Dodaj do ulubionych

zabudowa balkonu

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.07.06, 23:21
jestem na etapie remontowania balkonu i nie bardzo wiem jak go zabudować,
chociaż intensywnie podpatruję inne balkony w blokach. W balustradzie zamiast
szyb mam pionowe pręty co ok.10cm i przerwy te chciałabym wypełnić czymś
wytrzymałym na słońce (południowa strona), estetycznym (przeplatanki
kolorowymi plastikowymi taśmami absolutnie odpadają!!!), łatwym w utrzymaniu
i oczywiście nie rujnującym budżetu domowego. Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: zabudowa balkonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 00:47
      wiklina
      • Gość: kluska Re: zabudowa balkonu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.07.06, 13:21
        a jak to się utrzymuje przez zimę? (muszę zwijać? :-)
        • Gość: bart Re: zabudowa balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 15:19
          Ktoś zażartował, ale to może być niegłupi pomysł, choć trawłe to to racej nie
          jest - kilka sezonów. Może blacha perforowana - z otworami jak sito...?
          • Gość: kluska Re: zabudowa balkonu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.07.06, 10:19
            no nie wiem, czy to był żart, bo widziałam wiklinę na dwóch balkonach a i płoty
            ażurowe przecież wypełnia się wikliną... A za blachę dziękuję - własnie teraz
            mam blaszany balkon - na upalne dni rzecz koszmarna... :-(
    • Gość: wesoła Re: zabudowa balkonu IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:07
      Koniecznie chcesz zabudować? Jeśli nie ma takiej konieczności to ustaw na
      podłodze skrzynki z wysokimi kwiatami a powieś ze zwisającymi. A balustradę
      pomaluj na jakiś fajny kolor. Będzie pięknie. Jeśli jest jednak taka
      konieczność to może te białe panele? są estetyczne i trwałe.
      • Gość: kluska Re: zabudowa balkonu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 09:28
        naprawdę trudno mi dogodzić... kwiaty-owszem-są piękne, ale kto o nie będzie
        dbał (jakoś nie mam do nich serca...), a uschnięte badyle nie wyglądają zbyt
        imponująco. A panele? nie wiem dlaczego, ale taki panelowy balkon kojarzy mi
        się z dużym karmnikiem dla ptaków...
        Zaczynam nha poważnie rozważać wiklinkę, ale za inne propozycję też wszystkim
        dziękuję. Miłych wakacji!
        • Gość: emulov Re: zabudowa balkonu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 17:02
          a moze zrobic przeplatanke z odpowiednio dopasowanego drewna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka