Dodaj do ulubionych

Śmierć Europy

23.03.25, 11:12
m.youtube.com/watch?v=j0CmowdF3kk

Ileś lat temu wasze środowisko szerokie nie tylko związane z tym kanałem miało ciekawe diagnozy geopolityczne otwierające oczy, które się sprawdzały Teraz jednak mam wrażenie że obudziliscie się w próżni swoich diagnoz. Trzeba bardziej szczegółowo analizować sieci powiązań gospodarczych i możliwości bezpieczeństwa. Więcej matematyki w tym i szachów.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Śmierć Europy 23.03.25, 11:17
      W tym wypadku sądzę że Europa nie idzie na wojnę z Rosją tylko bardziej z USA przez którą jest trzymana w szachu. Gospodarczo i w możliwościach mącenia w sprawach bezpieczeństwa. Trump na pewno nie przynosi żadnego pokoju jakie zrobił wrażenie. Wręcz przeciwnie USA jest niebezpieczne jak zawsze a może teraz nawet bardziej widząc że musi przegrywać.
      • dotera Re: Śmierć Europy 23.03.25, 11:29
        Politycy europejscy kłamią notorycznie co do swoich intencji działania. Amerykańscy kłamią w polityce zagranicznej ale jak coś się wrzuci do netu z ich środka to oni są pouczający. Tacy pragmatycznie prości i nie owijają w bawełnę . Z kolei wschód myślę że nie kłamią w polityce zagranicznej . Jak coś w tych kwestiach mówią to tak myślą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka