Gość: mary IP: *.orange.pl 20.07.06, 14:47 czy ktoś ma namiary na zespół Minimax? telefon, e-mail? będę wdzięczna za jakąś informację... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leeloo Re: zespół Minimax IP: *.171.76.154.crowley.pl 01.08.06, 12:26 Podaje ci numer do szwagra "szefa" Minimaxu, Tomasza Fabisiaka - on na pewno poda ci numer bezpośredni. Niestety zgubiłam gdzieś numer. (048) 362 90 37 A sam zespół baaaaaaardzo polecam, grali u mnie w czerwcu i byli naprawde super. Tylko proś, żeby koniecznie wzięli wokalistkę, bo dobra jest dziewiczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamerzysta Re: zespół Minimax IP: *.128.unknown.vectranet.pl 21.03.07, 20:05 zespół Minimax to Minimum grania a Maximum przerw.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: zespół Minimax IP: *.131.unknown.vectranet.pl 21.03.07, 20:41 oooo odezwał się specjalista od muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamerzysta Re: zespół Minimax IP: *.128.unknown.vectranet.pl 21.03.07, 21:33 Byłem widziałem i słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:40 to prawda,robia duże przerwy i nie polecam ocepin,bostrasznie chamskie teksty .Bylam na weselu w tamtym roku we Wsoli i nie dalo sie sluchac,dużo też pija,a to ich praca.Nie polecam ich,sa lepsze kapele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega po fachu Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:37 podtwierdzam zdanie Pana kamerzysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:54 To oni jeszcze grają?,w tamte wakacje byłem na weselu,gdzie udawali,ze grają,bo no nawet wokal był z dysku ,moi znajomi chcieli ich wyrzucic,bo byli upici i obrzydliwe,prostackie teksy rzucali.Po tym co widzałem i słyszałem za nic bym ich nie chciał,a szef to chyba dużo po 50 i dlatego głos nagrywa,bo nie dałby rady,szukajcie młodszych kapel,które nie wpadły jeszcze w rutynę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: zespół Minimax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:13 POPIERAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:28 Raczej maximum grania minimum przerw....puknij sie w copke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:09 poczytaj link;Zespół na wesele; a zobaczysz o nich opinie.Byli b.dobrzy ale ze 2lata temu,a teraz szkoda forsy.Bylem wlist.na Gembarzewskiej,odwalili lipe,duze przerwy i byli mocno zakreceni,no ijada na dyskietkach.Chała,ale twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:28 A czemu się żalisz że grają z dyskietek. Chyba jak nie mają perkusji to wiadomo że wspomagają się elektroniką, a dzięki temu przynajmniej każdy kawałek odróżnia się od siebie, nie jak przy żywym składzie gdzie biały miś, szalona czy Santana tak samo gra, niestety! No chyba że ma grać żywy skład a grają z minidysku by poprawić swoje brzmienie a widziałem i słyszałem takich. To jest oszustwo i ktentactwo faktycznie. Co do reszty nie znam ich i nie widziałem więc się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:45 tak,oni używają minidysków,a mówią,że na ;żywca.;Na tym weselu i podobno na innych mają strasznie chamskie odzywki,a szef to chart na baby,kiedyś oberwie po ryju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:40 chyba nie słyszałeś dobrej kapeli na żywo bo smutno by Ci ssię zrobiło. To że graja z dysku jest oczywiste, długie przerwy i picie wódy też jedyny plus to dobre śpiewanie rodzeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:06 Nie wiem o jakim rodzeństwie mówisz?Dlaczego dajemy przyzwolenie na picie,na przerwy? płaci się im duże pieniadze i maja pracowac,ale niektórym pseudoartystom to sie we łbach poprzestawiało,szefowi Minimax też,trzeba pokazywac takim gdzie ich miejsce,a jak maja robote,to niech ją solidnie wykonują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zespół Minimax IP: 82.139.55.* 28.03.07, 11:18 Rozumiem Wiktorze, że wg Ciebie zespoły powinny grać 12 godzin bez przerwy? Za granicą żaden zespół ani DJ nie zgodzi się grać dłużej niż 5-6, żebyś nie wiem, ile płacił. Oczywiście przerwy mają. O ceny lepiej nie pytaj (kilka tys. euro). Zobacz też koncerty mniejszych i większych gwiazd. Występ 1-1,5 godz max i często z playbacku, choć mają przecież utwory napisane pod siebie, swoją skalę i styl. Uważasz, że zespół weselny mniej wkłada pracy? Nie jeden taki "grajek" weselny śpiewa dużo lepiej od tych gwiazd po Idolu, Szansie, śpiewajacych na siłę aktorów i całej rzeszy innych pseudoartystów estrady. Muszą też całą noc grać i śpiewać utwory różnych wykonawców, o bardzo rozbieżnej skali i stylu. Porównaj głos Armstronga, Jaksona, Tiny Turner, Modern Talking, Britney Spears, Krawczyka, Rodowicz i setek innych wokalistów. Do tego astronomiczne ceny sprzętu, które zespoły muszą mieć swój prywatny. Na koncerach to organizator zapewnia wszystko. Ceny nie biorą się z księżyca. Nie oceniam tu zespołu Mini Max, bo go nie znam i nie słyszałem. Zdziwiło mnie tylko zdanie Wiktora dotyczące przerw zespołów, na które niby nie powinniście sie zgadzać. Weź też pod uwagę, że wiele przerw jest wymuszone przez kuchnię w porozumieniu z Młodą Parą, żeby goście mogli skonsumować dania, za które organizator ponosi też bardzo wysokie koszty. Ich częstotliwość i długość to już powinny być ustalenia Młodej Pary z zespołem. Przyjęty standard to 45min gry i 15min przerwy, ale zdarzają się wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk z zawodu Re: przerwy w graniu IP: 89.186.1.* 04.05.07, 12:16 Brawo bardzo ładna wypowiedz, u mnie w zespole akurat jest 1-1,15 grania 15 min przerwy. Przerwy muszą być i koniec chociaż grałem kiedys na studniówce w Hubalu z zaprzyjaźnionym zespołem to przez wieczór mieliśmy 3 przerwy około 15 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: zespół Minimax IP: 193.111.144.* 28.03.07, 11:23 Masz racje Wiktor.Wesela sa i bedą,ale trzeba wiecej wymagac od zespołów,a na pewno nie tolerowac picia i chamskich odzywek.Z tym zespołem spotkalam sie na studniowce w tamtym roku i teksty jakie padaly w wykonaniu szefa były żenujące.U mojej koleżanki miał grac na weselu,taka była umowa,a podesłał zupełnie inny zespół,a zamawiała ich nie znajac dokładnie ich zachowania.Póżniej nie żałowała,że ich nie było.Zasiegajcie opinii przed zamawianiem.Nie jestem z konkurencji,ale to z autopsji.Udanych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:29 Następny młody biznesmen podobnie jak p. Wiktor który chce zaoszczędzić na wódce dla zespołu albo przymuszać do ciągłego bezsensownego grania traktując muzyków jako wołów roboczych. Gratuluje pomysłowości. A może zespół to skład artystów którym należy się szacunek nie rzadko poważanie. Oczywiście im lepsza współpraca tym fajniejsze wesele, ale nie tarkujcie nas jak wołów do roboty. I wierzcie mi że akochol jest najlepszy na gardło i struny głosowe, a jak macie na myśli inne środki regeneracji to się mylicie ponieważ wszystko inne pozostawia osad który powoduje lepkość w ustach i szybkie zmęczenie strun głosowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: zespół Minimax 28.03.07, 14:11 Jacku, nie przesadzaj. Alkohol w większych ilościach powoduje opuchliznę strun głosowych, a gardło podrażnia i obniża głos. Jest wiele zespołów, które nie piją, lub tylko w symbolicznych ilościach, żeby dodać feelingu, działa dopingująco i pomaga zniwelować zmęczenie, podobnie jak u bawiących się gości. Łatwiej też przy ew. zatruciach czy dolegliwościach żołądkowych np po tatarze. Możesz więc "strzelić kielicha", żeby nie stać z "kleksem" na scenie, natomiast czy Młoda Para ma ochotę poczęstować zespół, czy nie, to już ich prywatna sprawa i nie powinno się tego wymuszać. Potrzebujesz "dopalacza", to chyba stać Cię na 20zł, niż żeby ktoś z łaską Cię częstował. Jeśli chcą mieć muzykę non-stop, co w warunkach welnych jest raczej niezbyt dobrym rozwiazaniem, gdyż nie wszyscy tańczą, a chcą też porozmawiać z rodziną, której dawno nie widzieli i zjeść dania w spokoju, a nie hałasie, to są szersze składy, gdzie część muzyków gra na scenie, a część w przerwie np przy stołach. Zapamiętajcie, że przerwa nie jest tylko dla "muzykantów", ale również dla gości. Wynajmując zespół, nie wszyscy idą na ilość. Od zespołu zależy bardzo wiele, ale są też inne i punkty imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis74 Re: zespół Minimax 28.03.07, 15:39 Ja gram w kapeli ale całkiem innej. Kiedyś mój zaprzyjażniony zespół grał na jednym weselu gdzie im nawet nie dali nic do jedzenia. To nie zastanawiali się długo i zadzwonili po pizze. Wyobraźcie sobie jak głupio się czuli organizatorzy jak w trakcie wesela wchodzi gościo z pizzą przez srodek sali i idzie do orkiestry. Obciach jak diabli a orkiestra wcale nie musi dostawać jedzenia czy wódki ale to tylko źle świadczy o organizatorach a nie kapeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:37 Dokładnie o to chodzi panie Tomku. Nie upijać się bo to hańba, a jako pomoc i na pewno pomaga dla gardła pomijając środki farmakologiczne nie ma nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: zespół Minimax 28.03.07, 16:54 Nie ubarwiaj. To stara, zasłyszana anegdotka. Nie twierdzę, że nigdy nie miała miejsca, ale jest zazwyczaj powtarzana przez zespoły i koloryzowana. Dostawca pizzy przeważnie załatwia formalności przy wejściu. Może też nie być wpuszczony i raczej pewnie by się krępował iść ostentacyjnie przez środek sali, tylko raczej poprosić kogoś z zespołu. Taryfiarz też wszedł z flaszką w ręce do zespołu, niosąc tak, żeby każdy widział? Nie dają jeść czy pić, to trudno, ale to nie powód, żeby zakłócać imprezę, wpuszcając osoby, które nie są jej uczestnikami. To jest gest ze strony organizatora. Ty też możesz odpłacić miłymi gestami np wkładając więcej energii w granie, grać dłuższe bloki jak jest fajnie i miło, lub odegrać imprezę służbowo, bez większej inwencji, zrobić tylko to, co musisz, rozmawiać z Młodymi i gośćmi krótko i oschle, bez wdawania w miłe pogaduszki i uśmiechy, nie wyprowadzać z błędu, jeśli chcą popełnić jakąś gafę, bo to ich pierwsze wesele, więc o wpadki nie trudno, ale teksty typu "teraz orkiestra ma przerwę, bo pizza przyjechała" i robienie z tego powodu jakichś manifestacji nie mieści w normach profesjonalnych zespołów. Słyszałem też taką (nie widziałem), że Młodzi i goście przyjechali wcześniej ze ślubu ok godz 19.30, a zespół ich nie przywitał marszem, toastami itp, bo miał umowę od godz 20. Takie skrajności zarówno z jednej jak i drugiej strony zdarzają się raczej rzadko, gdyż obydwu stronom zależy na miłej atmosferze, co przekłada się na dobrą zabawę. Nawet jak traficie na takie skąpe typy jak Wiktor czy Julka, to są jeszcze rodzice z jednej czy drugiej strony, którzy zadbają o zespół, kamerzystę i dobre imię rodziny, nie narażając się wstyd przed gośćmi. Paradoksalnie problem stolika dla obsługi pojawia się na bardziej wystawnych weselach, w drogich restauracjach, gdzie właściciel chce na tym dodatkowo zarobić. Przeważnie restauratorzy taki stolik oferują gratis lub po kosztach produktów. W domach weselnych, gdzie Młodzi sami zamawiają obsługę, taki problem nie istnieje. Dla "chytrusków" powiem jeszcze, że jak zespół dobrze poprowadzi imprezę, to wydacie mniej na alkohol, gdyż goście będą więcej tańczyć niż pić, więc te dodatkowe 100-200zł odbijecie z nawiązką i bez narażania na krytykę ze strony gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: zespół Minimax IP: 88.156.209.* 26.05.07, 00:43 minimax wierzbicki-lipa, gwiazdor pier....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:03 Zgadzam się,szef minimax to prostak,kręt.Ze mną podpisał umowę na wesele,a potem widzę inny zespół,to nawet dobrze!!!Ale ma taki bajer,jakby był najlepszy w Radomiu.U mojego kuzyna grał,umawiając się na inną stawkę,póżniej podniósł!! A tak w ogóle to on chyba przewala i swój zespół,bo nie kaze mówic na ile jest umowa.I nie gra na żywo,mimo zapewnień,chyba,że za stołami.Nie rozwija się już!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terminator Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:12 znasz sie na kurzych cyckach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk z zawodu Re: zespół Minimax IP: 89.186.1.* 04.05.07, 12:20 ja mam zespół od 9 lat w składzie 4 osobowym, NIGDY nie piliśmy wódki a na 3/4 imprezach nawet nie pozwoliłem postawić jej na stole. Uważam ze nie powinno sie tolerować picia na weselu, dać flache na wynos niech sobie w domu wypije przeciez normalnie jak gram to jestem w pracy. Wesele to moje miejsce pracy a nie zabawy. Nie rozumiem tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:46 wlasnie o to chodzi,nikt nie zaluje poczestunku,ale nikt tez nie bedzie tolerowal upitego zespolu.a propps zespolu Minimax a sobote bylam na weselu k.Radomia,tam wlasnie gral ten zespol.Mialo byc5osob,a bylo 3,grali z mini dyskow,a wiem,ze zapowiadaja,ze na zywo.Dziewczyna ladnie spiewa,ale szef mial plejbek,ale nawet jak zaspiewal,to i tak b.slabo