodzimych kupcow powstanie kolejny zaagraniczny hipermarket
Marcinkowskiego i Banasiewicza decyzja, a przydatni glupcy ... z Rady
Miejskiej ja poparli!ha,ha,ha! a kasa .. wiadomo gdzie ....
Obserwuj wątek
    • Gość: temida Re: Hipermarket w Centrum IP: 82.139.58.* 08.07.06, 14:38
      "Redaktor" Domański komentuje
      (serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3465093.html ), ja pozwolę
      sobie
      skomentować jego komentarz:
      Szanowny Panie "redaktorze" Domański:
      z przykrością stwierdzam, że należy Pan do grupy nieudaczników, którzy sami
      niczego nie zrobili, natomiast są mistrzami w krytykowaniu wszystkich i
      wszystkiego. Opiera się Pan zapewne na krytycznych wypowiedziach architekta
      Wojciecha Gęsiaka, który, przypomnę, zaprojektował koszmar pod nazwą Centrum
      Plaza. Na szczęście to badziewie nigdy nie stanęło przy Chrobrego. Kolejny
      projekt pana Wojciecha to przybudówka do Urzędu Miejskiego, nie wiadomo dlaczego
      nazywana przez Radomian "akwarium" lub "szklarnią". Warto zauwazyć, że
      DOKŁADNIE TAK SAMO wyglądało wejście do owego Centrum Plaza, czyli po prostu Pan
      Wojciech składa swoje projekty z gotowych klocków. Kolejny projekt przegranego
      krytykującego zwycięzcę to kościół przy ulicy Grzybowskiej. Z Kielc go nie
      widać, Panie "redaktorze". Do grona krytykantów włącza sie radny Jacek Nita,
      który swego czasu popierał projekt Plazy i owej przybudówki do Urzędu. Nie
      zastanowił Pana ten potok krytyki w sytuacji, gdzie współwłaścicielami
      sąsiadujących przez ulicę obiektów po dawnym WuCeZecie są Pan Wojciech Gęsiak i
      były Prezydent Adam Włodarczyk, forsujący pomysł Plazy ? Chłopakom nie wyszło,
      więc teraz psioczą, bo z Echem Inwestment (przegranym w tym przetargu, a autorem
      koncepcji architektonicznej dla Echa jest nie kto inny tylko Gęsiak) łatwiej
      byłoby nawiązac kontakt biznesowy i współpracę nie inną, tylko handlową właśnie.
      Co ciekawe, zarzuca Pan obecnemu Prezydentowi Radomia, że zmarnował szansę na
      nowe centrum. "Zapomina" Pan, Panie "redaktorze", że jest to PIERWSZY Prezydent,
      któremu UDAŁO się znaleźć inwestora dla tego terenu. To, że Panu sie ono nie
      podoba, nie oznacza, że jest złe. Proponowałbym jednak, aby komentowanie spraw
      istotnych dla Radomia pozostawił Pan ludziom, którzy w tym mieście mieszkają.
      Osobiście cieszę się, że jest szansa na to, abym po kilkunastu latach czczych
      obietnic nie musiał wreszcie spacerować po największej w Polsce psiej ubikacji,
      tylko po obiektach nowego centrum. Jeśli się Panu ono nie podoba, nie musi Pan
      tu przyjeżdżać. Ja chętnie wybiorę się do kręgielni, multikina, porządnej
      kawiarni, z dzieciakami na normalny plac zabaw i na zakupy w warunkach, które
      pasują do wielkości naszego miasta. Skorzystam też z sezonowego lodowiska. Nie
      mam ambicji szejka emiratów, który wybudował sobie na pustyni sztuczną górę do
      jazdy na nartach. Jeśli Pan nie wie, to "sezonowego" lodowiska w Radomiu nie ma,
      a właśnie takie, SEZONOWE obiekty są w CENTRACH niemal każdego amerykańskiego
      miasta. Nie trzeba tam jeździć, wystarczy obejrzeć kilka filmów, których akcja
      dzieje się w okresie Bożego Narodzenia. Tam nazywa się to ŚLIZGAWKĄ. Skoro uważa
      Pan, że obecny Prezydent zmarnował szansę na nowe centrum, proszę odpowiedzieć
      na pytanie: jak nazwie Pan , biorąc pod uwagę tę właśnie kwestię, poprzednie
      kadencje Rady i Zarządów Miasta ? Ich działania doprowadziły do tego, że na tym
      terenie znajduje się obecnie ABSOLUTNE ZERO. Poza tym, gdyby nie obecny Zarząd
      Miasta, który zamiast mówić ROZPOCZĄŁ rewitalizację Miasta Kazimierzowskiego -
      następny nie miałby już czego rewitalizować. W całej Polsce wybudowano 900
      mieszkań socjalnych, w tym w Radomiu 300. Mieszkania otrzymali wreszcie ludzie,
      którzy od kilkunastu lat żyli w domach grożących zawaleniem. To też zapewne Pana
      zdaniem bezsensowane działania. Łatwo jest również zarzucać, że nie ma działań w
      dziedzinie opieki socjalnej, tylko czemu TPD i Caritas zgłaszają gminę Miasta
      Radomia do nagrody Viventi Caritate ? Za nic ? Czy może za najlepszą w Polsce
      opiekę nad osieroconymi i żyjącymi w patologii dziećmi ? Wiem, że zbliżają się
      wybory samorządowe i patrząc na reklamówki PiS-u kampania rozpoczęła się o kilka
      miesięcy za wcześnie. Ale proszę - niech nie robią jej dziennikarze. No,
      chyba że "redaktorzy". Nie pozdrawiam.
      Wspólnoto, obudź się
      • darek_liryk Do temidy 08.07.06, 14:44
        Temida ma zwykle podpaskę na oczach dlatego udaje że nic nie widzi.Ostatnio w
        Moskwie przed gmachem sądu odsłonięto statuę Temidy. Pościągnięciu szmaty,
        która ją okrywała zdumionym widzom ukazała się Temida bez zasłoniętych oczu.
        Temido twoje miejsce w Moskwie.
        • Gość: chimera Re: Do temidy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.07.06, 15:58
          Paweł Kukiz o koalicji:

Jak ja was kur.wy nienawidzę
          I jak ja wami kur.wy gardzę
          Jak ja się za was kur.wy wstydzę
          Gdy za granicę czasem zajrzę

Jak ja się wami kur.wy brzydzę
          Jak ja was dobrze kur.wy znam
          Jak ja się bardzo ludziom dziwię
          Którzy wybrali taki chłam

To wszystko czego się dotkniecie
          Od razu obracacie w pył
          Szarańcza przy was to jest bajka
          Bo cały kraj już przez was zgnił

Rozpasłe mordy, krzywe ryje
          Kur.estwo wszędzie tam gdzie wy
          Jak ja was kur.wy nienawidzę
          Jak chętnie bym z kałacha bił

I nawet jak wam plunąć w twarz
          To wy mówicie że deszcz pada
          Je.bana wasza partia mać
          Co mi ojczyznę wciąż okrada

Nadejdzie kiedyś taki czas
          Za wszystko kur.wy zapłacicie
          W helikoptery wsadzą was
          I nigdy już tu nie wrócicie

(Autor: Paweł Kukiz)
          www.bezgiertycha.rp4.pl/
          • Gość: poeta Re: Do temidy IP: 82.139.48.* 08.07.06, 22:01
            Kukiz napisał tę piosenkę w czsach gdy rządził SLD.
            • Gość: chimera Re: Do temidy IP: 82.139.58.* 08.07.06, 23:46
              co za różnica. Jest jeszcze gorzej
        • Gość: Yoda Re: Do temidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:17
          A mnie się wydaje, że temida ma sporo racji. Jesli na wszystko, co chce zrobić
          się w tym mieście będziemy reagowali tak jak ty - to dłuuuugo tutaj nic nie
          powstanie. Myślę, że masz człowieku jakieś moskiewskie czy rosyjskie kompleksy,
          a chciałem ci przypomniec, że ZSRR już dawno nie istnieje, a na tym, że swego
          czasu próbowaliśmy zerwać kontakty handlowe z krajami WNP wyszliśmy jak Zabłocki
          na mydle.
      • Gość: ala Re: Hipermarket w Centrum IP: *.radom.pl 08.07.06, 15:03
        ufffff , aleś się napracował
    • Gość: olo Re: Hipermarket w Centrum IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 16:01
      niech rodzime sklepiki dadzą niższe ceny niz hipermarkety !!!
      • Gość: a Re: Hipermarket w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:45
        popieram cie. niech radomiacy ustawia nizsze ceny bede u nich kupowac
        • Gość: olo Re: Hipermarket w Centrum IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 17:50
          ale sklepikarze tzw.rodzinni zaopatrują się w hipermarketach a następnie
          sprzedaja towar w sklepikach osiedlowych !!!
    • Gość: mowgli Re: Hipermarket w Centrum IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.07.06, 16:11
      wspólnoto, przeczytaj tekst chimery. To chyba do was.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka