Gość: alpp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:38 gdzie w Radomiu można nauczyć się grać w szachy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alpp Re: szachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 06:46 wszędzie tzn. nigdzie,znajomość zasad gry to jeszcze nie wszystko,należy jeszcze mieć możliwość grać z mistrzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: szachy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.07.06, 08:32 Z mistrzami?? No coś ty, najważniejsze to grać z przeciwnikiem o podobnych umiejętnościach. Tylko wtedy gra jest ciekawa. Zasad można się nauczyć z marszu podczas jednej partii. Wystarczy znaleźć kogoś kto umie grać. Z profesjonalistą to sobie nie pograsz bo rozwali cię w max 10 posunięciach. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: szachy 30.07.06, 09:12 Teraz to nie wiem, ale w czasie roku szkolnego zajęcia są dwa razy w tygodniu w MDKach na Słowackiego i Daszyńskiego. Przychodzą głównie dzieci i młodzież, ale czasem paru dziadków też się trafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szachy IP: 82.139.36.* 30.07.06, 10:16 najlepiej zadzwoń do p. Roberta Fishera (do siedziby radomskiego Pisu):) zbieżność nazwisk przypadkowa? Słyszałem, że zajmuje się zorganizowaną nauką gry w szachy. Szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpp Re: szachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:16 dzięki za podpowiedz,ale gdzie mam szukać tego Pisu,i jeszcze jedno ,czy są szkoły ,gdzi gra w szachy włączona jest do programu nauczania. Kto prowadzi zajęcia gry w szachy w MDK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Sparow Re: szachy IP: *.internet.radom.pl 30.07.06, 21:56 zajęcia prowadzi dr Bogumił Paterek. Polecam - uczestnicy zajęć w MDK zajmują punktowane miejsca w lidze szachowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpp Re: szachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:12 dzięki ,jeszcze jedno pytanko.CZY JEST JAKAŚ GAZETA ,KTÓRA ŚLEDZI SZACHISTÓW W RADOMIU I INFORMUJE O RÓŻNYCH SPOTKANIACH,czy też turniejach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. jak M Re: szachy IP: 82.197.39.* 02.08.06, 13:28 roszada,.mięsięcznik Kampanii Bezpieczna Polska .Redaktor nacz.-Marek Niedzwiecki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpp Re: szachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:44 gdzie ten miesięcznik można dostać? Odpowiedz Link Zgłoś