mu to idzie.Bylam na weselu kilka lat temu,wtedy mial super wokal,ale teraz powinien juz sie wycofac!!!a w ogole to caly czasas esemesowal,no wlasnie w pracy!Tak szanuyje mlodych i gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zespół Minimax IP: *.pr.radom.net 04.05.07, 20:34 Też byłam na tym weselu:). Młoda obawiała się jak zagrają bo zmienił się skład. Dla mnie było ok ale ja nie zwracam uwagi czy grają z dyskietek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:16 chcialem tylko powiedziec zeby sie niektorzy nie bulwersowali ze nie na zywo...bo przeciez kazdy aranz wymaga duzego poswiecenia i czasu...a to tez praca....cala elektronika to tylko pomoc....wiec ci ktorzy o tym nie wiedza niech siedza cicho.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 21:31 Zespół Minimax jest super i polecam go wszystkim bylam niedawno na weselu gdzie grali sa cudni i zawsze na topie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 22:52 Ty chyba jestes jedna z jego"dziewczynek"mysle o szefie,bo w rzeczywistosci to cwaniak,prymityw i oszukuje,ze gra "Na zywca",a nawet wokal ma nagrany.Bylam na weselu ,żenada i prostactwo.Dobra solistka,a na reszte szkoda pieniedzy i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: zespół Minimax IP: *.tkdami.net 07.05.07, 14:10 najlepsza kapela w mieście !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:22 chyba nie slyszałaś dobrych zespołów,albo jesteś ich solistką,ona śpiewa nieżle,bo kierownik ma nagrany plejbek,a wszystkich robi w konia!!!Zresztą on powinien daj sobie spokój i nie pocic się,bo widac,że kosztuje go to dużo wysiłku.Ci młodzi są nieżli i poradzą sobie!!!Wypaliłeś się gościu,ważniaku!!!! Nie jestem z konkurencji,ale byłem na 2weselach,gdzie grali i jest dużo lepszych kapel!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: zespół Minimax IP: *.tkdami.net 09.05.07, 09:55 Do Adama jak możesz to wymień kilka dobrych zespołów, sama szukam na 2008 rok i ma z tym duży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:01 Reniu,ja proponujeSimply the Best.Byłem na balu i tam grali.Profesjonaliści w pełni,różnorodny repertuar,wielka kultura,w przeciwieństwie do Minimax,ale o tym szkoda słów!!!!!Nie mam namiarów na polecany zespół,ale poczytaj o nich link.Warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: zespół Minimax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:05 Chyba nie wiesz w co sie pchasz ?? marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrunetka Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 19:54 A co ty wiesz? nie ma lepszego wokalisty w tym radomiu niz Janusz z Mini-Maxu, szczera prawda!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:03 zgadzam sie z Adela.Janek,czyli szef,to prostak i gbur,nie szanuje gości,a nawet młodych.W tamtym roku byłem na Gębarzewskiej,zachowywał się obrzydliwie,jakie prostackie teksty,znajomi chcieli ich wyrzucic.Jeszcze raz prostactwoooooo! Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.mara Re: zespół Minimax 13.09.07, 11:35 4 lata temu.... (??) tak, 4!! :) grali na mojej studniówce. lipa po całości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agqa Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:44 sam jestes lipa jakos mnie sie podobalo a to byla tez moja studniowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minimax Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:48 608334291 prosze bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:44 Zakoncz to chalturzenie,kolejny 3raz bylem na weselu na Gebarzewskiej,bo chyba tam najczesciej "gracie" i mialem wrazenie,ze jestem na pierwszym weselu,ludzie,macie po kolei ustawione piosenki.nagrany wokal,wy sie w ogole nie rozwijacie,wroccie do tych zabaw w remizach,jesli was tam bd chcieli!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: zespół Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:23 To oni jeszcze grają????Z15lat temu chałturzyli w remizach,ten szef to straszny prostak,grałteż w mojej szkole na studniówce,kilka lat temu,ale jakie miał obrzydliwe teksty!!!!Z moją koleżanką panią młodą chciał się umawiac,wydzwaniał do niej,że zrezygnowała z ich gry!A on ma się za wielkiego artystę,a to "dziadzia"do kołysanek.Nie polecam,ale Wy wybieracie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś